Şimdi Ara

Gözlük takmamak göz numarasını artırır mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
85.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ergenlik çağında neyse o.Tak takma sabit kalıyor.Belli bir yaştan sonra ilerlemiyor

Tabi ilerlemiyor diye oturup 35 saat 117 ekran tv nin dibinden film izlersen bozulur gözlerin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FloşRoyal

quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

quote:

tıbbi bilgisi olan arkadaşlar yorum yazsalar daha bilgilendirici olur

gözlük takmanın, göz hastalığının ilerlemesiyle/gerilemesiyle bir alakası yok. kesin bilgi.

teleskopla bakarken uzağı görürsün. günde 15 saat teleskopla bir yerlere baktıktan sonra peki çıplak gözle de aya baktığında kraterleri görebiliyor musun net olarak? cık.

gözlük de anlık olarak senin Allah vergisi göz lensindeki kırma kusuru kapatır, destekler. çıkarınca eskiye dönersin. ama bu gözünü tedavi etmez.

sürekli full hd yayın izledikten sonra gidip siyah beyaz tvdeki görüntüyü net görüyorum diyemezsin ya, onun gibi. full hd full hd'de kaldı, artık tüplü tv izliyorsun.

bu yazdıklarından gözlük takmamanın da bir zararı olmayacağını çıkarabilir miyim?

full hd izlemenin tek zararı, daha sonra izleyeceğin kalitesiz yayınların sıkıcı gelmesidir.

yani, gayet de çıkarabilirsin o anlamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 5 7600X w/ ID Cooling SE224XT| MSI B650 Gaming Plus Wifi | Sapphire Pulse RX6700 | 32GB(2x16) Patriot Viper RGB 6000MHz CL36 DDR5 Ram | Kioxia Exceria Pro 1TB | Samsung 860 Evo 500GB | Vento VG07F & FSP HYPER 80+ PRO 650W
    Samsung S23 Ultra 12/512

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay çene

Benim anlamadığım miyop tespiti koyuyorlar nasıl görebiliyorum diyorsun o zaman gözünde bir kusur yok takmanada gerek yok.

görüyorum ama bulanık,ama çok da bulanık değil yani rahatsız olmuyorum.rahatsız olmadığım için takma ihtiyacı duymuyorum

hatta bazı gözü düzgün arkadaşlarımın göremediği yazıları bile uzaktan görebiliyorum
  • Ben 1 yıl önce gözümün 1.5'a 1 astigmat ve miyop olduğunu öğrendim. Gündüzleri lens, akşamları gözlük kullandım.(Bu arada lens numarasını daha düşük verdiler.) Şu an 1'e 0.75. Düşüş var yani. Ama gözlüksüz baya bulanık oluyor, hele akşamları.

Gözlük takmayınca numaran ilerler ve daha bozuk gözde tembellik gelişir...Beyin sana bunu hissettirmez...son derece tehlikelidir....güven bana...
  • gözlük takmamak göz numarasının ilerlemesine sebep olmaz.sadece daha net görmeye çalışacağın için gözlerin yorulur.bu da baş ağrısı yapabilir.gözlük takmak veya takmamak göz numarasını etkilemez.ne ileri ne geri.
  • 1.75 benimde miyop + astigmat gözlük takmadan önce normal görüyordum, uzun süre monitöre falan bakınca gözlerim kızarırdı. Gittim doktora 1.25 dedi. Gözlük taktım, gözlük kullanmaya başladıktan sonra gözlüğü çıkarınca iyice göremez oldum.
  • Gözlük takmak sadece net görmeni sağlar ilerleyen göz yine ilerliyor. 7 yaşımda başladı miyopum inanırmısın tuvalete kalksam gözlüklere sarılırdım gözdümden çıkmazdı 19 yaşındayım bir gözüm 3.75 diğeri 4 de sabitlendi sağda 1 numara astigmat ortaya çıktı. Artık lens kullanıyorum zaten
  • gözluk gözu iyileştirmez yada bozulmasını durdurmaz 22-23 yaslardan sonra gözun daha ilerlemez benimde 2.5derece su an yas 19 lens kullanıyorum o yaslarda lazer olcam simdiden olursam yine bozulma ihtimalı var

Orijinalden alıntı: LawLess437

Gözlüğü çıkarınca değil takınca büyür.Bence göz tembelliğide yapıyor gözlük.Bende senle aynı durumdayım ya lens ya çizdircez karanlıkta sıkıntı büyük.

Sonunda benim gibi düşünen birisi.

İlk gözlüğümü 14 yaşında aldım. Gözlerim 12-13 yaşında bozuldu sanırım çünkü yazıları falan hafif kötü görüyordum, okurken gözlerimi kısarsam daha net görüyordum. Ama okulda falan farketmiyordum bile ayrıca arkaplan siyah olmadığı sürece bilgisayarda bile zor farkediyordum.

Daha sonra 14 yaşındayken, sık sık başım ağrıdığı için acaba gözüm bozuk olduğu ve gözlük kullanmadığım için olabilir mi diye düşündüm. Göz doktoruna gittik gözlük aldık. Bu gözlüğü aldığım sırada gözlerimin bozuk olduğunu farkedebiliyordum ama gözlüksüz okuyabiliyordum yine de. Neyse gözlük takmaya başladım ve 1 sene sonra gözlüksüz okumak işkence haline dönüştü. Gözlerim 2 numaraya çıkmıştı. Gözlüğümü değiştirdim 2 numara gözlük aldım ve 1 sene sonra tekrar göz muayanesine gittiğimde gözlerim 3 numara çıktı 3-4 yıldır 3 numara gözlük kullanıyorum ve gözlerim biraz daha ilerledi. Ancak 1.5 yıldır hiçbir ilerleme yok gözlerimde. 1.5 yıl önce ne kadar bozuk görüyorsam şuan da o kadar bozuk görüyorum. Şimdi gidip 4 numara gözlük alsam eminim ki 4-5 ay sonra daha kötü olacak gözlerim. Şu anda 20 yaşındayım, göz gelişimim durmuş da olabilir ancak ilerlememesinin asıl sebebini gözlük değiştirmememe bağlıyorum

Doktorlar ne kadar gözlük ilerlemesine etki etmez dese de bir türlü inanamadım. Doktorlara mı inanayım yoksa kendi yaşadığım olaylara mı?

DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü

• quote:

2 derece miyop astigmatım var ama görmemde bir sıkıntı yok yani çok rahat bir şekilde çevremi görebiliyorum,baş ağrısı yapmıyor,ince nesneleri harfleri seçebiliyorum kısacası gözlüğe ihtiyaç duymuyorum

gözlüğe ihtiyaç duymadığım için takmamayı düşünüyorum

kimi gözlük takmazsan derecesi büyür diyor,kimisi alakası yok göz derecesi gelişmeyle büyür diyor

hangisi doğru karar veremedim,burada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar bu konuda bilgim var. size faydalı olacağına eminim 29 yaşındayım. 12 yıldır gözlüklüyüm. ilk takma anlarını hatırlamak bile istemiyorum. günde 15 saat civarı bakıyorum bazen bilg. ekranına, 26 yaşına kadar göz numarası artar. daima göz numaranızın alt numarasını kullanın ki çok fazla artma olmasın. bu önemli tam numarasını alır takarsınız artar durur. görmenizi etkilemeyecek derecede tabi. benim gözler 1,50 diğer göz 1,00 di. şuan 4,25 diğeri 3,50. burda kaldı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyy@h -- 21 Aralık 2013; 16:17:10 >

• ben mecburen takıyom astigmat var yazılar kayıyo fln saçma sapan işler

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    ASUS PRIME B550M-K // RYZEN 5 5600 // SAPPHIRE RX6700 PULSE 10GB OC // KINGSTON FURY DDR4 3200MHZ 2*8 GB // KINGSTON NV2 M2 500GB // WD 2TB HDD USB3.0 // GAMETECH COLDER MESH CASE // AOC 22V2Q 21.5" 75Hz FREESYNC IPS // WINDOWS 10 PRO
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Gözlüğü çıkarınca değil takınca büyür.Bence göz tembelliğide yapıyor gözlük.Bende senle aynı durumdayım ya lens ya çizdircez karanlıkta sıkıntı büyük.

Sonunda benim gibi düşünen birisi.

İlk gözlüğümü 14 yaşında aldım. Gözlerim 12-13 yaşında bozuldu sanırım çünkü yazıları falan hafif kötü görüyordum, okurken gözlerimi kısarsam daha net görüyordum. Ama okulda falan farketmiyordum bile ayrıca arkaplan siyah olmadığı sürece bilgisayarda bile zor farkediyordum.

Daha sonra 14 yaşındayken, sık sık başım ağrıdığı için acaba gözüm bozuk olduğu ve gözlük kullanmadığım için olabilir mi diye düşündüm. Göz doktoruna gittik gözlük aldık. Bu gözlüğü aldığım sırada gözlerimin bozuk olduğunu farkedebiliyordum ama gözlüksüz okuyabiliyordum yine de. Neyse gözlük takmaya başladım ve 1 sene sonra gözlüksüz okumak işkence haline dönüştü. Gözlerim 2 numaraya çıkmıştı. Gözlüğümü değiştirdim 2 numara gözlük aldım ve 1 sene sonra tekrar göz muayanesine gittiğimde gözlerim 3 numara çıktı 3-4 yıldır 3 numara gözlük kullanıyorum ve gözlerim biraz daha ilerledi. Ancak 1.5 yıldır hiçbir ilerleme yok gözlerimde. 1.5 yıl önce ne kadar bozuk görüyorsam şuan da o kadar bozuk görüyorum. Şimdi gidip 4 numara gözlük alsam eminim ki 4-5 ay sonra daha kötü olacak gözlerim. Şu anda 20 yaşındayım, göz gelişimim durmuş da olabilir ancak ilerlememesinin asıl sebebini gözlük değiştirmememe bağlıyorum

Doktorlar ne kadar gözlük ilerlemesine etki etmez dese de bir türlü inanamadım. Doktorlara mı inanayım yoksa kendi yaşadığım olaylara mı?

Bende 2 derece.Zor olsada takmadan yaşayabiliyorum. Göz doktoruna gitsem daha fazla numara verecek.Ve bence göz ona alışınca numara yine büyüyecek.Ben şuan ünide en arkada oturarak bile tahtayı görüyorsam niye daha büyük numara gözlük alayım? Bence şöyle yapmak lazım örneklendirerek anlatayım.

16 yaşında doktora gittiniz diyelim.Bir daha görme seviyeniz bozulana kadar doktora gitmemek lazım.

• bu lazer olanlar goz kurulugu yapiyo doiolar bende yaptirmayi dusunutorum bilgisi olan varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    TEK BİR BABA VAR
    JON SNOW
  • FloşRoyal kullanıcısına yanıt
    iki derece ve sen rahat görebiliyosun?benim 1.25 miyop ve 0.50 astigmat ve çıkarınca her şey bulanık.bence sen bi daha muayene ol.bi yanlışlık olabilir.daha önce benim de başıma gelmişti bir ay yanlış gözlük numarasıyla dolaştım. ayrıca gözlük takmalısın çünkü benim ilk başladığımda astigmatım oldukça yüksekti zamanla düştü.yaşın ilerledikçe ve gözlüğü düzenli taktığın sürece miyop sabitleniyo.yani en azından bende öyle oldu.
    DOST DÜŞMAN DESİN Kİ
    LANNİSTER GİBİ Bİ HASIMA DUR DİYEBİLECEK
    RACON KESEBİLECEK
    TEK BİR BABA VAR
    JON SNOW
  • Kesinlikle artırır . 2 numara olan gözüm şu anda takmadığım için 4.75 hocam . Tak yani
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.