Herkese iyi forumlar arkadaşlar.Oyunlarda Gpu kullanımı %7-%10 gibi değerlere düşüyor ve fps'ten %10 kadar drop yiyorum.Bundan birkaç ay önce csgo ,valorant gibi oyunlarda 200 üzeri fps alıyordum ve drop fps düşmesi yaşamıyordum. Sorunun kaynaklanabileceği pek fazla şey yok aslında. Ya ekran kartım arızalı ya işlemci beslemiyor ya ssd arızalı ya da ram yetmiyor.Forumlarda işlemci darboğazı olabileceğini gördüm ama işlemci kullanımım %50'yi hiç geçmiyor.Driverları güncelledim,biosu sıfırladım,virüs taraması yaptırdım ama hiçbir şey değişmedi.Sistem özelliklerimi aşağıya iliştiriyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim Sistem Özelliklerim: Msi Armor Rx 570 8 gb R5 2600 8 gb 3000 mhz Ram b450m pro v2 230 gb Ssd 1 tb hdd 650w psu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe K* -- 27 Nisan 2021; 21:52:13 > |
GPU Kullanımı Aniden Düşüyor
Grafik işlem biriminiz (GPU) aniden kullanımını düşürüyorsa veya tamamen 0'a düşüyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir.
Sürücü Sorunları:
Eski veya bozuk ekran kartı sürücüleri, GPU kullanımında aniden düşüşlere neden olabilir. En son sürücülerin yüklü olduğundan emin olmalısın.
Güç Kaynağı Sorunları:
Yetersiz veya arızalı bir güç kaynağı, GPU'nuz için yeterli güç sağlayamayabilir ve bu da kullanımda düşüşlere neden olabilir. Güç kaynağını kontrol et ve gerekirse değiştir.
Aşırı Isınma:
GPU'lar aşırı ısındığında, performanslarını korumak için kullanımlarını azaltabilirler. GPU'nun fanının temiz olduğundan ve iyi çalıştığından emin ol.
Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım:
Bazı virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar, GPU kaynaklarını kullanarak sistem performansını düşürebilir. Bilgisayarını virüslere karşı tarayarak kötü amaçlı yazılımları kaldır.
Oyun İyileştirmeleri:
Bazı oyunlar, GPU kullanımını azaltmak için optimize edilmiş grafik ayarlarına sahiptir. Bu ayarların, GPU kullanımını düşürmediğinden emin ol.
Uygulama Ayarları:
GPU'nu kullanan uygulamaların ayarlarını kontrol et. Bazı uygulamalar, GPU kullanımını sınırlamak için özel seçeneklere sahip olabilir.
Ekran Kartı Arızası:
Yukarıdaki nedenlerin hiçbiri sorunu çözmezse, ekran kartında bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, profesyonel bir teknisyene başvurmalısın.
GPU kullanımında aniden düşüşler yaşarsan, bu nedenleri kontrol ederek ve uygun adımları atarak sorunu çözebilirsin.