Şimdi Ara

Gr. N Fiat Palio Yarış Aracı Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu sezon TOSFED Ralli Kupasına girmek için kolları sıvadık. Sponsor eksiğimizi tamamlayabilirsek 15 Mart'ta 34 Spor Rallisi ile başlayan sezonda pilotum Can Hergüner ile yarışacağız. Aracımızı yoğun geçen önceki sezondan arındırmak ve yeni hava katmak için revizyona aldık. Vaktim oldukça ve elimden geldiğince fotoğraflarla, adım adım aracımızda yaptıklarımızı size anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle yenileme boyunca yapılan ve yapılacak olan işlemleri yazayım:
    - Custom iç & dış boyama işlemi
    - Jant Boyama işlemi
    - Dış plastik aksamların boyanması
    - Kırık plastik aksamların tamiri ve boyanması
    - Fren kaliperlerinin ve kampanaların boyanması
    - Far Temizliği
    - Stop Temizliği
    - Göğüs yenileme işlemi
    - Detaylı iç & dış temizlik
    - Koltuk yırtıklarının tamiri
    - Toz izolasyonu
    - Cam filmi uygulaması

Aracımız geçen sezon bitiminden bu yana yatıyordu. Bir kere yarışların ve etabın havasını tozunu yutan her insan gibi biz de yerimizde duramadık...

Aracın restorasyondan önceki ilk hali:

Aracımızı sökmeye başladık...

yarış koltukarımızın yırtılan yerleri tamir edilecek

kapı kenarında ve çeşitli yerlerde paslanmalar başlamış...

Göğüs döşemesi güneşten dolayı renk atmış, ayrıca maskeleme yapmadan kaynak yapıldığı için bir sürü yanıklar oluşmuş...

Döşemeyi değiştirmeye karar verdik. Yeni döşeme yapılacak...

Paslanan yerler temizlenerek macun çekildi...

Aracın içinin boyanmasından önce bütün zamini meguiar's ın genel temizleyicisiyle temizledik.

vee aracın içine yıkama, süpürme, silme, hava tutma gibi işlemler yapıldıktan sonra boyamak için maskelemeye geçtik...

Maskeleme işlemi devam ederken bir yandan da jantları boyanmak üzere sehpaya aldık...

bu arada iç renk ve jant için rengimizi seçtik lime green

ve nihayet boyama işlemine başladık

Aracın için boyadık, sıra dışına geldi... Önce maskeleme işlemi...

ve.. astar ve boyama işlemi başlar :)

VRC'de bu işe sevinmiş gibi görünüyor :)

otomobilimize aşığız

maşallah deyin

ve aracımızı boyadık 1 gece de bekledik... asıl şimdi maşllah demek lazım sanırım :)

şimdilik bu aşamadayız... bugün pazar eğlencesi olsun diye yine geldik toparlamaya başlıyoruz artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramdener -- 23 Şubat 2014; 15:51:46 >

• Bilgilendirdiğin için çok tesekkurler. Pc geçince incwleyip, yazacagim hocam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.Z jantlar kaç inch? Merak ettim bir de fiyatı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

O.Z jantlar kaç inch? Merak ettim bir de fiyatı nedir?

jantlar 14 inch. açıkçası bu jantlar için ne kadar fiyat ödediğini bilmiyorum internette dolaşan ortalama fiyatlar da replika için ortalama 1000 - 1500 TL arası, orjinal olanları 3 - 4 bin civarı sanırım...
  • Değişik bir şey olacak takip edelim bakalım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramdener

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

O.Z jantlar kaç inch? Merak ettim bir de fiyatı nedir?

jantlar 14 inch. açıkçası bu jantlar için ne kadar fiyat ödediğini bilmiyorum internette dolaşan ortalama fiyatlar da replika için ortalama 1000 - 1500 TL arası, orjinal olanları 3 - 4 bin civarı sanırım...

14' in orijinali varsa kesinlikle almalıyım. 3 bin TL olsun almalıyım.

• aracımızın stop lambaları için orjinal mavi olarak üretilen stop lambası takmayı düşünüyoruz, almamız gereken birkaç eksik parçamız da var, fakat bunun için sponsor bulmak şart...
    tamamı vergiden düşen bir sponsorluk, yani bedava reklam firmalar için bu kadar zor olmasa gerek... ilk yarış için 5 bin TL yetiyor, sonraki yarışlarda bu rakam daha da düşüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O değilde ilk defa ralli için 4 kapı fiat palio kullanan birisini gördüm genelde 3 kapı kullanılmıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

O değilde ilk defa ralli için 4 kapı fiat palio kullanan birisini gördüm genelde 3 kapı kullanılmıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

yarışlarda birkaç sınıf oluyor grup n, grup a gibi. grup n araçlar standart oluyor sadece güvenlik ekipmanları gibi modifikasyonlar olabiliyor. tabi ona göre kendi sınıfında yarışıp puan alıyor... sizin gördüğünüz araçlar muhtemelen rallide ilk sıralarda bulunan grup a araçlar... tabi bunların da 4 kapılısı olabiliyor aynı şekilde eskiden bu sınıfta (grup a) olan fiat palio kitcarlar da vardı...
  • Siz bu araç için sponsor arıyordunuz sanırım,bir gelişme oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Siz bu araç için sponsor arıyordunuz sanırım,bir gelişme oldu mu ?

malesef henüz bir gelişme yok :(
  • Araç ne durumda
  • Fast care ne yaotığını bilen bi firmaya benziyor eminim çok güzel olacaktır. Inşallah bi ara da ankaraya gidip rocco mun göğüsünü yaptıracam kendilerine takipteyim

• Takip
  • Abi benide alsanız yanınıza ya valla arka koltuğa sıkışırım 60 kilo bir şeyim çay falan getir götür yaparım size
  • herkese merhaba, öncelikle güzel dilekler ve takipler için çok teşekkür ediyorum. sevgili "mahoed" tabi ki her zaman bekliyoruz. Bu arada bir noktaya değinmek isterim Fast Care Oto Mini Onarım'da ben çalışmıyorum. Arkadaşım, aynı zamanda pilotumun iş yeridir, abartıyorum olarak görülmesini istemiyorum kesinlikle. Pilotum arabalara 4 tekerden farklı bakan birisidir, gelen bütün müşteri arabalarına kendi arabası gibi değer veriyor - ki çoğu zaman müşteri olarak gelen illa ki çay içmeye yine geliyor - Yaptığı işlerin hepsi de garantili olunca daha çok tercih ediliyor...

Her neyse çok ta konunun dışına çıkmak istemiyorum

Yarış aracımızla ilk yarış olan 34 Spor Rallisine sponsor bulamadığımız için giremedik Pilotumun işleri, benim üniversite dersleri derken araba işlerini biraz yavaşlattık, daha çok sponsor aramalarına yöneldik (çalışmalarımız devam ediyor...)
    İnternet te şu sıralar bir sıkıntı var sürekli bağlantı kopuyor. İnternete fotoğraf yükleyip konuyu ilerletemiyorum bu yüzden (internet müsaade ettikçe açıklamalarıyla yüklemeye devam )

Fotoğraflarda otomobilimize yapılan son işlem boya işlemi olarak görünüyor. Bu işlemden sonra araca pasta-cila işlemi yapıldı. Göğüs nubuk kaplıydı (gece yarışlarında herhangi bir yansıma olup pilotun dikkatinin dağılmaması gerekiyor) Üzerindeki nubuk güneşten solmuş ve üzerinde birsürü delik vardı. Eski kaplaması söküldü yenisiyle kaplandı. Aracın siyah mat boyanacak parçaları temizlendi ve boyandı. yeni yarış lastiği almaya paramız olmadığı için eski toprak lastiği setimizi, boyadığımız jantlara taktık (en azından sanayi içinde işimizi görsün...)
    Dün boya işlemimizi yaptıktan sonra aracın kapı, cam fitillerini tamamladık ve Pazar günü olduğu için mesai saatlerini fazla geçmeyelim dedik, aracımızdan kendimizi erken saatte (20:00) zorla kopardık ve evimize gittik

Yazarken aracımız aklıma geldikçe heyecanlanıyorum, bu yüzden eksik hatalı yazım olduysa affola

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Abi benide alsanız yanınıza ya valla arka koltuğa sıkışırım 60 kilo bir şeyim çay falan getir götür yaparım size

Ankara'da yarışlara yakın olmak zor bir iş değil. Benim gibi, gözetmenlikle başlayabilirsin.
  • Palioya harcanan 1 kuruşa yazık.

Kusura bakmayın,elde avuçta yoksa yarışı aklınızdan çıkarın.Bu halde ancak şahincilerle yarışırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Palioya harcanan 1 kuruşa yazık.

Kusura bakmayın,elde avuçta yoksa yarışı aklınızdan çıkarın.Bu halde ancak şahincilerle yarışırsınız.

Elde para olmama meselesi değildir palio ile yarışmak. illegal cadde yarışlarından bahsediyor olsak dediğiniz doğru olablirdi, kasa ağır gelebilir aerodinamik yetersiz olabilir, birsürü neden sayılabilirdi. Fakat Fiat Palio sınıfında birincilik elde edebilen bir araçtır. Bütün bunların dışında palio, ralliye yeni başlayanlar için hemen hemen en ideal araçtır.

34 Spor Rallisine Katılan K1 kategorisindeki 13 araçtan 7 si paliodur.
    http://www.34spor.org/rally34/kayitlistesi.pdf

Lütfen Ralli'yi caddede yapılan orantısız güçlerdeki araçların birbiriyle yarıştığı illegal yarışlarla kıyaslamayalım. A dan Z ye homologasyonun ve FIA standartlarının uygulandığı her şeyin kitabına göre uygulandığı yarışlardan bahsediyorum

• Hort hocam ne yaptınız 4 senede bir gelişme oldu mu aracın son halini merak ettim. Ayrıca grup n de yarışmak için palio mu önerirsiniz peugeot 106 mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.