Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
29
Favori
278.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben katarakt ameliyatı olarak Alcon Panoptix Trifokal lens taktırdım. Katarakt sorunum yoktu ama kapalı açı glokom nedeniyle göz içi basıncın düşmesi için tavsiye edildi doktorlar tarafından. Ameliyat olalı 1.5 ay oldu. Uzak yakın görme sorunum kalmadı. Ancak benzer ışık sorunları var. Hareler çok büyük. Her türlü beyaz renk parlıyor. Daha erken ama göz bunlara nasıl alışacak bilmiyorum, kalıcı olmasından korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sakıncası yoksa nerde ve ne kadar a ameliyat oldunuz bende yakın zamanda olmam gerekiyor 35 yaşındayım katarakt gelişti benim gözümde birde memnun kaldı iseniz doktor isminide yazabilir misiniz

• muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

Merhaba şuan nasisiniz

• oak57658800 O kullanıcısına yanıt

Merhaba 35 yaşındayım katarakt gelişti benim gözümde de şuan nasisiniz size takılan mercek trifokal torik mi acaba bende 0.75 astimat var Alcon trifokal toric mercek önerdiler

• Nnry N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, doktorum alconun tek odaklı olan merceğinden taktı daha önceden vitrektomi ameliyatı geçirdiğim için 2 ve 3 odaklı merceği önermedi fakat hiç bir mesafe net değil heryeri dalgalı görüyorum yakın lda 3 numara uzakta 1 numara gözlük kullanmam gerek ama daha hiç gözlük takmadım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok geçmiş olsun ben geçen yıl tek gözden monofokal mercek ameliyatı oldum sol gözümden şimdi sağ gözümdede ilerledi sol göz ameliyattan sonra 0.75 astimat kaldi özele gittim 1.00 numara kalmış denildi bana Özel hastane Alcon trifokal toric mercek önerdi ameliyat olmadığım gözüme olan gozumede addon mercek takalım dedi doktor açıkçası adaptasyon sorunu olurmu bilemiyorum benimle aynı durumu yaşayan varmı bilmiyorum şuan sağ gözüm ilerlediği için 2 numara yakin gözlüğü kullaniyorum sol gözüm için birde ameliyat tan 6 ay sonra lazer oldum keşke olmasa idim uzağım daha çok bozuldu alt yazı Tv'de vs dalgalı bayabir zorlaniyorum gözlüksüz kendi yazimi bile okuyamıyorum siz nasıl yazabiliyorsunuz gözlüksüz tek gozdenmi oldunuz Rabbim kimseyi sağlık ile imtihan etmesin gerçekten çok zor benimki 1 yıl içinde çıktı ve çok çabuk ilerledi baştan neden monofokal mercek takıldı derseniz oda bizim bilgisizliğimiz ve doktorumuz alternatifleri söylemedi devlet hastanesi olduğu için belkide birde pandemi çok sikitili bir süreçte oldum malesef hakkımızda hayırlısı olsun inşallah benide aydınlatan bir arkadaş çıkar forumda herkese acil şifalar diliyorum

Sizlerede çok geçmiş olsun ALLAH kimsenin başına vermesin çok zor bir durum tek gözden ameliyat olduğum için çok zorlqanmıyorum fakat ameliyatsız gözümü kapatınca her yeri dalgalı görüyorum gözlük takıncada düzelmiyor birazda kafaya takan biriyim baya psikolojim bozuldu napacağımı bende bilmiyorum merceğin değişmesi için 2 prof la görüştüm hiç biri tavsiye etmedi değişimi kendi doktoruma tekrar gidip merceği değişmesi için ikna etmeye çalışacam bu arada hangi şehirdesiniz

İstanbul'dayım mercek 1 ay içerisinde değişiyormuş sorunsuz ondan sonra sıkıntı olabiliyormuş yapıştığı için o riski kimse göze almıyor bilginiz olsun değiştirmek istiyorsanız gerçekten çok zor karar vermek birde seçenek sunuluyor ama garanti yok diyor doktorlar şaştım kaldım yaşım ileri olsa idi sorun etmezdim yakın gozlugu ama ne kadar yaşayacağımızı Allahim bilir eğer uzun bir yol bizi bekliyor ise gözlüğe tutsak olmak çok zor tak çıkar tak çıkar bendede psikoloji kalmadi

Benim 2 ay olacak ameliyat olalı ankaraya gidebilirseniz ulucanlar göz eğitim ve araştırma hastanesinde kenan sönmez i tavsiye ederim mercek değişim konusunda ben ilk 10 günden sonra farklı doktorlara gittim hiç biri tavsiye etmedi değişimi görüntü net olmadığı için ben bu riski alacam artık sanırım

• Umarım en doğru kararı verirsiniz sizde bende çok teşekkür ederim tavsiyeniz içinde Rabbim tüm hastalara şifa versin

• 8 sene önce gözlerimi ilasik ile çizdirdim, kalıcı göz kuruluğu yaptı. Gözlerimde tekrar bozuldu. Bulgur için elde ki pirinçten oldum. İzmir kaşkaloğlunda baya iyi paralar verip olmuştum. Lazeri tavsiye etmiyorum. Merceği araştırmadan yapma, göz çok sıkıntılı en ufak bir kaşıntı şikayeti bile çok olumsuz etkiliyor.

• hckoca H kullanıcısına yanıt

Sizede çok geçmiş olsun malesef göz başka birşeye benzemiyor birde takılan merceklerin geri dönüşü olmuyormuş malesef bu deneyimi ameliyat sonrası öğrendim ins hayırlı bir doktora denk geliriz

• ares74 A kullanıcısına yanıt

Merhaba sakıncası yoksa nerde ve ne kadar a ameliyat oldunuz bende yakın zamanda olmam gerekiyor 35 yaşındayım katarakt gelişti benim gözümde birde memnun kaldı iseniz doktor isminide yazabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ares74

Ben katarakt ameliyatı olarak Alcon Panoptix Trifokal lens taktırdım. Katarakt sorunum yoktu ama kapalı açı glokom nedeniyle göz içi basıncın düşmesi için tavsiye edildi doktorlar tarafından. Ameliyat olalı 1.5 ay oldu. Uzak yakın görme sorunum kalmadı. Ancak benzer ışık sorunları var. Hareler çok büyük. Her türlü beyaz renk parlıyor. Daha erken ama göz bunlara nasıl alışacak bilmiyorum, kalıcı olmasından korkuyorum.

Geçmiş olsun. İnşallah ilerleyen zamanlarda istediğiniz gibi bir görüntüye kavuşursunuz. Muhtemelen uzun yıllar devam edicek gibi. Burada tecrübelerini paylaşan kişilerden anladığım kadarıyla. Benim de 9 ay oldu hala devam ediyor. Geceleri rahatsız ediyor. Bir çözüm bulan varsa buna paylaşırsa sevinirim.

• erasta E kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun yeni bir mercek cikmis Alcon vivity iol ışık sacilmalarini engelliyor ve göz keskinliği daha net oluyormuş ama yeni uygulanmaya baslamis Türkiye dede uygulaniyormus bu mercek sizlere faydası olurmu bilemiyorum çok mu rahatsiz ediyor gece evde açtımiz tavan lambalarida mi etkiliyor acaba

• Dekolman ameliyatı olanlara neden 2-3 odaklı mercek önerilmiyor? Ne gibi sakıncaları varmış?

@muhammet2403

• Atlantic kullanıcısına yanıt
    Aynı hastalığın tekrarlama riski yüksekmiş geceleri hareli ve çift görme neredeyse kaçınılmaz olduğunu söyledi görüştüğüm proflar

Monofokal merceklerde risk olmuyor mu acaba bir bilginiz var mı?

• Atlantic kullanıcısına yanıt
    Monofokal dq herhangi bir risk sıkıntı olmuyormuş zaten sağlık bakanlığının karşıladığı tek mercekte monofokal mercek

• bestfrht B kullanıcısına yanıt

Merhaba yıllar geçmiş ama siz ne yaptınız acaba durumunuz nedir ins görürsünüz aynı durumdayım

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.