< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygezen -- 4 Temmuz 2017; 1:18:46 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygezen -- 4 Temmuz 2017; 1:18:46 > |
|
Güneş gözlükleri, gözlerinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için önemli aksesuarlardır. Ancak zamanla, gözlük camları ve çerçeveleri pul pul dökülmeye başlayabilir. Bu durum, güneş gözlüklerinin kullanım ömrüne ve performansına zarar verebilir.
Gözlük Camı Soyulması
Gözlük camı soyulması, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:
Rayban gibi yüksek kaliteli güneş gözlükleri bile zamanla soyulma yaşayabilir. Ancak, uygun bakım ve kullanım ile bu süreci geciktirebilirsiniz.
Gözlük Çerçevesi Soyulması
Gözlük çerçeveleri de zamanla soyulabilir. Bunun nedenleri şunlardır:
Rayban gözlük çerçeveleri de dahil olmak üzere bazı çerçeveler, soyulmaya karşı özel kaplamalara sahip olabilir. Ancak bu kaplamalar da zamanla aşınabilir.
Gözlük Camı Soyulması Tamiri
Soyulan gözlük camları tamir edilemez. Ancak, yeni camlar taktırarak gözlüklerinizi yenileyebilirsiniz.
Gözlük Çerçevesi Soyulması Tamiri
Soyulan gözlük çerçeveleri bazı durumlarda tamir edilebilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
Ömür Uzatma İpuçları
Güneş gözlüklerinin ömrünü uzatmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irina Spalko -- 4 Temmuz 2017; 9:05:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygezen -- 4 Temmuz 2017; 12:32:18 > |
|
|
|
![]() |
|
Aynı durum Rayban Wayfarer çerçevesinde başıma geldi. Güneş gözlüğümü 2018 veya 2019 gibi satın aldım.Sürekli fakat özenli bir şekilde kullanıyorum. Birkaç gün önce çerçeveye sanki toz yapışmış gibiydi.Kendi temizleme beziyle hafifçe silince, çerçevenin ust kısmında bir yer çizgi halinde aşınmış. Bu arada, çerçevenin tamamı durduk yerde yapış yapış olmuş gibi. Ayrıca bu benim ilk Rayban gözlüğüm değil. Başka marka güneş gözlükleri de kullandım.Diğer markalarda bu şekilde bir çerçeve soyulması yaşamadım.Hani bir gözlüğü satın alıp, 20 sene kullanırsınız, bu tip sorunlar belki yaşanabilir de, daha 3-4 senelik gözlüğün durduk yerde böyle olması normal değil. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 28 Haziran 2022; 15:49:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bence gidip birkaç farklı optik mağazasında gözünüze hoş gelen farklı markaları takarak deneyin.Yüzünüze olan uyumuna da bakın. Hoşunuza gidenlerin isimlerini öğrenin.Marka isimleri ile ilgili internette kullanıcı yorumlarına ve sikayetvar.com sitesine bakın.Eğer şikayet yoksa, yüksek ihtimalle o marka sorunsuzdur. Tercih edebilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|