Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgi için teşekkür ederim. Biraz daha araştıracağız artık. Ben de Topkapıdaki Citroen bayisini ziyaret edeceğim.

İyi Pazarlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slbn

quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

aynı model araca sahibiz,
    benimki de çok sıcaklarda geç soğutuyor diyebilirim, ama soğutma yetersiz değil
    bir problem olabilir sizinkinde
    yeni yenimi oldu, daha önce problem varmıydı

aracımı şubat ayında aldım. aldığımda nasıldı tam test edemedim soğutucusunu. ama kullanma ihtiyacı duymaya başladığımda yeteri
    kadar soğutmadığını farkettim.aracımı alırken yetkili serviste ekspertiz de yaptırmıştım.
    Hiç bir sorun olmadığını, her yerinin tam çalıştığını söylediler. Şimdi tatildeyim.
    Açıkçası çok ta lazım oluyor bu aralar. Ben en iyisi en yakındaki bir yetkili servise gidip bir baktırayım.
    Umarım çok masraf çıkarmaz..

Sayın Slbn, soğutucu bölmesi malumunuz klimanın verdiği hava ile çalışır ve kapağının alt menteşelerinin olduğu yerde bulunan birkaç hava alığından içeriye klimanın soğuttuğu kadar serinlikte hava üfler. İçeriye koyduğunuz malzemelerin bu delikleri tıkamadığından emin olunuz. Benim de benzeri başıma geldi. Peçete delikleri tıkamıştı. Bu soğutucu bölmesi içine koyduğunuz soğuk içecek veya yiyeceklerin makul bir süre ısınmamasını sağlar. O kadar. Koyduğunuz sıcak malzemeyi soğutmaz yada çok zaman alır. Yani buzdolabı gibi çalışmaz.
    Esen kalın..

• quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

Teseskkur ederim. yeni c4lerde bu sikinti kronikmis. ancak benim aracta daha yogunmus. servis sefi oyle dedi. Yeni picasso alip bu sesi duyan eden var mi acaba?

5008 kullanıcısıyım ve aracımdaki motor euro5 112 bg. bahsettiğiniz sorunu görmedim, 5008 forumunda da motor ile ilgili genel bir sıkıntı yaşayan birilerini hatırlamıyorum açıkçası. dolayısı ile aracınızdaki motorda kaynaklı bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetranger

quote:

quote:

aracımı şubat ayında aldım. aldığımda nasıldı tam test edemedim soğutucusunu. ama kullanma ihtiyacı duymaya başladığımda yeteri
    kadar soğutmadığını farkettim.aracımı alırken yetkili serviste ekspertiz de yaptırmıştım.
    Hiç bir sorun olmadığını, her yerinin tam çalıştığını söylediler. Şimdi tatildeyim.
    Açıkçası çok ta lazım oluyor bu aralar. Ben en iyisi en yakındaki bir yetkili servise gidip bir baktırayım.

Sayın Slbn, soğutucu bölmesi malumunuz klimanın verdiği hava ile çalışır ve kapağının alt menteşelerinin olduğu yerde bulunan birkaç hava alığından içeriye klimanın soğuttuğu kadar serinlikte hava üfler. İçeriye koyduğunuz malzemelerin bu delikleri tıkamadığından emin olunuz. Benim de benzeri başıma geldi. Peçete delikleri tıkamıştı. Bu soğutucu bölmesi içine koyduğunuz soğuk içecek veya yiyeceklerin makul bir süre ısınmamasını sağlar. O kadar. Koyduğunuz sıcak malzemeyi soğutmaz yada çok zaman alır. Yani buzdolabı gibi çalışmaz.
    Esen kalın..

Çok teşekkür ederim jetranger. Ben de daha iyi bir performans bekliyordum soğutucudan. Yarın bir kontrol edeyim tarif ettiğiniz yeri.

• quote:

Orijinalden alıntı: muharremaltintas

Selamlar,

İkiz bebeklerim olunca, daha rahat ve kullanışlı bir araç almam gerektiğini düşünerek, çok amaçlı araçları (MPV) araştırmaya başladım. iki ay önce Belçika'daki iş ortağımızı ziyaretimde kullandıkları Citroen C8'i de görünce,rahat iç tasarımı ve konforu ile benzer bir araç almayı düşünmeye başlamıştım. Türkiye'de C8'in satışı yok bildiğim kadarı ile. Araştırmalarım sonucunda Citroen C4 Grand Picasso'nun bu aracın muhadili olduğunu gördüm ve internetten bilgi almaya başladım.

Bu araştırma sırasında bu forum başlığını gördüm ve 2007'den buyana yazılmış tüm yorumları okudum. Daha önce hiç Citroen araba tecrübem olmamasına, Fransız arabalara olan olumsuz önyargılarıma rağman Citroen C4 Grand Picasso daha da ilgimi çekmeye, almam gereken araba olduğuna inanmaya başladım.

Bu süre içinde Citroen'in resmi web sitesinde de incelemelerim oldu.

Bugün oturduğum semte yakınlığından dolayı Çobançeşme'deki Mersa Otomotivi arayarak, showroomlarında C4 Grand Picasso var ise, görmek istediğimi belirttim. Aracın olduğunu yardımcı olacaklarını belirttiler. Öğleden sonra Mersa Otomotive gittim. Showroomlarındaki aracı inceledim. Araç daha fazla hoşuma gitti. Çok beğendim. Ancak yurtdışında bulunan bazı özelliklerinin Türkiye'deki modellerde olmadığını ve fiyat politikaları nedeniyle getirmediklerini öğrendim. Bu noktaya kadar bir sıkıntı yok. Firma politikasıdır, der geçerim. Ancak bana yardımcı olan satış temsilcisinin tavrı çok vahimdi. Açıkçası bu tavır ile almaya istekli birini bile almaktan caydırır, markadan soğutur. Benim her sorduğum soruya ( Kenarlara nikelajlı şerit, ön park sensörü, navigasyon gibi ); kusura bakma elimizde bu var ister al, ister alma modunda cevap verdi. Hadi bunu da geçtim, test sürüşü için randevu almak gerekiyor değilmi diye sorduğumda, bu araçtan her bayi de yok, biraz zor test sürüşü yapmanız, alınca test edersiniz gibi çok sinir bozucu bir cevap verdi.

Not: Forumda araçları ile ilgili olarak sorunlar yaşan kullanıcıların yorumlarını okudum. Ben daha dakka bir ilk Citroen markası ile olan iletişimimde bu sıkıntıyı yaşadım. Umarım aracı alırsam bu durum devam etmez. Yoksa çok yanlış bir karar mı veriyorum diye kara kara düşünmeye başladım.

Açıkçası bu tutum, benim moralimi ciddi derecede aracı alma konusunda bozdu. Markaya haksızlık da yapmak istemiyorum. Foruma bu tecrübemi yazmamdaki amaç kesin kararımı vermeden önce, gerçekten müşteri iletişimi iyi, tutarlı bilgi veren satış ve satış sonrası destek/servis konusunda güvenebileceğim bir bayi ile bu araç ile ilgili görüşmek. Olabiliyorsa test sürüşü yapmak istiyorum. Istanbulun neresinde olduğu önemli değil, önemli olan güvenilir, doğru dürüst hizmet/bilgi alabileceğim bir Citroen bayi olmasıdır.

Tecrübeli arakadaşlara, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

İyi Haftasonu.
    Hayırlı Ramazanlar..

Başınıza gelenler araçla ilgili düşüncelerinizi kesinlikle değiştirmesin. Mersa otomotivdeki gereksiz bir çalışan yüzünden aracı almaktan yada almayı düşünmekten vazgeçmemenizi şiddettle öneririm. Eğer fırsatınız ve zamanınız olursa Ataşehir de ULUGÖL Otomotive gelerek aynı gün test sürüşü ve araçla ilgili detaylı bilgi ve en önemlisi güleryüz ve ilgiyi bulacağınıza eminim. Hatta Biraz önce arkadaşımla telefonla görüştük uzun uzun sanırım yarın bizde ulugöl otomotive gidip ona bir picasso alacağız kısmetse. Hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım gönlünüze göre bir araca sahip olursunuz. Saygılar...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Esen kalın..

Çok teşekkür ederim jetranger. Ben de daha iyi bir performans bekliyordum soğutucudan. Yarın bir kontrol edeyim tarif ettiğiniz yeri.

Benim soğutucuda da maalesef performans iyi değil. Zamanım olursa bende bir göstereceğim bakalım. Sanırım benimde deliklerde bir tıkanma var.
    Bu arada soğutucudan iyi performans alan arkadaşlar varmı acaba?

• Sayın centeli,

Alakanız ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Araca olan ilgim ve alma isteğim hala devam ediyor. Hatta yazımda bahsettiğim Belçika'daki iş ortağımızlada konuyu paylaştım. Kendisinin de şuan C4 Grand Picasso kullandığını söyledi. O da gayet memnun. Hafta içi gitmem pek münkün olmayabilir, Ancak haftasonu bahsettiğiniz firmaya gidip görüşmeye çalışacağım. Olabildiğince alım öncesi bilgi edinip, içime sinerek almak istiyorum.

Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmrc05

yanılmıyorsam 2008-2007 model benzililer oldukça ucuz ama zaten o model aralığında bakmıyorum. tabi birde 2010 model 42000 lire iken 2009 model 48000 liraya bulunabiliyor. aynı araçlar. acaba sebebi nedir. kronik sorunlu bir seri falanmı var.

Ben 2010 kullanıyorum. Kesinlikle kronik bir problemi yok. Sahibinden baktığında temiz arabaların pahalı olduğunu görürsün. 2010 eğer temizse tabiki daha pahalıdır. Ama 48.000 abartı fiyattır. 2009 model için temiz 2009 model 40.000 eder çok temizse 1000 daha , 2010 ise 43-46 aralığı denk gelirse temizini 43 civarı bulursun.Bu arada özellikle 2010 tavsiye ederim araç bilgisayarı çift renkli ve daha hoş görünüyor. kısacası temiz olan araba pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: N-T

quote:

yanılmıyorsam 2008-2007 model benzililer oldukça ucuz ama zaten o model aralığında bakmıyorum. tabi birde 2010 model 42000 lire iken 2009 model 48000 liraya bulunabiliyor. aynı araçlar. acaba sebebi nedir. kronik sorunlu bir seri falanmı var.

Ben 2010 kullanıyorum. Kesinlikle kronik bir problemi yok. Sahibinden baktığında temiz arabaların pahalı olduğunu görürsün. 2010 eğer temizse tabiki daha pahalıdır. Ama 48.000 abartı fiyattır. 2009 model için temiz 2009 model 40.000 eder çok temizse 1000 daha , 2010 ise 43-46 aralığı denk gelirse temizini 43 civarı bulursun.Bu arada özellikle 2010 tavsiye ederim araç bilgisayarı çift renkli ve daha hoş görünüyor. kısacası temiz olan araba pahalı

söylediklerinize katılıyorum. ayrıca 2010 düşünmemdeki bir dğer sebepte yazılımın Türkçe olması. peki bir soru daha sorayım 2013 de yeni kasa geliyormu bilginiz varmı gerçi 2013 yeni kasa olacak olsaydı ağustosta başlardı satışları ama bırakın yeni kasayı daha resimleri dahi yok piyasada belkide 2015 modeller olur.

• quote:

quote:

quote:

söylediklerinize katılıyorum. ayrıca 2010 düşünmemdeki bir dğer sebepte yazılımın Türkçe olması. peki bir soru daha sorayım 2013 de yeni kasa geliyormu bilginiz varmı gerçi 2013 yeni kasa olacak olsaydı ağustosta başlardı satışları ama bırakın yeni kasayı daha resimleri dahi yok piyasada belkide 2015 modeller olur.

paris araba fuarında sanırım gösterecekler ve 2013 otasına doğru satışa çıkacak
    biraz daha spor görünecekmiş sanırım
    henüz pek fazla bilgi yok ama kasanın saklı halinin resimleri dolaşıyor ortalıkta

• haklısınız. ama yeni kasanın sıradanlaşmasından korkuyorum. fikrimce citroen bunu her modelinde yapıyor. kötü demiyorum ama ilk çıkarttığı modellerdeki sansasyonu tekrarlayamıyor 2. nesil kasalarda c5 hariç c5 de 2. nesilde gözleri üzerine çekti ancak c3 olsun c4 olsun ilk nesilleri daha radikaldi diye düşünüyorum. inşallah 2013 picasso aynı çizgisini devam ettirir. 7 kişilik olanın uzun yapısının yanında dolayı daha dolgun(şişman) görünmektense 5008 gibi biraz daha akıcı olması beklenebilir ama 5 kişilik oldukça sportif duruyor belki ön far grubunda yapılabilecek spor dokunuşlar dışında çokta değişikliğe ihtiyacı yok gibi. sadece biraz daha teknolojik donanımlar artırılabilir ki, zate fazlasıyla var ama citroen severler için bunun bi sınırının olmadığını düşünüyorum çünkü citroen değince akla hep teknolojik yenilikler geliyor.
  • 2013 picasso muhtemelen bunlardan birisi olacak.
    --------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: og_ozturk

www.citroenchat.com
    2013 Picasso?? - CitroenChat.com - Singapore Citroen Community
    http://www.citroenchat.com/showthread.php?t=27574

Arkadaslar sunlara bir bakin, super gorunuyorlar :)

Biraz daha açayım, linkde 2013 picasso nun (3. nasıl) resimlerini bulabilirsiniz

• umarım kırmızı olan sadece resimlerde kalır, ben pek beğenmedim
    yeşil olanı ise zannetmiyorum, saklı kasanın hatları buna benzemiyor, bu daha çok ds4 ün oynanmış hali gibi, aslında fena değil ama pek bir yenilik gelmemiş olur
  • quote:

quote:

quote:

2013 te kasa değişir mi bilmem ama sıfır araba alacaksan 2013 ü bekle derim.2011 sonrası makyajlı kasalar e-hdi modeller -euro5 motorlu modellerde bazı sıkıntılar oluyor bunların büyük kısmı giderilir bence 2013 te şimdiden hayırlı olsun.

• Arkadaşlar bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum. Yada açıklama yapmak istiyorum diyelim.

Öncelikle euro5 motorlarla ilgili yaptığım araştırmalarımda hem servise hem ulugöl otomotive (Ulugöl otomotiv istanbul anadolu yakasının en büyük citroen bayisidir. Bilmeyenler için yazıyorum. Bana göre istanbulun en iyi citroen bayisidir.) hemde kendi ustama sorduğum sorularda herhangi bir problem olduğunu yada bir problemle karşılaştıklarını söylemediler. Sitede motor sesiyle ilgili problem yaşayan arkadaş dışında bir duyum yada bilgi alamadım.
    Peugeot 3008 kullanan arkadaşlarımda var. Bu araçlarda da aynı euro5 motor kullanılmakta. Onlarada sordum. Onlarda herhangi bir sorun yada şikayetten bahsetmediler. Sanırım euro5 motorla ilgili bir problem yok. En azından ben bu kanıya vardım.

Sıfır picasso alacak arkadaşlara tavsiyem;
    2013 araçların çıkmasını beklemeleri üzerinedir. Çünkü kasa değişecekmi değişmeyecekmi bilmiyorum ama 2013'ün ocak ayında bu iş netleşmiş olacak. Bana göre kasa değişmeyecek. Belki ufak tefek düzenlemeler, makyajlamalar daha olacak. Eğer değişecek olsaydı şu zamana kadar mutlaka öyle yada böyle bir haber olurdu. Sitede yayınlanan fotoğraflarada baktım. Ama çokta bir farklılık göremedim. Belki renkten dolayı biraz daha toparlanmış görünebilir. Ama bana çok bir değişikliş olmuş gibi gelmedi.

Daha önce yeni modeller bildiğiniz gibi temmuz ayında piyasaya sürülürdü. Fakat yeni kanunda artık ocak ayından itibaren yeni modeller piyasaya çıkartılabiliyor.

Bu arada yurt dışındaki Picassolarda olan birçok özellik (aydınlatma paketi,navigasyon,suspansiyon ayarlama,arka bagajı açmadan üst camı açabilme ve daha bir çok özellik maalesef Türkiyeye gelen araçlarda bulunmuyor. Neden olarakta maddi sebepler gösteriliyor. Türkiyedeki insanların bu nitelikteki araçları alamayacakları için getirmedikleri söyleniyor. Bikere bu hem aşağılayıcı bir yaklaşım hemde tamamen saçma bir düşünce diye düşünüyorum. Ben kendi aracımda navigasyonun eksikliğini hissettiğim için extradan para harcayıp aracıma navigasyon cihazı taktırdım ki bunu yapan birçok Picasso kullanıcısı arkadaş var. Burdan söylemek istediğim şudur ki: Sevgili Citroen bayileri siz getirin mutlaka alacak olan bulunur. Bizde o özelliklere sahip Bir Picassoya binebiliriz merak etmeyin...

Son olarak; Arkadaşın biri ön sol koltuğun altında yeşil bir düğmeden bahsetmişt.i Ne işe yaradığıyla ilgili. Onuda sordum. Hatta kim sormuştu diye forumda geriye doğru gittim biraz alıntı yapayım direk soru sorana gitsin cevap diye ama bulamadım soru soranı. Neyse o Yeşil düğme yada düğme gibi görünen kapak; Eğer el freni takılırsa araç frenlemeyi bırakmazsa boşa almak için avadanlıkta bulunan bir tel ile bu yeşil kapağın olduğu delikkten içeri sokularak frenin boşa çıkmasını sağlıyormuş. Yeşil kapağın görevi buymuş. Ama ustalar bunu biz yaparız bizimle ilgili birşey bu diyede eklediler.

Güvenli sürüşler. Saygılar...

• Merhaba arkadaşlar,
    2007 model 108.000 km devirmiş bir grand picassonun alınabilirliğini siz kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
    Satan yer citroen yetkili satıcısı. Kendi aracını yine müşterisinden takasa almış ve verdiği rakam 36.500 tl.(pazarlığa açık )
    sıfır C3 picasso bakmaya gitmiştim ancak bagajı yüzünden sükut-u hayale uğrayınca , satış danışmanı elindeki bu aracı gösterdi.
    temiz ve özenli kullanılmış sadece kimi yerlede çok hafif kısmi yıpranmalar mevcut.Ancak MCP oluşu ve km si düşündürüyor.
    Dolayısıyla kafa karışık , biraz olumlu veya olumsuz yönlendirme gerekli...
    İkinci konu, elinde 2007grand picassonun kullanım kılavuzu olan ( pdf veya link - dili farketmez ) yardımcı olursa çok makbule geçecek.

teşekkürler şimdiden.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltadx -- 28 Temmuz 2012; 14:30:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deltadx

Merhaba arkadaşlar,
    2007 model 108.000 km devirmiş bir grand picassonun alınabilirliğini siz kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
    Satan yer citroen yetkili satıcısı. Kendi aracını yine müşterisinden takasa almış ve verdiği rakam 36.500 tl.(pazarlığa açık )
    sıfır C3 picasso bakmaya gitmiştim ancak bagajı yüzünden sükut-u hayale uğrayınca , satış danışmanı elindeki bu aracı gösterdi.
    temiz ve özenli kullanılmış sadece kimi yerlede çok hafif kısmi yıpranmalar mevcut.Ancak MCP oluşu ve km si düşündürüyor.
    İkinci konu, elinde 2007grand picassonun kullanım kılavuzu olan ( pdf veya link - dili farketmez ) yardımcı olursa çok makbule geçecek.

teşekkürler şimdiden.

Selam Deltadx,
    Karşılaştığınız durum her türlü yoruma hatta süpekülasyona açık. İyi yorumlar da yapılabilir kötülerde. Ben de Grand Picasso'yu ilk alanlardanım. Hatta bu topiği açan benim. Hala 2007 Ağusyos ayında aldığım arabayı büyük bir zevkle kullanıyorum. 102000 km deyim. Bu güne kadar tüm bakımları zamanında ve servisinde yaptırdım. Bu kadar yılda sadece bir kez motordan gelen farklı bir ses için servise extra gittim. O da devirdaim pompasından geliyormuş. Değiştirdiler.. Başka hiçbir arıza ile karşılaşmadım.. Bu araba bir aile arabası. Öyle de kullanmak gerek. Hor kullanmalarda durum farklı olabilir.
    İşte sizin de sorununuz burada. Aracı bayi satıyor olabilir. Ama bakımlarının nerede yapıldığını göstersinler. Eğer servis bakımlıysa yapılan bakımlarda değişen parçaları ve zamanlarını bilgisayar kayıtlarından inceleyin. Balatalar bile 90000 km den önce değişmiyor bilesiniz.. Değişen parçalar size arabanın kullanımı hakkında daha iyi fikir verecektir.
    Bol şanslar diliyorum..

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler şimdiden.

Selam Deltadx,
    Karşılaştığınız durum her türlü yoruma hatta süpekülasyona açık. İyi yorumlar da yapılabilir kötülerde. Ben de Grand Picasso'yu ilk alanlardanım. Hatta bu topiği açan benim. Hala 2007 Ağusyos ayında aldığım arabayı büyük bir zevkle kullanıyorum. 102000 km deyim. Bu güne kadar tüm bakımları zamanında ve servisinde yaptırdım. Bu kadar yılda sadece bir kez motordan gelen farklı bir ses için servise extra gittim. O da devirdaim pompasından geliyormuş. Değiştirdiler.. Başka hiçbir arıza ile karşılaşmadım.. Bu araba bir aile arabası. Öyle de kullanmak gerek. Hor kullanmalarda durum farklı olabilir.
    İşte sizin de sorununuz burada. Aracı bayi satıyor olabilir. Ama bakımlarının nerede yapıldığını göstersinler. Eğer servis bakımlıysa yapılan bakımlarda değişen parçaları ve zamanlarını bilgisayar kayıtlarından inceleyin. Balatalar bile 90000 km den önce değişmiyor bilesiniz.. Değişen parçalar size arabanın kullanımı hakkında daha iyi fikir verecektir.
    Bol şanslar diliyorum..

Alıntıları Göster
    Sayın jetranger,
    cevap için teşekkür ederim, evet şans lazım olacak...

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler şimdiden.

http://service.citroen.com/ddb/

Bu linkten aracı ve tarihi seçince kullanım kılavuzunun içeriği görüntülenebiliyor, kısım kısım pdf olarak da saklanabiliyor.

• Arkadaslar bahsettigim motordan gelen ugultu sesi ile ilgili video cekip citroen Almanya destek servisine gonderildi. Cevap olarak motor kulakciklari ve aks bilyelerinin degismesi gerektigi soylendi. Parcalar siparis verildi beklemedeyim. Buyuk bir umut ve hevesle sorunun giderilmesini bekliyorum. Baska araclarda bu sorunun olmamasi kronik olmadigi yonunde beni sevindiriyor.
    Bu sorun hallolur hallolmaz ehdi-hdi kiyaslamasi ve bazi yenilikleri paylasacagim sizinle ancak bu sese o kadar odaklandim ki ne yakit tuketimi ne performans ne de stopstart sistemiyle ilgilenmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.