Şimdi Ara

GÖZLÜK TAKAN Bakabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İleriyi net görmeme sorunum var, 18 yaşındayım. Bugün doktora gittim ve gözlük reçetesi verdi, reçeteden pek bir şey anlamadığım için bu konuyu açıyorum. Belki bilen birisi vardır.

DAİMİ Sağ: Vitrum Spher: -0.50, Cylindir: -0.75, Axis: 180
    DAİMİ Sol: Vitrum Spher: -0.25, Cylindir: -0.75, Axis: 170

Bunlar ne anlama geliyor? Miyop mu yoksa Hipermetrop sorunum mu var? Yakını görmekte bir sıkıntı da yaşamıyorum ama, hipermetrop çıksa şaşırırım.
    Ayrıca bu oranlar kötü mü yoksa normal midir? şu saatten sonra ne gibi önlemler almalıyım? Daha önce bu tür sorunları yaşayan bir çok kişi olduğuna eminim, doktorsitesine de aynı konuyu açtım, buraya da. Gözlük takıp deneyimli olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

• Miyop çıkmış.

http://www.besoptik.com/recete-nasil-okunur/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım hem miyobun var hem de astigmatın. Numaraların çok yüksek değil bence. Dediğim gibi bence. Gözlük kullanmak çokta kötü değil taktıktan sonraki o netlik paha biçilmez. Ama şunuda söyleyeyim göz gözlüğe alıştıktan sonra hep istiyor. Güzel bir gözlükle tipine + bir şey katabilirsin. Yani bu numaralı gözlük zorunluluğunu avantaja çevir derim. Açıkçası benim gözlüğüm benim için aksesuar gibi. Telefona pc ye falan çok yakından bakma onlar cidden göz numarası büyümesinde çok etkiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsesliharf

Benim anladığım hem miyobun var hem de astigmatın. Numaraların çok yüksek değil bence. Dediğim gibi bence. Gözlük kullanmak çokta kötü değil taktıktan sonraki o netlik paha biçilmez. Ama şunuda söyleyeyim göz gözlüğe alıştıktan sonra hep istiyor. Güzel bir gözlükle tipine + bir şey katabilirsin. Yani bu numaralı gözlük zorunluluğunu avantaja çevir derim. Açıkçası benim gözlüğüm benim için aksesuar gibi. Telefona pc ye falan çok yakından bakma onlar cidden göz numarası büyümesinde çok etkiliyor.

Hocam bazıları gözlük kullanmak oranı arttırır yada göz tembelliği yapar demiş. Bu gerçekten doğru mu? Ayrıca oranın düşmesi için ne gibi şeyler yapmalıyım? teşekkürler

• Hocam bende de hem miyop hem astigmat var benim doktorumun dediğine göre gelişim durana kadar numara artarmış sana tavsiyem gözlüğünü al kullan rahatlarsın başta bir baş dönmesi felan olur ama pes etme tak birkaç güne geçer durumun iyiyse güzel bir çerçeve al kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

quote:

Benim anladığım hem miyobun var hem de astigmatın. Numaraların çok yüksek değil bence. Dediğim gibi bence. Gözlük kullanmak çokta kötü değil taktıktan sonraki o netlik paha biçilmez. Ama şunuda söyleyeyim göz gözlüğe alıştıktan sonra hep istiyor. Güzel bir gözlükle tipine + bir şey katabilirsin. Yani bu numaralı gözlük zorunluluğunu avantaja çevir derim. Açıkçası benim gözlüğüm benim için aksesuar gibi. Telefona pc ye falan çok yakından bakma onlar cidden göz numarası büyümesinde çok etkiliyor.

Hocam bazıları gözlük kullanmak oranı arttırır yada göz tembelliği yapar demiş. Bu gerçekten doğru mu? Ayrıca oranın düşmesi için ne gibi şeyler yapmalıyım? teşekkürler

2010 yılında ben senden daha yüksek numaralarla başladım,13-14 yaşındaydım o zaman.Yani gözlük numarayı artırır, takmazsan daha çok artar falan hikaye.Artarsa artar, oranı düşmez.Bi kere yaşla orantılı.20-22 yaşında doğru numara azalarak büyüyor ve duruyor.Senin gözlerin max 1,5 olur o da gözlerini çok yorarsan.Yakından çok odaklanıp kitap falan okursan, biraz da genetik tarafı var belki.Ben 1,5'la başlamıştım şuan 4,75, kısmen körüm ama alışıyorsun :) Sen de alışırsın gözlüğe.Miyopmuşsun arkadaşların dediğine göre de, zaten bu yaşlarda hipermetrop yaygın değil.Sevdiğin, sana yakışan bi gözlük al, avantaja çevir :)

• quote:

quote:

Hocam ben de kullanıyorum gözlük inan itimat et daha iyi görüyorum. Extra blur falan eklettim camlara, güzel bir model seçip deneyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bu tarz şeyler kişiden kişiye değişiyor ve genel bir kuralı olduğunu düşünmüyorum. Bana gözlük kullandığında numaran büyür düşüncesi mantıklı gelmiyor. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama. Göz tembelliği içinde şunu söyleyebilirm ki bir öncekindede demiştim göz gözlüğü isteyecektir. Ama sende isteyeceksin gözlük netliğini gördükten sonra :D bildiğim kadarıyla numara düşmesi gibi şeyler oluyor ama ötesini bilmiyorum :D

• No touch laser diye bi tedavi varmis cok rahatmis bi dusun derim

• quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

quote:

2010 yılında ben senden daha yüksek numaralarla başladım,13-14 yaşındaydım o zaman.Yani gözlük numarayı artırır, takmazsan daha çok artar falan hikaye.Artarsa artar, oranı düşmez.Bi kere yaşla orantılı.20-22 yaşında doğru numara azalarak büyüyor ve duruyor.Senin gözlerin max 1,5 olur o da gözlerini çok yorarsan.Yakından çok odaklanıp kitap falan okursan, biraz da genetik tarafı var belki.Ben 1,5'la başlamıştım şuan 4,75, kısmen körüm ama alışıyorsun :) Sen de alışırsın gözlüğe.Miyopmuşsun arkadaşların dediğine göre de, zaten bu yaşlarda hipermetrop yaygın değil.Sevdiğin, sana yakışan bi gözlük al, avantaja çevir :)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.