Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Strange engine voice in 2012 e-hdi 0km C4 Grandpicasso
    http://m.youtube.com/watch?v=e-1krgjfR4c

bu da duydugum motor ugultusunun videosu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

hocam verdiğiniz link açılmıyor sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tttnet.net

quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

Kerem Erdumanyoutube

hocam verdiğiniz link açılmıyor sanırım..

Evet cep telefonundan yazmıştım. Mobil linki vermiş kusura bakmayın.

Link burada:
    Kerem Erdumanyoutube
    http://www.youtube.com/watch?v=e-1krgjfR4c&feature=g-upl

• quote:

Orijinalden alıntı: hserdark

quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

Merhaba arkadaşlar,
    2007 model 108.000 km devirmiş bir grand picassonun alınabilirliğini siz kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
    Satan yer citroen yetkili satıcısı. Kendi aracını yine müşterisinden takasa almış ve verdiği rakam 36.500 tl.(pazarlığa açık )
    sıfır C3 picasso bakmaya gitmiştim ancak bagajı yüzünden sükut-u hayale uğrayınca , satış danışmanı elindeki bu aracı gösterdi.
    temiz ve özenli kullanılmış sadece kimi yerlede çok hafif kısmi yıpranmalar mevcut.Ancak MCP oluşu ve km si düşündürüyor.
    Dolayısıyla kafa karışık , biraz olumlu veya olumsuz yönlendirme gerekli...
    İkinci konu, elinde 2007grand picassonun kullanım kılavuzu olan ( pdf veya link - dili farketmez ) yardımcı olursa çok makbule geçecek.

teşekkürler şimdiden.

edit:imla

http://service.citroen.com/ddb/

Bu linkten aracı ve tarihi seçince kullanım kılavuzunun içeriği görüntülenebiliyor, kısım kısım pdf olarak da saklanabiliyor.

Alıntıları Göster
    Sayın hserdark, teşekkür ederim

• Arkdaşlar birkaç sorum olacak:
    1. Far ayar düğmesinde ışıklandırma varmı? Hani şu çevirilen tekerlek düğme üzerindeki sayılar gece görünmüyor.
    2. Bagaj perdesini çıkardığımızda arabanın içinde başka nerede saklayabiliriz?
    3. Sürücü koltuğunun oturma yerinde, emniyet kemeri tokasının olduğu sol tarafa yakın olan yerde koltuk
    dolgusunda bozulmalar var. Süngeri parçalanmış ve dökülüyor zaman zaman. Bu sorunla karşılaşan varmı? Çözümü nasıl?
    4. Hava filtresine ve polen filtresine biz ulaşabiliyor muyuz? Arada hava tutup temizlemek mümkün mü? Önceki
    aracım 2004 toyota corollada bu işlemler çok kolay yapılabiliyordu ve çok da faydası oluyordu.
    5.Klima düğmeleri aşınmış vaziyette. O şekildemi kullanacağız yoksa bir çaresi varmı? Sevise sorduğumda
    komple o bölme değişmeli dedi fiyatını söylemeyeyim çünkü hemen unutmak istedim söylediklerinde Kapı
    tutamakları da aşınmıştı ama ben karbon kaplama yaptım. Fena olmadı hani.

Herkese iyi günler ve teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: slbn

Arkdaşlar birkaç sorum olacak:
    1. Far ayar düğmesinde ışıklandırma varmı? Hani şu çevirilen tekerlek düğme üzerindeki sayılar gece görünmüyor.
    2. Bagaj perdesini çıkardığımızda arabanın içinde başka nerede saklayabiliriz?
    3. Sürücü koltuğunun oturma yerinde, emniyet kemeri tokasının olduğu sol tarafa yakın olan yerde koltuk
    dolgusunda bozulmalar var. Süngeri parçalanmış ve dökülüyor zaman zaman. Bu sorunla karşılaşan varmı? Çözümü nasıl?
    4. Hava filtresine ve polen filtresine biz ulaşabiliyor muyuz? Arada hava tutup temizlemek mümkün mü? Önceki
    aracım 2004 toyota corollada bu işlemler çok kolay yapılabiliyordu ve çok da faydası oluyordu.
    5.Klima düğmeleri aşınmış vaziyette. O şekildemi kullanacağız yoksa bir çaresi varmı? Sevise sorduğumda
    komple o bölme değişmeli dedi fiyatını söylemeyeyim çünkü hemen unutmak istedim söylediklerinde Kapı
    tutamakları da aşınmıştı ama ben karbon kaplama yaptım. Fena olmadı hani.

Herkese iyi günler ve teşekkürler...

merhaba
    1-sanırım yok
    2-ben denemedim ama en uygunu bagajda koltukların arkası sanırım
    3-bende problem olmadı, yardımcı olamayacağım
    4-bende merak ediyorum, polen için vaktim olursa serviste gördüm deneyeceğim
    5-klima düğmeleri komple değişiyor, ben garantiden değiştirmiştim, malesef tek çözüm

kapı tutamaklarının bi fotosunu koyarsanız çok mutlu olurum:)
    hatta forumdaki herkese çok büyük bi güzellik yapmış olursunuz kanımca
    selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

Merhaba arkadaşlar,
    2007 model 108.000 km devirmiş bir grand picassonun alınabilirliğini siz kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
    Satan yer citroen yetkili satıcısı. Kendi aracını yine müşterisinden takasa almış ve verdiği rakam 36.500 tl.(pazarlığa açık )
    sıfır C3 picasso bakmaya gitmiştim ancak bagajı yüzünden sükut-u hayale uğrayınca , satış danışmanı elindeki bu aracı gösterdi.
    temiz ve özenli kullanılmış sadece kimi yerlede çok hafif kısmi yıpranmalar mevcut.Ancak MCP oluşu ve km si düşündürüyor.
    Dolayısıyla kafa karışık , biraz olumlu veya olumsuz yönlendirme gerekli...
    İkinci konu, elinde 2007grand picassonun kullanım kılavuzu olan ( pdf veya link - dili farketmez ) yardımcı olursa çok makbule geçecek.

teşekkürler şimdiden.

edit:imla

Kullanım kılavuzu için:
    http://service.citroen.com/ddb/

• herkese merhaba,
    ben de uzun araştırmalar ve kıyaslamalar sonucunda honda jazz'ımı satıp 2011 mart ayında makyajlı gp almıştım ve halen kullanıyorum. buradan en çok merak edilen şeylere belki bir faydam olur diye yazmak istedim.
    şu anda 31.000 km'deyim tam 1,5 yıl oldu ve 2 kez periyodik bakım için servise gittim. 15,000 km'de 450 tl civarı 2. si ise henüz geçen hafta gittiğimde 610 tl masraf tuttu. her ne kadar burada 300 tl tutanlar da olsa malum istanbul trafiği sürekli dur-kalk şeklinde ilerliyor ve ön fren balataları, diskler için bu da dezavantaj oluşturuyor. 2 bakımda da ön balatalar değişti (190 tl) 30.000 bakımda da ön diskler tornaya girdi (60 tl).
    eğer benzinli arabadan dizele geçiş yapıyorsanız yakıt sizi oldukça rahatlatacaktır. fabrika standartlarında 5lt 6lt gibi değerler var ancak istanbul'da bu değerlere ulaşmanız mümkün değil.
    ben size yakıt durumunu lt değil de halk dilinde kısaca yazayım :)
    şehir içi şişli-kağıthane-merter arası malum çok yoğun ve sürekli dur kalk halinde...klima açık iken 100 tl yakıt koyduğunuzda (3,88 tl/lt) bu şekilde 300-350 km arası, klimasız ve biraz da akıcı trafikte 350-400 km arası gidiyor. ful depo 200-210 tl gibi doluyor ve bu yoğun trafikte ışık yanana kadar 600-650 km arası gidiyor. ışıktan sonraki son çizgi de söndüğünde 30km kaldığını gösteriyor yol bilgisayarı. 30 km'den sonra çizgiler çıkıyor.
    eğer normal (örneğin haliç köprüsünün bakımda olmadığı bir trafikte) akıcı şekilde gidiyorsanız 650-700 km oluyor.
    geçen ay antalya'ya gittiğimde 130 tl'ye 575 km gittim ve 22 kuruşa denk geldi ki bu kadar büyük bir araba için çok düşük bir sarfiyat. kaldı ki çoğu zaman 150-160 km arasında kullandım.
    klimalar çift yönlü ve arkada da olduğundan hepsini açtığınızda sarfiyat biraz daha artıyor.
    yani diyeceğim şu ki yoğun trafikte litresi 3,88 tl'den 200 tl'ye doldurduğunuz depo ile 600-650 km, akıcı trafikte ise 700-800 km arasında gidebilirsiniz.
    gelelim iç genişliğine...
    hiç bir arabada hatta cipte bile göremeyeceğiniz bir ön cam açısı ve bagaj kapasitesi var. ikea'ya gidip istediğiniz herşeyi rahatlıkla alabilirsiniz. 2,20 uzunluğundaki koliler rahatlıkla sığıyor. ben kendi adıma bir köşe takımını demonte halde tek seferde eve getirdim ve araçta sıkışma bile olmadı.
    bazen forumlarda görüyorum sürüş esnasında çukurlardan tümseklerden geçişte ses var diyorlar. bana göre gayet normal..camdan ses geliyor hızlı gidildiğinde diyorlar, honda jazz kullanıcısydım çok sessiz bir arabaydı ama 160 ile giderken tabii ki camından rüzgar sesi geliyordu.
    grand picasso aldıktan sonra 1 arkadaşım da aynısından aldı ve biri de yeni yılı bekliyor. bindiğinizde, iç genişliğini ve cam genişliğini gördüğünüzde dediklerimi anlayacaksınız.
    tabii ki ford ve renault'un da artıları var ama inanın cam tavan, otomatik vites, iç genişliği ve rahatlığı konusunda picasso ile kıyaslanmazlar.
    gönül isterdi ki full versiyonu olsun ama napalım burada da bunula yetineceğiz gelene kadar.
    ben alırken yolda park halinde gördüğüm 1-2 kişiye sormuştum ve çok memnun olduklarını, tekrar alacak olsalar aynı arabayı alacaklarını söylemişlerdi.
    şimdi ben de aynısını söylüyorum ve bir terslik olmazsa 1,5 yıl kadar sonra araba 60,000 km civarına geldiğinde yine c4gp alırım diyorum.
    aklınıza takılan ve yazmayı unuttuğum bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    iyi günler.

• merhaba
    slbn arkadaşın iç kapı kollarını karbon kaplatmasından sonra bende benim soyulan kapılar için birşeyler düşünmeye başladım. az evvel iki kapı kolunuda çıkardım. çok basit çıkıyor, arkaya doğru olan ayrım yerlerinden tırnaklarınızı geçirerek hafif güç uygulamak gerekiyor. geçmeli bir yapısı (tırnaklı) olduğundan çıkıyor.
    karbon kaplatınca desenli bir şekli olduğu için büyük ihtimal plasti dip denilen sprey kaplama ile yapıcam, henüz almadım ama.

asıl belirtmek istediğim şey şu:
    yaklaşık 1 yıl önce kapı kollarında hiçbirşey yoktu. şurdan hatırlıyorum;
    tam garanti bitmek üzereyken soyulan klima düğmelerini değiştirmiştim. değişim öncesi forumdaki arkadaşların problemlerini bildiğim için kapı kollarınada bakmıştım, sağlamdı. fakat servis sonrası dikkat etmedim, sadece klimaya bakıp tamam demiştim, değişimden 1 ay kadar sonra kapı kolu gözüme takıldı, bir soyulma başlamış hatta hafif ilerlemişti. tüh dedim 1 ay önce olsa yaptırırdım. bugün kapı kollarını açtığımda, daha önceden, büyük ihtimal tornavida ile açılmış olduğunu farkettim, içinde küçük bir çizik vardı.
    demek istediğim daha öncede sık duyduğum fakat başıma gelmemiş olan ; servis sonrası küçük problemli parçaların başka arabalardakilerle yer değiştirmesi olabileceği aklıma geldi.
    siz siz olun serviste arabanın başından ayrılmamaya çalışın, yoksa vicdansızların ne yapacağı belli olmuyor. bende periyodik bakımlarda birkaç kez küçük şikayetlerimi iletmiştim, akşam arabayı alırken bedelsiz yapmışlardı, şimdi düşünüyorumda acaba kimin arabasının parçalarından tamamladılar...

düzeltme: yanda iki tane tırnak var, onları hafif ittirmeniz gerekli, yazmayı unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matekeli -- 2 Ağustos 2012; 9:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

merhaba
    slbn arkadaşın iç kapı kollarını karbon kaplatmasından sonra bende benim soyulan kapılar için birşeyler düşünmeye başladım. az evvel iki kapı kolunuda çıkardım. çok basit çıkıyor, arkaya doğru olan ayrım yerlerinden tırnaklarınızı geçirerek hafif güç uygulamak gerekiyor. geçmeli bir yapısı (tırnaklı) olduğundan çıkıyor.
    karbon kaplatınca desenli bir şekli olduğu için büyük ihtimal plasti dip denilen sprey kaplama ile yapıcam, henüz almadım ama.

asıl belirtmek istediğim şey şu:
    yaklaşık 1 yıl önce kapı kollarında hiçbirşey yoktu. şurdan hatırlıyorum;
    tam garanti bitmek üzereyken soyulan klima düğmelerini değiştirmiştim. değişim öncesi forumdaki arkadaşların problemlerini bildiğim için kapı kollarınada bakmıştım, sağlamdı. fakat servis sonrası dikkat etmedim, sadece klimaya bakıp tamam demiştim, değişimden 1 ay kadar sonra kapı kolu gözüme takıldı, bir soyulma başlamış hatta hafif ilerlemişti. tüh dedim 1 ay önce olsa yaptırırdım. bugün kapı kollarını açtığımda, daha önceden, büyük ihtimal tornavida ile açılmış olduğunu farkettim, içinde küçük bir çizik vardı.
    demek istediğim daha öncede sık duyduğum fakat başıma gelmemiş olan ; servis sonrası küçük problemli parçaların başka arabalardakilerle yer değiştirmesi olabileceği aklıma geldi.
    siz siz olun serviste arabanın başından ayrılmamaya çalışın, yoksa vicdansızların ne yapacağı belli olmuyor. bende periyodik bakımlarda birkaç kez küçük şikayetlerimi iletmiştim, akşam arabayı alırken bedelsiz yapmışlardı, şimdi düşünüyorumda acaba kimin arabasının parçalarından tamamladılar...

karbon kaplamayı nasıl yaptırıyorsunuz?

• folyo gibi, ısıtılıp yüzeyin şekli aldırılıyor.
  • quote:

folyo gibi, ısıtılıp yüzeyin şekli aldırılıyor.

ankarada bildiğiniz bir yer var mı peki?
  • malasef, bursada yaşıyorum
  • 12,06,2012 tarihinde teslim aldığım Grand Picasso aracımın ön camına park halinde iken taş gelmesinden dolayı çatladı. dün servise
    bıraktım daha öncede satış temsilcisine aracın ön sol farının ısıdan dolayı matlaştığını ve cam tavanın arka köşelerinde film tabakasında damarlaşma
    olduğunu belirtmiştim onlarıda servise gösterdim fotograf çektiler bakalım nasıl cevaplanacak

Birde farın altındaki park ampülü yanmıyor nasıl değiştirilebilir . (gündüz farı değil)

Camı orjinal takacaklarını söylediler acaba dışarda bir yerde değişse yan sanayi takabilirler mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

12,06,2012 tarihinde teslim aldığım Grand Picasso aracımın ön camına park halinde iken taş gelmesinden dolayı çatladı. dün servise
    bıraktım daha öncede satış temsilcisine aracın ön sol farının ısıdan dolayı matlaştığını ve cam tavanın arka köşelerinde film tabakasında damarlaşma
    olduğunu belirtmiştim onlarıda servise gösterdim fotograf çektiler bakalım nasıl cevaplanacak

Birde farın altındaki park ampülü yanmıyor nasıl değiştirilebilir . (gündüz farı değil)

Camı orjinal takacaklarını söylediler acaba dışarda bir yerde değişse yan sanayi takabilirler mi

Park ampulu gunduz farı olan modellerde yanmıyormuş bağlantısı dahi yokmuş servise sordugumda bu cevabı verdiler hatta servis yetkilileri bilmediklerini merkeze sorduklarını söylediler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• slm arkadaşlar c4 picasso 1.6 hdi aracımın 90000km bakımı zamanı geldi mutlaka önceden yazılmıştır ama kısaca 90000km bakımında neler değişyor yazabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: YÜKSEL6132

quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

12,06,2012 tarihinde teslim aldığım Grand Picasso aracımın ön camına park halinde iken taş gelmesinden dolayı çatladı. dün servise

Park ampulu gunduz farı olan modellerde yanmıyormuş bağlantısı dahi yokmuş servise sordugumda bu cevabı verdiler hatta servis yetkilileri bilmediklerini merkeze sorduklarını söylediler

benim ikiside yanıyordu şu an biri yanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: esatemrah

quote:

folyo gibi, ısıtılıp yüzeyin şekli aldırılıyor.

ankarada bildiğiniz bir yer var mı peki?

Ankara'da olan birisi vardı forumda GMG Garage bu işi yapıyor görüşün isterseniz.

Bu arada yeni kasa bu şekilde gelirse süper olur. 2 sene sonra bu kasayı satıp yeni kasa veya yine aynı kasa Euro 5 motorlu Start&Stop modelini alıcaz. O zamana kadar dizel otomatik ekonomik rahat bir araç çıkmazsa tabi. Gerçi bu aracında en az 4 senesi var satmamız için.
  • Selam arkadaşlar,

Bir sorum olacak: 2008 model 70.000 km de siyah boyasız bir grand picassoya ne kadar verilir? İlk sahibinden, Ankara aracı. Sahibinden de ilanı var ama koyamadım şimdi buraya aceleden.

Kafam iyice karıştı, hergün başka bir araca bakıyorum neredeyse.

Cevap verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aasem

Selam arkadaşlar,

Bir sorum olacak: 2008 model 70.000 km de siyah boyasız bir grand picassoya ne kadar verilir? İlk sahibinden, Ankara aracı. Sahibinden de ilanı var ama koyamadım şimdi buraya aceleden.

Kafam iyice karıştı, hergün başka bir araca bakıyorum neredeyse.

Cevap verirseniz sevinirim.

70.000 km çok iyi 2008 model için boya yoksa 38,500 e kadar gönül rahatlığıyla verebilirsin
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.