Şimdi Ara

GPS HIZLARINI BAZ ALABİLİR MİYİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankara'da malum zırp pırt radar var. Bunun hareketlisi var, sabiti var, gizlenmişi var, fahri trafik müfettişi var, var da var yani.

Bugün telefonda ki yandex navigasyonu açtım. Cruise control'ü 76'ya kitledim istanbul yolundan öyle geldim. Fakat cruise control'de 76 yazarken gps maksimum 73 gösterdi. 72-73 72-73 bu şekilde ilerledim. Yani teknik olarak ben o anda 73 mü yapıyordum yoksa 76'mı? hangisine güvenmem icap eder. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim, hem ceza da yemem. selamlar

• Polislerin ölçtüğü aletinde belli bir payı vardır.

Belki 73'ü 70 olarak ölçebilir ya da 76.

Belirsizlik ilkesi
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Umarım aşşağı yönlüdür o hata payı, biraz mıncıklayıp yukarı ötelerlerse işim yaş Limitlerde gidiyorum. Gerçi şu kadarını söyleyim, 70 radarlarının altından hep 74 ile geçiyorum cruise açık, yaklaşık 8 aydır böyle. Şimdiye kadar ceza gelmedi. Ancak cezaları toplayıp gönderiyorlarsa, arabayı satışa çıkarmam gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 16 Ocak 2014; 2:26:16 >
  • Ankara'da çok radar var mı gerçekten??

İstanbul'da çok problem yaşamadım şahsen.

Hep de limit üstünde gittim.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    İnanın var. Daha dün sabah eryaman çıkışında ali babacan var bayi, vestel mi ne satıyor, onun önüne yapışmış bir polis. O anda hızım 74'tü. Ama bu gps ölçümü ile 71 km'ye tekabül ediyor, dahası zaten yüzde 10'luk aşma payının içinde olduğu için sanmıyorum ceza yediğimi. Ancak radarların kalibrasyonu nasıldır onu bilemeyeceğim.
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Kadranda gördüğünüz hız her zaman gerçek hızdan fazladır.

GPS ölçümüne güvenebilirsiniz. Yeter ki sinyal kuvveti güçlü olsun ki,çok sayıda uyduya bağlanabilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz baktım da şimdi eğer son teknoloji aletler kullanıyorlarsa yanılma payı çok çok küçük.

Doppler etkisini kullanıyorlarmış.

Ben radyo falan sanırdım ama işler ilerlemiş

Hızınız neyse odur büyük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Kadranda gördüğünüz hız her zaman gerçek hızdan fazladır.

GPS ölçümüne güvenebilirsiniz. Yeter ki sinyal kuvveti güçlü olsun ki,çok sayıda uyduya bağlanabilsin.

Aynen öyle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'ya giderken Düzce'de radara girdik navigasyon 130 km.de sesli ve görsel alarm veriyor. Radarı gördüğümde alarm da devreye girdi kadran hızı o anda 140 idi. Aradan 3 ay geçti her hangi bir ceza gelmedi. Eğer yasal sınırları gerçekten aşıyorsanız hiç gözünüzün yaşına bakmadan cezayı kesip gönderiyorlar. Aynı gün benden 2 saat sonra kuzenim aynı radardan cezayı yedi 15 gün sonra ihbarnamesi gelmişti. Ankara'da buluştuğumuzda Düzce radarı hakkında muhabbetimiz olmuştu. Ben kıl payı kurtuldum, o kıl payı ceza yedi.
  • Hız yapanlara önlem önlem diye bağırırız ana trafiğin 70le aktığı yerde 120 ile gitmeye çalışanları durdurmalarını beklerken insanları 70-71-72-73 gibi değerlere sıkıştırdılar ya. O hızı yapan yine bir yerlerde yapıyor. Değişen birşey yok.
  • Teşekkür ediyorum bilgilendirme için bana trafikte biraz daha zaman kazandırdınız. Ayrıca milletten küfür de yemeyeceğim. Hoş ben asla sol şeridi işgal etmem, tedirgin oluyorum sollayıp sağa geçerim. Ama ne olursa olsun genel akışın dışına çıkmamam lazım. Selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.