Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
841.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaz başından beri özellikle bozuk yollarda veya bursa organize sanayiyi bilen bilir parke yollarda sarsıntıdan arabanın ön kısmından plastik aksamdan sesler geliyordu, oldukça da canımı sıkmaya başlamıştı.
    geçen gün farkettim ki güneşliklerden geliyormuş, bildiğiniz üzere oldukça uzun sürgüsü olan güneşlikler.
    dün fırsat buldum ve inceleyeyim dedim.
    küçük dikiz aynasının arkasındaki kapağın içinde küçük bir vida var, bu gevşemiş. bu vida cama yapışık olan bir ekipmana sıkılarak titreşimi önlüyor. dışardan ön cama bakınca bu ekipman görünüyor. sıkılacak civata tork uçlu bir civata, yıldız veya alyan başlı değil haberiniz olsun. sıktım ve ses kesildi
    meğersem 3 yılda zıngırdamaya başladı diye kendi kendime haksız yere söleniyormuşum
    sevgili picassom benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 30 Ağustos 2012; 10:23:59 >

• Arkadaslar bu araca uygun port bagaj oneriniz varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamı almadan önce en çok merak ettiğim konuydu ve soramamıştım :) Kafasına takılanlara şimdi yazayım; ben otomatik araç kullanmamıştım hiç (c4 picasso ilk deneyimim oldu.) Acaba diyordum ? eğer otomatik vitese alırsak ve gaza basmazsak araç hareket edermiydi ? Etmiyormuş :) diğer otomatik araçları hiç bilmiyorum bilgisi olan üstatlar yazarsa sevinirim. Acaba Bütün otomatik vitesler mi böyle otomatik vitese alınca hareket etmek için illa ki gaza basmak mı gerekiyor.
  • Tam otomatik araçlar frenden ayağınızı çekince hareket eder, bir önceki aracımdan biliyorum. (saab)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-T

Arabamı almadan önce en çok merak ettiğim konuydu ve soramamıştım :) Kafasına takılanlara şimdi yazayım; ben otomatik araç kullanmamıştım hiç (c4 picasso ilk deneyimim oldu.) Acaba diyordum ? eğer otomatik vitese alırsak ve gaza basmazsak araç hareket edermiydi ? Etmiyormuş :) diğer otomatik araçları hiç bilmiyorum bilgisi olan üstatlar yazarsa sevinirim. Acaba Bütün otomatik vitesler mi böyle otomatik vitese alınca hareket etmek için illa ki gaza basmak mı gerekiyor.

imzamdaki aracım tam otomatik değil fakat ayağınızı frenden çekince hareket etmeye başlıyor..park ederken büyük kolaylık..tam otomatik araçların hepside bu tarz çalışır diye biliyorum..
  • quote:

Arabamı almadan önce en çok merak ettiğim konuydu ve soramamıştım :) Kafasına takılanlara şimdi yazayım; ben otomatik araç kullanmamıştım hiç (c4 picasso ilk deneyimim oldu.) Acaba diyordum ? eğer otomatik vitese alırsak ve gaza basmazsak araç hareket edermiydi ? Etmiyormuş :) diğer otomatik araçları hiç bilmiyorum bilgisi olan üstatlar yazarsa sevinirim. Acaba Bütün otomatik vitesler mi böyle otomatik vitese alınca hareket etmek için illa ki gaza basmak mı gerekiyor.

Eski aracımızda (2004 Opel Astra 1.6 Easytronic) eğer araç yeni çalışmışsa gaza basmadığınız sürece araç hareket etmezdi. Ancak motor tam ısısına ulaştığında frenden ayağı kaldırınca kendiliğinden ilerliyordu. Yarı otomatik vitesti kendisi.

VW DSG şansımanın bazılarında frenden ayağınızı kaldırdırığınızda hareket ediyor bazı versiyonlarında gaza basmadığınızda hareket etmiyor.

Tüm Honda Civic otomatikler frenden ayağınızı çektiğiniz anda hareket ediyor.

BMWler frenden ayağınızı çektiğinizde hareket ediyor ancak yeni kasa 5 serilerinde gördüğüm kadarıyla aracın kapısı tam kapanmazsa istediğiniz kadar D'ye alın araç hareket etmiyor P'ye alıyor otomatik olarak. Keşke Picassolarda da bu özellik olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Eski aracımızda (2004 Opel Astra 1.6 Easytronic) eğer araç yeni çalışmışsa gaza basmadığınız sürece araç hareket etmezdi. Ancak motor tam ısısına ulaştığında frenden ayağı kaldırınca kendiliğinden ilerliyordu. Yarı otomatik vitesti kendisi.

VW DSG şansımanın bazılarında frenden ayağınızı kaldırdırığınızda hareket ediyor bazı versiyonlarında gaza basmadığınızda hareket etmiyor.

BMWler frenden ayağınızı çektiğinizde hareket ediyor ancak yeni kasa 5 serilerinde gördüğüm kadarıyla aracın kapısı tam kapanmazsa istediğiniz kadar D'ye alın araç hareket etmiyor P'ye alıyor otomatik olarak. Keşke Picassolarda da bu özellik olsa.

Bilgi için teşekkürler yani şunu söylebiliriz anladığım kadarıyla tam otomatikler (yani benzi olanlar ) otomatik vitese alır almaz değişiyor. Triptonik(yarıotomatik ) olanlar değişiyor. aslında hangisinin nasıl olduğunu açıklasak iyi olurdu. Bilgiler için çok teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Bilgi için teşekkürler yani şunu söylebiliriz anladığım kadarıyla tam otomatikler (yani benzi olanlar ) otomatik vitese alır almaz değişiyor. Triptonik(yarıotomatik ) olanlar değişiyor. aslında hangisinin nasıl olduğunu açıklasak iyi olurdu. Bilgiler için çok teşekkürler.

Tam otomatiklerde debriyaj yoktur tork konvertörü vardır. Bu yüzden baskı balata derdi olmaz.
    Yarı otomatiklerde debriyaj vardır. Bununla birlikte baskı balatada mevcuttur. Belli aralıklarla kontrol ettirmek gerekir. Vites değişimi robot sayesinde debriyaja otomatik basılarak olur.

DSG, EDC, I-Shift, MCP yarı otomatiktir (SIrasıyla: VW, Renault, Honda(Jazz'da kullanıldı.) Citroen.)
    Tam otomatikler genellikle eski araçlarda olur. Renault'un BVA şanzımanı, Opel'in klasik şanzımanı

• Otomatik vites türleriyle ilgili daha fazla bilgi şu linkte mevcut arkadaşlar:)

http://forum.donanimhaber.com/m_50255365/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Arkadaşlar,

2011- 2012 Model 2. El Grand Picasso için ortalama fiyat sizce nedir ? Çok farklı fiyatlar var. Bu arada Cenevre Oto Fuarında C4 Picasso görücü karşısına çıkacakmış, Sizce ikinci el bile alacak olsam 2013 Modelin çıkmasını bekliyeyim mi ?

Buda 2013 Model C4 Picasso nun çıkan son fotografı

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: centeli

Son olarak; Arkadaşın biri ön sol koltuğun altında yeşil bir düğmeden bahsetmişt.i Ne işe yaradığıyla ilgili. Onuda sordum. Hatta kim sormuştu diye forumda geriye doğru gittim biraz alıntı yapayım direk soru sorana gitsin cevap diye ama bulamadım soru soranı. Neyse o Yeşil düğme yada düğme gibi görünen kapak; Eğer el freni takılırsa araç frenlemeyi bırakmazsa boşa almak için avadanlıkta bulunan bir tel ile bu yeşil kapağın olduğu delikkten içeri sokularak frenin boşa çıkmasını sağlıyormuş. Yeşil kapağın görevi buymuş. Ama ustalar bunu biz yaparız bizimle ilgili birşey bu diyede eklediler.

Güvenli sürüşler. Saygılar...

Soruyu ben sormuştum. Çok teşekkürler
    saygılar
  • Merhabalar,

2007 model Grand Picasso aracımı satıyorum. Araç 93000km dedir. Kazası ya da değişeni yok. 3 yerde çizik vb den dolayı mini onarım mevcut. Bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştır.

Detay için

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-2007-model-citroen-c4-grand-picasso-99036577/detay/
  • selamlar
    "ebenlier" arkadaşa hayırlı satışlar öncelikle
    bu aralar bende de bir bmw sevdası başgösterdi
    bende satsammı acaba diye düşünüyorum benim picassoyu,
    ama başka araba picassoyu aratır gibime geliyor

aramızda varmı bmw 3.16 sahibi olan ?
    sürmüş olan değil ama, sürekli kullanan
    konfor olarak nasıl bir fark yaratır picasoyla arasında
    performans arayan biri değilim
    sonuçta aile arabası olacak...
  • Selamlar;

DS4 büyüsüne kapıldığım için bende picassosunu satanlar kervanına katıldım. DS4 ü kasa ve donanım olarak çok beğeniyorum, beni düşünüren tek konu böylesine ferah bir mekana sahip bir araçtan sonra DS4 ün arkasının dar olması, arka camların açılamıyor olması ve en önemlisi de cam tavanın bulunmayışı beni üzermi?? 2013 ilk yarısında çıkması beklenen yeni picasoyu da merak etmiyor değilim. Sizce yeni picassoyu beklemelimiyim yoksa DS4 büyüsüne kendimi bırakmalımıyım...

Aracıma ait detaylar;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-servis-bakimli-orjinal-97977175/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: ebenlier

Merhabalar,

2007 model Grand Picasso aracımı satıyorum. Araç 93000km dedir. Kazası ya da değişeni yok. 3 yerde çizik vb den dolayı mini onarım mevcut. Bütün bakımları yetkili serviste yapılmıştır.

Detay için

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-2007-model-citroen-c4-grand-picasso-99036577/detay/

hayırlı satışlar...ama o fiyata imkansız gibi... benim araba 5 ay bekledim sahibinden.com da. 32 bin istiyordum. en fazla 28 bin teklif veren oldu ve vazgeçtim.

sizinki gibi, 2007 model ve 95 binde dizel otomatik. eğer o fiyatlara satarsanız, harika sizin için. toyota 2. elde iyidir diyorlar ama satamadık arabayı.

• bayram bey sizin araba picassomuydu?
  • Sanırım Bayram Bey'in arabası toyota corolla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

selamlar
    "ebenlier" arkadaşa hayırlı satışlar öncelikle
    bu aralar bende de bir bmw sevdası başgösterdi
    bende satsammı acaba diye düşünüyorum benim picassoyu,
    ama başka araba picassoyu aratır gibime geliyor

aramızda varmı bmw 3.16 sahibi olan ?
    sürmüş olan değil ama, sürekli kullanan
    konfor olarak nasıl bir fark yaratır picasoyla arasında
    performans arayan biri değilim
    sonuçta aile arabası olacak...

Hocam 3.16 deneme amaçlı kullandım, ayrıca yolcu olarak seyahat ettim ve kullanışlı bir aile aracı olmayacağını belirtmek isterim. Öncelikle arka koltukta 3 yetişkine yeterli yer olmadığını belirtmem gerek, ben 50 km'lik yolda çatlamıştım sıkıntıdan. Araçta hem sportif karakter hem de sedan özellikleri birleştirilmeye çalışıldığı için konfordan taviz verilmiş durumda. Araca dışarıdan baktığınızda sportif, atılgan bir karakter görürsünüz fakat içine bindiğinizde bu motorun o araca uygun olmadığını anlarsınız. Genelde bu markaya ulaşmanın en kolay yoludur 3,16 almak ama içi ve dışı birbirine uymaz. Ben 3.16 kasasına yakın bir araç olan Saab 9-3 sport sedan kullandım. Aracım 2.0 ve turbo ile 175 hp güç 250 nm tork üretiyordu ve keyif verici bir araçtı. Eğer sürerken keyif almak istiyorsanız tavsiyem en azından 320d almanız olacaktır. Tabi sıfır alacaksanız fiyatlar arasında uçurum olacaktır. İkinci el alsanız da yıllık vergisi yine fazla olur. Ayrıca alacağınız araçta mutlaka sunroof bulunsun. Yoksa picasso'dan sonra içiniz çok fena daralabilir

Kolay gelsin, zor seçim olacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: tatasagun

Arkadaşlar,

2011- 2012 Model 2. El Grand Picasso için ortalama fiyat sizce nedir ? Çok farklı fiyatlar var. Bu arada Cenevre Oto Fuarında C4 Picasso görücü karşısına çıkacakmış, Sizce ikinci el bile alacak olsam 2013 Modelin çıkmasını bekliyeyim mi ?

Buda 2013 Model C4 Picasso nun çıkan son fotografı

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Cok basarisiz bir photoshop calismasi olmus bence...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ebenlier

Sanırım Bayram Bey'in arabası toyota corolla.

evet imzamda olduğu için yazmadım. corolla. corolla ve picasso dizel otomatik sıfırlar, hemen hmen her zaman aynı fiyat. ancak 2. elde görüyorumki picasso daha değerli.

buna şaşırdım.
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.