Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
681
Cevap
27
Favori
280.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ameliyatı olanlar, gerçekten memnun mu bir de bu ameliyat kaç çeşit?(multifokal ve trifokal gibi araştırıp anlayamadığım...) ben -12 numara miyopum ve bir doktorum bu ameliyatı olmam gerektiğini bir doktorum ise asla risk almamamı olmamam gerektiğini söyledi. Ne yapsam hiç bilmiyorum burada daha öncesinde bu ameliyatı olanlar var memnun musunuz?
  • Merhabalar, ben de ekim 2017'de bu ameliyatı oldum. Herşey yoluna girmeden birşey yazmak istemedim ama artık düşüncelerimi paylaşabilirim. Gözlerim 13,50 numara miyoptu. 2000 yılından beri de lens kullanıyordum. Kornealar lazer için uygun olmadığından göz içi akıllı lens ameliyatı olmaya karar verdim. Dünya Göz Hastanesi Etiler Şubesinde Dr. Efekan Coşkunseven yaptı ameliyatı. Kendisi bu konuda gerçekten başarılı operasyonlar yapıyor. Diğer birçok yerde gözün kendi merceği alınırken Efekan Bey kendi merceğine dokunmadan yapay mercek yerleştiriyor. Bu durumda aksi birşey yaşanırsa mercek çıkartılıp göz tekrar eski düzenine dönebiliyor. Ölçümleri yapıldıktan yaklaşık bir ay sonra mercekler geldi ve 17 ekimde sol 19 ekimde de sağ gözümden ameliyat oldum. Ayrıca bende nistagmus denilen gözde titreme problemi de var. Fiyat almak için muayene olduğum diğer hastanelerde bu derece nistagmus olan bir göze asla ameliyat yapılamaz denirken Efekan Bey hiç bunun üstünde durmadı. Farklı olarak herkes damlayla sadece göz uyuşturularak ameliyat edilirken ben narkozla bayıltılarak ameliyat edildim. Operasyon sonrası hafif bir yanma ve batmadan başka bir şey hissedilmiyor ve akşama kadar geçiyor. Ertesi gün ise banyo bile yapabiliyorsunuz. Bir süre gözlerin birbirine uyum süreci ve beynin adaptasyon süreci oluyor, zamanla alışmaya başlıyorsunuz. Bende ki en korktuğum problem gece ışıkların etrafında gördüğüm yoğun halkalar ve portakala benzer şekillerdi. Bunlar görmeyi inanılmaz etkiliyordu ve gece araba kullanmayı imkansız hale getiriyordu. Ama bununda sebebi göz bebeklerinin içeri yerleştirilen mercekten daha büyük çapta büyümesiymiş, bunu da şimdilik damlayla hallettik. Doktorum son kontrolde göz bebeklerini küçülten bir damla verdi. Üç günde bir sadece birer damla damlatıyorum ve geceleri de gayet net görüyorum artık. Yansıma parlama ve haleli görme kalmadı. Ha bu damlayı ne kadar süre kullanmak zorunda kalırım bilmiyorum ama gerekirse bir ömür kullanırım hiç önemli değil. Maliyete gelince sadece ameliyat için 16500 ödedim. Sonuç olarak dört ay üstüne son derece memnunum. Son kontrolde göz numaralarım sıfır çıktı, lensle gördüğümden çok daha iyi görüyorum. Şimdi iyi ki bu ameliyatı olmuşum diyorum. Ben tavsiye ederim ama mevzu sağlığınız ise üçü beşi aramayın. Efekan Bey gerçekten bu işin duayeni, ben kendisine dua ediyorum. Sağlıcakla kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a.dzc A kullanıcısına yanıt
    benim 2.75 numara ve lazere uygun değil ama benim için göz içi lense gerek yok galiba . sizede bir ömür sağlıklı bir hayat diliyorum geçmiş olsun
  • turkgenci64 T kullanıcısına yanıt
    selam sayfaya nasıl mesaj yazıyorum bulamadım ana sayfaya yanı
  • midezolam M kullanıcısına yanıt
    ben yapırıyorum 1 ay sonra amelayat olacam mercek takılacak
  • Hayırlısı olsun dostum. Umarım sorunsuz sağlıklı bir ameliyat olur. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.
  • Mrb midezolam özel mesaj hatası oluşuyor bende mesaj atamadim. Benim sol gözüm açıldı bulanık görüyordu buz cami gibi ama artık değil bendeki sorun şuan sadece sıfırlanmaması ve bunun için lazer olmam gerek kalan numarayı sıfırlamak için buna ayrı ödeme yapmadan doktorum yapma sözü verdi.

• Üstad önceki sayfalarda da aynı sorunu yaşayanları okumuştum biraz kafam karıştı. Şimdi benim sağ ve sol göz +6 2.5 da astigmat var. Yaş 34 4 senedir aynı numara lens kullanıyorum ve görmede sorun yok. Bu göze takılan lenslerinde numarası 6 olduktan sonra nasıl numara kalma sorunu olabilir ki.? Yani sizin gözler diyelim 4 numara e takılan lenslerde 4 numara ise numara nasıl kalır ki.? Yada göz ameliyattan önce 4 numara iken ameliyattan sonra 1 numara daha mı yükseliyor.
  • Gözl numaraları hep 20 ye tamamlıyorlarmis kısaca anlatıldı ama anlamak yinede zor benim takma lens -6 ameliyatla takılan lens +14 kartımda öyle yazıyor anlıyacağınız hesap dümdüz ama kalan numara yinede -1,5.

• Bi kaç ay içinde fakik lens ameliyatı olucam aksilik olmazsa gelişmeleri tek tek yazacağım

• Merhaba arkadaşlar ben geçen sene Ataköy dünya gözde Prof. Dr. Akif Özdamar’a göziçi lens ameliyatı için görüşmeye gittiğimde bu ameliyatın ömürlük bir ameliyat olmadığı 10-15 sene sonra merceği çıkartmamız gerekeceğini söyledi. Çok kesin bir dille takıpta çıkarmadığımız mercek yok dedi. Bu lafları beni ameliyattan vazgeçirmişti ama şimdi tekrar düşünmeye başladım.

Ameliyat olan arkadaşlara birkaç sorum olucak;

Uzun vadede oluşabilecek sorunlarla ilgili bilgilendirildiniz mi?

Ameliyat sonrası görmeniz ne kadar sürede normale döndü?

Gözde ameliyat izi kalıyor mu?

Genel anestezi mi uygulanıyor?

En çok okuduğum şikayet, gece görme sorunu zamanla düzeliyor mu?

• Merhaba. Aralık ayında katarakt nedeniyle sol gözüme multifokal mercek takıldı. Görmem çok şükür iyi. %10 görebiliyordum sol gözümle. Ancak gündüz oda ışığında gözümde parlama oluyor. Bu merceğin parlaması, gördüğüm cisimler üzerinde parlama değil çok şükür. Yani bu defa estetik kaygılar oluştu. Şimdi çok parlak ışıklı ortamlarda ve gündüz oda ışığında sol gözümde göz bebeğinin üzerinde parlaklık var. Bugün başka bir hekime gösterdim gözümü. Ameliyatı çok beğendi. Ancak o parlaklık merceğin parlaması dedi. Israrla geçmez dedi. 36 yaşındayım. Zaten göz alerjim var. Gözümü açık havadan korumak zorundayım. Bilgisayar kullanırken de. Fakat hastanın estetik kaygıları da önemli. Yani ben parlamayan bi mercek taktırıp gözlükle devam edebilirdim. Doktorumla tekrar görüşeceğim. Ne olacak bilmiyorum.

Siteleri inceledim bugün. O kadar az bilgi var ki bu konuda. Hep görme üzerine odaklanıyor bilgiler. Dezavantajları var bu merceğin. Hastanın yaşı, gözlük kullanma zorunluluğu da önemli. Bu arada taktırdığım mercek çok kaliteli. En son teknoloji ile üretilen merceklerden. Mesela babam da katarakt ameliyatı oldu. Devlet hastanesinde oldu. Gözlük kullanıyor. Ama gözünde parlama yok çok şükür.

Merceğin parlaması önemli bir sorun. Görmedeki parlaklık değil kast ettiğim. Bu konu ile ilgili bir bilgi bulamadım. Bu nedenle bu açıklamayı yapmak istedim. Yeni taktıracak olanlar buna da dikkat etmeli.

• Atlantic kullanıcısına yanıt
    Özel mesaj gönderemiyorum....

Anladğım kadarıyla göz takılan mercek özelliğini kaybetmiyor, Gözün kendi merceğinde önüne takılan mercek yüzünden zamanla bozulma meydana geliyor. Bana 2-3 adet göz hastalığı saydı ama birtek kataraktı daha önce duydum, Diğerleri aklımda kalmadı 10-15 sene sonra bunlardan biri kesin olucak dedi, yani mercek cıkacak bu sefer oluşan hastalıya göre yeni bir ameliyat yada tedavi yolu izlenecek, zamanla bozulan mercek değil çıkartıp gözlükle devam edesin, gözün kendi merceği.... Daha önce muhayene olduğum doktorlar hep söylüyordu, bu ameliyat başarılı bir teknik ama ileride gözde kataratk olmasına sebep olabiliyor diyorlardı ama böyle tecrübeli bir prof un kesin bir dille konuşunca biraz moralim bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carzy39 -- 15 Mayıs 2018; 12:30:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carzy39

Özel mesaj gönderemiyorum....

Anladğım kadarıyla göz takılan mercek özelliğini kaybetmiyor, Gözün kendi merceğinde önüne takılan mercek yüzünden zamanla bozulma meydana geliyor. Bana 2-3 adet göz hastalığı saydı ama birtek kataraktı daha önce duydum, Diğerleri aklımda kalmadı 10-15 sene sonra bunlardan biri kesin olucak dedi, yani mercek cıkacak bu sefer oluşan hastalıya göre yeni bir ameliyat yada tedavi yolu izlenecek, zamanla bozulan mercek değil çıkartıp gözlükle devam edesin, gözün kendi merceği.... Daha önce muhayene olduğum doktorlar hep söylüyordu, bu ameliyat başarılı bir teknik ama ileride gözde kataratk olmasına sebep olabiliyor diyorlardı ama böyle tecrübeli bir prof un kesin bir dille konuşunca biraz moralim bozuldu.
    Hocam bahsettiğiniz fakik lens mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

Hocam bahsettiğiniz fakik lens mi

Alıntıları Göster
    Evet Fakik lens ameliyatından bahsediyorum, Bu ameliyatı mucizevi bir şeymiş gibi anlatan doktorların aksine, uzun tektikler sonunda Prof. Dr. Akif Özdamar ile yaptığım kısa görüşmede sadece olumsuz durumlardan bahsetti. ilk başta canımı sıkmıştı ama sonradan hak verdim. Bir kişi bir işi yaparken yada satarken sadece iyi yönlerini gösteriyorsa mesele tamamen ticaridir. Ameliyatı ol yada olma demedi istersen yaparım dedi ama 10-15 sene ömrü var falan dedi, katarak gibi birkaç hastalık saydı moralim o kadar bozuldu ki asıl soracağım hiç bir şeyi sormadan çıktım. Bu görüşmeden 4-5 yıl falan önce gözlük muhayenesi için gittiğim bir doktorla kısa bir sohbet geçmişti aramızda göziçi mercek ameliyatıyla ilgili o geldi aklıma "başarılı sonuçlar veren bir teknik ama katarakta yol açıyor" Sonradan biraz araştırdım yine bir İnternet sitesinde soru/cevap şeklinde bir makale okudum ve doktorun bir soruya verdiği cevap "gözün önüne yerleştirdiğimiz mercek ileri yaşlarda gözün kendi merceğinde bozulmaya katarakt oluşumuna sebep olabiliyor", Ama diğer taraftan bakınca ileri yaşlarda katarakt olmayacağının garantisi yok ileri yaşta bir çok insanın başına gelebilen bir şey, hadi katarakttan korkup ameliyattan vazgeçtim ileride gözlerimde katarakt olmayacağının garantisi yok kataraktın oluşma sebepleri arasında yüksek miyopi de var, göze takılan merceği kabaca düşünerek dışarıdan takılan lensin sabit hali diyebiliriz ve bu lensin yapımında kullanılan akrilik malzemenin ömrü insan ömründen çok fazla , Biz göz kusurlarına sahip insanların burada asıl takılması gereken şey ileri vadede gözlüğüm gözde yarattığı zarar mı daha fazla yoksa lensin mi ? Bu sorunun cevabını ancak bir uzman verebilir. Diyorlar ya "bir şey olursa çıkart lensi gözlükle devam et", akrilik denilen bir malzemeden yapılıyor o lens 100 sene fiziksel formunu kaybetmiyor. Yani o lens çıkartılıyorsa anladığım kadarıyla sorun lensi çıkartınca düzelmiyor, Akif bey belkide beni en kötü senaryoya hazır olmam için bu kadar kesin söyledi belkide doğru olan bu bilmiyorum ama Sonra tekrar ameliyat için onunla yada başkasıyla görüşmedim ama araştırmayı bırakmadım Fakat çok fazla bir şey bulamadım.Uzman bir hekimde danışmak istediğim çok sorularda var ama Bu ameliyatı olan insanların tecrübelerini paylaşması bizler için çok önemli, Senin ameliyatın ne zaman? gözlük numaraların kaç? Yaşın kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carzy39 -- 19 Mayıs 2018; 0:42:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: carzy39

Evet Fakik lens ameliyatından bahsediyorum, Bu ameliyatı mucizevi bir şeymiş gibi anlatan doktorların aksine, uzun tektikler sonunda Prof. Dr. Akif Özdamar ile yaptığım kısa görüşmede sadece olumsuz durumlardan bahsetti. ilk başta canımı sıkmıştı ama sonradan hak verdim. Bir kişi bir işi yaparken yada satarken sadece iyi yönlerini gösteriyorsa mesele tamamen ticaridir. Ameliyatı ol yada olma demedi istersen yaparım dedi ama 10-15 sene ömrü var falan dedi, katarak gibi birkaç hastalık saydı moralim o kadar bozuldu ki asıl soracağım hiç bir şeyi sormadan çıktım. Bu görüşmeden 4-5 yıl falan önce gözlük muhayenesi için gittiğim bir doktorla kısa bir sohbet geçmişti aramızda göziçi mercek ameliyatıyla ilgili o geldi aklıma "başarılı sonuçlar veren bir teknik ama katarakta yol açıyor" Sonradan biraz araştırdım yine bir İnternet sitesinde soru/cevap şeklinde bir makale okudum ve doktorun bir soruya verdiği cevap "gözün önüne yerleştirdiğimiz mercek ileri yaşlarda gözün kendi merceğinde bozulmaya katarakt oluşumuna sebep olabiliyor", Ama diğer taraftan bakınca ileri yaşlarda katarakt olmayacağının garantisi yok ileri yaşta bir çok insanın başına gelebilen bir şey, hadi katarakttan korkup ameliyattan vazgeçtim ileride gözlerimde katarakt olmayacağının garantisi yok kataraktın oluşma sebepleri arasında yüksek miyopi de var, göze takılan merceği kabaca düşünerek dışarıdan takılan lensin sabit hali diyebiliriz ve bu lensin yapımında kullanılan akrilik malzemenin ömrü insan ömründen çok fazla , Biz göz kusurlarına sahip insanların burada asıl takılması gereken şey ileri vadede gözlüğüm gözde yarattığı zarar mı daha fazla yoksa lensin mi ? Bu sorunun cevabını ancak bir uzman verebilir. Diyorlar ya "bir şey olursa çıkart lensi gözlükle devam et", akrilik denilen bir malzemeden yapılıyor o lens 100 sene fiziksel formunu kaybetmiyor. Yani o lens çıkartılıyorsa anladığım kadarıyla sorun lensi çıkartınca düzelmiyor, Akif bey belkide beni en kötü senaryoya hazır olmam için bu kadar kesin söyledi belkide doğru olan bu bilmiyorum ama Sonra tekrar ameliyat için onunla yada başkasıyla görüşmedim ama araştırmayı bırakmadım Fakat çok fazla bir şey bulamadım.Uzman bir hekimde danışmak istediğim çok sorularda var ama Bu ameliyatı olan insanların tecrübelerini paylaşması bizler için çok önemli, Senin ameliyatın ne zaman? gözlük numaraların kaç? Yaşın kaç?

Alıntıları Göster
    Ben fakik olucam hocam hocam bak sende araştırmışsın az çok biliyorsun ama burda sorun katarakt tan çok endotel hücre kaybında yıllık %1.8 endotel hücre kaybı söz konusu ileriki yaşlarda kornea ya zarar verebilir ancak Veni Vidi olsun dünya göz olsun her sene kontrol edileceğini risk görülürse lensin cıkaralıbilecegini çok düsük ihtimaller olduğunu söylediler.kaldı ki kartal Lütfi Kırdar hastanesinde fakik göz içi Lensi yapıldığına dair bir makale okudum makalede 32 hastaya yapılan implatasyon sonrası 2 yıllık hastalar izlenmiş ve endotel hücre kaybı açısından bakılmış güvenilir sonucuna varılmış. Ben -11.25 sağ -11.75 sol miyopi hastasıyım.sorun şu bende ortaya çıkan her iki gözdeki şaşılık bunu nasıl halledecegiz bilmiyorum yani doktor önce fakik yapıp sonra izleyelim duruma göre göz kaslarına müdahale edelim dedi kafamı karıştıran başka şey devlet hastanesinde mi olsam özel hastanede mi (şaşılıktan bahsediyorım) fakik ameliyatında Dünya göz visian icl kullanıyor buda fda onaylı olup 500.000 ameliyat %99 memnuniyet veren Bi firma bileniyorum.ameliyat olacaktım ancak en son gittiğim Maltepe Üniversitesi tıp fakültesi Hastanesinde doktorlar şaşılık ameliyatını önce botoksla sonra cerrahi ile yapabileceklerini söylediler.fakik Lensi yaptırma dediler.endotel hücrelerini korumalıyız dedi lütfen yaptırma dedi hakika hanımdı doktor cok ilgilendi kendisi.kafamı çok karıstırdılar.maltepe hastanesinde başka Bi hekim olan sadık bey de ben kendi oğluma yapmayacağım ameliyat sana yapmam fakik yaptırma dedi.bilemiyorum ne yapacağımı hocam gerçekten.gozlukle yasaması zor lens kullanıyorum ancak şaşılık olayı sonradan gelişti çift görme olayı arttı o ayrı canımı sıkıyor Allah yardımcımız olsun ne diyim şuan muallaktayım yaş 21 bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auckland -- 19 Mayıs 2018; 1:3:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

Ben fakik olucam hocam hocam bak sende araştırmışsın az çok biliyorsun ama burda sorun katarakt tan çok endotel hücre kaybında yıllık %1.8 endotel hücre kaybı söz konusu ileriki yaşlarda kornea ya zarar verebilir ancak Veni Vidi olsun dünya göz olsun her sene kontrol edileceğini risk görülürse lensin cıkaralıbilecegini çok düsük ihtimaller olduğunu söylediler.kaldı ki kartal Lütfi Kırdar hastanesinde fakik göz içi Lensi yapıldığına dair bir makale okudum makalede 32 hastaya yapılan implatasyon sonrası 2 yıllık hastalar izlenmiş ve endotel hücre kaybı açısından bakılmış güvenilir sonucuna varılmış. Ben -11.25 sağ -11.75 sol miyopi hastasıyım.sorun şu bende ortaya çıkan her iki gözdeki şaşılık bunu nasıl halledecegiz bilmiyorum yani doktor önce fakik yapıp sonra izleyelim duruma göre göz kaslarına müdahale edelim dedi kafamı karıştıran başka şey devlet hastanesinde mi olsam özel hastanede mi (şaşılıktan bahsediyorım) fakik ameliyatında Dünya göz visian icl kullanıyor buda fda onaylı olup 500.000 ameliyat %99 memnuniyet veren Bi firma bileniyorum.ameliyat olacaktım ancak en son gittiğim Maltepe Üniversitesi tıp fakültesi Hastanesinde doktorlar şaşılık ameliyatını önce botoksla sonra cerrahi ile yapabileceklerini söylediler.fakik Lensi yaptırma dediler.endotel hücrelerini korumalıyız dedi lütfen yaptırma dedi hakika hanımdı doktor cok ilgilendi kendisi.kafamı çok karıstırdılar.maltepe hastanesinde başka Bi hekim olan sadık bey de ben kendi oğluma yapmayacağım ameliyat sana yapmam fakik yaptırma dedi.bilemiyorum ne yapacağımı hocam gerçekten.gozlukle yasaması zor lens kullanıyorum ancak şaşılık olayı sonradan gelişti çift görme olayı arttı o ayrı canımı sıkıyor Allah yardımcımız olsun ne diyim şuan muallaktayım yaş 21 bu arada

Alıntıları Göster
    Dostum öncelikle çok geçmiş olsun, karar vermek zor sonuçta göz bu , doktorlarla yaptığın görüşmelerde şaşılık problemini çözdükten sonra fakik yapılabilir mi dendi, anladığım kadarıyla şuan şaşılık senin için daha öncelikli devlet mi özel mi demişsin, bana kalırsa önemli olan hastaneden ziyade doktor, eğer sana güven veren bir doktor varsa devlettede olabilirsin.Şaşılık için yapılan ameliyatla ilgili hiç bir bilgim yok doktorların çok sık yaptıkları bir ameliyat mı, bu tür vakalarda tecrübesi olan biri tercih edilmeli. Fakik içinde hala karsızım, ucuz bir ameliyat değil yaptırırsamda üçe beşe bakmam bana en çok güven yere yaptırırım. Eğer bu ameliyatı yaptırıran arkadaşlar tecrübelerini bizlerle paylaşırsa çok yardımcı olurlar.

• RsnCkr R kullanıcısına yanıt
    Merhaba göz numaram sizinle aynı çok kararsızım yardımcı olabilirseniz sevinirim önerirmisiniz malum gözlükler çok kalın 28 yaşındayım ve çok sıkıcı hale geldi riskleri avantajları nelerdir gece çok araç kullanıyorum uzun yol falan sıkıntı oluyormu

• Merhaba Arkadaşlar bende bu cumartesi göz içi mercek için dünya göz beylikdüzüne muayeneye gidicem. Gelişmeleri paylaşırım.
  • Bende göz içi Mercek ameliyatı oldum 2 sene oldu gece Işık’larda parlama hareli görme çok yoğun ,ve derece de sanırım arttı doktora gittim kapsül acıcaz rahatlarsın dedi açıldı 2 gün oldu evet görüntü tekrar iyi oldu ama gece parlama hareli görme ayni.sonrasi bilmiyorum nasıl olacak

Kapsül parlatma / açma işlemi olan varsa benimle paylaşır mi ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.