Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
26
Favori
270.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu anki durumunuz nasıl acaba? Ameliyatın devam eden bir yan etkisi var mı?
    Bir de siz kendi merceğinizin çıkarılarak yapılan yöntemle ameliyat oldunuz değil mi? (Multifokal/Trifokal)
  • Merhaba arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim.yaşım 19 Gözlerde 10 derece miyop 5. derece astigmat var bende göz içi mercek düşünüyorum. Ama pek emin değilim.doktorlar net bir bilgide vermiyor ileride şu problemi yaşarsın, ameliyatta şu risk var vb.. Kafam çok karıştı.Gözü 10 miyop olupta lazer olanlar varmı?Doktorlar lazerle göz sifirlanmadigi içinmi yapmıyorlar yoksa lazer yaptıklarında farklı bir problem çıkar diyemi yapmıyorlar?Ameliyat olanlar varsa anlatabilirlermi ne gibi sorunlar yaşadılar ameliyat fiyati ne kadardi fln diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selim272

    Merhaba arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim.yaşım 19 Gözlerde 10 derece miyop 5. derece astigmat var bende göz içi mercek düşünüyorum. Ama pek emin değilim.doktorlar net bir bilgide vermiyor ileride şu problemi yaşarsın, ameliyatta şu risk var vb.. Kafam çok karıştı.Gözü 10 miyop olupta lazer olanlar varmı?Doktorlar lazerle göz sifirlanmadigi içinmi yapmıyorlar yoksa lazer yaptıklarında farklı bir problem çıkar diyemi yapmıyorlar?Ameliyat olanlar varsa anlatabilirlermi ne gibi sorunlar yaşadılar ameliyat fiyati ne kadardi fln diye.

    Hocam şuan lens mi gözlük mü kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar.Benim goz derecelerim 5,5-6,5 hipermetrop.10 senedir lens kullanıyorum.Gozluk çok başağrısı yapıyor.Lens de artık gun icinde batma yapiyor.Artık bi karar verip lens/gozlukten kurtulmak istiyorum ama çok kararsızım.Ameliyatla ilgili alanında çok iyi birçok doktorla görüştüm.Kimi doktor göziçilens onerirken kimi doktor lazer onerdi.Kimisi de en iyisi hiç olma dedi.Bu numaralarda olanlar varsa tecrübe ve tavsiyelerini duymayı çok isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb arkadaşlar ben bu sene temmuzda ameliyat oldum mercek takıldı ve bu hafta 3 cü haftam olacak sağ göz berrak açık ve sol göz buzlu cam gibi bulanik görüyorum doktor bana açılır dedi ve hala bekliyorum açılmasını açıkçası ben hemen olup bitecek sandim umduğum gibi olmadi üstelik geriye numaram kaldı her iki gözde -1.50. Eski göz numaram miyop -7.50 ve -6.00 doktor geri kalan numarama rutuş yaparım dedi yani lazer ile geri kalan numaramı sindirecek. Ben lazer için gitmistim bana mercek önerdi şimdi beni ikinci bir ameliyat bekliyor. En az 6 ay beklememi söyledi çünkü 6 ay sonra tam net son numaram belli olur diye. Biri bulanık diğeri açık olunca bende şu an denge falan kalmadı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel mesaj atamadım ben 5 bin tl verdim ameliyat için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb sayın atlantic ben kayseri maya göz hastanesinde ameliyat oldum doktorun adı said nafiz mutlu bey. Bana yapay mercek takıldı multifokal lens ve kendi merceğim alındı.



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatma Ozdemir F kullanıcısına yanıt
    Doktora bir görünseniz iyi olur.Bu ameliyat sonrası olası bir durum olarak görülüyor hafif mat görme 5 dklık bir operasyon ile halledilebilir bir durum eğer düşündüğüm şey ise.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamiryo25 -- 11 Eylül 2017; 23:40:44 >
  • Arkadaşlar 17 Temmuz tarihinde sağ 31 Temmuz tarihinde sol gözden Multi Focal göz içi mercek ameliyatı oldum.Yaşım 27.Yaklaşık 21 sene gözlük kullandım.Sağ 10.5 sol 9.0 derece göz rahatsızlığım mevcuttu.Miyop ve astigmat.2 yıl önce araştırıken bu foruma denk gelmiştim.Merak eden arkadaşlar için sürece dair bir iki cümle yazacağım.2 yıl boyunca araştırdım bilinen göz hastanelerine gittim.Şuan olduğum ameliyatı önerdiler onlarda.Güvenemediğim için olmadım.Bir tanıdık vasıtasıyla İzmir'de bir göz doktoruna ulaştım.Yapılan tetkikler sonucu gözün lazer için uygun olmadığı; göz içi mercek ameliyatının yapılabilir olduğu söylendi.Ve bende olmaya karar verdim sağ için 2 aydan uzun sol için ise 40 günlük bir süre geçti.Günde 2 3 kere damla kullanıyorum.Ameliyat çok çok az ağrılı geçti.2. gün görüş gelmeye başladı.yaklaşık 1 aylık süreçte biraz görüşümden taviz vermek durumunda kaldım.Bugün için konuşacak olursak şuan yazarken klavyedeki harfleri ve yazılanları gözlükle gördüğüm mesafeden bakıbca, biraz bulanık görüyorum.Az yaklaşınca netleşiyor ve her geçen gün daha da iyiye doğru gidiyor.Günlük hayatta çok rahatım yanma, batma, ağrı ,gece ışıklarda aşırı parlama(aşırı dememin sebebi şuan hala parlama mevcut ilk zamanlarda ki gibi değil giderek azalıyor) söz konusu değil.Ben çok memnunum günlük işlerimi yapabiliyorum.Miyop 0a indi.Astigmat 1 ve 1.25 derece kaldı.Bazen okuma yazmada zorlanabiliyorum ki hala iyileşme sürecinde göz.Bir tane dinlendirici uzak gözlüğü yazıldı, kullanmıyorum.İhtiyaç duyarsam takarım.İşin özüne gelirsek derecen çok yüksekse yaşın ve gözün de uygunsa doğru doktor doğru hastanede rahatlıkla yapabilirsiniz.Fiyat konusuna gelince.Yukarda bahsettiğim şikayetlerin temel sebebi ambiyane tabirle dandik mal kullanılması.Kaliteli bir mercek sizi rahatlatacaktır.Tek odaklı yani focal olmasın.Multi focal mümkünse durumunuz varsa Multifocal Toric lens öneririm.Şiödilik yazacaklarım bu kadar.Allahın izniyle bir sıkıntı yaşamam.Bir durum olursa yazarım.Bilgilenmek isteyen arkadaşlara dilimin döndüğü kadar anlatabilirim.Hepinize sağlıklı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamiryo25 -- 11 Eylül 2017; 23:58:58 >




  • Konuyu özetlemek gerekirse;

    Şurada kilitlenmiş durumda;

    Çok yüksek numaralara sahip kişiler hangi göz ameliyatı olsun ?
    A. Fakik IOL
    B. Göz içi Lens Değişimi (Katarakt ameliyatı benzeri)
    1. Multifokal Lensler
    2. Trifokal Lensler (akıllı ens deniliyor)


    Fakik IOL ameliyatından bahsedilmiş daha önce, özetle; ciddi riskleri nedeniyle cerrahların mesafeli yaklaştığı bir ameliyat türü.
    Dezavantajları; kamaşma, hareli ışıklar, tansiyon artışı, katarakt geilişmi riski, kornea da akılıcı harabiyet ...
    Avantajı; yakın görme bozulmuyor, ameliyat sonrası numara kalma şansı az.

    Göz içi lens değişimi (katarakt ameliyatı benzeri); göz tansiyonu veya kornea harabiyeti riski neredeyse hiç yok.
    Dezavantajları; Ameliyat sonrası yakın görme çok iyi değil, ışıklarda hare olabilir ama en sık sorun numarada sapma. Yani ameliyat sonrasında hastaların neredeyse yarısında 1 numara üzerinde miyop kalıyor. Bir de yüksek miyoplarda retina dekolmanı riski katarakt ameliyatı sornasında artar. Periyodik retina muayenesi mutlaka yapılmalı.

    Miyopların yakın görmesi çok iyidir ve bizim bugünün teknolojisi ile o görmeye ulaşmamız pek mümkün değil... Yüksek hipermetroplar örneğin bu lens değişimi ameliyatı sonrası yakın görmeden oldukça memnun olurlar...

    Kişisel fikrim; fakik IOL en uzak durulması gereken ve en son çaredir. En iyi yanı, takip edilir ve bir sorun görülüse çıkartılabilir. Ben uygulamıyorum bu ameliyatı.

    Trifokal ve torik trifokal lensler için şunu söyleyebilrim; seçeceğiniz marka - model önemli. Ve ameliyat sonrası kutular hastaya verilmeli. İlla böyle bir ameliyat olmak istiyorsanız lens değişiminin daha sağlıklı bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Eğer yakın görmede çok detay isteyen bir iş yapmıyorsanız, mutlu olma ihtimaliniz çok yüksek. Çünkü görme kalitesi artıyor. Ameliyat olanlar daha iyi tarif edeceklerdir; gözlükle gördüğünüzden daha iyi bir uzak görme elde ediliyor. (Bir arkadaşımız Play Station daha zevkli hale geldi diye tarif etti ... Benim de yüksek miyop katarktı olan veya olmayan lens değişimi yaptığımız hastalardan gözlemimdir.) Tecrubesine güvendiğiniz bir doktora ve kaliteli bir lens ile bu ameliyat olunabilir.

    Bu arada kontakt lenslerin yüksek astigmatlı olanları piyasaya eskiye oranla daha uygun fiyatla çıkmaya başladı, ameliyatı şimdilik erteleyenler düşünebilir. Gelecekte trifokal lensler (akıllı lensler) daha da gelişerek, ameliyat sornası hata payı azaltılacaktır. Hem yakın görme hem de kamaşma, hem de numarada sapma sorunları bizi bu ameliyatları daha rahat yapar hale getirecektir diye düşünüyorum.

    Fakik IOL veya diğer göz ameliyatlarını araştıranlar şu makaleyi bloguma ekledim;

    Fakik IOL Ameliyatı göz içine mercek yerleştirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil cagatay -- 14 Eylül 2017; 21:22:37 >




  • Arkadaşlar bende daha 1 hafta önce trifokal lens taktırdım, ağrı sızı yok ama ben hemen berrak göreceğim diye biliyordum, şu anda 5 metre ötesini bulanık görüyorum. Çok can sıkıcı bir durum :( Yaptıran arkadaşlara sorum, sizde de böyle oldu mu ? Ne kadar süre daha gider bu durum acaba :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aisha8383 A kullanıcısına yanıt
    Gözünüzdeki bulanıklık ne kadar sürede gecti acaba? Bende yaptırdım trifokal lens ve 1 haftadır 5 metre ötesini bulanık görüyorum :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatma Ozdemir F kullanıcısına yanıt
    Bende trifokal olalı 1 hafta oldu 5 metre ötesini bulanık görüyorum, sizinde böyle bisey olmusmuydu? Çok kötü bir durum :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hala sol gözümle bulanik (buzlu cam görüntüsü) görüyorum mağlesef daha düzelme yok ekim ayın sonunda doktorum beni yeniden ara dedi ve sağ göze lens takmaya başladım çünkü numara kaldı bende -1.50 uzak net olmuyor araba kullanırken ihtiyaç oluyor. Hic denge yok tek gözlü gibi yaşıyorum..((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aisha8383 A kullanıcısına yanıt
    Allah şifa versin inşallah, ya ben bilseydim böyle olacağını tekrar düşünürdüm göz içi lens olmayı, bi tek.bizde mi oluştu bu sorun anlamadım, buzlu camın arkasından bakıyormuş gibi görüyorum 2 metre sonrasını ve ne zaman geçecek bilmemek sıkıyor canımı,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun Allah sizede acil şifalar versin ins. Ameliyat sonrası doktoru aradığımda 1 hafta sonra aradim yani hemen normal dedi ve hala normal diyor 6 ay süre veriyor ama ben düzeleceğinin umudumu kestim yani ya yeniden ameliyat yada lazer ile tedavi bekliyorum bundan sonrasını...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aisha8383 A kullanıcısına yanıt
    Böyle dayanılmaz bu ya , büyük konusmayayayim ama geri cikarttirabilirim çünkü 6 ay böyle durulmaz ki işimize gücümüze sıkıntı :/ sadece bize mi oldu bu bulanık görme anlamadım, herkes direk net mi gördü yani :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl geri çıkartılıyor orginal mercek yok oluyor bir yöntem var evet orginal mercek önüne takılan yöntem geçici lens takıyorlar. Trifokal yöntemi daha iyi olması gerekiyor aslında benim yöntem multifokal yakin mesafe net bende ama uzak sorub hala benim doktor kalan numarayı lazer uygulamak istiyor ama önce beklemeliyim. Doktorunuz size ne diyor mesela bekleyin düzelecek diyor mu garantisi nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aisha8383 A kullanıcısına yanıt
    Doktor iyileşecek zamanla diyor ama 9 gün oldu bisey değişmedi, iyice panik olmaya başladım, görevimden olmaktan korkuyorum. Sizin lens taktıktan sonra ne kadar süre sonra geçti bulanıklığıniz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sol göz direk ilk günden itibaren bulanık gördü ve hala devam ediyor, sağ gözüm berrak hiç bulanık değildi ilk günden itibaren...ama numara kaldı o ayrı durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.