Şimdi Ara

gpu kullanımı düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nfs most wanted 2012 ve crysis 3te oyunda gpu kullanımı ve bellek kullanımı tamken verimliyken %99 yani kasma yok birden %70lere düşüyor kullanım fps 25lere iniyor direk kasma oluyor bu sorunun çözümü var mıdır arkadaşlar patch falan önerebilir msiiniz?

• Gpu nuz eski model olabikir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • islemci yada ekran kartinda asiri isinma.
  • hd6850 ve fx6100 ikililisini kullanıyorum gpu boşta 42 50 yükte 75 77 o civarlarda işlemcim buz gibi boşta 30 yükte 45 48
  • işlemci darboğaz mı yapıyor acaba? yükte 45
  • Ekran karti 77 derece fazla degil mi?
  • konu açmıştım normal dedi bi arkadaş ama kasayı ilk aldığımda geldiğinde boşta 35 40 yükte 62 64 falandı kasaya fan taktırdım altına ve termal macun sürdürdüm sıcaklık 70 75lere çıktı fanı çıkarınca sorun devam ediyor değişme yok power 600w bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmzanızdan anladığım kadarıyla ati'nin 6850 modelini kullanmaktasınız. Kullandığınız ati driver'ının son versiyon olup olmadığını kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

İmzanızdan anladığım kadarıyla ati'nin 6850 modelini kullanmaktasınız. Kullandığınız ati driver'ının son versiyon olup olmadığını kontrol edin.

13.2beta7 son sürüm hocam diğer sürücüleri indirdim denedim eskilere kadar gittim yok aynı sorun devam ediyor
  • Kullandığınız güç kaynağının 600w olduğunu belirtmişsiniz ama gerçek 600w verip vermediği hakkında bir yorum yazmamışsınız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ati'nin HD6850 modeli oldukça yüksek güç tüketen bir karttır. Bu kart kullanan bir sistemde en az 500w gerçek bir güç kaynağı kullanılması gerekmektedir.

İkinci bir sorun ise işlemciniz ekran kartına tam olarak yetmediği için sistemde bir darboğaz meydana getirebilir. Bu darboğazdan dolayı da oyunlarda anlık fps düşmeleri görülmektedir.

Üçüncü ve son tahminim olarak ekran kartının ya da kasa soğutmasının tam olarak sıcak havayı dışarı atamaması da bu soruna neden olabilir. Kasanın arkasında yeterince açıklık olup olmadığını kontrol edin.
  • quote:

Kullandığınız güç kaynağının 600w olduğunu belirtmişsiniz ama gerçek 600w verip vermediği hakkında bir yorum yazmamışsınız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ati'nin HD6850 modeli oldukça yüksek güç tüketen bir karttır. Bu kart kullanan bir sistemde en az 500w gerçek bir güç kaynağı kullanılması gerekmektedir.

İkinci bir sorun ise işlemciniz ekran kartına tam olarak yetmediği için sistemde bir darboğaz meydana getirebilir. Bu darboğazdan dolayı da oyunlarda anlık fps düşmeleri görülmektedir.

Üçüncü ve son tahminim olarak ekran kartının ya da kasa soğutmasının tam olarak sıcak havayı dışarı atamaması da bu soruna neden olabilir. Kasanın arkasında yeterince açıklık olup olmadığını kontrol edin.

zaman ayırdığınız için çok teşekkürler :)

öncelikle 540watt gerçek psu şuan elimdeki 540w veriyor.
    İşlemcim fx6100 (4.0ghz)stock voltaj 1.3 çarpanla yaptım
    kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674
    Altında içeri üfleyen bi fan var tam ekran kartına üflüyor.Bide arkasında var kasanın dışarı üfleyen başka fan yok heryeri delikli dışarı çıkması gerekmez mi havanın :/
    bu arada kart xfx modeli ve 850/1100mhz ocli kullanıyorum ocyi kapatınca sadece 1 derece farkediyor O.o çift fan ve bakır boru soğutmalı sözde....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 5 Mart 2013; 11:13:02 >

• O halde sorunu yazılımsal olarak ele alıp bu doğrultuda değenlendirme ve tavsiye yapabiliriz. Büyük bir ihtimalle sorunun donanımdan dolayı kaynaklanmadığını sizin yorumlarınızdan anlıyorum. Hal budur ki geriye tek yazılımsal sorunlar kalıyor.

Öncelikle sisteminizde ne tür yazılımlar yüklü ve bu yazılımlar ne kadar oranda işlemci ve ram kullanımı yapıyorlar? Kimse yazmamış ama kullandığınız antivirüs yazılımı da deneyimlerime dayanarak bu tarz sorunlara neden olabilmekte.

Tavsiyem, görev yöneticisinden oyuna girdikten sonra sistem kullanımınızı sürekli takip edin. Arka planda çalışan uygulamalar da oyunlardaki anlık fps düşmelerine, oyun içi kasmalara neden olabilmektedir. Saygılar...
  • quote:

O halde sorunu yazılımsal olarak ele alıp bu doğrultuda değenlendirme ve tavsiye yapabiliriz. Büyük bir ihtimalle sorunun donanımdan dolayı kaynaklanmadığını sizin yorumlarınızdan anlıyorum. Hal budur ki geriye tek yazılımsal sorunlar kalıyor.

Öncelikle sisteminizde ne tür yazılımlar yüklü ve bu yazılımlar ne kadar oranda işlemci ve ram kullanımı yapıyorlar? Kimse yazmamış ama kullandığınız antivirüs yazılımı da deneyimlerime dayanarak bu tarz sorunlara neden olabilmekte.

Tavsiyem, görev yöneticisinden oyuna girdikten sonra sistem kullanımınızı sürekli takip edin. Arka planda çalışan uygulamalar da oyunlardaki anlık fps düşmelerine, oyun içi kasmalara neden olabilmektedir. Saygılar...

acaba voltajda mı sorun var 1.15 oluyor antivirüs kullanmıyorum advanced system care programıyla temizliyorum hergün

edit:svchost.exe fazla kullanıyor rami :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 5 Mart 2013; 11:33:22 >

• Öncelikle o değeri nereden kontrol ettiniz ve işlemcinin voltaj değerini mi yazdınız?
    3. parti bir yazılımla windows üzerinden mi yoksa bios menüsünden mi kontrol ettiniz?
    Normalde siz de biliyorsunuzdur ki bu tarz işlemciler sisteme yük binmediği zaman voltaj değerini ve işlemci hızını düşürürler. Böylece işlemci gereksiz yere ısınmamış olur...

Ekleme: Görev yöneticisinin screenshot'ını paylaşabilir misiniz burada? Biz de bakalım kontrol edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 5 Mart 2013; 11:36:48 >
  • quote:

Öncelikle o değeri nereden kontrol ettiniz ve işlemcinin voltaj değerini mi yazdınız?
    3. parti bir yazılımla windows üzerinden mi yoksa bios menüsünden mi kontrol ettiniz?
    Normalde siz de biliyorsunuzdur ki bu tarz işlemciler sisteme yük binmediği zaman voltaj değerini ve işlemci hızını düşürürler. Böylece işlemci gereksiz yere ısınmamış olur...

Ekleme: Görev yöneticisinin screenshot'ını paylaşabilir misiniz burada? Biz de bakalım kontrol edelim...

speedfandan baktım o değere 1.05 boşta yüke binince ya da chromeda gezerken 1.15 oluyor ve birde biosta core unlockers diye sekme vardı o disabled ayarında çekirdek açmayla ilgili birşey galiba 6 çekirdek kullanmıyor mu yani pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonmuro

quote:

Öncelikle o değeri nereden kontrol ettiniz ve işlemcinin voltaj değerini mi yazdınız?

speedfandan baktım o değere 1.05 boşta yüke binince ya da chromeda gezerken 1.15 oluyor ve birde biosta core unlockers diye sekme vardı o disabled ayarında çekirdek açmayla ilgili birşey galiba 6 çekirdek kullanmıyor mu yani pc

Daha önce masaüstü bir amd işlemci kullanma deneyimim olmadığından bu konu hakkında fazla bir bilgim yok. Ama sizin sorununuz dediğim gibi yazılımsal kaynaklı gözüküyor. Bence hiç bios'u kurcalamayın.
    En son olarak aklıma geldi. Yüklediğiniz oyun orjinal değilse bazı oyunlarda bu tarz sorunlar olabiliyor.
    Kullandığınız crack dosyası, oyun güncellemelerinin yapılamaması vb. sıkıntılar...

Ekleme: Siz sisteme hız aşırtma da uyguluyormuşsunuz. Buna dikkat etmemişim. Sizden isteğim bir de hız aşırtmayı iptal ederek deneyebilir misiniz? Bazı durumlarda yanlış yapılan hız aşırtmaları da sistemde anlık kasılmalara neden olabilmekte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 5 Mart 2013; 16:11:47 >

• quote:

quote:

quote:

Daha önce masaüstü bir amd işlemci kullanma deneyimim olmadığından bu konu hakkında fazla bir bilgim yok. Ama sizin sorununuz dediğim gibi yazılımsal kaynaklı gözüküyor. Bence hiç bios'u kurcalamayın.
    En son olarak aklıma geldi. Yüklediğiniz oyun orjinal değilse bazı oyunlarda bu tarz sorunlar olabiliyor.
    Kullandığınız crack dosyası, oyun güncellemelerinin yapılamaması vb. sıkıntılar...

Ekleme: Siz sisteme hız aşırtma da uyguluyormuşsunuz. Buna dikkat etmemişim. Sizden isteğim bir de hız aşırtmayı iptal ederek deneyebilir misiniz? Bazı durumlarda yanlış yapılan hız aşırtmaları da sistemde anlık kasılmalara neden olabilmekte...

işlemcimde overclock yapmadan öncede vardı sorun :/ ekran kartına oc yaptım fakat kapatınca sıfırlayınca 1 2 derece anca oynuyor 80se 78 oluyor

• dostum benim çekirdek kapalı galiba core unlockler disabledda 6 çekirdek olarak kullanmıyor muyum yani
  • quote:

dostum benim çekirdek kapalı galiba core unlockler disabledda 6 çekirdek olarak kullanmıyor muyum yani

Tam olarak nasıl bir bios menüsü olduğunu bilmediğim için bu konu hakkında yorum yapamıyorum ancak anakart kitapçığında nasıl yapacağınız yazıyordur.
    Yalnız core unlocker internetten baktığım kadarıyla enabled yapıldığında işlemciyi tek çekirdek olarak çalıştırıyor. Disabled olarak kalması bence doğru olanıdır.
  • anladım şuan eve geldim crysis 3ü açtım high ayarlarda msa2x oyunu aşağı alıp bi geri girdim patch yükledim bi baktım gpu kullanımı sorunu geçti fpsde kayıp olmuyor :) ama ekran kartının sıcaklığı beni ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor bi öneriniz var mı 5 ay önce termal macun sürüldü yeniletmek gerekir mi ve soğutucu gerekir mi karta max 76 derece gördüm oyunda

EDİT:oyunda cpu kullanımı %50lerde ram kullanımıda %50lerde ve görev yöneticisi sshttp://g1303.hizliresim.com/17/5/kspcb.png
    http://g1303.hizliresim.com/17/5/kspd2.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 5 Mart 2013; 23:38:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.