Merhaba arkadaşlar 35 yaşındayım nedeni belirsiz Katarakt gelişti gözümde bu konuda yakın zamanda bir paylaşım görmediğim için konu açtım gözümde gelişen katarakt hızla ilerledi ve malesef 3-4 ay gibi kısa sürede görme sorunum oluştu pandemi kaosunda üniversitesi Hastanesi'ne başvurmuştum ilk ve tetkikler orada devam etti 2 defa dosyam kayboldu malesef o yüzden belli başlı bir doktorumda olmadı yaklaşık 8ay önce sol gözümden monofokal mercek ameliyatı oldum ameliyat sonrası doktorum katarakt imin çok sert olduğunu 6 ay sonra lazer olmamı önerdi 1 aylık sürede damlalarımi düzenli kullandım sağ gozum gördüğü için çok aramadım başta sol gözümdeki yakın görme sorununu ve malesef kısa bir süre sonra da sağ gözümde ilerledi katarakt 2 numara gözlük ve 0.75 astimat gözlüğü kullanmaya başladım sol gözüm için bu sırada araştırdım ve akıllı mercek adı altında 3 odaklı trifokal ,multifokal gibi mercekleri keşfettim cogu profile yazdım ama benimle aynı sorunu yaşayan birini bulamadım malesef şuan geldiğim son nokta şükür katarkt dışı bir hastalık yok gözümde ama hangi özel hastaneye gitsem doktorlar bana monofokal mercek üzerine addon mercek ameliyat olmadığım gozumede trifokal mercek onermekte ama gittiğim bütün devlet hastanesi doktorları daha temkinli yaklaşıyor hatta büyük bir çoğunluğu monofokal mercek ile devam etmemi ömür boyu gözlük kullanmamı söylüyor benim istediğim çözümü varken bu ameliyatin neden ömür boyu gözlüge mahkum kalayım halime binlerce şükrediyorum Rabbim hiç göremeyenlere gün ışığını görmeyi nasip etsin inşallah çözümü varken ben bu şansımı kullanmak ve 3 odaklı mercek ameliyatini olmak istiyorum bana ve birçok benim gibi ameliyat olmak isteyipte çekinen arkadaşlara ameliyat olan arkadaşlar yorumda bulunursa çok sevinirim olumlu yada olumsuz yönleri nelerdir bu ameliyatin Rabbim verdiği hiçbir nimetten geri koymasin bizleri ins
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 36
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 223 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic