Merhaba oynadığım oyunlarda fps değerlerim anlık düşüş yaşıyor ve yeni,eski oyun demeksizin düşük fps aldığımı düşünüyorum sistem özelliklerim: İntel i5-10300H Nvdia GTX 1650Ti 8gb Ram başlarda 8gb ram olduğu için düşünüyordum ama afterburner gibi programlarla takibini yaptığımda gpu kullanımı %20-%60 arası değişiyor cpu kullanımı ise %30-%50 arası değişiyor.. sıcaklık değerleri normal,laptop kullanıyorum performans modu yüksek ve nvdia denetim masası ayarları yapılmış halde,bütün sürücüler güncel ve malware taraması yapılmış vaziyette. neden böyle bilmiyorum izlediğim bütün test videolarında ve diğer bütün arkadaşlarım gpuları %90 ve üstü kullanıyorlar ben %40lardayım bu neden böyle ? |
Gpu kullanım yüzdesi düşüklüğü

-
-
Oyun içi fps sabitliyor musunuz? 60-75 vs -
60 FPS ekran var sanırım. sistem bu kadar kullanım ile karşılıyor olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Düşük kullanımın 1 sebebi tek ram kullanmanız.
Ayrıca çözünürlük durumu nedir? Ayarlar low da mı yoksa high da mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ekranım 120hz onu sorduysanız eğer
-
çözünürlük 1920x1080 yüksek ayarlardayım sorunu şöyle anlatayım sims4 oynuyorum gpu kullanımı %30 40 larda gezerken fpsim 90 80 arası dönüp duruyor sorna gpu bir anda %20 ve daha altlarına iniyor,oyun takılıyor fps değerim 10 ları görüyor devamıdna gpu kullanımı %60 a %70 e çıkıyor fps değerim 110 ları görüyor hiçbir oyunda %90 göremedim
-
hayır sabitlemiyorum sabitlesem bile durum aynı
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07
Düşük kullanımın 1 sebebi tek ram kullanmanız.
Ayrıca çözünürlük durumu nedir? Ayarlar low da mı yoksa high da mı?youtube testlerinde 8gb ram kullanan laptop testlerinde %90 99 kullanım var
-
quote:
Orijinalden alıntı: AmazingPuffekranım 120hz onu sorduysanız eğer
120 hz veriyorsa sorun yok yine.
-
4+4 olabilir onlar ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: acura074+4 olabilir onlar ;)
%30 %40 gpu kullanımına yol açıcak kadar mı etkili ?
-
%60-70 cıvarlarına cıkartır kullanımı.
sorun tamamen ram kaynaklı degıldır tabıkı. oyun sorunluda olabılır. ama ramı 2 adet yaptıgınızda goreceksınız kı fps ınız kayda değer artmıs olacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07%60-70 cıvarlarına cıkartır kullanımı.
sorun tamamen ram kaynaklı degıldır tabıkı. oyun sorunluda olabılır. ama ramı 2 adet yaptıgınızda goreceksınız kı fps ınız kayda değer artmıs olacak
o zaman rami arttırdığımda burayı tekrardan güncellerim yinede başka çözümlere açığım :d
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X