Şimdi Ara

GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!! (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.415
Cevap
55
Favori
364.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni almış olduğum 2009 model nissan micra japonya üretimi aracımda vics dm 306 a pw 706 model navigasyonlu ses ve görüntü sistemi mevcut

araç japonyadan kuzey kıbrısa 2. el olarak ital edilmiş bir araç ve kktc de ilk kez adıma plakalandı. japonyadan ital edildiği için menü neredeyse tamamen japonca radyo frekansı 90 dan yukarıya çıkmıyor.

bu model hakkında bilginiz varmı. menüsü türkçeye en azından ingilizceye çevrilebilir mi ve radyonun 90 dan yüksek frekanslara çıkması için neler yapılabilir.
    bu konularda yardımcı olursanız çok mutlu olacagım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet_kktc

selam arkadaşlar iyi formlar

yeni almış olduğum 2009 model nissan micra japonya üretimi aracımda vics dm 306 a pw 706 model navigasyonlu ses ve görüntü sistemi mevcut

araç japonyadan kuzey kıbrısa 2. el olarak ital edilmiş bir araç ve kktc de ilk kez adıma plakalandı. japonyadan ital edildiği için menü neredeyse tamamen japonca radyo frekansı 90 dan yukarıya çıkmıyor.

bu model hakkında bilginiz varmı. menüsü türkçeye en azından ingilizceye çevrilebilir mi ve radyonun 90 dan yüksek frekanslara çıkması için neler yapılabilir.
    bu konularda yardımcı olursanız çok mutlu olacagım teşekkürler

Selam gardaccım.
    Aracın micra mı march mı :)
    Bence yazılım değişikliği gerekli.
    Üretici firmanın sitesinde falan japonya dışı için hazırlanan yazılım olabilir, bunu araştır derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba..next ye-ga 5720 navigasyon cihazıma plakalık şeklinde geri görüş kamerası taktırdım..fakat navigasyonun sesi açıkken geri vitese taktığımda arkayı göstermiyor..ama tercihler bölümünden sesini tamamen kapattıp denediğimde bu kez arkayı gösteriyor..navigasyon açıkken geri vitese taktım,arkayı göstermedi,yine aynı şekilde mp3 dinlerkende göstermedi..bunun bir ayarı varmıdır..saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

http://www.hizlial.com/goldmaster-nav-514-white-navigasyon-cihazi/22.012.1592.0021
    Bunun siyah olan modeli var bende biraz primoda yavaşlamalar olsada iş görür.

7 inç görüşü engelliyormu acaba.. navitech QXV 714 navigasyon alacaktım..sonra abim 5 inç next ye-ga 5720 gönderince alamadım ama içimde kaldı doğrusu..şuan hızlıalda 299 tl artı 20 tl de hediye puanı var..forumlarda incelediğimde 7 inç büyük geliyor,5 inç ideal falan diye okumuştum..sizin bir sıkıntınız oluyormu acaba..saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: uğur bey

quote:

http://www.hizlial.com/goldmaster-nav-514-white-navigasyon-cihazi/22.012.1592.0021

7 inç görüşü engelliyormu acaba.. navitech QXV 714 navigasyon alacaktım..sonra abim 5 inç next ye-ga 5720 gönderince alamadım ama içimde kaldı doğrusu..şuan hızlıalda 299 tl artı 20 tl de hediye puanı var..forumlarda incelediğimde 7 inç büyük geliyor,5 inç ideal falan diye okumuştum..sizin bir sıkıntınız oluyormu acaba..saygılar

Selam,
    Bu markanın değil ama noname 7" cihazım var.Binek araçta birazcık görüşü engelliyor ,bu sebeple bana göre en ideal olan 5" cihazlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uğur bey

quote:

Selam,
    Bu markanın değil ama noname 7" cihazım var.Binek araçta birazcık görüşü engelliyor ,bu sebeple bana göre en ideal olan 5" cihazlar

teşekkür ederim..hep kafamda bir şüphe kalmıştı acaba abimin gönderdiğini almayıp ta navitechimi alsaydım diye sanırım istemeden de olsa ideal navigasyonu almış bulunmuşuz

• Piranha horizon aldım

Fm transmittter özelliğini açtım. Fakat radyoya bağlanamadım araç renault symbol :S

Bir türkü yayın alamadım

fm transmitter özelliğini nasıl kullanırız bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Piranha horizon aldım

Fm transmittter özelliğini açtım. Fakat radyoya bağlanamadım araç renault symbol :S

Bir türkü yayın alamadım

fm transmitter özelliğini nasıl kullanırız bilen var mı ?

cihazdaki fm vericideki frekasla radyo aynı olacak ve cihazın şarj kablosu takılı olacak.Kablo takılı olmazsa bağlantı olmaz
  • Teşekkür ederim üstat.
  • bir sorunum var.burda yazmıştım,cevap veren olmadı,next desteğe yazdım,onlarda ilk defa böyle birşey denk geldi gibisinden birşeyler yazdılar..next ye-ga 5720 navigasyon cihazıma geri görüş kamerası taktırdım..navigasyonun sesi açıkken arkayı göstermiyor..tercihler bölümünden sesini kapattığım zaman arkayı gösteriyor..nedeni ne olabilir acaba..yardımlarınızı bekliyorum..saygılar.
  • Piranha horizon aldım

Haritasından memnun değilim. Buna farklı bir yazılım yükleybilir miyim ücretsiz

+

Bu gelen cihaz son sürüm ile mi birlikte geliyor yoksa tekrar güncelleme yapılmalı mıdır

+

Birde benim navigasyonda istediğim telefondaki gibi direk adres girebilme özelliğidir. Atıyorum. Migros ateşehire gidicem direk bunu yazmak istiyorum.

Cadde/ İlçe yazarak adres bulmak çok uğraştırıyor.
  • Selam Goldmaster nav 514 cihaza başka harita yükleyebilirmiyim bunda GMGO diye bir yazılım var başarısoft nasıl yükleniyor ya da başka harita ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Selam Goldmaster nav 514 cihaza başka harita yükleyebilirmiyim bunda GMGO diye bir yazılım var başarısoft nasıl yükleniyor ya da başka harita ?

http://www.goldmaster.com.tr/navigasyon-sistemleri/nav-514-navigasyon-cihazi/870/detay Cihaz linkteki cihazsa cihazda primo yazılım başarsoft harita var.ekran sizin cihazınızla aynımı?
  • quote:

quote:

Selam Goldmaster nav 514 cihaza başka harita yükleyebilirmiyim bunda GMGO diye bir yazılım var başarısoft nasıl yükleniyor ya da başka harita ?

http://www.goldmaster.com.tr/navigasyon-sistemleri/nav-514-navigasyon-cihazi/870/detay Cihaz linkteki cihazsa cihazda primo yazılım başarsoft harita var.ekran sizin cihazınızla aynımı?

Evet harita bu şekilde hocam menü tuşları filan aynı

• quote:

quote:

quote:

Evet harita bu şekilde hocam menü tuşları filan aynı

tamam ozaman cihazınızda zaten başarsoft harita var

• Arkadaşlar merhabalar
    Ben yamaç paraşütü sporu ile ilgileniyorum. Bazen uzun soluklu uçuşlar çıkartıyoruz. Bu uçuşlar sırasında hangi dağ, tepe, köy, nehir üzerinden geçtiğimizi söyleyecek basit özellikli bir cihaza ihtiyacım var. Tek istediğim güneş ışığında mümkün olduğunca görünebilir olsun.

Marka ve model önerirseniz çok sevinirim. Sizin önerilerinize göre karar vereceğim.
    teşekkürler
  • merhaba.şuan kullandığım next ye-ga 5720 navigasyon cihazının yazılımı igo primo 1.1 bunu en son yazılım olan 2.1 e yükseltme şansımız varmı..saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinokkyo

Arkadaşlar merhabalar
    Ben yamaç paraşütü sporu ile ilgileniyorum. Bazen uzun soluklu uçuşlar çıkartıyoruz. Bu uçuşlar sırasında hangi dağ, tepe, köy, nehir üzerinden geçtiğimizi söyleyecek basit özellikli bir cihaza ihtiyacım var. Tek istediğim güneş ışığında mümkün olduğunca görünebilir olsun.

Marka ve model önerirseniz çok sevinirim. Sizin önerilerinize göre karar vereceğim.
    teşekkürler

Öncelikle piyasada yaygın olarak satılan portatif cihazlardan bahsetmeye çalışayım:

Hocam şu an piyasada yaygın olarak bulunan portatif navigasyon cihazlarının bazıları (TTS özellikli olanlar) sadece rota çizdiğinde seyir enasında sokak-cadde adlarını okuyor. Dağ, tepe, nehir, köy adı okuyanını görmedim.

Şu an piyasada bulunan BAŞARSOFT haritalı tüm navigasyon cihazları sizin amacınıza en uygun olanlarıdır, çünkü büyükşehirler dışındaki taşra ve kırsal alanda en çok veriyi Başarsoft haritaları sağlıyor. Sahibi de yanılmıyorsam hemşehriniz sayılır. Acıpayam'lı diye duyduk. Ancak; o haritalarda çoğu köy ve nehir-çay adları bulunur da her dağın, tepenin adları bulunmayabilir. Siz uçarken navigasyon cihazının haritasını uygun kuşbakışı görünüme alıp belirli yerleşim yerlerinin, nehirlerin adlarını ekrandan görebilirsiniz. Ancak her dağın, her tepenin adı haritalara işlenmemiş olabilir. Olsa da bunların hiç birini uçuş esnasında söylemez-okumaz. Sadece ekranda görürsünüz.

Elimdeki IGO PRIMO yazılımlı ve verileri BAŞARSOFT tarafından sağlanan verileri güncel cihazda" Denizli" ilini seçip içinde "DAĞ-TEPE" kelimeleri geçen işlenmiş yerleri listelediğimde "Denizli merkezden 100 kilometrelik daire içerisinde" sadece alttaki sonuçlar geliyor, daha uzaktakileri yazacak kadar zamanım yok kusura bakmayın:

- Ortaca Dağı 1866mt
    - Honaz Dağı Milli Parkı ziyaretçi Mer.
    - Baba Dağı 2298mt
    - Honaz dağı 2528mt
    - Honaz dağı milli parkı (buraya kadar Denizli merkeze 21km daire içerisindeki dağ-tepeler listelendi)
    - Karıncalı dağı 1703mt (Karacasu, Denizli merkeze 48km diyor)
    - Çamlık dağı 1727mt (Kuyucak, Denizli'ye 50km)
    - Tınaz dağı 1938mt (Yeşilova Çardak köyü, Denizli'ye 78km)
    - Çiçekbaba dağı 2295mt (Köyceğiz, 81km)
    - Çine baraj seyir tepesi (91km)
    - Yaylacık dağı 2141mt (Çameli, 91km)
    - Burgaz dağı 1930mt (Çivril, 94km)
    - Tepecik höyüğü (Çine, 96km)
    - Gökbel dağı 1422mt (Yatağan, 101km)

.....
    ...

Eğer bu kadar dağ-tepe verisi, köy ve nehir adları sizin işinize yarıyorsa parlak ekranlı, Başarsoft haritalı ve IGO yazılımlı navigasyon cihazları ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Normal görünüm ayarlarında seyir esnasında bu tür yerlerin adları görüntülenmez. Ancak siz "önemli yer/POI ara" seçeneğiyle aratırsanız listelenir. Sizin işinizi "görünürlük ayarları" özelleştirilebilen cihazlar daha iyi görür. Normalde siz "güneş altında ekranı rahatça görülebilsin" dediğiniz için öncelikle "Başarsoft haritalı GARMIN alın" diyecektim, ekran parlaklıkları çok iyidir. Ancak bunlarda görünüm özelleştirme yok. IGO tabanlı yazılımlarda Başarsoft'un sağladığı yer bilgilerinden hangilerinin sürekli görüntülenip hangilerinin görüntülenmeyeceğini seçebilirsiniz. Bunu IGO PRIMO yazılımlı her cihaz yapar. Hatta eski IGO8 yazılımlı cihazlarda bazı yerlerin sadece yakın görünümde (küçük ölçekte) bazı yerlerin de uzak görünümde görüntülenmesini ayarlamak mümkündür.

Ayrıca; üzerinden geçtiğiniz herhangi bir yere kendiniz istediğiniz gibi bir ad verip (Favorilere ekle fonksiyonu) haritada görünmesini de sağlayabilirsiniz. Bu fonksiyon hem GARMIN marka cihazlarda hem IGO PRIMO yazılımlı yerli-yabancı cihazlarda vardır.

Sizin ihtiyacınızı aslında daha çok şu ürünlerin göreceğini düşünüyorum. "GPS Vario" özelliği işinize daha çok yarayabilir. Bunlarla ilgili çok bilgim yok ve fiyatları da biraz fazla olabilir:
    http://flymaster.net/
    http://www.baytekin.com.tr/urun.aspx?KID=199&CODE=010-00868-01
    http://www.baytekin.com.tr/urun.aspx?KID=199&CODE=010-00697-10
    http://www.baytekin.com.tr/urun.aspx?KID=199&CODE=010-00864-01

Şu siteden de amacınıza daha uygun ürün tavsiyeleri alabilirsiniz. İkinci el ürünler de var:
    http://www.ypforum.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 6 Mayıs 2013; 18:04:31 >

• Hocam bana şöyle navigasyon lazım.

Direk adresi girebileceğim bir navigasyon var mıdır sesli cevap verecek

Atıyorum

Ataşehir migros yazıcam beni direk oraya götürsün. Cadde vs vs yazmadan.

Aynı cepten google mapse yazdığımız gibi işte.

Horizon aldım pişmanım sağlam yazılım lazım.

GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

585

565

Hangisini öneririsin hocam birde igo 8 yazılımı var o nasıl acaba ?

Benim için önemli olan kasmadan haritanın yüklenmesidir.

Mesala ok işareti hiç donmamalı,

Birde otomatik yakınlaştırma var mıdır ?

Çakmaklık çıkışı elektirği bunlar için yeterli voltajı sağlabiliyor mu ?

_________

Yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3AA68E795 -- 6 Mayıs 2013; 19:13:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pinokkyo
    .......
    Tek istediğim güneş ışığında mümkün olduğunca görünebilir olsun.
    .......

Şu fotoğrafta görülen cihazlara göre "GARMIN Nüvi40" model cihazımın ekran parlaklığı daha iyi. Belki size bir fikir verir.

Yakın plan çekim:

Biraz daha uzaktan çekim:

Aslında en güzeli tam güneşli bir günde çekim yapmak. Bu fotoğrafların çekildiği gün hava yarı kapalıydı, kardeş ilçenin bir resmi kurumuna iş amaçlı gitmiştik, Geniş bahçede öğleden sonra bu fotoğrafları çektim. En güzeli şöyle saat 13:00 gibi ortalık tam aydınlık iken deneme yapmak. Cihazların hepsinin de iışık gücü %100 ve otomatik ışık sensörüne sahip olan en sağdakinin "ışığı otomatik ayarla" seçeneği kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 7 Mayıs 2013; 20:34:26 >

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.