Merhaba size nasıl bir mercek takıldı geçmiş olsun gözlük ihtiyacı duyuyor musunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
göz içine mercek yerleştirme (20. sayfa)

-
-
Merhaba öncelikle yaşınız kaç bende sol gözümden tek odaklı mercek ameliyatı oldum monofokal şimdi diğer gözümde de katarat ilerledi doktorlar bana sol goz üstüne addon mercek Alcon sağ gözümede ponoptix toric Alcon mercek onerdi çok kararsızım benim gibi ameliyat olan bir hasta arayışında yım addon mercek ameliyatı olduğunuz gözünüz nasıl şimdi uzak yakın orta mesafe diğer gözünüzün görüş açısı nedir nasil bir mercek var kusura bakmayın çok sordum ama tam aradığım kişisiniz ins beni umutlandirirsiniz çok geçmiş olsun size ve tüm arkadaşlara Rabbim başka dert keder vermesin ins
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba yaşım 24. Bahsettiğim gibi 3 ve 4 yaşlarında hem soldan hem sağdan katarakt geçirdim ve o zaman yapay mercek takıldı tek odaklı. Sanırım geçen sene addon lens takıldı rayner marka İngiliz çok bilinen bir marka. Alcon un tek odaklı Addon mercegi yok. Bakın alconun tek odaklı mercegi var ama tek odaklı yada çok odaklı addon mercek uretmiyorlar. Bu koşullarda rayner en iyisi oluyor. Benim sol gözüme yapıldı addon. Çünkü gormemin yüzde 80 ini sol gözüm üstlenmiş dominant yani. Sağ gözüm de sorun yok görüyor ama ikisi açıkken beynim daha çok solun gösterdiği görüntüyü işliyor. Tabi ben bunu farketmiyorum günlük yaşamımda bu doktorların söylediği bir bilgi. Ameliyattan önce -9.5 miyop , -2.5 astigmatim vardı ve uzak orta mesafeyi hiç görmüyordum ama yakınım çok iyidi. Ameliyattan sonra miyop 0 derece oldu astigmat 0.75 kaldı ama tek odaklı olduğu için maalesef +2.5 bir yakın sorunum oldu. Bunu biliyordum aslında. Yanımda bir yakın gozlugu taşıyorum. Yakın ile işim olduğunda yakın gözlüğümü takiyorum yaşlılar gibi. Sorun etmiyorum çünkü günümün çoğunda gözlüksüzüm ve bu çok büyük mutluluk. 0.75 astigmat kalması bile doktorun kalitesi çünkü takılan mercek tek odaklı idi yani sadece miyopu duzeltecekti ama astigmat ta hemen hemen kayboldu zaten o kadar az ki farketmiyorsun bile. 3 odaklilar mükemmeliyete kavusmadi daha. Gece halelenme ışık alması gibi problemler kesinlikle var ve ben böyle birseyle yaşamak istemedim. Zaten add on takıldı, ilerde mükemmel bir performansa gelirse 3 odaklilar, add on lensi çıkartır ondan taktiririm çok daha kolay bir işlem. Günlük hayatımda hiç bir sorun yok ne halelenme olsun, ne kaşıntı olsun. Sadece çok telefon veya PC ye bakarsam sol gözüm yani tek ameliyat olan gözüm kızarıyor buda sanırım o gözü yüzde 80 kullanmam ile alakalı. Yani bu benim kişisel göz kullanimim ile alakalı ama bu bahsettiğim çok nadir oluyor ve buda çok problem yaratmıyor. Belki normal bir insanın bile aylık bazda bu kadar kizariyordur. Tekrar söylüyorum ama Alcon addon lens hiç bir şekilde uretmiyor butun yabancı kaynaklara baktım. Addon lens te ise tek önerim rayner İngiliz 100 senelik firmadır. Onun dışında gözüme başka marka taktırmam ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok gecmis olsun kardeşim Rabbim şifa versin ins yaşında çok gencmis bende 36 yaşındayım İstanbul'dayım sol gözümden Katarakttan monofokal mercek ameliyatı oldum sağ gözümde ilerledi katarakt şimdi sol gözüm için bende +2 numara gözlük kullanıyorum benimde sol gözde 0.75 astimat kalmış daha önce benim göz problemim yoktu kataraktin da neden gelistigi bilinmiyor ilaç kullanmış olabilirsin diyorlar ama kortizonlu herhangi bir ilaç kullandığımı da hatırlamıyorum ben bu yakın gozlugunden kurtulmak mümkünse eğer kurtulmak istiyorum ama addon mercek takılırsa ve tek odaklı ise ben anlamadım doktor bana addon mercek takılırsa uzak yakın görüşünüz olur dedi sol göz için sanırım bende sol gözümu daha çok kullanıyorum görüş olarak şuan sağ gözüm görmeyecek dercede ama çok aşırı rahatsız etmiyor ve ondanda ameliyat olmam lazım ben şöyle dusundum eğer bu mercekler ile görüş açısı uzak yakın biticekse neden gözlük işkencesi çekelim diye düşünüyorum Rabbim uzun ömür verecekse ben çok unutuyorum gozlugumu kaybediyorum koyduğum yeri bulamıyorum çocuklarımda küçük onların yazılarını telefonumu bilgisayari gözlüksüz kullanamıyorum sağ gözüme de addon ponoptix toric trifokal mercek önerdiler bugün bir devlet hastanesine gittim doktorlar kararsız yaptır diyen yok sen bilirsin bilsem zaten yaptiricam memnun olabilirsinde olamazsında bunun garantisi yok diyorlar hangi özele sorsam ben çok yaptım bu ameliyatı bize yaptır diyor para icinmi gercekmi bilemiyorum çok korkuyorum o yüzden sizin görüşünüzü almak istedim küçükken takılan merceğiniz neden uzaginizi sıfırlanmadi sizin acaba tek odaklı monofokal mercek uzağı sifirliyormus yada 0.25-0.75 arası numara kalabiliyormus şimdi ben bu addon mercek ameliyatı olursam bu defa yakını görüp uzağı göremeyecek miyim sol gözümle
-
Siz gözlüksüz ne kadar yakını göremiyorsuz birde telefon bilgisayar kullanabiliyor musunuz ben 30-40 cm den sonra yazılar bu ekrandaki yazdığımız yazıdan büyükse eğer çift yada eğik gibi dalgalı zor görüyorum klavyeyi monofokal olarak takılan mercek değişmesi çok riskli olduğu için addon mercek önerdiler üstüne bu ameliyatlar malesef öyle tak çıkar zor oluyormuş ve hasar bırakma olasılığı yüksekmiş
Hocam bahsettiğim seneler 2000 2001 seneleri. Çok garip bir şekilde katarakt gelişmiş. 1.5 yaşlarında falan. Babam annemler hep nazar der. Bir yere gitmişim misafirliğe onun dönüşünde olmuş neyse bunlar başka bir tarafı. Gözüm neden sifirlanmadi, o zaman mercekler şimdi ki teknolojinin yarisi değil. Üstüne üstlük kimse birseyden anlamıyor turkiyede mercekler bulunamıyor falan. Ayrıca ben çocuk olduğumdan takılan mercek zamanla küçük gelecek çünkü gözüm olsun, göz içim olsun hep büyüyor ve mercek uyum sağlamıyor. O tarihlerde benle aynı yaşta olanların gözleri hep kör kalmis veya şaşı olmuş. Yani neden sifirlanmadi sorunuzu gectim görmem mucize. Benim doktorum prof dr ismet durak, senin şansın der hep babam çünkü belki 40 şehirde 50 doktora göstermişler hep yüzde 10 max görür ilerde demisler. Bu bahsettiğim doktor Dokuz eylul universitesinin hocası. O zaman ameliyatı yapiyor ve derslerde izletilen bir ameliyat kameraya çekiliyor. Son ameliyatimida O yaptı. Sizde kesinlikle gidin katarakt ta tr de üstüne yok. Diğer meslektaşlarına ismini sorun hepsi tanır bilir hürmet gösterir. Bu arada ben mıknatıslı gözlük kullanıyorum çok kullanışlı sizede tavsiye ederim cok hafif boynunuza asiyorsunuz unutuyorsunuz. Tekrarlıyorum size alconun add on lensi diyen varsa yalan söylüyordur uzaklaşın acilen. Rayner var 1stq var add on lenste. 1stq alman markası ama daha 10 senelik firma. Rayner 100 senelik köklü bir İngiliz firması. Yakını Dert etmeyin ben bazen mesleğim gereği projeleri okuyamıyorum yaşım 24. Sizin yaşınız 35 gözlük için daha uygun yaşınız. Dediğim tarzda bir gözlük alın emin olun hiç gozlugu onemsemezsiniz. Hem çok güzel bir hava katıyor hoşuma gidiyor. Bir de gözünüze 3 odaklı bir mercek takılmadan imkanı yok 3 mesafeyi göremezsiniz. Bu gözün odaklanması ile alakalı. Yani size tek odak add on mercek takacak ve siz artık tüm mesafeleri göreceksiniz, bu imkansız çünkü bu lensler böyle çalışmıyor. Gözlüğün linkinide atayım bir optikte deneyin emin olun hoşunuza gidecek
-
Çok teşekkür ederim hoca üniversite demi özel muyanesi varmı kendisine ulaşmak için en azından fikrini almak isterim çok geçmiş olsun tekrardan derdini veren dermaninida verir ins benimde iki ay içinde gelişti birden sol gözüm 3-4 ayda kapandı sağda 6-7 ay içerisinde çok hızlı ilerlediğini söyledi ameliyat yapan doktor biz 3 odaklı çok önermiyoruz diyor ozeldede bana söylenen sol gözde monofokal uzak odaklı mercek olduğu için addon takip esitliycez dedi hiç sormadım ben onuda 3 odaklı olucak zannettim sağ gözüme de alcon ponoptix toric mercek ikisini dengeleyeceklerini söylediler hatta bi hastanede sadece sağ gözüme tirifokal mercek uygulayalim beyin tolere eder büyük ihtimalle diyor sonra yaptırıp ortada kalmak var bu işte sizin sağ gözde addon mercek demi iki gozunuzdeki de aynı mercek
Hocam senin aklın çok karışmış. İsmet hoca en son üniversiteyi bıraktı sanırım. Bir yandan dersler bir yandan ameliyatlar yordu sanırım. Ama hala dokuz Eylül hastanesine git göz bölümünün tepesinde fotoğrafı vardır. Karakteride mükemmel bir kişi. Burda görüyorum bazen doktor tavsiye ediyorlar. Bir bakıyorum Google da dünya kadar ismi reklamı var. İyi doktorun bu tarz şeylere ihtiyacı olmaz. Sen muayene parasını verip bir randevu alacaksın. Gireceksin sen soracaksın o anlatacak. Ne diyor ise bil ki en doğrusu o dur. Ben hala şaşırıyorum tek odak takip nasıl miyop ve astigmati aynı anda götürdü. Izmirde muayenesi. Google da ara mapsten yerini bulursun.
Bende sadece katarakt vardı miyop astimat yoktu astimat ameliyattan sonra çıktı öncesinde varsada bilinmiyor çünkü kataraktin ilerlemeden önceki yapılan tetkiklerin olduğu dosyam nasıl oldu ise kayboldu banada söylenen her operasyon bir risk ameliyat öncesinde var olmus olabilir sonrasında da gelişmiş olabilir dendi benim kafamı encok karıştıran şey hiç kendim gibi bir hastaya rastlamadım ilk siz oldunuz benzer durum
Dediğim gibi hocam. 2 ve 3 yaşlarında ameliyat oldum. 2 gözüme de tek odaklı takıldı gözümle beraber büyüyecek bir cins lens. Birine yakın tek odaklı diğerine uzak tek odaklı. Beynim, ben büyüdükçe sol gözümün görüntüsünü işlemeyi seçmiş. Halbuki son add on ameliyattindan önce sol gözüm baya sorunlu idi. -9.50 miyop, -2.5 astigmata kadar gelmişti. Sağ gözüm -2.5 miyop, -1.5 astigmatti. Sol gözümden ameliyat oldum tek odaklı. Sağ gözümü duruma göre yapariz dedi doktor ve ben gerek duymuyorum şuan Sağ gözüm ameliyatına. Sağ gözüm ameliyat olmadığından yukarıda yazdığım dereceler devam ediyor. Ameliyattan sonra miyop sıfırlandı sol gözümde miyop yok. Astigmat kalmasını bekliyoduk ve biraz miyop kalmasını bekliyoduk. Astigmat -2.5 den 0.75 e geldi miyop ta sıfır şuan. Ama tek odaklı uzak olduğu için şuan yakını göremiyorum net bir şekilde. Hipermetrop +2.5 derece. Uzaginiz ne kadar iyiyse yakın o kadar kötüdür, yakınınız ne kadar iyiyse uzak o kadar kötüdür. Tek odaklı aslen bir seçim işi. Hangisini seçmek istersin ? Bir de şu tarafı var. 3 odaklı seçip halelenmeyi kabul edecek misin? Hayatını zora sokar mı? Bence sen günlük rutinlerini takip et ve not al ona göre kararını ver. Bir de şunu kabul et. Sen istesen de istemesen de bir hastalık geçirdin ve bunun mükemmel bir çözümü yok. Senin merceklerin kul yapımı birsey. Doğuştan gelen o keskinligi bundan sonra hiç bir şey saglamayacak sana. Bunlari içinde kabul et ve ona göre kararını ver. Başta yakını göremeyince çok üzüldüm yıprandım keşke 3 odaklı taksam dedim. Ama sonra alıştım yakın gözlüğe. Çünkü hiç bir 3 odak bu kadar keskin bir görüş sağlayamaz uzakta. Parlama yok harelenme yok. Gece istediğim yere gidiyorum. Telefonun yazılarını büyüttüm gozluk takmadan da okuyorum. Yakında isim varsa takıyorum gozlugu zaten boynuma asılı, işimi görüp çıkarıp gözlüksüz devam ediyorum. Hiç dert etmedim ya ben yakını şimdi böyle görüyorum 50 yaşımda ne olacak diye. Mümkün olduğunca fikir alın doktorlardan ve aman size tavsiyem bütçenizi bilemem tabi ama, lütfen maximum 10 bin TL daha eksik olsun diye daha kötü bir doktorda ameliyat olmayın. Ucuza maalesef iyi doktor olmaz, herkes kendi bilgisini ve tecrübesini satıyor ve herkes herseyin farkında. İnşallah muvaffak olursunuz. Dediklerimi unutmayın artık mükemmel bir görüş beklemeden hayattan ne istediğinize bagli olarak kararınızı verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otostopcu97 -- 1 Temmuz 2021; 2:1:8 >
-
Benim merak ettiğim konulardan biri gözlüklü 10 numara miyop 5 numara astigmat olan birini düşünün. Otoyol tabelalarındaki yazıları okumak oldukça zorlayıcı oluyor yakın mesafede okunuyor fakat 50-60 mt mesafede okunması oldukça güç.
böyle bir kişi göz içi mercek lens ameliyatı olduktan sonra örnek verdiğim gibi mesafedeki yazıları, objeleri nasıl görüyor?
-
-
-
Gece her türlü ışık etkiliyor diyebilirim. Loş ortamlarda da biraz buğulu görüntü oluşuyor. Rahatsız edici görüşünün çoğunu kapatıyor dev gibi halkalar. Görüşüme benzer fotoğraflar bulabilirsem eklerim buraya.
-
Merhabalar 2019 eylül ayında venividigöz bakırköy şubesinde op doktor BERKANT BOZDAĞ tarafından fakik iol operasyonu geçirdim.Gözlük numaralarım 6.5 7.00 arasında idi.Operasyondan sonraki ilk bir kaç ay sorunlu geçti sorun dediğim ağrı sızı değil gece ışık hareleri olması ışığa karşı hassasiyet durumları oldu bunun dışında bir sorun yaşamadım .İyi ki olmuşum diyorum gerçekten çok memnun kaldım şimdiye kadar gözlük kullandığıma yanıyorum 28 yaşında oldum keşke 21 22 yaşında olsaymışım.Göz yapım lazere uygun değildi daha önce dünyagöz de Efekan bey'e gitmiştim o da bana fakik iol olmalısın demişti daha sonra venividiye gittim arada fiyat olarak ciddi fark vardı.Operasyon sonrası Berkant bey ve ekibinin tutumlarından çok memnun kaldım başlarda 2 3 ayda bir kontrole gittim sonra 6 ay sonra 1 seneye çıkardık .Bugün başka bir yere bir kontrol amacıyla gittim dedim yer farklı olsun orada ölçümlerde 0.25 çıktı derecem astigmat ise 0 50 çıktı 7.00 dan önünü göremeyen birisinin bu duruma gelmesi gerçekten harika bir şey.Sorusu olan varsa cevap verebilirim.
-
Hocam kornea kalınlığınız nedir?
-
Merhaba geçmiş olsun hocam, fakik başka fako tamamen bambaşka bir operasyon bu ikisini kesinlikle birbiriyle karıştırmayalım katarakt olan bir kişi fakik olamaz fakik gözlüklerden kurtulmak isteyenler için yapılan operasyondur katarakt olan kişide mercek saydamlığını kaybettiği için göremez bu yüzden kendi merceğini lazerle kırıp çıkardıktan sonra yapay mercek takılır bunada fako iol denir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
400 civarındaydı tam hatırlamıyorum 500 altında olursa lazer olamazsın dediler iki hastanede de
-
Evet benim ki fakik iol.Ölçüler alındıktan 1 ay sonra İngiltere'den lenslerim geldi gözümden herhangi bir şey çıkarılmadı çok ufak bir kesik açılıp lens yerleştirildi zaten jel gibi bir şey elinde ki alet ile iyice göze düzgün bir şekilde yerleştirdi.İlerde sorun çıkarsa istediğim an çıkarttırabiiyorum bu açıdan lazere göre avantajı var geri dönüşü olan bir şey
-
Işık hareleri ne durumda peki? Azalma oldu mu yoksa hala devam ediyor mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X