Şimdi Ara

Gözlüklü ezik bir hayat yaşamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denize rahatça girememe, yağmur yağarken rahatça dişari çikamama,halisahaya gidememe,kavga ederken zorlanma(gözlük kirilsa camlari kör edebilir.)
    Ayrica tipimi ciddi anlamda kötü yapiyor. Hergun cok pis bir şekilde camida kirleniyor.
    Neden ben? Neden ben bu şekildeyim ? Diger insanlarin temiz sağlikli gözü varken, ben neden engelliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 26 Ağustos 2019; 13:50:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de gözlük kullanıyorum, gerçekten bir engel. kavgada engel, halısahada çok da engel değil. denize girerken çıkar gir yağmur yağarken de bırak ıslansın ne olcak. kavgaya girerken de çıkar koy bir yere veya salla kafayı uçuyor gidiyor sonra şansın varsa birisi verir çünkü kendin bulamıyon zaten xd

ben gözlük kullanıyorum ilkokuldan beri ve yüzmeye, boksa gidiyorum yağmurlu havalardan hiç çekinmem, koşarım, çalışırım vs. çekingenliğini bırakıp, "engelini" kabul edersen inan daha kolay olur.
    Halı sahaya gittim top kafama çarptı ve gözlüğün çerçevesi kırıldı.
    Basket oynamaya gittim. Potaya doğru blok yapıp topu almaya çalışırken başkası da topa blok yapıp itti ve top yüzüme çarptı. Gözlük ortadan ikiye ayrıldı.
    Çocukken koşup eğlenirken çok kez düşürdüm ve kırıldı.
    Voleybola başlayacaktım ama bunları düşünüp vazgeçtim.
    Denize,havuza girerken gözlüğü çıkardığımda numaram gereği çok bulanık görüyorum bu da aldığım keyfi azaltıyor.

Kısacası sosyal aktivitelerde çok can sıkıcı bir durum. Sadece tenis oynarken sıkıntı yaşamadım.
    2 gün sonra falan lens alacağım ben de.
    Bir kere de şükür felsefesine başvurmadan bir insanın halinden anlayın.

Kızın bulunduğu durum bahsi geçen durumdan çok daha korkunç ve daha çok ilgiyi hak ediyor, peki bu bahsi geçen durumun berbat olduğu gerçeğini değiştiriyor mu? numarası yüksek olanlar sıradan insanlara bakıp ''keşke ben de bu insanlar gibi sağlıklı görebilseydim'' derken için acımıyor mu?

Şu her halta ''buna bak şükret'' ''ona bak şükret'' mantığıyla gidince zaten harika bir hayat yaşadığınızı anlıyorsunuz; biri gözlerim çok bozuk dese yüzün de yanabilirdi de, biri yürüyemese felçli de olabilirdin de, biri el ile tacize uğrasa dua et tecavüze uğramadın de.... vb. böyle gider bu gereksiz döngü.

Adamın dert yakındığı şey sokakta görebileceğin herhangi bir insan gibi sağlıklı görememek, başkalarının katılabildiği sosyal aktivitelere katılamamasına sebep olan bir hastalık, bu attığın linkteki daha ciddi bir hastalık olsa da, o da hastalık, bu da hastalık.

Adam sevgilimden ayrıldım aşk acısı çekiyorum dese şükret denir, ya da başka bir küçük dertten bahsetse yine şükret denir fakat söz konusu ciddi bir hastalık.
  • ben de gözlük kullanıyorum, gerçekten bir engel. kavgada engel, halısahada çok da engel değil. denize girerken çıkar gir yağmur yağarken de bırak ıslansın ne olcak. kavgaya girerken de çıkar koy bir yere veya salla kafayı uçuyor gidiyor sonra şansın varsa birisi verir çünkü kendin bulamıyon zaten xd

ben gözlük kullanıyorum ilkokuldan beri ve yüzmeye, boksa gidiyorum yağmurlu havalardan hiç çekinmem, koşarım, çalışırım vs. çekingenliğini bırakıp, "engelini" kabul edersen inan daha kolay olur.
  • Lens kullan o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.
    Lens taktim fakat gözümü kizartiyor ve acitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

Lens kullan o zaman
    Kullandim ama gözüme uyumlu değil.Hep alerji kapiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.
    Doktorlar çizdirmiyorlar.Biraz bekle diyorlar

• Halı sahaya gittim top kafama çarptı ve gözlüğün çerçevesi kırıldı.
    Basket oynamaya gittim. Potaya doğru blok yapıp topu almaya çalışırken başkası da topa blok yapıp itti ve top yüzüme çarptı. Gözlük ortadan ikiye ayrıldı.
    Çocukken koşup eğlenirken çok kez düşürdüm ve kırıldı.
    Voleybola başlayacaktım ama bunları düşünüp vazgeçtim.
    Denize,havuza girerken gözlüğü çıkardığımda numaram gereği çok bulanık görüyorum bu da aldığım keyfi azaltıyor.

Kısacası sosyal aktivitelerde çok can sıkıcı bir durum. Sadece tenis oynarken sıkıntı yaşamadım.
    2 gün sonra falan lens alacağım ben de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaş 12 falan herhalde gözlukten bu kadar nefret edildiğine göre. büyüyünce geçer sorun yapmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

yaş 12 falan herhalde gözlukten bu kadar nefret edildiğine göre. büyüyünce geçer sorun yapmayın
    Lise ve sonrasında ekmeğini yemeye başlayınca düzelirler.
  • 22 Yaşındayım,ilkokul 2 veya 3'e giderken takmaya başladım gözlüğü.Ne kavgada ne halısahada bir dezavantajını göremedim.Gördüğüm dezavantaj sayılabilecek konular havuz veya denize girerken çıkar tak yapmak ve istediğim güneş gözlüğünü takamamak.Onlara gelirsek de şu yaşımda 5-6 kere havuza 3-4 kere denize gitmişimdir,o yüzden bir eksikliğini hissetmedim ama güneş gözlüğü meselesi canımı sıkıyor 2 senedir.Her an çizdirebilirim gözleri
  • Hocam gözünü kizartma sebebi lensin dişinda 123 sayisi var bazilarinda yazi oluyo o yazi ters olursa lenside ters takmiş oluyosun o yüzden kizariyodur ben dahil bir çok arkadaşim kullaniyo doğru kullanirsan sıkıntı olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

Lise ve sonrasında ekmeğini yemeye başlayınca düzelirler.

Alıntıları Göster
    Neyin ekmegini yiyeceğiz gözlüklü insanlar net çirkindir.Ayrica yaş 19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee23 -- 28 Ağustos 2019; 17:47:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

Hocam gözünü kizartma sebebi lensin dişinda 123 sayisi var bazilarinda yazi oluyo o yazi ters olursa lenside ters takmiş oluyosun o yüzden kizariyodur ben dahil bir çok arkadaşim kullaniyo doğru kullanirsan sıkıntı olmaz
    Hocam 123 derken? Ben tam orta şekli alinca düz olduğunu anliyordum lensin? Bunun videosu felan var mi?

• Kavgaya girmek düzenli bir eylem galiba herkes normal bi şekilde kavgaya girerken diyor. Hepimiz etmişizdir ben de çok ettim ama bu düzenli ve normal bir davranış değil kardeşlerim, uyandırayım. Düzeltin bunu

• 7 yaşımdan beri gözlük takıyorum, gözlerimin ikisi de 8.90 derece miyop, sol gözde de astigmat var, kendimi bildim bileli ne kavga edebiliyorum, ne denize girebiliyorum, ne yağmurlu havada dışarı çıkabiliyorum, ne de başka bir sporu yapabiliyorum.

Gözlük, lens vb. görmemi sağlayan bir şey olmadan ampute'den farkım yok, hiçbir şeyi ayırt edemiyorum; hiçbir yazıyı okuyamıyorum.

Gözlerinin numarası benim kadar ileri değilse haline şükret, ben şu düştüğüm hal yüzünden intiharı bile düşünüyorum, doktor numaramın daha bile ilerleyebileceğini, gözlerimi çizdirmemin 25 yaşımı bulabileceğini söyledi, daha 17 yaşında böyle bir dertle uğraşmaktan yüzümde kırışıklıklar çıkmaya başladı.

Numarası 1-2 civarı olanlar en fazla çok yakındaki veya çok uzaktaki bir şeyi ayırt edemez, birde sızlanıp dururlar, ben durduk yere sinir krizleri geçirip ağlıyorum keşke numaram 1-2 olsaydı da bu kadar acı çekmeseydim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreee23

Hocam 123 derken? Ben tam orta şekli alinca düz olduğunu anliyordum lensin? Bunun videosu felan var mi?

Alıntıları Göster
    Hocam banyoda işiğa tutun baş parmağinizdayken elinizi döndürün göreceksiniz rakamları

Ben de o sekle bakip anliyamiyodum garanti yolunu buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

7 yaşımdan beri gözlük takıyorum, gözlerimin ikisi de 8.90 derece miyop, sol gözde de astigmat var, kendimi bildim bileli ne kavga edebiliyorum, ne denize girebiliyorum, ne yağmurlu havada dışarı çıkabiliyorum, ne de başka bir sporu yapabiliyorum.

Gözlük, lens vb. görmemi sağlayan bir şey olmadan ampute'den farkım yok, hiçbir şeyi ayırt edemiyorum; hiçbir yazıyı okuyamıyorum.

Gözlerinin numarası benim kadar ileri değilse haline şükret, ben şu düştüğüm hal yüzünden intiharı bile düşünüyorum, doktor numaramın daha bile ilerleyebileceğini, gözlerimi çizdirmemin 25 yaşımı bulabileceğini söyledi, daha 17 yaşında böyle bir dertle uğraşmaktan yüzümde kırışıklıklar çıkmaya başladı.

Numarası 1-2 civarı olanlar en fazla çok yakındaki veya çok uzaktaki bir şeyi ayırt edemez, birde sızlanıp dururlar, ben durduk yere sinir krizleri geçirip ağlıyorum keşke numaram 1-2 olsaydı da bu kadar acı çekmeseydim diye.
    Hocam öyle durumlarda sen de körleri düşün onlar ne yapsın senin kadar görmek için bile her şeylerini verirlerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

Hocam öyle durumlarda sen de körleri düşün onlar ne yapsın senin kadar görmek için bile her şeylerini verirlerdi

Alıntıları Göster
    Hocam benim körlerden üstün tek yanım gözlük ve lens ile bir şeyler görebilmem, gözlük ve lens olmadan körlerden farkım yok; her şeyi yalnızca aşırı bulanık pikseller şeklinde görüyorum, yakınımdaki bir yazıyı bile okuyamıyorum, zaten odaklanmam da imkansız, bir şeyi okuyabilmek için çok yaklaşınca da astigmat olduğu için gözlerim kayıyor daha da beter oluyor.

Körlerden bir tık iyi olabilirim fakat neden diğer insanlar gibi sağlıklı gözlerim yok ki? teknik olarak engelli bir bireyim, yürüyemeyen, konuşamayan biriyle dalga geçmek çok ayıp karşılanıyor fakat benim görme engelimle hep dalga geçildi ve kimse de buna ses çıkarmadı, bu durum yüzünden hiçbir hayalimi gerçekleştiremedim; herhangi bir sporda uzmanlaşamadım, engelim yüzünden herkes bana acıyarak baktı, her zaman bakıp şükrettikleri birey oldum, değil bir kızı sevmek, bana acımayı bırakıp normal bir birey olarak gören, düzenli sohbet etmek isteyen bir arkadaşım bile olmadı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.