Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende haziranda ilk bakımı yaptırdım, %20 indirimli 380 TL'ye maloldu. Bakıyorum da en yüksek fiyatı ben vermişim.

    Bu arada garanti uzatma için çok yüksek fiyat verdiler. + 2 yıl için en düşük fiyat 1000 TL civarında. Başka fiyat alan var mı + garanti için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: htekin12

    Selamlar herkese
    Şöför koluğunun aşağısında(tabanda) küçük bir kapak var, altında yeşil bişey görünüyor, bu nedir ne işe yarar, klavuzda göremedim bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

    yok mu bir fikri olan acaba?
  • Evet arkadaslar bende yeniden 2012 gpicasso start-stop 17'jant ve beyaz aracimla yeniden araniza katildim. cok hevesle ve mutlu aldigim aracimi maalesef bugun servise goturdum. Aracta motor isininca ve arac yuke binince kesik kesik cok rahatsiz edici bir ugultu sesi geliyor. ses motor kismindan geliyor. servis sefi sesi teyit etti ancak yapacaklari bisey olmadigini ve almanya'ya ileteceklerini soyledi. cok can sikici oldu benim icin. insallah bir an once cozerler. onceki picassomda boyle bir sorun yoktu. sanirim e-hdi azizligine ugradim:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dişçi79

    Evet arkadaslar bende yeniden 2012 gpicasso start-stop 17'jant ve beyaz aracimla yeniden araniza katildim. cok hevesle ve mutlu aldigim aracimi maalesef bugun servise goturdum. Aracta motor isininca ve arac yuke binince kesik kesik cok rahatsiz edici bir ugultu sesi geliyor. ses motor kismindan geliyor. servis sefi sesi teyit etti ancak yapacaklari bisey olmadigini ve almanya'ya ileteceklerini soyledi. cok can sikici oldu benim icin. insallah bir an once cozerler. onceki picassomda boyle bir sorun yoktu. sanirim e-hdi azizligine ugradim:(

    Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Umarım sorun kısa zamanda çözülür ve keyifle aracınızı kullanırsınız...
  • Teseskkur ederim. yeni c4lerde bu sikinti kronikmis. ancak benim aracta daha yogunmus. servis sefi oyle dedi. Yeni picasso alip bu sesi duyan eden var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dişçi79, öncelikle aracınızı iyi günlerde kullanın. Ben aracımı geçen yıl temmuzda almıştım. O sıralar balikesirde bir adet makyajsız arac vardı. Ben önce makyajlı kasa almayı düşünmüştüm, sonra euro 5 motorlarla ilgili bazı sıkıntıların oldugunu gördüm ve fiyat avantajını da göz önüne alarak makyajsız euro 4 motorlu araci aldım. Tabi makyajli kasanın donanım olarak epey artısı vardı ama ben bu şekilde karar vermiştim ve su ana kadar da motorla ilgili bir problem yaşamadım. Bu konuda pejo konularına da bakabilirsiniz. Eminim onlardan çözüm bulanlar vardır. Yani bahsettiğiniz problem tahminimce psa grubun euro 5 motorlarıyla ilgili genel bir sorun olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum coolfire. Bu bana da euro5 azizliği gibime geliyor. Ben picasso'nun euro4'unude 2,5 sene kullandım. Motorun gürültüsü daha fazlaydı ama uğuldama yoktu. Dizel gürültüsünü uğultuya çevirmişler gibi:) Alışılmayacak bir şey değil ama bu seside keserlerse benzinliden sessiz olur. Araç o kadar güzel ve keyif veriyor ki bu sesin verdiği rahatsızlığı bastırıyor. Genede uğraşacam bu ses üzerinde. Sürüş keyfini baltalıyor.
  • Ben deneme aracı olarak 5008 kullanmıştım euro 5 motorlu. Performans olarak euro 4 picassodan daha canlı gelmişti. Siz iki motoru da kullandiginiza göre bize ayrıntılı karşılaştırma yapabilirsiniz. Tabi en cok merak edilenler performans ve tüketim olacaktır. Önceki araçta gp miydi bu arada?

    Bu arada 17" jant hangi model acaba? Benim görüntü olarak en sevmediğim yönü 16" jantlar, cok küçük kalıyorlar araca gore.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dişçi79

    Evet arkadaslar bende yeniden 2012 gpicasso start-stop 17'jant ve beyaz aracimla yeniden araniza katildim. cok hevesle ve mutlu aldigim aracimi maalesef bugun servise goturdum. Aracta motor isininca ve arac yuke binince kesik kesik cok rahatsiz edici bir ugultu sesi geliyor. ses motor kismindan geliyor. servis sefi sesi teyit etti ancak yapacaklari bisey olmadigini ve almanya'ya ileteceklerini soyledi. cok can sikici oldu benim icin. insallah bir an once cozerler. onceki picassomda boyle bir sorun yoktu. sanirim e-hdi azizligine ugradim:(

    Aracınız hayırlı olsun, güle güle binin.
    Umarım sıkıntınız biran önce çözülür.
  • Ya arkadaş önceki aracımızda (Astra) fazla dikkat etmezdim çünkü sağlamlık hissi veriyordu bana. Belki de benzinli olduğu için olabilir bilemiyorum ama bu araba bana çok hassas narin geliyor. En ufak birşey de bir yerine birşey olacak gibi geliyor tırsarak sürüyorum. Gaza fazla basmıyorum haliyle 70'e geldiğimde 6. vitese geçmiş oluyor araba. Gaza bastığımda arabaya birşey olacak gibi geliyor. 120'nin üstüne çıkmadım daha.

    Nasıl atlatabiliriz bu durumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Ya arkadaş önceki aracımızda (Astra) fazla dikkat etmezdim çünkü sağlamlık hissi veriyordu bana. Belki de benzinli olduğu için olabilir bilemiyorum ama bu araba bana çok hassas narin geliyor. En ufak birşey de bir yerine birşey olacak gibi geliyor tırsarak sürüyorum. Gaza fazla basmıyorum haliyle 70'e geldiğimde 6. vitese geçmiş oluyor araba. Gaza bastığımda arabaya birşey olacak gibi geliyor. 120'nin üstüne çıkmadım daha.

    Nasıl atlatabiliriz bu durumu?

    sizin durum psikolojik hocam.. çivi çiviyi sökermiş basın gaza gitsin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Ya arkadaş önceki aracımızda (Astra) fazla dikkat etmezdim çünkü sağlamlık hissi veriyordu bana. Belki de benzinli olduğu için olabilir bilemiyorum ama bu araba bana çok hassas narin geliyor. En ufak birşey de bir yerine birşey olacak gibi geliyor tırsarak sürüyorum. Gaza fazla basmıyorum haliyle 70'e geldiğimde 6. vitese geçmiş oluyor araba. Gaza bastığımda arabaya birşey olacak gibi geliyor. 120'nin üstüne çıkmadım daha.

    Nasıl atlatabiliriz bu durumu?

    sizin durum psikolojik hocam.. çivi çiviyi sökermiş basın gaza gitsin..

    Dün sapancaya gittik ailecek 3 araba. Otobana çıkacağım zaman nenense içimi bir sevinç kaplıyor :)) Çoğunlukla araç hız kontrolünü kullanıyorum otobanda. 105 - 110 arasına ayarlıyorum hızı. Ama araç sollarken yada sıkılıp hızlanmak istediğimde o kadar çabuk hızlanıyor ve asla bayılmıyor ki bu da beni ziyadesiyle tatmin ediyor. Kesinlikle hızına performansına sonuna kadar güveniyorum. En son 185 hız yaptım otobanda deneme amaçlı ve kısa süreliğine ve yalnız başıma, çok rahat 180 e geldi ve sıfır titreme yaptı. Korkmadan ve gönül rahatlığıyla hız yapabilirsiniz. Tabiiki güvenliği elden bırakmadan :)) Keyifli kazasız sürüşler dilerim...




  • Arkadaşlar benim 2009 grand picassonun soğutucu bölmesinin soğutması sanki çok az soğutuyor. Yani öyle serin falan bile olmuyor.
    Acaba bir sorunmu var ya da bir ayar falan mı yapmak gerekiyor?
  • Merhaba arkadaşlar. bir araç arastırmasında idim 4-5 araca indirdiğim seçeneklerimi elemeye çalışırken forumdaki konu başlığınıza takıldım ve 2 günde tüm sayfaları okudum. narinliği, fransızlığı, 2.el düşüncesine rağmen geçmişten beri sempatim olan citroen markasına herhalde sonun da geçiş yapcağım. diğer markaları unuttum bile. 2. el deki fiyat farkından dolayı sıfır almayı düşünmediğim MCP 2009-2011 arası 5k 1,6 hdi picasso için bilidiğiniz gördüğünüz tavsiye ettiğiniz satmak istediğiniz araç varsa irtibata geçmenizi diliyorum. saygılar. ALINIK PİCASSO.
  • aynı model araca sahibiz,
    benimki de çok sıcaklarda geç soğutuyor diyebilirim, ama soğutma yetersiz değil
    bir problem olabilir sizinkinde
    yeni yenimi oldu, daha önce problem varmıydı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmrc05

    Merhaba arkadaşlar. bir araç arastırmasında idim 4-5 araca indirdiğim seçeneklerimi elemeye çalışırken forumdaki konu başlığınıza takıldım ve 2 günde tüm sayfaları okudum. narinliği, fransızlığı, 2.el düşüncesine rağmen geçmişten beri sempatim olan citroen markasına herhalde sonun da geçiş yapcağım. diğer markaları unuttum bile. 2. el deki fiyat farkından dolayı sıfır almayı düşünmediğim MCP 2009-2011 arası 5k 1,6 hdi picasso için bilidiğiniz gördüğünüz tavsiye ettiğiniz satmak istediğiniz araç varsa irtibata geçmenizi diliyorum. saygılar. ALINIK PİCASSO.

    hayırlısı olsun,
    geçende bir arkadaşıma da bakıyorduk
    ucuz olanları var demişti internette ilanlarda
    piyasa fiyatları aşağı yukarı belli
    ucuz olanların genelde kusurları çıktı
    dikkatli olun derim




  • yanılmıyorsam 2008-2007 model benzililer oldukça ucuz ama zaten o model aralığında bakmıyorum. tabi birde 2010 model 42000 lire iken 2009 model 48000 liraya bulunabiliyor. aynı araçlar. acaba sebebi nedir. kronik sorunlu bir seri falanmı var.
  • Selamlar,

    İkiz bebeklerim olunca, daha rahat ve kullanışlı bir araç almam gerektiğini düşünerek, çok amaçlı araçları (MPV) araştırmaya başladım. iki ay önce Belçika'daki iş ortağımızı ziyaretimde kullandıkları Citroen C8'i de görünce,rahat iç tasarımı ve konforu ile benzer bir araç almayı düşünmeye başlamıştım. Türkiye'de C8'in satışı yok bildiğim kadarı ile. Araştırmalarım sonucunda Citroen C4 Grand Picasso'nun bu aracın muhadili olduğunu gördüm ve internetten bilgi almaya başladım.

    Bu araştırma sırasında bu forum başlığını gördüm ve 2007'den buyana yazılmış tüm yorumları okudum. Daha önce hiç Citroen araba tecrübem olmamasına, Fransız arabalara olan olumsuz önyargılarıma rağman Citroen C4 Grand Picasso daha da ilgimi çekmeye, almam gereken araba olduğuna inanmaya başladım.

    Bu süre içinde Citroen'in resmi web sitesinde de incelemelerim oldu.

    Bugün oturduğum semte yakınlığından dolayı Çobançeşme'deki Mersa Otomotivi arayarak, showroomlarında C4 Grand Picasso var ise, görmek istediğimi belirttim. Aracın olduğunu yardımcı olacaklarını belirttiler. Öğleden sonra Mersa Otomotive gittim. Showroomlarındaki aracı inceledim. Araç daha fazla hoşuma gitti. Çok beğendim. Ancak yurtdışında bulunan bazı özelliklerinin Türkiye'deki modellerde olmadığını ve fiyat politikaları nedeniyle getirmediklerini öğrendim. Bu noktaya kadar bir sıkıntı yok. Firma politikasıdır, der geçerim. Ancak bana yardımcı olan satış temsilcisinin tavrı çok vahimdi. Açıkçası bu tavır ile almaya istekli birini bile almaktan caydırır, markadan soğutur. Benim her sorduğum soruya ( Kenarlara nikelajlı şerit, ön park sensörü, navigasyon gibi ); kusura bakma elimizde bu var ister al, ister alma modunda cevap verdi. Hadi bunu da geçtim, test sürüşü için randevu almak gerekiyor değilmi diye sorduğumda, bu araçtan her bayi de yok, biraz zor test sürüşü yapmanız, alınca test edersiniz gibi çok sinir bozucu bir cevap verdi.

    Not: Forumda araçları ile ilgili olarak sorunlar yaşan kullanıcıların yorumlarını okudum. Ben daha dakka bir ilk Citroen markası ile olan iletişimimde bu sıkıntıyı yaşadım. Umarım aracı alırsam bu durum devam etmez. Yoksa çok yanlış bir karar mı veriyorum diye kara kara düşünmeye başladım.


    Açıkçası bu tutum, benim moralimi ciddi derecede aracı alma konusunda bozdu. Markaya haksızlık da yapmak istemiyorum. Foruma bu tecrübemi yazmamdaki amaç kesin kararımı vermeden önce, gerçekten müşteri iletişimi iyi, tutarlı bilgi veren satış ve satış sonrası destek/servis konusunda güvenebileceğim bir bayi ile bu araç ile ilgili görüşmek. Olabiliyorsa test sürüşü yapmak istiyorum. Istanbulun neresinde olduğu önemli değil, önemli olan güvenilir, doğru dürüst hizmet/bilgi alabileceğim bir Citroen bayi olmasıdır.




    Tecrübeli arakadaşlara, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

    Şimdiden herkese teşekkürler.

    İyi Haftasonu.
    Hayırlı Ramazanlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matekeli

    aynı model araca sahibiz,
    benimki de çok sıcaklarda geç soğutuyor diyebilirim, ama soğutma yetersiz değil
    bir problem olabilir sizinkinde
    yeni yenimi oldu, daha önce problem varmıydı

    aracımı şubat ayında aldım. aldığımda nasıldı tam test edemedim soğutucusunu. ama kullanma ihtiyacı duymaya başladığımda yeteri
    kadar soğutmadığını farkettim.aracımı alırken yetkili serviste ekspertiz de yaptırmıştım.
    Hiç bir sorun olmadığını, her yerinin tam çalıştığını söylediler. Şimdi tatildeyim.
    Açıkçası çok ta lazım oluyor bu aralar. Ben en iyisi en yakındaki bir yetkili servise gidip bir baktırayım.
    Umarım çok masraf çıkarmaz..
  • Muharrem Bey iyi akşamlar. Bahsettiğiniz yer ile bende görüştüm. Sizin düşüncelerinize tamamen katılıyorum. Aynı şeyleri bende yaşadım. Öyle bir satış elemanı ben hayatımda görmedim. Arka koltuklar 10 cm yüksekmiş dedim, aaa bende burada gördüm söylediğiniz iyi oldu dedi. Baktım iş yok kredi kartına kaç taksit yaparsın dedim çıktım. Topkapıda çok ilgilendiler. 2. el araçlarına test sürüşü yaptıracaklar. önümüzdeki hafta bende görüşmelere başlıyorum. hakkımızda hayırlısı diyorum Mersa da ilgi alaka sıfır. 2 hafta araçlara bakmadım bile.
    Saygılar iyi akşamlar
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.