Şimdi Ara

GPU Pazarında İşler Kesat (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

siz arkadaşınızı referans alarak böyle diyorsunuz ,benimde ünv den görüştüğüm(okul arkadaşım) 3 tane elektronik 1 tane de elektrik mühendisi arkadaşım da
    nedense farklı şeyler söyledi
    dedikleri şuydu kalite seviyesi iyice incelenmeden net olarak söylenemez ama fiyat karşılığında sunulan devre yapısı çok basit ve bu fiyata satılan bir kart'a yakışmadığı ve gpu dışında kartın çok ta maliyeti olmadığı idi.
    siz hala performansa göre iyi derseniz tekrar sorarım 3 yıl sonra bu segmentin çitası 2 katına çıkınca bu tip kartlara 800 dolar istense doğru mu diyeceğiz ?
    ben gtx 470 kullanan biri olarak nvidia'yı neden kötüleyeyim ki benim ne manfaatim olabilir ki ?
    peki siz elinize hiç gtx 470 , gtx 480,gtx 460,gtx 560,gtx 580 alıp malzeme kalitesine baktınızmı ? tecrübe düzeyiniz nedir teorik olarak bilginiz olabilir pratikte hangi ekran kartlarını elinize alıp inceleme şansınız oldu ? tecrübelerinize biraz değinirseniz sevinirim.

Alıntıladığım mesajınızın üstünde zaten cevap verdim, ama yine de genel bir cevap vereyim. Aynı şeyleri söylüyoruz, ancak baktığımız noktalar farklı. O da şu: Kartın kalitesinin değil, konumunun düşük sınıf olduğunun görülmüş olmasıdır.

Ben HD7970 çıktığından beri fiyatı eleştiriyorum, çünkü hem HD7900'ler hem de GTX600'ler yeni nesil kartlar için orta sınıf kartlardır. Fiyatları da düşük olmalıdır. GTX670'te 400$'lık bir şey yok diyorsunuz. GTX680'de 500$'lık bir şey var mıydı? HD7970'te 550$'lık ne vardı?

GTX670 ile bu kartların orta sınıf olduğu ortaya çıktı o kadar. Şimdi burda herkes ISO müfettişi kesilmiş ama kimse şunu görmüyor; eskiden orta sınıf kartlar için ne kadar özen gösteriliyordu?

Son dönemde kullandığım kartları da sormuşsunuz, söyleyeyim:

Son 2 yıla yakın bir süredir referans tasarım GTX460 kullanıyorum. Bu süre zarfında eşe dosta aldığım kartları sayacak olursam:

- GTX460, HD6850, HD6870, GTX560 TI, GTX570. Bu kartları doğrudan kullanmadığım için kurcalama fırsatım olmadı. Ancak kendi GTX460'ıma bakınca kalite olarak GTX670 ile arasında pek fark görmüyorum. Yukarıda da dediğim gibi gerek de yok.

Bir de bu kalite konusunda konuştuğum kişi arkadaşım değil, ağabeyim oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 25 Mayıs 2012; 21:35:29 >

• quote:

@Legend3017

Yüksek bellek kesinlikle gerekli. GTX580 ve GTX570 gibi kartlar için özellikle önemli bu konu ancak biz bu yorumu BF3 gibi bellek fetişi bir oyunu gördükten sonra yapabiliyoruz. Bu kartlar sunulduğunda BF3'ün adı bile yoktu. O nedenle de o dönemde bu kartların bellekleri yeterli görünüyordu. Ancak bir yıl sonra BF3 ortaya çıkınca özellikle GTX570'in bellek konusunda yetersiz olduğu görüldü. Yine de 3 GB bellekli GTX580'lerin ve 2,5 GB bellekli GTX570'lerin olduğunu da unutmamak lazım. Üreticiler bu konuda serbestti, ancak fazla belleğin yüksek bir getiri sunmuyor olması sebebiyle üreticiler bu tip kartlar üretmedi pek. Yalnızca 1-2 firma bu tip kartlar sundu.

daha yüksek kapasiteye sahip modellerde var ama burda kızdığım nokta böyke güçlü kartlara şaçma kapasiteli modelerinde olması high modellere 2gb standartı gelmeli artık amd 6950 ve 6970i 2gbla sundu piyasaya nvidianın gtx570 ve gtx580ni az kapasiteyle cıkarmanın bu kartlara darboğaz yapcagını düşünmeliydi şimdi yeni ekran kartı almayı düşünüyorum gtx660 modelini bekliyorum ama 1.5 gb diye söyleniyor yarın bigün yetmez diye eğer gtx670 için para biriktirmeye başladım 1.5gbtı 2yapmanın pek bi maliyet yapcagını sanmıyorum nvidiayı anlamak zor oluyor bazen

• quote:

neyse hocam kartı nvidia yapmış bir ton da para kazanıyor.Tartışmaya gerek yok önümüzdeki yıllarda göreceğiz zaten
    bu arada benim gtx 470'i garantiye yolladım penta ya ; değişim veya fatura bedeli iadesi çıkarsa bu bahane ile gtx 670'e geçerim belki kazara referans model almak zorunda kalırsam ciddi bir incelemeye sokacağım kartı hatta ağabeyiniz ile de birlikte kartın devre elemanlarını inceleyebilirz belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 25 Mayıs 2012; 21:54:51 >
  • quote:

quote:

neyse hocam kartı nvidia yapmış bir ton da para kazanıyor.Tartışmaya gerek yok önümüzdeki yıllarda göreceğiz zaten
    bu arada benim gtx 470'i garantiye yolladım penta ya ; değişim veya fatura bedeli iadesi çıkarsa bu bahane ile gtx 670'e geçerim belki kazara referans model almak zorunda kalırsam ciddi bir incelemeye sokacağım kartı hatta ağabeyiniz ile de birlikte kartın devre elemanlarını inceleyebilirz belki

Sen gönder kartı hocam, her türlü inceleriz.

• quote:

quote:

quote:

Sen gönder kartı hocam, her türlü inceleriz.

Alıntıları Göster
    Tuğeeer

Çözdüm olayı, tuğerle m@u kardeş ağa ,

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Tuğeeer

Alıntıları Göster
    Beyler kimse kalkıp demedi ki ;

ASUS bu karta DCU II nasıl yapacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Tuğeeer

Oha!

Yok böyle bir komplo teorisi!
  • 8800gt eşdeğer karta 250tl fiyat çekin. sonra oyun firmaları ps3 xbox a özel oyun yapsın. konsolda satmayanları port edin pc'ye hatalarını düzeltmeden verin. çok isterlerse lütfedip bir sene sonra iyi oyunları çıkartın.
    sonra niye kart satılmıyor?
    alan multiplayer için alır anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

@Legend3017

Yüksek bellek kesinlikle gerekli. GTX580 ve GTX570 gibi kartlar için özellikle önemli bu konu ancak biz bu yorumu BF3 gibi bellek fetişi bir oyunu gördükten sonra yapabiliyoruz. Bu kartlar sunulduğunda BF3'ün adı bile yoktu. O nedenle de o dönemde bu kartların bellekleri yeterli görünüyordu. Ancak bir yıl sonra BF3 ortaya çıkınca özellikle GTX570'in bellek konusunda yetersiz olduğu görüldü. Yine de 3 GB bellekli GTX580'lerin ve 2,5 GB bellekli GTX570'lerin olduğunu da unutmamak lazım. Üreticiler bu konuda serbestti, ancak fazla belleğin yüksek bir getiri sunmuyor olması sebebiyle üreticiler bu tip kartlar üretmedi pek. Yalnızca 1-2 firma bu tip kartlar sundu.

daha yüksek kapasiteye sahip modellerde var ama burda kızdığım nokta böyke güçlü kartlara şaçma kapasiteli modelerinde olması high modellere 2gb standartı gelmeli artık amd 6950 ve 6970i 2gbla sundu piyasaya nvidianın gtx570 ve gtx580ni az kapasiteyle cıkarmanın bu kartlara darboğaz yapcagını düşünmeliydi şimdi yeni ekran kartı almayı düşünüyorum gtx660 modelini bekliyorum ama 1.5 gb diye söyleniyor yarın bigün yetmez diye eğer gtx670 için para biriktirmeye başladım 1.5gbtı 2yapmanın pek bi maliyet yapcagını sanmıyorum nvidiayı anlamak zor oluyor bazen

HD6900'lerde 2 GB bellek kullanılması zorunluydu. AMD ya 1 GB bellek kullanacaktı ya da 2 GB. Eğer 1 GB kullansaydı çok eleştirilirdi. Zaten bekleneni veremeyen HD6900 serisi iyice zor duruma düşerdi böyle bir durumda.

Nvidia ise zaten yüksek maliyete sahip olan üst seviye kartlarda fazla getiri sunmayan yüksek bellek kapasitesini önemsemedi.

Bunların haricinde bir de iki firmanın bellek mimarileri var ki o konuda yıllarca AMD daha başarılıyken Fermi mimarisi ile Nvidia baya geliştirdi kendini. Güncel kartları baz aldığımızda AMD'nin kartlarından daha az belleğe ve bellek bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu söylememiz bile mümkün. O nedenle de Nvidia için düşük bellek kullanmak çok sorun olmadı. Bu açıdan bakarsak AMD'nin HD7970'te 3 GB bellek kullanılması da kaçınılmazdı. Zira 1,5 GB bellek kullansa yetmeyeceği ortadaydı. Üstüne bir de eleştiriler artardı. AMD'nin zorunlu olarak yüksek miktarda bellek kullanılması standart gibi düşünülmesin. Henüz oyunlar o kadar belleğe ihtiyaç duymuyor. Ancak ben yine de AMD'nin hareketini olumlu buluyorum. Zira çok kartlı kurulumlarda yüksek bellek kapasitesi hayati önem taşıyor. Mesela HD7970 CF mi yoksa GTX680 SLI mı diye sorulsa ben HD7970 CF derim. Çünkü bellekten yana sıkıntı olmaz.

GTX660'ın ne olacağı belli değil. Zaten uzunca bir süre de çıkmayacağı söyleniyor.

• quote:

quote:

quote:

Millet o kadar alışmış ki kocaman takoz kartlara, full tower kasalara. Küçük PCB olunca yerin dibine sokmuşsunuz. Hemen 2 SS'ye bakıp da "malzemenin dandikliğine bak" diyenler olmuş. Bence son derece gülünç.

hocam o ufak pcb den böyle bir sonuç çıkması elbetteki takdir edilir ama
    üzerindeki devreler hiçte kaliteli değil burada eleştrilen durumlar bu seviyedeki bir kartın daha üst seviyedeki
    componenetler ile neden sunulmadığı ; tamam pcb büyüklüğü herşey demek değil ama referans kartın plastiğini kaldırınca
    kalitesizlik akıyor az biraz elektronik bilgisi olan da aynını söyler.ben kendi adıma küçük pcb olmasını değil bu kadar kalitesiz yapısına rağmen
    400 dolar istenmesini eleştiriyorum.ha derseniz ki adamlar performansa göre fiyat istiyor o zaman durum daha da vahim 5 sene sonra bu kartın 4 katı güçlü kartlar
    çıktığında zaman bu segment kartlara 1200 dolarmı istenecek.
    kartın gpu'suna lafım yok ufak pcb olmasına da lafım yok ama sunulan şeyin (toplamda) karşılığında istenen fiyat asıl gülünç olan.
    sonuçta sadece gpu almıyoruz komple ekran kartı alıyoruz o bileşenlerin kalitesiz olması kartın ömrünü mutlaka etkileyecektir.

İşte benim de anlatmak istediğim şu:

Benim çok az elektronik bilgim var ve kartın kalitesiz olup olmadığını anlayamıyorum. Siz nasıl anlıyorsunuz, bunu bana izah ederseniz sevinirim. Ciddi derecede bilgi sahibi olan iki kişi tanıyorum ve birine sorma fırsatım oldu, onun da dediği laf: "fotoğrafa bakarak kaliteyi anlamak çok güçtür, devreden geçen gücü ve kullanılan malzemeyi tahlil etmek, birebir test etmek gerekir" şeklinde oldu. "Bakılarak anlaşılacak şey genelde karta dışarıdan bir müdehale olup olmadığıdır, yani tamir görüp görmediğidir" diyor.

O halde burda karta saydıranlar nasıl anlıyor kalitesiz olduğunu ben bunu anlamıyorum. Kalitesiz de olabilir. Ama bu kanıya kartın fotoğraflarına bakarak varmak bana biraz müneccimlik ve kartın boyuna bakarak yorum yapmak gibi geliyor. Hatta bazı arkadaşların, son derece başarılı olan bu kartı karalamak için söylediğini de düşünmeye başladım. Ne de olsa çok daha ucuza, çok daha az güç tüketerek, aynı performansı veriyor. Hem de kasada fazla yer kaplamıyor.

Ürün belki kalite hissi vermiyordur, doğrudur, bu kişiye göre değişir. Ancak böylesi bir kartı direk kalitesiz diye yaftalamak gerçekten ilginç.

Şunu aklımızdan çıkarmayalım, bu kart GTX460'ın gpu'sundan daha küçük bir gpu'ya sahip ve onunla benzer hatta daha az güç tüketiyor. Gelişen kart üretim tekniklerini de hesaba katarsak kartın bu kadar kısa olması yahut orta seviye bir kart görünümünde olması gayet normal. Zaten GK104 gpu'su orta sınıf bir oyuncu gpu'su. Bu tip kartlar her zaman küçük yapıda olmuştur. GTX460 ne kadardı ki? O da mı kalitesizdi?

Ciddi manada bir sorun görülmedikçe kartın kalitesiz olduğunu düşünemem. Ama alanlar, kullananlar sorun yaşar, kronik sorunlar ortaya çıkar ve bu sorunun kartın tasarımı ve bileşenleri ile ilgili olduğu anlaşılır, o zaman kalitesiz deriz. Ama dışardan bakıp, "aaa bu kart çok dandik" demek cidden anlamsız.

@Legend3017

hocam cehalet diz boyu işte naparsın..adamlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor..elektroniğin e sinden anlamaz kart küçük olunca kalitesz oluyormus..tııırtttt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

quote:

quote:

Millet o kadar alışmış ki kocaman takoz kartlara, full tower kasalara. Küçük PCB olunca yerin dibine sokmuşsunuz. Hemen 2 SS'ye bakıp da "malzemenin dandikliğine bak" diyenler olmuş. Bence son derece gülünç.

üzerindeki devreler hiçte kaliteli değil burada eleştrilen durumlar bu seviyedeki bir kartın daha üst seviyedeki
    componenetler ile neden sunulmadığı ; tamam pcb büyüklüğü herşey demek değil ama referans kartın plastiğini kaldırınca
    kalitesizlik akıyor az biraz elektronik bilgisi olan da aynını söyler.ben kendi adıma küçük pcb olmasını değil bu kadar kalitesiz yapısına rağmen
    400 dolar istenmesini eleştiriyorum.ha derseniz ki adamlar performansa göre fiyat istiyor o zaman durum daha da vahim 5 sene sonra bu kartın 4 katı güçlü kartlar
    kartın gpu'suna lafım yok ufak pcb olmasına da lafım yok ama sunulan şeyin (toplamda) karşılığında istenen fiyat asıl gülünç olan.
    sonuçta sadece gpu almıyoruz komple ekran kartı alıyoruz o bileşenlerin kalitesiz olması kartın ömrünü mutlaka etkileyecektir.

Benim çok az elektronik bilgim var ve kartın kalitesiz olup olmadığını anlayamıyorum. Siz nasıl anlıyorsunuz, bunu bana izah ederseniz sevinirim. Ciddi derecede bilgi sahibi olan iki kişi tanıyorum ve birine sorma fırsatım oldu, onun da dediği laf: "fotoğrafa bakarak kaliteyi anlamak çok güçtür, devreden geçen gücü ve kullanılan malzemeyi tahlil etmek, birebir test etmek gerekir" şeklinde oldu. "Bakılarak anlaşılacak şey genelde karta dışarıdan bir müdehale olup olmadığıdır, yani tamir görüp görmediğidir" diyor.

O halde burda karta saydıranlar nasıl anlıyor kalitesiz olduğunu ben bunu anlamıyorum. Kalitesiz de olabilir. Ama bu kanıya kartın fotoğraflarına bakarak varmak bana biraz müneccimlik ve kartın boyuna bakarak yorum yapmak gibi geliyor. Hatta bazı arkadaşların, son derece başarılı olan bu kartı karalamak için söylediğini de düşünmeye başladım. Ne de olsa çok daha ucuza, çok daha az güç tüketerek, aynı performansı veriyor. Hem de kasada fazla yer kaplamıyor.

Ürün belki kalite hissi vermiyordur, doğrudur, bu kişiye göre değişir. Ancak böylesi bir kartı direk kalitesiz diye yaftalamak gerçekten ilginç.

Şunu aklımızdan çıkarmayalım, bu kart GTX460'ın gpu'sundan daha küçük bir gpu'ya sahip ve onunla benzer hatta daha az güç tüketiyor. Gelişen kart üretim tekniklerini de hesaba katarsak kartın bu kadar kısa olması yahut orta seviye bir kart görünümünde olması gayet normal. Zaten GK104 gpu'su orta sınıf bir oyuncu gpu'su. Bu tip kartlar her zaman küçük yapıda olmuştur. GTX460 ne kadardı ki? O da mı kalitesizdi?

Ciddi manada bir sorun görülmedikçe kartın kalitesiz olduğunu düşünemem. Ama alanlar, kullananlar sorun yaşar, kronik sorunlar ortaya çıkar ve bu sorunun kartın tasarımı ve bileşenleri ile ilgili olduğu anlaşılır, o zaman kalitesiz deriz. Ama dışardan bakıp, "aaa bu kart çok dandik" demek cidden anlamsız.

@Legend3017

hocam cehalet diz boyu işte naparsın..adamlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor..elektroniğin e sinden anlamaz kart küçük olunca kalitesz oluyormus..tııırtttt

Alıntıları Göster
    sizde biraz fazla abartılı eleştirmişsiniz arkadaşları sanki.biraz daha kavga ortamı yaratmadan eleştirirsek fikirlerimiz beyan edersek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

quote:

quote:

@Legend3017

Dediklerinize tamamen katılıyorum. Arkadaşa ekran kartlarını bilmiyorsun diyordum 1 kişiyi daha benimle aynı fikirde görmek sevindirici. Bu benim doğruluk payımı arttırmış oldu. Haklı olduğum bir kez daha görülsün istedim.

• bu sene sonuna kadar oyun piyasasi canlanacak. Bf 3 gibi 8-10tane oyun olsa kart satislari patlama yapar

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

bu sene sonuna kadar oyun piyasasi canlanacak. Bf 3 gibi 8-10tane oyun olsa kart satislari patlama yapar

Allah korusun.2000 tllik ekran kartı alıyorsun bf3 zar zor oynuyorsun.birde bunalrdan 8-10 tane çıkarsa piyasaya herhalde ihtiyaç kredisi çekip öyle bir düzenek kurmamız gerekecekki oynayabilelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: prenss1907

quote:

bu sene sonuna kadar oyun piyasasi canlanacak. Bf 3 gibi 8-10tane oyun olsa kart satislari patlama yapar

Allah korusun.2000 tllik ekran kartı alıyorsun bf3 zar zor oynuyorsun.birde bunalrdan 8-10 tane çıkarsa piyasaya herhalde ihtiyaç kredisi çekip öyle bir düzenek kurmamız gerekecekki oynayabilelim

2000tl verip ultrada oynamayin ozaman 500tl verip high ayarlarda oynayin

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Alıntıları Göster
    valla keşke 500tlye bir kart olsada mediumda oynamaya razıyım.bende gtx 560 direct cu var ayarlarım çözünürlük fullhd diğer ayarların hepsi medium ama yinede akıcı değil.genelde bc2 oynuyorum.bu üç kağıtçı ati ile nvdia artık iyi kart yapmıyor yada şöyle diyim kartlar parasını hiç haketmiyor.500 lira veriyorsun bırak orta segmenti alt segmen t ayarında kart alıyorsun.eskiden öylemiydi.birilerinin bu iki şirkete dur demesi lazım ama kim diyecek daha çok bekliycez galiba

• iyi olmuş anasını satalım bi kart alalım diyoruz arkadaş 7850 idare eder bizi diyoruz ama fiyatı görünce vaz geçiyorum direk.
    bide hala 7970 ve 680 gibi kartlar hala metroda zar zor 30 fps yi geçiyosa alınmaz doğrusu bu fiyatlarda.
    isim değiştirip önümüze koyuyolar millette artık uyandı.beter olsunlar iki firmayada ders olur umarım fiyatlarıda çekerler aşağıya biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

iyi olmuş anasını satalım bi kart alalım diyoruz arkadaş 7850 idare eder bizi diyoruz ama fiyatı görünce vaz geçiyorum direk.
    bide hala 7970 ve 680 gibi kartlar hala metroda zar zor 30 fps yi geçiyosa alınmaz doğrusu bu fiyatlarda.
    isim değiştirip önümüze koyuyolar millette artık uyandı.beter olsunlar iki firmayada ders olur umarım fiyatlarıda çekerler aşağıya biraz.
    AMİNNNNNNNNNNNNN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Tuğeeer

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.