Şimdi Ara

GPU Pazarında İşler Kesat (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sakiri

El kadar kartla 7970 e bile meydan okuyor. Üstüne üstlük daha az enerji tüketiyor. Birde kasanizda daha az yer kapliyor. Gtx 670 icin yapilan olumsuz yorumlara sahsen ben katilmiyor. Üretimde sorunlar olabilir yada olmayabilirde bu bir iftira kampanyasida olabilir. Kartin fiziksel yapisina bakip fiyati cok bulanlar neden kartin performans degerlerine bakipta konusmuyorlar. Kartin fiziksel yapisina bakip tatmin olmayabilirsiniz. Bunun sebebi ise bu kartin gercekte gtx 660 olmasi fakat amdnin basarisizligi karsisinda yeniden isimlendirildigidir. Gtx 670 (Gtx 660) gibi bir kartin orta seviye bir kart oldugunu düsünüp karar verdigimizde diger firma olan amdnin 7970 ine rakip sayilacak halde olmasini kimse inkar etmesin.

Burda dikkat edilmesi gereken en önemli konu nedir? Simdi en üst düzey bir oyun konsolunu(ps3) 200 euro bile alabilirsiniz. İstediginiz oyunuda babalar gibi oynayabilirsiniz. Diger tarafta ise bazen 1500 dolar degere kadar ulasan bir ekran kartini görebilirsiniz. Fakat pcler icin yapilan oyunlarinda konsol kalitesini asmadigini görünce ortada garibsenecek bir durum oldugunu görmezden gelemeyiz. Burdan yola cikarak bana göre ekran kartlarinin fiyatlari olmasi gereken gercek fiyatlari asagidaki gibidir.

Nvidia cephesi
    Gtx 690 487 euro
    gtx 680 329 euro
    gtx 670 294 euro
    gtx 660 236 euro
    gtx 580 229 euro
    gtx 570 203 euro
    gtx 560 ti 448 198 euro
    gtx 560 ti 149 euro
    gtx 560 148 euro
    gtx 460 114 euro
    gtx 550 ti 92 euro
    gtx 450 75 euro

Amd cephesi
    amd 6990 333 euro
    7970 275 euro
    7950 236 euro
    7870 231 euro
    7850 191 euro
    6970 189 euro
    6950 172 euro
    6870 151 euro
    6850 125 euro
    7770 122 euro
    7750 93 euro

130 tl'lik ekran kartı bile konsollardan daha iyi grafik verdiği için pc'ye kesinlikle pahalı diyemeyiz.Konuya gelecek olursam fiyat olarak fiyatlarını çok abartılı koyuyorlar gtx 680 bana göre 400 dolar gtx 670 ise 250 dolar olmalı.Gtx 670'in pcb'si için ise şunu diyebilirim evet malzeme birazcik kısılmış olabilir ama kartın bu kadar küçük olup 7970 performansı vermesi takdir edici bencede artık kartlar gtx 670 boyutuna ve daha aşağıya inmelidir kartlar küçülceğine büyüyorlar buna dur denmeli yoksa bu gidişle ileride anakart büyüklüğünde ekran kartı görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra_storm -- 25 Mayıs 2012; 9:59:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Millet o kadar alışmış ki kocaman takoz kartlara, full tower kasalara. Küçük PCB olunca yerin dibine sokmuşsunuz. Hemen 2 SS'ye bakıp da "malzemenin dandikliğine bak" diyenler olmuş. Bence son derece gülünç.

Sırf AMD fanatiği olduğu için laf edenler de var, aynını AMD yapsa "ohaaa bu kadar nasıl küçüldü bu süpeeeeer" tepkilerini alırdık eminim buna.

+1

Kartların gitgide büyüdüğü ve kasadan taşmaya başladığı bir dönemde GTX670 gibi bir kartın sunulmuş olması bence oldukça sevindiricidir. Milletin kartı küçük görünce direk kalitesiz diye yaftalaması çok ilginç. O kadarcık boyuna rağmen rakibin üst düzey kartı ile performans yarışına giriyor olması, bence esas konuşulması gereken hadisedir. Ancak kart ufak yapıda diye kalitesiz oluyor. Cidden ilginç.

Yüksek bellek = Yüksek performans ön yargısının kırıldığını düşünüyoruz, yüksek veriyolu = yüksek performans algısı doğuyor. Onu da atlatıyoruz derken kaliteli kart = büyük kart algısı oluşmuş demek ki.

dostum yinede yuksek bellek gerekli gtx580 1.5 gb gtx 570inde 1280mbla piyasaya sunulmasi yanlisti

İşlem kapasitesine göre bellek kapasiteleri zamanına göre normaldi, GTX 580'nin 3 gb'lık 570'in 2.560 mb'lık modelleri de var.

• önceden heyecan vardı
    sık sık gpu çıkmazdı

ama şimdileri öyle mi ?

alan kişiler kart almak için alıyor, ihtiyaç olduğu için değil, çoğu kişi için böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Millet o kadar alışmış ki kocaman takoz kartlara, full tower kasalara. Küçük PCB olunca yerin dibine sokmuşsunuz. Hemen 2 SS'ye bakıp da "malzemenin dandikliğine bak" diyenler olmuş. Bence son derece gülünç.

hocam o ufak pcb den böyle bir sonuç çıkması elbetteki takdir edilir ama
    üzerindeki devreler hiçte kaliteli değil burada eleştrilen durumlar bu seviyedeki bir kartın daha üst seviyedeki
    componenetler ile neden sunulmadığı ; tamam pcb büyüklüğü herşey demek değil ama referans kartın plastiğini kaldırınca
    kalitesizlik akıyor az biraz elektronik bilgisi olan da aynını söyler.ben kendi adıma küçük pcb olmasını değil bu kadar kalitesiz yapısına rağmen
    400 dolar istenmesini eleştiriyorum.ha derseniz ki adamlar performansa göre fiyat istiyor o zaman durum daha da vahim 5 sene sonra bu kartın 4 katı güçlü kartlar
    çıktığında zaman bu segment kartlara 1200 dolarmı istenecek.
    kartın gpu'suna lafım yok ufak pcb olmasına da lafım yok ama sunulan şeyin (toplamda) karşılığında istenen fiyat asıl gülünç olan.
    sonuçta sadece gpu almıyoruz komple ekran kartı alıyoruz o bileşenlerin kalitesiz olması kartın ömrünü mutlaka etkileyecektir.

İşte benim de anlatmak istediğim şu:

Benim çok az elektronik bilgim var ve kartın kalitesiz olup olmadığını anlayamıyorum. Siz nasıl anlıyorsunuz, bunu bana izah ederseniz sevinirim. Ciddi derecede bilgi sahibi olan iki kişi tanıyorum ve birine sorma fırsatım oldu, onun da dediği laf: "fotoğrafa bakarak kaliteyi anlamak çok güçtür, devreden geçen gücü ve kullanılan malzemeyi tahlil etmek, birebir test etmek gerekir" şeklinde oldu. "Bakılarak anlaşılacak şey genelde karta dışarıdan bir müdehale olup olmadığıdır, yani tamir görüp görmediğidir" diyor.

O halde burda karta saydıranlar nasıl anlıyor kalitesiz olduğunu ben bunu anlamıyorum. Kalitesiz de olabilir. Ama bu kanıya kartın fotoğraflarına bakarak varmak bana biraz müneccimlik ve kartın boyuna bakarak yorum yapmak gibi geliyor. Hatta bazı arkadaşların, son derece başarılı olan bu kartı karalamak için söylediğini de düşünmeye başladım. Ne de olsa çok daha ucuza, çok daha az güç tüketerek, aynı performansı veriyor. Hem de kasada fazla yer kaplamıyor.

Ürün belki kalite hissi vermiyordur, doğrudur, bu kişiye göre değişir. Ancak böylesi bir kartı direk kalitesiz diye yaftalamak gerçekten ilginç.

Şunu aklımızdan çıkarmayalım, bu kart GTX460'ın gpu'sundan daha küçük bir gpu'ya sahip ve onunla benzer hatta daha az güç tüketiyor. Gelişen kart üretim tekniklerini de hesaba katarsak kartın bu kadar kısa olması yahut orta seviye bir kart görünümünde olması gayet normal. Zaten GK104 gpu'su orta sınıf bir oyuncu gpu'su. Bu tip kartlar her zaman küçük yapıda olmuştur. GTX460 ne kadardı ki? O da mı kalitesizdi?

Ciddi manada bir sorun görülmedikçe kartın kalitesiz olduğunu düşünemem. Ama alanlar, kullananlar sorun yaşar, kronik sorunlar ortaya çıkar ve bu sorunun kartın tasarımı ve bileşenleri ile ilgili olduğu anlaşılır, o zaman kalitesiz deriz. Ama dışardan bakıp, "aaa bu kart çok dandik" demek cidden anlamsız.

@Legend3017

Yüksek bellek kesinlikle gerekli. GTX580 ve GTX570 gibi kartlar için özellikle önemli bu konu ancak biz bu yorumu BF3 gibi bellek fetişi bir oyunu gördükten sonra yapabiliyoruz. Bu kartlar sunulduğunda BF3'ün adı bile yoktu. O nedenle de o dönemde bu kartların bellekleri yeterli görünüyordu. Ancak bir yıl sonra BF3 ortaya çıkınca özellikle GTX570'in bellek konusunda yetersiz olduğu görüldü. Yine de 3 GB bellekli GTX580'lerin ve 2,5 GB bellekli GTX570'lerin olduğunu da unutmamak lazım. Üreticiler bu konuda serbestti, ancak fazla belleğin yüksek bir getiri sunmuyor olması sebebiyle üreticiler bu tip kartlar üretmedi pek. Yalnızca 1-2 firma bu tip kartlar sundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 25 Mayıs 2012; 13:50:44 >

• Bana sorduğunu hatırlamıyorum mehmetcim
    Ayrıca kalitesi düşükten kasıt dcu da kullanılan pcb ile bu pcb arasındaki herkesin görebildiği fark. Kullanılan komponentlerin kalitesi sadece bakılarak anlaşılmaz ama genel olarak mantıklı şekilde yorumlanabilir diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bana sorduğunu hatırlamıyorum mehmetcim
    Ayrıca kalitesi düşükten kasıt dcu da kullanılan pcb ile bu pcb arasındaki herkesin görebildiği fark. Kullanılan komponentlerin kalitesi sadece bakılarak anlaşılmaz ama genel olarak mantıklı şekilde yorumlanabilir diyelim.

Peki DCUII'de kullanılan PCB'yi referans olarak kaç kartta gördük?

Mesele bana göre kartın orta seviye bir kart olarak görünmesi. Bu da gayet normal, zira GK104 gpu'su orta sınıf bir gpu. E bu gpu ile üretilen kartların orta sınıf olması kadar normal bir şey yok. Yani "orta sınıf kartlar 400$'dan başlıyor" durumu eleştiriliyorsa katılıyorum, hatta ben bu durumu yıllardır eleştiriyorum. Piyasaya çıktığı hafta 9600gt'yi 179$'a almış bir kişi olarak bugün orta sınıf bir karta 400$ istenmesini elbette eleştireceğim. GTX460 gibi F/P kralı sayılan bir karta bile 200$ üzerinde bir meblağ ödemiş olmam dahi bana saçma geliyor. Dönemine bakarak konuşacak olursam, 9600gt daha iyi bir karttı ve daha ucuzdu. Bugün GTX670'e bakınca ana avrat sövmek geliyor içimden. Ancak bu tek taraflı bir durum değil. AMD HD7970'i 550$ olarak belirlediği anda bombanın pimini çekmişti zaten. Nvidia da GK104 gpu'lu kartlarına 500$, 400$ fiyat çekiyor bu hadise üzerine ve bunu ancak GTX670 gibi orta sınıf olduğu aşırı derecede belli olan bir kartı gördükten sonra anlayan arkadaşlar bu karta saydırıyor.

Yahu dostlar zaten HD7900, GTX680 gibi kartlar neydi size göre? Ben bunu soruyorum işte. HD7970'i eleştirirken bana bıcak bileyen arkadaşlar bugün GTX670'in 400$'ı haketmediğini söylüyor. Tamam da HD7970 550$'ı hakediyor muydu?

İki firma güzel güzel fiyatları astronomik hale getirirken basbas bağırdım, kötü oldum. GTX670'in bariz orta sınıf bir kart olduğunu görünce mi, yani firmalar artık bunu gözümüze sokunca mı anladınız?

Valla diyecek lafım yok. Ekran kartı furyası acaip saçma bir yola girdi. Bunu görememek güç.

• quote:

siz arkadaşınızı referans alarak böyle diyorsunuz ,benimde ünv den görüştüğüm(okul arkadaşım) 3 tane elektronik 1 tane de elektrik mühendisi arkadaşım da
    nedense farklı şeyler söyledi
    dedikleri şuydu kalite seviyesi iyice incelenmeden net olarak söylenemez ama fiyat karşılığında sunulan devre yapısı çok basit ve bu fiyata satılan bir kart'a yakışmadığı ve gpu dışında kartın çok ta maliyeti olmadığı idi.
    siz hala performansa göre iyi derseniz tekrar sorarım 3 yıl sonra bu segmentin çitası 2 katına çıkınca bu tip kartlara 800 dolar istense doğru mu diyeceğiz ?
    ben gtx 470 kullanan biri olarak nvidia'yı neden kötüleyeyim ki benim ne manfaatim olabilir ki ?
    peki siz elinize hiç gtx 470 , gtx 480,gtx 460,gtx 560,gtx 580 alıp malzeme kalitesine baktınızmı ? tecrübe düzeyiniz nedir teorik olarak bilginiz olabilir pratikte hangi ekran kartlarını elinize alıp inceleme şansınız oldu ? tecrübelerinize biraz değinirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 25 Mayıs 2012; 14:23:22 >

• quote:

quote:

Bana sorduğunu hatırlamıyorum mehmetcim

Peki DCUII'de kullanılan PCB'yi referans olarak kaç kartta gördük?

Mesele bana göre kartın orta seviye bir kart olarak görünmesi. Bu da gayet normal, zira GK104 gpu'su orta sınıf bir gpu. E bu gpu ile üretilen kartların orta sınıf olması kadar normal bir şey yok. Yani "orta sınıf kartlar 400$'dan başlıyor" durumu eleştiriliyorsa katılıyorum, hatta ben bu durumu yıllardır eleştiriyorum. Piyasaya çıktığı hafta 9600gt'yi 179$'a almış bir kişi olarak bugün orta sınıf bir karta 400$ istenmesini elbette eleştireceğim. GTX460 gibi F/P kralı sayılan bir karta bile 200$ üzerinde bir meblağ ödemiş olmam dahi bana saçma geliyor. Dönemine bakarak konuşacak olursam, 9600gt daha iyi bir karttı ve daha ucuzdu. Bugün GTX670'e bakınca ana avrat sövmek geliyor içimden. Ancak bu tek taraflı bir durum değil. AMD HD7970'i 550$ olarak belirlediği anda bombanın pimini çekmişti zaten. Nvidia da GK104 gpu'lu kartlarına 500$, 400$ fiyat çekiyor bu hadise üzerine ve bunu ancak GTX670 gibi orta sınıf olduğu aşırı derecede belli olan bir kartı gördükten sonra anlayan arkadaşlar bu karta saydırıyor.

Yahu dostlar zaten HD7900, GTX680 gibi kartlar neydi size göre? Ben bunu soruyorum işte. HD7970'i eleştirirken bana bıcak bileyen arkadaşlar bugün GTX670'in 400$'ı haketmediğini söylüyor. Tamam da HD7970 550$'ı hakediyor muydu?

İki firma güzel güzel fiyatları astronomik hale getirirken basbas bağırdım, kötü oldum. GTX670'in bariz orta sınıf bir kart olduğunu görünce mi, yani firmalar artık bunu gözümüze sokunca mı anladınız?

Valla diyecek lafım yok. Ekran kartı furyası acaip saçma bir yola girdi. Bunu görememek güç.

3.Ekran kartı üreticisi firması şart işte ozaman rekabet artar fiyatları düşer.

• valla beyler kartın ufak olması problem değil bence.önemli olan performansı ve fiyatı.performansı iyi ama fiyatı çok yüksek.ayrıca şuanda konuşacak olursak üst modellerine ve rakip üstmodellerine göre fiyatıda iyi.ancak genel olarak nvdia ve ati artık kartları ederinden fazla fiyata satışa sunmaya başladılar.çok eskiye gitmeye gerek yok 2-3 sene kadar önce 500-600 liraya en üst seviye alabiliyorduk.şimdi bırakın 500-600 lirayı,1000 lira versek dahi sözde en üst seviye kartlar yine sürünüyor.yani harbiden bunlar kusura bakmayın ama .......... suyu kaçırdılar.dahada ağır konuşcam bunlarada neyse.bu kadar kazık fiyatlar olurmu ya.lan hadi diyelim tamam kabul ettik kazık fiyatı 1000 liraya kart alıyorsun eh işte anca idare ediyor.her oyunu full ayarda oynatmıyor.şu işlemcilere sağlam ekran kartları içinde yerleşik gelsede kurtulsak diycem ekran kartına para vermekten ama sonuçta işlemcileride amd ve intel yaptığı için onada bi kazık bulurlar.kısacası bunlar üç kağıtçı fırsatçı vs.lan bi ağız tadıyla multi oyun oynayamıyacakmıyız yaa.illa hersene şahin,doğan araba parasına kartmı almalıyız bu aç gözlüler doymaz valla kusura bakmayın çok sinirliyim bu ekran kartları olayına.ulan bi 3.firma gelsede fiyatları makul seviyeye indirse düşünsenize bir gtx 670 ayarı kart max 500 lira.intel amd kepengi ya kapatır yada fiyatı hakettiği yere indirir.ama benimki sadece hayal işte ne diyim inşaallah batarlarda kurtuluruz bunlardan beter olsunlar mübarek cuma günü.

•  GPU Pazarında İşler Kesat

GPU Pazarında İşler Kesat

Üstteki şuan bendeki zotac 260 ın pcb si referans olanından,zaten hepsi aynıydı sanıyorum.
    ALttakide 670 in pcb si. Benim demek istediğim şudurki (benim elektronik anlamda yaptığım en büyük 5-6 sene önce kapasitör değişimde bulunmak bir anakartta ki ondan sonraki sadece led lehimlemek) , sadece bakınca bile içimden 670 e tırt, Nvidia ya yuh demek geçiyor. Birde bu kartların maliyetleri arasında ciddi fark var. Hadi nvidia ona arge derse birşey diyemem ama sanki arge tek şimdi var. Bence olay budur toprağım.

• quote:

Usta bu kart, 40 NM GPU'lu kartların özel tasarımlı modellerin PCB'leri gibi resmen. Şimdikilerin özel tasarımlıları bile bunun kadar iyi değil yahu. Bir gerileme olduğu âşikâr da bunun teyidini bir uzmandan almak daha bir iyi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 25 Mayıs 2012; 14:50:55 >

• Valla referans 670 inin pcb si ile kalitesine bakmak isteyen varsa göndereyim 260ımı açsın baksın pcb sine. Bu konuda uzman olduğumu iddia etmiyorum ama çok kart geldi geçti,ha şimdi üst düzey kart almıyorum çünkü hem oyun oynamıyorum (oynayınca 260 c216 nın oyun deneyimi fazlası ile tatmin ediyor beni), hemde bu kartların bu parayı haketmediğini düşünüyorum.

Hiç karttan anlamayan birisine gösterin hangisi iyi diye 670 derse kendimi şuan oturduğum 7.katın balkonundan yine 2004 1.6 comfort 39.000 deki focus'un üzerine bırakacağım

( Birde şöyle bir durum var, epey oldu deidm şu kartı sökeyim macun süreyim fanı ızgaraları temizleyeyim, yarım saat sonunda kartı sökmekten vazgeçip söktüğüm vidaları geri taktım duruyor, sırf vidaları para eder resmen doldurmuşlar soğutucuya küçük küçük )

• yani burda tabii ki nvidia yı haklı bulmuyoruz.

adam bu küçücük gpu ile rakibin gpusu na kafa tutmuş.

sana neler vaad ediyor: stok 7970 i geçersin diyor, çok ısınmaz çok güç çekmez diyor. o karttan daha ucuz diyor.

bunları başarıyor mu kardeşim evet başarıyor. kaliteye bakarsak evet yüksek kar için herşey yapılmış.

ama kullanıcı neye bakmalı performansa zaten kart dizayn dandikliğinden misalen yanarsa adam vermiş garantisini. o zaman artık duruma el koyup revizyon mu yapar ne yaparsa kendi bilir (sanmıyorum yanacağını filan da)
  • Birisinin 670 windforcesi var sanırım hayırlı olsun .
  • quote:

Birisinin 670 windforcesi var sanırım hayırlı olsun .

kardeşim sağolasın da ben kartımı savunmak için söylemedim keza bu kartın pcb farklı biraz çok daha kaliteli olmasa da (680 pcb si diyorlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

kardeşim sağolasın da ben kartımı savunmak için söylemedim keza bu kartın pcb farklı biraz çok daha kaliteli olmasa da (680 pcb si diyorlar)

@Just In Time
    dürüstçe söyle gigabyte windforce 3 olmasaydı referans kart olsaydı aldığın yine para verip alırmıydın ?
  • 670 gpu su ne kadar performanslı olursa olsun ne kadar az ısınırsa ısınsın yınede 1000-1100tl gıbı fıyatları haketmıyor.Bu kadar fıyat verdıkten sonra ınsanın once gozu doyması lazım.580 matrıx ıle referans tasarım 580 yaklasık olarak aynı performanstalar ama matrıx e daha sıcak bakılıyordu o kadar fıyat farkına (300tl) ragmen.

Buyuk ve uzun kart her zaman daha cok ılgı gorur bakınız ASUS DCUII.670 ın pcb sı bı arkadasın dedıgı gıbı 670 gpu sunun gucunu kısıtlıyor oc anlamında.Ayrıca bılenler bılır asrock anakartları bırden neden bu kadar unlu oldu z77 cıpsetlı olanlarından bahsedıyorumHersey goruntude bıtıyor ozellıklerde bıtıyor.

Altta ornek ıkı resım var hangısını tercıh edersınız İki resimde aynı uretıcı fırmaya aıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 25 Mayıs 2012; 17:06:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

@Just In Time
    dürüstçe söyle gigabyte windforce 3 olmasaydı referans kart olsaydı aldığın yine para verip alırmıydın ?

yoook ama referansa zaten tövbeliyim

• kaliteli kalitesiz tartismasindan bir yere varilamaz ama sebebi konusulabilir.ticari anlamda nvidia'nin bu yaptigi yanlis bir sey degil aslinda.guc bela yana yakila uretilen 680 gpusunda shader kapatmak adama 100 dolar fiyat indirimi saglamaz hatta kurus saglamaz.680'den nasil daha ucuz yapacak pcb malzeme ne bulursa kirpip referans budur kardesim 400 dolar diyecek gerisi ortaklarina kalmis.ortaklari daha iyi pcb kullanip kartin fiyatini 450 dolar yapmislar.pcb farkediyor ama kartin 400 dolar olmasinin esas sebebi gpu cok pahali uretiliyor verim cok dusuk bu birinci sebep, ikinci sebep amd'nin 550 dolardan 7970 cikarmasi M@U'nun dedigi gibi ama ben bu adamlarin bu konularda anlastiklarini dusunuyorum yoksa tesadufen amd nvidia'nin ekmegine yag surmus olamaz.baska bir baslilkta nvidia niye orta segment cikarmiyor demistim.sebebi belki de budur.680'den ucuz olsun diye 670'i bu sekilde cikariyorsa 660'i nasil cikarir siz dusunun.660 icin ayri bir mimarisi oldugunu dusunmuyorum yine 680'den kirpilacak ama yine gpularin maliyeti yuksek olacak ve ucuz pcb kartini da kullandi daha da nasil ucuzlatir da 300 dolara satar merak ediyorum.

• birde ters mantıkla düşün ilk gtx 680'ler çıktı sonra birdenbire gtx 670'e döndü ibre
    nvidia'nın açıklamadığı bir durum olmasa veya gtx 680 yerine gtx 670 üretip satmanın firmaya ekstra getirisi olmasa neden gtx 680 üretip daha yüksek fiyata satmak varken daha ucuz kartlar üretip piyasaya sunsun ?
    ben şahsen gtx 680 üretilse bile 4 gb lık versiyonuna ağırlık verileceğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.