Şimdi Ara

GPU Kullanım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci :i7 4770

Herkese merhabalar öncelikle,

Ekran Kartı GPU Load maximum %35-40 arası kullanıyor oyun(KnightOnline) oynarken.Başka bir oyun oynadığım zaman (C9-KingdomOnline vb)GPU LOAD %70-80 lere kadar çıkabiliyor.

GPU Sabit tutma gibi bir çözüm olabilir mi herhangi bir program yardımıyla bu sorunu aşabilir miyim ?

Ya da daha fazla kullanılması için ne yapabilirim ?Knight Online oynarken GTX 780'nin 150-200 TL lik kartlarla bi farkı olmuyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

• İyide knight gibi bir oyunda gpu'ya pek iş düştüğünü sanmıyorum.Ek olarak her uygulama-oyunda kart kullanımı tavan yapar diye bir durum yok.Knight zaten telefon oyunları gibi gözüküyor bence normal.Birde bf4,fc4 gibi oyunlarda takip edin bu durumu.
  • Knight grafik olarak belki ihtiyaç duymuyor olabilir fakat ben daha üst GPU'da oynamak istiyorum oyun içerik ve kullanımından dolayı ihtiyaç duyuyorum yani buna.

Bunun için arttırma veya belirli bir GPU'da sabitleme gibi bir şey söz konusu mu onu merak ediyorum.

İlginize Teşekkür ederim @The@Thing
  • Oyunda aldığınız FPS nedir ? Yani 60Hz monitörünüz varsa sabit 60 FPS alıyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadar ile oynamış olduğunuz oyunlar oldukca eski çok ucuz 150-200 tl lik ekran kartlaır ile rahatlıkla oynanabiliyor,gtx780 bu tarz oyunlar için çok ama çok aşırı bir kart olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Oyunda aldığınız FPS nedir ? Yani 60Hz monitörünüz varsa sabit 60 FPS alıyor musunuz ?

Sabit olarak alamıyorum FPS yi ufak kasmalar bile oluyor bazen bu can sıkıcı bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeseskane

bildiğim kadar ile oynamış olduğunuz oyunlar oldukca eski çok ucuz 150-200 tl lik ekran kartlaır ile rahatlıkla oynanabiliyor,gtx780 bu tarz oyunlar için çok ama çok aşırı bir kart olmuş.

Haklısınız 150-200 TL lik kartlar ile de rahat oynanabiliyor nitekim kullandığım kart oynadığım oyun itibari ile bi katkı sağlamıyor benim için.

Değerleri 35-40 değilde 80 lerde oynamak istiyorum daha yüksek şekilde yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arrestah

quote:

bildiğim kadar ile oynamış olduğunuz oyunlar oldukca eski çok ucuz 150-200 tl lik ekran kartlaır ile rahatlıkla oynanabiliyor,gtx780 bu tarz oyunlar için çok ama çok aşırı bir kart olmuş.

Haklısınız 150-200 TL lik kartlar ile de rahat oynanabiliyor nitekim kullandığım kart oynadığım oyun itibari ile bi katkı sağlamıyor benim için.

Gtx780 alma sebebiniz nedir knight online oynamak mı?
    Knight Online 10yıllık oyun. Kullanacağı aktif çekirdek sayısı 1-2. Ekran kartı veya işlemciniz ile ilgili bir durum değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion

quote:

quote:

Knight Online 10yıllık oyun. Kullanacağı aktif çekirdek sayısı 1-2. Ekran kartı veya işlemciniz ile ilgili bir durum değil yani.

Tek bir oyuna bağlı olarak ekran kartını almadım ama daha fazla kullanmak mümkünken neden düşük seviyelerde oyun oynayayım ?

Oynadığım oyun 10 yıllık fakat hala GPU'dan mıdır bilemem kasma yapiyor azda olsa.

• quote:

quote:

Oyunda aldığınız FPS nedir ? Yani 60Hz monitörünüz varsa sabit 60 FPS alıyor musunuz ?

Sabit olarak alamıyorum FPS yi ufak kasmalar bile oluyor bazen bu can sıkıcı bir durum.

Arkadaşlar doğru söylemiş maalesef oyun kaynaklı bir durum.

Ama bu kadar düşük olmaması lazım tabii ki.Eğer 35 - 40 dan kastınız FPS ise bunları yazıyorum.Yoksa GPU kullanımı öyle ise ve sabit değilse bu oyunun eski olmasından ve grafik istememesindendir. GPU'ya grafik namına bir yük binmediği için GPU kullanımlarının düşük olması çok normal bir durum.

Yükseltmenizin oyunun grafik yapısı, çekirdek kullanma kapasitesi değişmedikten sonra mümkünatı yok.Eğer Knight için grafik yükselten patchler varsa belki yükseltilebilir.Ancak GPU kullanımı yükselsede FPS düşüşlerinden yine kurtulamayabilirsiniz.Yani GPU kullanımının yükselmesi size her zaman +FPS olarak dönmez.Şu an güncel birçok oyunda bile GPU'lar sürekli %99'larda kullanılmalarına rağmen aldığımız FPS'ler ortadadır.Burada suç; oyun firmaları, grafik motorları, DX sürümleri vb. uygulama yanlışlarınındır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lion

quote:

quote:

Tek bir oyuna bağlı olarak ekran kartını almadım ama daha fazla kullanmak mümkünken neden düşük seviyelerde oyun oynayayım ?

Oynadığım oyun 10 yıllık fakat hala GPU'dan mıdır bilemem kasma yapiyor azda olsa.

Günümüz sistemleri için optimize edilmediği için yapabilecek çok şey yok.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar doğru söylemiş maalesef oyun kaynaklı bir durum.

Ama bu kadar düşük olmaması lazım tabii ki.Eğer 35 - 40 dan kastınız FPS ise bunları yazıyorum.Yoksa GPU kullanımı öyle ise ve sabit değilse bu oyunun eski olmasından ve grafik istememesindendir. GPU'ya grafik namına bir yük binmediği için GPU kullanımlarının düşük olması çok normal bir durum.

Yükseltmenizin oyunun grafik yapısı, çekirdek kullanma kapasitesi değişmedikten sonra mümkünatı yok.Eğer Knight için grafik yükselten patchler varsa belki yükseltilebilir.Ancak GPU kullanımı yükselsede FPS düşüşlerinden yine kurtulamayabilirsiniz.Yani GPU kullanımının yükselmesi size her zaman +FPS olarak dönmez.Şu an güncel birçok oyunda bile GPU'lar sürekli %99'larda kullanılmalarına rağmen aldığımız FPS'ler ortadadır.Burada suç; oyun firmaları, grafik motorları, DX sürümleri vb. uygulama yanlışlarınındır.

Enteresan olan şey şu oyun login ekranında Ekran kartı 80 lerde performans gösterirken oyuna girişten sonra %35 lere düşüyor.
    Güzel açıklamanız için çok teşekkür ederim Fps 20 ila 220 arasında değişiyor oyundaki zone değişimlerine göre değerler değişiyor fakat bazen fps cok düşüyor ve kasma oluyor oyunda bundan yana şikayetçiyim birazda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.