Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dadminatör , dadminatör Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 9 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.465
Cevap
593
Favori
2.276.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kopyakalpler K kullanıcısına yanıt
    Lazerle gözlükten kurtulma ameliyatları güvenilir olsaydı, gözlüklü doktor kalmazdı...
  • 3.5 ve 4.5 göz numaralarm .bir gözde astigmat var.gözlükcüden aldığım gözlügn orta cami ince kenarları kalın cam. Kenarları kırık görüyorum. Israrla sorun olmadığını söylüyor gözlükcu



    ortasi ince kenarları kalın camli gözlük olur mu olursa nasıl olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar.İki sorum olacak.1 Essilor ve Zeiss’ın yan ürünleri Opak ve Sola markalarının progresif camlarının fiyatları ne kadar? 2. Cortex camın kalitesi nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar eğer tek odaklı cam içinse çok pahalı.Opmar insanları kazıklamak peşinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laz53-06 -- 30 Mart 2018; 18:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Son 4 yıldır gözlük camlarında hüsrana uğruyorum. Gözlüklerim çok dikkatli temizlememe rağmen çabuk çiziliyor. Sanki sinemadaki 3D gözlükler gibi. Plastik çizilmesi gibi... Bu camın malzemesinden mi kaynaklı yoksa aldığım ürünlerden mi? Yıllar öncesinde gözlükçüden aldığım ve ismini bilmediğim bir gözlüğü denizde yağmurda karda kışta top oynarken daha dikkatsiz kullanmama rağmen 9 10 yıl kullandım böyle kolay çizilmedi. Sorun nedir? Şimdi ki kullandığım gözlükler organik vs neyse önceki süper gözlüğüm neydi? Kısacası son 4 yılda iki gözlüğe 3000 TL para vermeme rağmen bir iki ay içinde çizilmeleri ne anlama geliyor? Yeni cam alsam ne tavsiye edersiniz?

    Numaralarım Sol 12 Sağ 12 (Miyop) ...
  • selamlar arkadaşlar Shamir Autograph InTouch 1.5 luk Progressive camlara 750 tl fiyat verdiler sizce nasıl fiyat shamir cam kullanan arkadaşlar memnunmu.şimdiden teşekkürler
    cam numaralarım yakın +2.75 +3.00 uzak +1 +1
    not liste fiyatı tanesi 1100 tl.
    edit:gözlükleri aldım ama keşke almaz olaydım bunları yazarken bileçok zorlanıyorum okuma mesafesi çok dar devamlı kafayı sağa sola çeviriyorum gözle takip hiç yok hele kitap gazete okumak tam bir işkence.bu markanın bu modelini yanlızca cepteleofundan mesajları okumak için alınır inanın rahat edeyim derken sağlığımdan oldum boynum omuzlarım ağrımaya başladıdı galiba gözlükçümle görüşüp iade edicem birde camlar çok ağır.açıları geniş olan başka markalara yönelicem tavsiyeniz varmı devamlı pc. başındayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wquzun -- 10 Nisan 2018; 2:24:53 >
  • Arkadaşlar, okuma gözlüğü için özel tavsiyeniz olur mu? Anti refle cam gerekli mi? ya da ne tür cam almalıyım? ilk defa gözlük kullanacagım, recete yazdılar. Devletin ödedigi cerceveyi alayım diyorum. Ancak cama fark odenebilir tabi ki.
  • Arkadaşlar 0.50 derecelik artış olunca devlet cam ücretini karşılıyor diye biliyorum. iki yıl önce hakkımı kullanmıştım. Geçen muayene için gittim. Sol gözümde miyop + astigmat toplamda 1.50 derecelik artış olmuş. Ancak gözlükçü bana hakkın yok dedi. Bir cam için 75 lira ödedim.



    Ben yanlış mı biliyorum yoksa gözlükçü işgüzarlık mı yaptı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi akşamlar sevgili arkadaşlar, rayban gözlüğümün sapı kırıldı, ortadan ikiye ayrıldı, gözlük çerçevesinin fiyatı ortalama ne kadardır bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByBaterist

    iyi akşamlar sevgili arkadaşlar, rayban gözlüğümün sapı kırıldı, ortadan ikiye ayrıldı, gözlük çerçevesinin fiyatı ortalama ne kadardır bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Selamlar garanti süresi ne zaman doluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 18 yıldır gözlük kullanıyorum, şimdiye kadar kullandığım camların neredeyse tamamı essilor oldu. Ülkemizde optikcilerde essilor harici marka bulmak pek mümkün değil zaten. Essilorların alt serilerini genel olarak tatminkar bulurken, geçtiğimiz senelerde forte uv'ye geçince aman allahım dedim ne güzel cammış. Hem çok ama çok net, şeffaf, üstelik güneşe karşı uv koruması çok iyi. Ben o camı bir nevi şeffaf güneş gözlüğü olarak tanımlıyordum. Güneşe karşı yürürken hiç rahatsız olmadan yürüyordum. Son bir senedir ise dedim bari en üst serisi prevencia'yı deneyeyim. Bilgisayar başında çok zaman harcadığımdan uv, mavi ışık korumasının iyi geleceğini düşündüm.

    Bu camlarla ilgili fikirlerim şu an nötr ama olumsuza doğru kaymakta. Sebeplerini açıklayayım, öncelikle camlar dıştan mavi mavi yansıyor yüzünüzde gerçekten çirkin duruyor. Herkes camların niye öyle diye sorup sinir ediyor. Yanlış değilsem uv koruması sadece karşıdan geleni sönümleme üzerine, arkadan gelen mavi ışığın camın içinden yansımasını direk gözünüze gözünüze veriyor hiç hoşuma gitmedi bu durum. Bir diğer benim için önemli sıkıntısı bu gözlüğün camları hafif sarımsı ve renkleri biraz yeşilimsi sarı, daha pastel gösteriyor. Bu normal birisi için hiç sorun olmayabilir ama ben bilgisayarda işimle ilgili sık sık foto düzenliyorum, renk doğruluğu önemli oluyor ve bu camlar beyaz dengesini çok bozuk gösteriyor. Yeşil ve sarı yoğunluğunu fazla gösterdiğinden her foto olduğundan daha yeşil görünüyor ve foto düzenlerken yanlış düzenleme yapmama sebep veriyor. Bununla beraber güneş uv koruması forte uv ile aynı olmasına rağmen sanki forte uv'deki kadar rahat edemiyorum dışarıda.

    Ama şu konuda hakkını teslim edeceğim, telefon, tablet, bilgisayar ekranına karşı gerçekten muazzam bir koruma sağlıyor. Hani yeni monitörlerde gece modları var ya mavi ışığı sönümleyen ekranı sarartan, bu onu otm yapan cam işte. Basit essilor camlarda akşamları saatlerce monitöre bakma sonrası gözlerim muaazam yorulur ve ağrırdı. Forte uvye geçiş yaptığımda biraz daha rahat etmiştim ama onda da arada sırada gözlerimin yorulduğu oluyordu. Bu camları aldığımdan beri göz yorgunluğunu unuttum resmen. Gözlerim hep taze, 10 saat monitöre baksam akşam yattığımda zerre yorgunluk hissetmiyorum. Bu bakımdan gerçekten işini çok iyi yapıyor. Fakat yukarıda yazdığım bana göre önemli sıkıntılarından dolayı ben bu camı forte uv kadar sevemedim. Bir sonraki gözlük değişimimde muhtemelen forte uv'ye dönüş yapacağım. Onda görüntü çok daha berrak ve renkleri bozma durumu asla yok. Ya da konuya uzman arkadaşlar başka markanın serisinden tavsiye ederlerse bulursam denemek isterim.

    Bu arada essilorun buğu yapmama özelliğinin tamamen tıraş olduğunu söylemek isterim. Aksine anında ve kolay kolay gitmeyip insanı deli edecek şekilde buğu yapan camlar. Kışın yürüyorsunuz sokakta, yüzünüz bir ısınsın, kop camların üstü buğu, o gözlüğü çıkarmadan gitmiyor o buğu hasta ediyor insanı. Çizilme konusu da ne kadar ekmek o kadar köte babında, üst serilere gittikçe uzun süre dayanıyor kaplamalar. Çok dikkatli bakarsanız pek çok kılcal çizik görüyorsunuz ama normalde hiç görmüyorsunuz. Alt seriler ise 1-2 yıllık kullanım sonrası baya çizilmeye başlıyorlar bariz şekilde.




  • Arkadaşlar ilk defa gözlük alacağım. 2 gün önce muayene oldum.

    Miyop astigmat

    Sol -1.25

    Sağ -1.50

    İşte ve dışarda olduğum zaman lens kullanıyorum. Artık evdeyken gözlük kullanmaya karar verdim. Sizce maliyeti düşük bir çerçeveli gözlük ne kadara mal olur? Atasun dan halledeyim diyorum. Fikirlerinize açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi bilgisayar da ekran filtreleyen , telefonlar da gece modu olan programlar/eklentiler in yaptığı şey ekranı sarartarak ışığın koyuluğunu kesmek. Bu camların ekstra özelliği kaplaması sayesinde gözün arkasına giden zararlı ışığı kesmek ve bunu sağlaması için de o camda ki hafif sarılığın olması gerekiyor. Maalesef hafif sarı olduğu için sorun yaşayabilen hastalar oluyor.

    Sizin de farkettiğiniz gibi forte ile prevencianın kırdığı dalga boyları farklı ve prevencianın gün sonunda sizi daha rahat hissettirmesi çok normal.

    Camın üstündeki mavi kaplama sizi çok rahatsız ediyorsa farklı markaların daha az belli olan kaplamaları var sorabilirsiniz.

    Buğu özelliği de evet kaplamalı camlar buğuyu keser ama tamamen değil. Biraz önler ve daha çabuk buğunun geçmesini sağlar temel prensip o. Kaldı ki antifog camlar da ekstradan düzenli oalrak özel spreyini / mendilini kullanmak gerekiyor sadece camın kaplaması yeterli olmuyor.

    Çizilme konusu da en az mineral camlar , kaplamasız organik camlar , sonra da kaplamanın kalitesini göre iyiden kötüye doğru gider. Çalışma ortamı , silerken titiz olma konusu çok önemli. Özellikle tozlu ortamlar da kuru kuru silmemek ve mikrofiber bez kullanmak camın ömrünü uzatıyor.




  • gkhn_d G kullanıcısına yanıt
    Düz organik cam alırsanız kurum çerçevesi beğenirsen sigorta durumuna göre 10 tl katılım payı ödersin , antirefle cam olsun dersen de 50 - 60 tl ye bulabilirsin. Uygun bir şey istiyorsan şöyle cam böyle cam ya da onlar çin malı , kötü diyen olursa inanma dediğim fiyatlarda bulabilirsin.
  • Arkadaşlar Hoya mi Seiko mu ? 4 derece miyop+ 1.25 astigmat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalmilita

    Arkadaşlar Hoya mi Seiko mu ? 4 derece miyop+ 1.25 astigmat
    fabrikaları yan yana yazılımları aynı seiko biraz daha pahalı ama hoya memnuniyet garantisi veriyor camların geliyor para falan vermiyorsun 1 hafta 15 gün kullanıyorsun memnun kalmazsan başka çözüme veya iadeye gidebiliyorsun.esilorda düşünebilirsiniz bende arayış içerisindeyim.
  • Progresif Camlar için bu yazdıklarım
  • Dünyagözde muayene olduktan sonra sürekli gözlük aldığım mahallemdeki optikçiye gittim. Doktor gözümde aşırı kuruluk oluştuğu söyledi ve mavi ışık filtreli bir cam taktırmamı söyledi, ek olarak damla yazdı. 8 saat bilgisayar başında geçiyor her günüm haliyle akşamları batma yanma oluyordu. Deneyip sonuçları paylaşacağım..

    Sizce fiyat ne olmalı, 1.60 mavi ışık filtreli sol(-4.25 0.25 astigmat) sağ(-4.75 0.25 astigmat) cam + tahmini 60-80TL lik sıradan bir çerçeve için?

    Göz numaraları şu şekilde:

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!


    Hazırlanan gözlük şu şekilde:

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 21 Nisan 2018; 18:24:39 >




  • merhaba arkadaşlar, bana da doktor sol 0.5 sağ 0,25 astigmat dedi. ben bilgisayara bakınca gözlerim ağrıdığı için antirefle önerdi. nereden hangi marka almalıyım. opmar 275 tl ye ve 75 tlye birer marka söyledi,mavi,yeşil filtrelerden sözetti, bu kadar vermem gerekir mi, kaliteli birşey olsun istiyorum, yardımcı olabilir misiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyoptri bozukluğu denilen şey nedir. 3.50 miyop 1.25 astigmatım var.
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.