Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
29
Favori
278.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok geçmiş olsun benimde sol gözden ameliyat oldum tek odaklı onun üstüne addon sağ gözüme de sizinki gibi Alcon ponoptix toric mercek trifokal mercek önerdiler peki bu şekilde yaşamınıza devamı ediceksiniz yoksa değişim olurmu ogrenebildinizmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bircosmopolitan kullanıcısına yanıt

Şu anda bir sorunum yok tamamen kalktı ilk zamanlar sokak lambaları gözümü baya alıyordu 1 sene sonra tamamen yok oldu diyebilirim.

• Keremkasikci1907 kullanıcısına yanıt

Şahane, az insanda gördüm hare sorunu ortada kalkan. Diğerleri de sorun yaşamadığı için muhtemelen yorum yazma gereksinimi duymuyor bundan dolayı olumsuz yorumlar ön plana çıkıyor. teşekkürler.

• bircosmopolitan kullanıcısına yanıt

Bu postu yeni gördüm öyle bir gireyim yazayım dedim tabi ki sorun yaşamayan çok fazla insan var :)

• Aramızda vitrektomi+katarakt ameliyatı geçirmiş kimse yok sanırım 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Katarak gelişmesi sonucu, doktorum göz içi lens tedavisi önerdi, ancak araştırmalarım sonucu kararsızlığım daha da arttı, sebepleri

1-Trifokal lens takıldığında uzak,orta,yakın sıfır olmasa da sıfıra yakın olması,

2-Gece ışık kaybı, yüzde 10 civarı olacağı,

3-Gece ışıkların çevresinde halo ( hale ) olması,

4-Gece ışık hüzmelerinin ( glare ) oluşması

5-Şeker hastası olunmaması ( şimdi yok ama ilerleyen zamanda şeker çıkarsa, ne olacak )

Bu sorunların yaşanacağı konusunda ifadelerin trifokal ( akıllı lens ) değilde monofokal lense doğru kaymasına sebep oluyor.

Ben bu ameliyatı geçirmiş arkadaşlardan vereceğim adresten HALO @ GLARE SİMULATÖR aracılığı ile, ameliyat sonrası nasıl gördüklerini gösterir durumları burda resim olarak gönderirse ve daha sonraki aylarda görüntüdeki değişme varsa yayınlarlarsa bizlere ve ameliyat olacak arkadaşlara çok yardımcı olacağına inanıyorum.

http://www.mediawebtool.com/practicetools/drkramer_roosendaal/halo--glare-simulatie/index.html

simülatör adresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musfan -- 3 Temmuz 2021; 15:33:46 >

• musfan M kullanıcısına yanıt

Ben özelde çalışan bir doktora danıştım sonradan olursa şeker sorun olmaz dedi ne kadar doğru bilmiyorum

• Arkadaşlar ponoptix toric mercekmi yoksa physiol mi daha kaliteli mercek acaba bilgisi olan varmı bir gozu monofokal bir gözü trifokal mercek olan varmı

• erasta E kullanıcısına yanıt

Merhaba ne durumdasınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Nnry

Çok geçmiş olsun benimde sol gözden ameliyat oldum tek odaklı onun üstüne addon sağ gözüme de sizinki gibi Alcon ponoptix toric mercek trifokal mercek önerdiler peki bu şekilde yaşamınıza devamı ediceksiniz yoksa değişim olurmu ogrenebildinizmi

şuan vakit bulup doktora gidemedim en kısa zamanda farklı bir yere danışırım. Para için değişim yapabiliriz de diyebilirler farklı ilaçlar damlalar varsa onları kullanmaktan yanayım şimdilik

• erasta E kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun benimde bir gözüm monofokal mercek diğerinde de katarakt ilerledi çoğu doktor tek göz trifokal olsa olur diyor çok hastam oldu diyor ama ben çok korkuyorum geri dönüşü zor çünkü

• oak57658800 O kullanıcısına yanıt

Merhaba sizide çok merak ediyorum tek gözden ameliyat oldunuz çünkü ataptasyon sağlayabiliyormusunuz acaba şuan nasisiniz

• Nnry N kullanıcısına yanıt

merhaba , hocam siz ne yaptınız ? ne karar verdiniz ?

• mtg07 kullanıcısına yanıt

Merhaba sizdedemi aynı sorun var ben 10 gün içinde ameliyat olacağım sol gözümden monofokal mercek ameliyatı olmuştum sağ gözümdende Alcon ponoptix olucagim hayirlsii ins memnun kalırım kendim gibi olanı çok aradım lakin bulamadım sorduğum ve danistigim tüm özel hastane doktorları çok rasladik dedi ama bilemiyorum ins hakkımızda hayırlısı olur hafta içi anestezi randevum var

• merhaba bende astigmat yoktu .tek göz trifokal lens ile idare ediyorum. diğer göze lens takıyorum ama onu da 2022 de olacağım lens eziyetli. Lens takmadan tek gözle de gün geçirebiliyorum öyle söyleyeyim size. Ben memnunum sadece çok yakın görüş bulanıyor. ama günlük işlerimi ve işyerini gözlüksüz rahatlıkla idame ettirebilecek seviyede trifokal lens.

• Rabbim başka dert vermesin ins hafta içi bir aksilik olmazsa ins covit testi yaptırıp ardından ameliyat olacağım ins doğru kararı vermisimdir bende hakkımızda hayırlısı olsun benim sol göz monofokal mercek 0.75 astimat kaldı sağ gözümde de 0.50-0.75 arası oldu söylenmişti daha önce bana takılacak mercek ponoptix TFNT00 20.5 trifokal mercek sağ gözüme ins gerek duymam ve müdahale gerekmezse ins sol gözüme dokunulmayacak adaptasyon sorunu oluşursa sol gözüme add-on mercek takılacak monofokal mercek üstüne takılan bir mercek oda merceği trifokal e çeviriyormus hakkımda hayırlisi olur benimde ins sizlerede Rabbim başka dert keder vermesin ins bende gelişmeleri paylaşırım buradan çok teşekkür ederim dönüş yaptığıniz için halelenme yada TV telefon bakarrken parlak ekran olduğu için sorun oluyormu hayırlı geceler diliyorum

• otostopcu97 kullanıcısına yanıt

Merhaba kardeşim sanada çok teşekkür ederim dediğin gibi araştırdım ve add-on mercek sadece rayner markada varmış iyiki yazdın çok teşekkür ederim ins kandiracakti o hastane beni Rabbim sana da başka dert vermesin hakkımızda hayırlısı olsun

Cümlemizden razı olsun. Size tavsiyem hastane bazinda değil de, doktor bazında muayene olmaniz. Araştırmalarını mümkün mertebe yabancı kaynaklardan yap daha bilgi sahibi olursun. Google çeviri kullan anlayabildiğin kadar anla. Hakkınızda hayırlısı olsun sağlığınıza kavuşursunuz inşallah

• otostopcu97 kullanıcısına yanıt

hocam add-on mercek ameliyatini özelde mi oldun nerden temin edebiliriz Türkiye firması hakkında bilgin varmı ben dün sağ gözümden Alcon ponoptix TFNT00 trifokal mercek ameliyatı oldum şuan bulanık göruyorum ve ağrım var 1 hafta damla kullanicam ve bu gözümdende eğer görüş net olmazsa lazer olacakmisim monofokal olan gözüme de add-on mercek takılacak bu firmaya ulaşmak istiyorum bilgin varsa bana dönüş yaparsanız sevinirim

Hocam dokuz Eylül profesörü ismet durak. Turkiyede üstüne yok. Hocaların hocası yani

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.