Şimdi Ara

Gözlük takmamak göz numarasını artırır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
85.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 derece miyop astigmatım var ama görmemde bir sıkıntı yok yani çok rahat bir şekilde çevremi görebiliyorum,baş ağrısı yapmıyor,ince nesneleri harfleri seçebiliyorum kısacası gözlüğe ihtiyaç duymuyorum

gözlüğe ihtiyaç duymadığım için takmamayı düşünüyorum

kimi gözlük takmazsan derecesi büyür diyor,kimisi alakası yok göz derecesi gelişmeyle büyür diyor

hangisi doğru karar veremedim,burada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Gözlük Takmamak Göz Numaranızı Artırır mı?

Gözlük veya kontakt lens takmak göz numaranızı artırmaz. Göz numaranız genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde gelişir ve genellikle 20'li yaşlarınızın başlarında stabilize olur.

1,25 veya 1,50 gibi düşük göz numaraları yaygındır ve genellikle günlük yaşamı önemli ölçüde etkilemez. Ancak daha yüksek göz numaraları bulanık görmeye ve diğer görme sorunlarına neden olabilir.

En yüksek göz numarası kişiden kişiye değişir ve 20/200 veya daha kötü görme keskinliğine sahip kişiler olarak tanımlanır.

Bazı kişiler gözlük veya kontakt lens takmayı reddedebilir, ancak bu göz numaralarının kötüleşmesine neden olmaz. Bununla birlikte, göz numaranızın zamanla değişmesi mümkündür ve göz doktorunuza düzenli olarak kontrol yaptırmanız gerekir.

Çocuklarda göz numarası daha hızlı değişebilir, bu nedenle çocukların göz muayenelerini aksatmamaları önemlidir. Gözlük veya kontakt lens takmak, çocukların net görmelerini ve göz numaralarının kötüleşmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Genel olarak, gözlük takmamak göz numaranızı artırmaz. Ancak, net görmenizi sağlamak ve göz numaranızın kötüleşmesini önlemek için göz doktorunuza düzenli olarak kontrol yaptırmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her boyun uzadığında goz numaran buyur gozluk takmassan gozluk takarsan duzelme ıhtımalı bıle var en azından lens al veya siyah çerçevei gözlük tipi bayağı bir upgradler
  • valla bende de astigmat var hipermetrobum 2-3 sene önce 4tü 1.5 sene takmadım hiç bir sıkıntı da çekmiyordum devamlı pc başındaydım 3e düşmüştü ama şu aralar takıyorum sonuçta boşuna vermiyorlar gözlüğü.acısını ilerde çekersin takmazsan gözü yorarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Epicurus
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggreyhame

Astigmat var bende 2 numara heralde. Çıkarma dostum numaralar buyur.
    tıbbi bilgisi olan arkadaşlar yorum yazsalar daha bilgilendirici olur

Orijinalden alıntı: FloşRoyal

Alıntıları Göster
    lens tak ?

Orijinalden alıntı: bcan402

lens tak ?

Alıntıları Göster
    ilerlemeye bi etkisi yok. ister tak ister takma. ilerleyecekse yine ilerler.

Orijinalden alıntı: woop

ilerlemeye bi etkisi yok. ister tak ister takma. ilerleyecekse yine ilerler.

Alıntıları Göster
    Gözlüğü çıkarınca değil takınca büyür.Bence göz tembelliğide yapıyor gözlük.Bende senle aynı durumdayım ya lens ya çizdircez karanlıkta sıkıntı büyük.
  • benim bildiğim bu göz numarası ergenlik dönemlerinde artıyor sonra sabit kalıyor ve gözlük takmak gözü tembelliğe itiyormuş hatta biyoloji hocam uyarmıştı bize o anlattı ama babam gözlük takmazsan ilerler dedi benim de birisi 0.75 diğeri 0.50 sadece dershanede takıyorum işte tahtayı görmek için arka sırada oturuyorum ama onun dışında takmıyorum ve ilerleme olduğunu fark etmedim sanki biyoloji hocam haklı gibi sonuçta onun alanı ama babam nereden biliyor bunu bilemedim şimdi yazıyor mu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six_Strings -- 19 Aralık 2013; 18:15:05 >

Orijinalden alıntı: Six_Strings

büyüdükçe göz numarası düzelmeye başlar
    edit: yaş büyüdükçe tabi
    kesinlikle alakası yok
    benim gözüm 6 yıldır bozuk ve daha -2.5 yeni oldu önceleri gözlük kullanıyordum fakat son 2 senedir lens kullanıyorum.. Lensim günlük olmasına ragmen hiç önermem hergün sabah tak aksam çıkar çok çok çok sıkıcı. 1 ay kaldı sonra gözlüğe geçicem

Orijinalden alıntı: Hm Ok

kesinlikle alakası yok
    benim gözüm 6 yıldır bozuk ve daha -2.5 yeni oldu önceleri gözlük kullanıyordum fakat son 2 senedir lens kullanıyorum.. Lensim günlük olmasına ragmen hiç önermem hergün sabah tak aksam çıkar çok çok çok sıkıcı. 1 ay kaldı sonra gözlüğe geçicem

alakası yok derken,gözlük takmamamın bir sakıncası yok mu yani?

@ LawLess437

karanlıktan kasıt ne hocam :)

quote:

Orijinalden alıntı: Hm Ok

kesinlikle alakası yok

alakası yok derken,gözlük takmamamın bir sakıncası yok mu yani?

@ LawLess437

karanlıktan kasıt ne hocam :)

Alıntıları Göster
    taktığın zaman daha net görürsün o kadar ilerlemesini durdurduğunu filan sanmıyorum internette araştırmıştımda net bişey yok bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: kraly61

taktığın zaman daha net görürsün o kadar ilerlemesini durdurduğunu filan sanmıyorum internette araştırmıştımda net bişey yok bu konuda

Alıntıları Göster
    takman gerek aksi halde derecen daha hızlı artabilir şahsen taktığım halde 3 yılda bir kontrole giderim 0.50 ile 0.75 arası artmam çıkar önerim takmandan yana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 19 Aralık 2013; 23:11:25 >

gözlük takmanın, göz hastalığının ilerlemesiyle/gerilemesiyle bir alakası yok. kesin bilgi.

teleskopla bakarken uzağı görürsün. günde 15 saat teleskopla bir yerlere baktıktan sonra peki çıplak gözle de aya baktığında kraterleri görebiliyor musun net olarak? cık.

gözlük de anlık olarak senin Allah vergisi göz lensindeki kırma kusuru kapatır, destekler. çıkarınca eskiye dönersin. ama bu gözünü tedavi etmez.

sürekli full hd yayın izledikten sonra gidip siyah beyaz tvdeki görüntüyü net görüyorum diyemezsin ya, onun gibi. full hd full hd'de kaldı, artık tüplü tv izliyorsun.
    AMD Ryzen 5 7600X w/ ID Cooling SE224XT| MSI B650 Gaming Plus Wifi | Sapphire Pulse RX6700 | 32GB(2x16) Patriot Viper RGB 6000MHz CL36 DDR5 Ram | Kioxia Exceria Pro 1TB | Samsung 860 Evo 500GB | Vento VG07F & FSP HYPER 80+ PRO 650W
    Samsung S23 Ultra 12/512

• quote:

Forumun yarısı doktor kalan yarısı da tıp öğrencisiydi zaten.Tıbbi bilgisi olan ne demek , bu forumda tıbbi bilgi ne gezer.Burası forum.doktor.com değil.Millet sallamış her zaman ki gibi.Bilgileri yok maşallah herşeyden de fikirleri var.Ayrıca konu yanlış yerde ona hiç değinmiyorum bile.

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

quote:

gözlük takmanın, göz hastalığının ilerlemesiyle/gerilemesiyle bir alakası yok. kesin bilgi.

teleskopla bakarken uzağı görürsün. günde 15 saat teleskopla bir yerlere baktıktan sonra peki çıplak gözle de aya baktığında kraterleri görebiliyor musun net olarak? cık.

gözlük de anlık olarak senin Allah vergisi göz lensindeki kırma kusuru kapatır, destekler. çıkarınca eskiye dönersin. ama bu gözünü tedavi etmez.

sürekli full hd yayın izledikten sonra gidip siyah beyaz tvdeki görüntüyü net görüyorum diyemezsin ya, onun gibi. full hd full hd'de kaldı, artık tüplü tv izliyorsun.

bu yazdıklarından gözlük takmamanın da bir zararı olmayacağını çıkarabilir miyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

quote:

bu yazdıklarından gözlük takmamanın da bir zararı olmayacağını çıkarabilir miyim?

Alıntıları Göster
    son doktora gittiğimde doktor ne yaparsan yap göz numaran değişmez 10 yılda en fazla 0.25-0.50 artar dedi (sağ 1.25+astigmat ,sol 1.50)

• quote:

Orijinalden alıntı: corttu

son doktora gittiğimde doktor ne yaparsan yap göz numaran değişmez 10 yılda en fazla 0.25-0.50 artar dedi (sağ 1.25+astigmat ,sol 1.50)

Alıntıları Göster
    Benim anlamadığım miyop tespiti koyuyorlar nasıl görebiliyorum diyorsun o zaman gözünde bir kusur yok takmanada gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.