Şimdi Ara

göz içine mercek yerleştirme (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
668
Cevap
26
Favori
270.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada, üstteki mesajımda yazdığım eksikleri bu mesajımda tamamlıyorum. Ben katarakt ameliyatı hikayemizi paylaştım fakat bu gözün içine mercek yerleştirme için de aynen geçerlidir.

    Ayrıca bazen size yeni göz içi mercek hatta trifokal mercek bile takılsa, gözlük kullanmaya devam etmeniz gerekebilir. Her ne kadar "trifokal mercekler" sizi tam anlamıyla gözlükten kurtaracak gibi tanıtılsa da, bu her hasta için geçerli değil. Trifokal merceğe rağmen yakın ve uzak için size gene de gözlük gerekebilir. Aslında gözlükten tamamen kurtulma hikayesi de biraz ticari palavra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 11 Aralık 2021; 19:11:15 >
  • Tamamen doğru katılıyorum size 36 yaşındayım gitmedigim hastane kalmadı hangi özel doktora gitti isem bana trifokal mercek önerdi ama devlet Hastanesinde kararı sana bıraktı ama monofokal tercih ediyoruz denildi devlette birçok prof hocaya danıştım trifokal in abartdigini monofokal kadar güçlü bir bakış olmadığını insanlarin gözleri bozuk olduğu için bunu fark edemediğini söyledi doktorlar bende katarakt çok hızlı ilerledi o yüzden aradaki farkı bilebiliyorum önce sol gözümden monofokal mercek ameliyati oldum sağ gözümde birkac ay içinde kapandi yakın gözlüğü kullanmaya başladım çok okumak zorunda olduğum için 3 küçük çocuğumda var gözlük daha önce hiç kullanmadigim için ben çok zorlandım sonra tekrar mercek arayışına girdim özel hastane fiyatları çok yüksek sonra herşeyi göze alıp tek gözümden trifokal ameliyat olmaya karar verdim sağ gözümden fiyatlar 15 ile 30 bin arası biz merceği temin ettik ve devlet Hastanesinde ameliyat oldum mercek fiyatı 4000 TL arkadaşlar maalesef özel hastaneler aynı merceği fahiş fiyata bizlere takıyor artı onlar toptan alıyorlar gerçekten ticarethane olmuş ne kadar artı birşey istersen o kadar da sorun olabilir dedi doktor gözlerimde 0.75 astigmat varmış ama bana normal trifokal mercek takıldı alcon marka 1 ay içinde adaptasyon sağladım yakinimida görebiliyorum uzağıda ama sağ gözümün görüş kalitesi uzakta asla monofokal mercek gibi değil daha zayıf yakınıda beni idare edecek kadar görüyorum şükür pürüzsüz değil ama okuyabiliyorum Halo şükür bende olmadı iki göz ile bakınca ama deneme yapınca sağ trifokal gözümün hem görüş açısı hem de kalitesi sol gozum gibi değil şuan memnunum arada yakına bakarken bulanıklık oluyor göz açıp kapatmak gerekiyor birde astigmat olduğu için net değil ama kötüde değil ameliyat olmak isteyen arkadaşlara kendi adıma tavsiyem iyiki iki gözde de trifokal ameliyat olmamisim bu beni mutlu etmezdi şükür şuan adaptasyon sorunumda yok ameliyat olmadan önce çok düşünün ve imkanınız varsa merceği kendiniz temin edip devlet yada üniversite hastanesinde ameliyat olun aynı mercege fahiş fiyat ödemeye hiç gerek yok bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nnry N kullanıcısına yanıt
    Merceği nereden ne şekilde temin ettiniz hocam bende sol gözden katarakt ameliyatı oldum devlet hastanesinde (monofocal mercek takıldı), firmalar trifokal Merceği şahışlara satmadıklarını söyledikleri için alamadım yaş 30

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar katarakt ameliyatı olup daha sonra görmede azalma yaşayıp merceği temizlettiren varmı aramızda amleiyat sonrası 10/10 görüyordum 8 ay oldu şu an 10/4 gibi görüyorum mercek kirlenmiş lazerle temizlenmesi gerekmiş ama hiç bir doktor bu işlemi yapmak istemiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

    Size söylenen durumu anlayamadım. Mercek temizletme dediğiniz nedir? Gözünüzde ikincil katarakt mı oluştu? Eğer durumunuz ikincil katarakt oluşumu ise, "ikincil katarakt" katarakt değildir. Pek çok hastada ameliyattan bir süre sonra (bazı hastalarda birkaç ay, bazı hastalarda 1-2 yıl içinde) yeni takılan merceğin yüzeyinde yeniden hücreler birikmeye başlar. Bir görüşe göre, bu hücreler aslında ameliyat sonrası süreçte gözün kendi kendini tamir etmeye çalışmasıyla ilgili olabilir. Fakat ikincil kataraktın neden ortaya çıktığı hala tam olarak anlaşılabilmiş değil. Bu hücreler biriktikçe, görme kaliteniz bozulur. Önce cam gibi görürken, sonrasında durumun bozulmaya başladığını fark edebilirsiniz.

    Böyle bir durum ameliyat sonrasındaki periyodik kontrollerde tespit edilebiliyor. Eğer ikincil katarakt ise, çok kısa süren küçük bir müdahale ile sorun ortadan kaldırılıyor.

    Önemli Not: Göz doktoru değilim. Annemin 2018 yılında geçirdiği katarakt ameliyatı sonrasında bilgi edinebilmek adına yabancı tıp /doktor sitelerini okumak zorunda kaldığım için, bu detayları öğrendim.





  • Nnry N kullanıcısına yanıt

    Öncelikle geçmiş olsun. Umarım mercek kaynaklı şikayetleriniz azalmıştır. Bildiğim ve okuduğum kadarıyla, tek gözünüze hangi mercek önce takılırsa, daha sonra diğer göze de aynı tip mercekten takılması gerekir. Bu durumda, sizin tek gözünüze monofokal takıldığı için, aslında ikinci göze de monofokal takılması gerekirdi. Size neden ikinci göze trifokal takıldığını anlayamadım.

    Ayrıca önemli bir noktanın bir kere daha altını çizmek istiyorum. LÜTFEN MERCEK DEĞİŞTİRME AMELİYATI OLMADAN ÖNCE, RETİNA DOKTORU KONTROLÜNDEN GEÇİNİZ. SIRADAN GÖZ DOKTORUNA DEĞİL, UZMANLIK ALANI RETİNA OLAN DOKTORA GİDİNİZ. SİZE HANGİ MERCEĞİN UYGUN OLUP OLMAYACAĞINA ANCAK RETİNA UZMANI KARAR VEREBİLİR.

    Ayrıca mercek tercihini size bırakan doktor, hastane vs. den de uzak durunuz. Kime hangi merceğin takılabileceği doktorun bilgisi dahilindedir. Siz bunu bilemezsiniz. (Kendiniz göz doktoru olmadığınız sürece)





  • midezolam M kullanıcısına yanıt

    Ben de 9 ay önce Alcon Trifocal lens takdırdım. Uzak ve yakın gözlüğü tamamen bıraktım, görüş gayet net. Ancak akşam ışık halkaları halen çok yoğun ve beyaz ışıklarda parlama var. Siz bunları tamamen aştınız mı, ya da hiç olmadı mı ? Araştırmalarım nöroadaptasyon ile bir süre sonra alışılacağı yönünde. Ancak bu alışma "kabullenme" mi , yoksa "yok sayma" mı olacağını anlamıyorum. Sizin durum hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Geçmiş olsun

  • Öncelikle geçmiş olsun. Katarakt ameliyatını annem geçirmişti ve ona da aynı mercekten takılmıştı. Bu süreçte doktor doktor dolaşırken öğrendiğimiz bazı bilgiler şöyle:

    Bildiğiniz gibi, trifokal mercekler hem uzağı, hem orta yakını, hem de en yakını görmek için tasarlanmış mercekler. Bu mercekleri gözünüzün önünde şöyle canlandırabilirsiniz. Bir daire ve bu dairenin üzerinde dairenin kenarları boyunca yan yana sıralanmış küçük, siyah noktalar var. Bu siyah noktalar sizin yakını iyi görmenizi sağlıyor. Fakat gün geceye döndüğünde, bu noktaların her birinden kaynaklı olarak ışıklar yansıyor, dağılıyor yani yakını iyi görmeniz için eklenen bu noktalar aslında trifokal merceklerin en önemli dezavantajı. Bize doktorların söylediği kadarıyla, bu durumun bir çözümü yok. O nedenle, bu mercekler gece çalışmak zorunda kalan kişilere uygun değil. Örneğin, siz geceleri işiniz nedeniyle araba kullanmak zorunda olan bir şoför olabilirsiniz. Bu durumda, bu mercekler size uygun değildir.

    Bunun dışında, bazı hastaların göz bebekleri doğuştan daha büyük olabiliyor. Bu hastalara çok odaklı (trifokal) mercek takıldığında veya miyop/ hipermetroptan kurtulmak için lazer yapıldığında bu hastalar geceleyin ışıklarda dağılmalar ve yansımalar görüyorlar.

    Bu ışık dağılmalarının ve yansımalarının belki bir tek istisnası olabilir. O da belirli bir yaştan sonra ( Bu 70-75 veya üzeri bir yaş olabilir) yaşlanma kaynaklı olarak vücutta bazı fizyolojik değişiklikler oluyor. Örneğin, yaşlanan insanların göz bebekleri küçülüyor. Ancak göz bebekleri küçüldüğü zaman, geceleri şikayete konu olan ışık parlamaları, yansımaları ve dağılmaları ortadan kalkabiliyor.





  • 2021 yılında hala şu katarakta ameliyatsız çözüm yok.

  • Ayrıca katarakt sorunu sadece insanlara özgü değil. Bildiğim kadarıyla, kedi ve köpeklerin gözlerinde de katarakt gelişebiliyor. Hatta yıllar önce BBC' de bir ev köpeğinin gözüne yapılan katarakt ameliyatını izlemiştim. Hayvancığın gözünün içinden çıkardıkları göz merceği taşlaşmıştı. Görüntüsü oldukça ilginçti.

  • passero P kullanıcısına yanıt
    Katarakt sonrasi yapılan ikinci bir işlem, ayakta lazerlemi yapılıyor yoksa cerrahi yollarlamı yapılıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhammet2403 M kullanıcısına yanıt

    Eğer sizdeki durum ikincil katarakt ise, bu işlemin adı "YAG LAZER" uygulaması. Belki 5 dk kadar süren, kısa bir lazer uygulaması ile gözünüze müdahale ediliyor. Bu müdahaleden sonra gözünüzün katarakt ameliyatından sonra olduğu şekilde, bantlanması gerekmiyor. İşlem de oturarak yapılan bir işlem. Diğer ameliyatta olduğu gibi uzanmanız gerekmiyor. Bildiğim kadarıyla, bu işlemden sonra göze koruyucu amaçlı olarak damla reçete ediliyor ve bir süre damlatmanız gerekiyor.

  • 5 gün oldu akıllı lens operasyonum.önce kendim lensleri alayı dedim.Zeiss lens türkiye satıcusına ulaştım oradan şahsa satış yapan firmayı buldum.bende astşgmatta olduğu için 500 euro +kdv fiyat verdiler.bursa osmangazide kampanya varmış orada 700 euroya bir göz yapıyorlarsı diğer şekilde uğraşmak istemedim ce burada ameliyat oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar belki faydasi olur diyr yazıyorum burda sizin yorumlariniz bana cok faydali oldu

    Ben subat ayında bayrampasa gox vakfi dr ali sipahier e ameliyat oldum fakik iol gozluklerim 17 19 miyop astigmatti cok memnunum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca katarakt oluşumu ve lazerle göz ameliyatı sonrası için iki önemli bilgiyi daha paylaşayım.

    1- Burun Tıkanıklığı için Kullandığınız Kortizonlu Damlalar Gözünüzün Kabusu Olmasın.

    Alerjik bünyeli hastalarda çoğu zaman burun tıkanıklığı yaşanabilir. Burada anlatmak istediğim burun tıkanıklığı nezle, grip vs gibi bir duruma bağlı olmayan ve sürekli olan bir burun tıkanıklığı. Hatta çoğu zaman bu hastalar KBB doktoruna gittikleri zaman, doktor bu tıkanıklığı gidermek için "kortizon" içeren ve burnun içine "fısfıs" olarak sıkılan bu damlalardan reçete eder.

    Bazen "kortizon" içerikli bu burun damlaları grip, nezle gibi geçici süreli tıkanıklık durumlarında da reçete edilebiliyor. Sorun da burada başlıyor. KBB doktorları tarafından reçete edilen bu damlalar hem tıkanıklığa çözüm değil, hem de sürekli kullanmaya başladığınız taktirde, gözünüzde kesin olarak katarakt oluşum nedeni.

    Dolayısıyla çok zorda kalmadığınız sürece KBB doktorları tarafından reçete edilse bile, "kortizon" içeren sprey damlaları kullanmayın. Eğer mutlaka kullanacaksanız, toplam kullanımınız 1-2 günden fazla olmasın.

    Ne yazık ki, bu damlaların zararları KBB doktorları tarafından yeterince bilinmiyor veya önemsenmiyor.

    2- Eğer zamanında gözünüzdeki miyop veya hipermetrobu düzelttirmek için lazer ameliyatı olduysanız, ameliyat olmadan önceki göz ölçümlerinizi (reçetelerinizi) mutlaka saklayın.

    Pek çok kişinin gözlerinde zaman içinde katarakt gelişebiliyor. Katarakt ameliyatının doğru yapılabilmesi için, lazer ameliyatı öncesindeki göz ölçümleriniz gereklidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 25 Şubat 2022; 19:12:41 >




  • Merhabalar buradan uzun yıllardır yorumları okuyorum benim de 7,5 miyop 1,25 astigmatım var ve gözlerim lazer için uygun değil yaşım 33 . Doktorum bana da akıllı lens önerdi kendi göz merceğimi çıkarmadan ama güvenemediğim için yaptırmak istemedim. Daha önce ameliyat olmuş ve göz merceği çıkarılmamış olan varsa buradan beni bilgilendirebilirler mi lütfen..

  • selam arkadaşlar glokom hastasıyım 3 damla kullanıyorum katarakta gelişti doktorum katarak ameliyatı önerdi prof kendisi dışarda özel bir göz hastanesinde yapıyor ameliyatlarını alcon lens tek odaklı takacağım dedi 10.000 tl fiyat var her şey dahil önerirmisiniz daha önce katarak ameliyatı olupta tek odaklı lens taktıran sorun yaşadımı herkeze geçmiş olsun saygılar

  • Elifelif39 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aynısından ben de ameliyat oldum. 2 sene oldu. benim yazılarımdan tecrübelerime bakabilirsin paylaşmıştım. Gece ışıklar etrafında halkalanmalar devam ediyor. Loş ortamlarda özellikle beyaz renkli cisimlerde parlamalar oluyor . benimde göz numaram sizinki kadar vardı. Doktor ameliyat olmadan önce gözlükle gördüğün gibi görürsün demişti ben de burun kıvırıyordum daha güzel görüntü bekliyorsun çünkü. Şimdi diyorum ki keşke gözlükle gördüğüm gibi görsem :) Süslü lafların hepsi yalan. Hipermetrop gibi yakını mesela göremiyorum. Gözlükle eskiden en küçük yazıları bile okurdum. Geceleri karanlık ortamlarda görüş keskinliğin gidiyor. Karanlık ortamda siyah cisimleri bile seçerdim. Şimdi karanlık yolda bazen asfalta adım atamıyorum tedirgin oluyorum uzay boşluğu gibi geliyor.


    Ameliyat olma kararı sizin. Bu dediklerimi de göz önünde bulundurun.





  • wquzun kullanıcısına yanıt

    Öncelikle uzmanlık alanı retina olan bir göz doktorunun kontrolünden mutlaka geçmenizi ve o doktorun tavsiyesi doğrultusunda hareket etmenizi öneririm. Genellikle kendisine katarakt teşhisi konan ve ameliyat olması gereken birçok hasta tek bir doktorun kontrolünden geçer, ikinci bir doktora gitmeyi zaman ve para kaybı olarak görür. Çoğunlukla gittikleri doktorlar da retina doktoru değil, uzmanlıkları farklı alanlardan olan doktorlar olur (katarakt ve lazer cerrahisi gibi) Bu durumda çoğu hastaya gözün arka tarafına hiç bakılmadan yani o hastanın ileride başka hastalıklara (diyabet gibi) yakalanma yatkınlığına bakılmadan mercek tavsiye edilir. Tavsiye edilen mercekler de ne hikmetse, çok odaklı (akıllı mercek) diye geçen mercekler olur.

    Oysa olması gereken katarakt ameliyatı olacak bir hastanın gözünün bütünüyle değerlendirilmesidir yani normal göz kontrollerinde bakılmayan gözünüzün arka tarafının göz tomografisi ve gerekirse göz anjiyosu da çekilerek kontrol edilmesidir. Zira bazen bu tip kontrollerde sizin farkında olmadığınız başka hastalık belirtilerini yakalamak veya ileride yakalanma ihtimaliniz olan başka hastalıklara karşı önceden önlem almak mümkün olur.

    Bunu özellikle paylaşmak isterim çünkü benzer bir durum annemin katarakt ameliyatı nedeniyle bizim de başımızdan geçti. O tarihlerde ameliyatı yapan doktorumuz yaklaşık olarak 15 yıllık göz doktorumuzdu ve biz kendisine çok güvendik. (Bu arada, bu doktor bey lazer ve katarakt cerrahisi uzmanıdır). Annem de başka hiçbir doktora gitmek istemedi, doktor bey de anneme merceklerle ilgili doğru düzgün bilgi vermedi. Mercek tercihini de anneme bıraktı. Annem de akıllı mercek olarak geçen mercekleri tercih etti. Fakat ameliyattan sonra da özellikle hava karardıktan sonra, taktırdığı mercekler nedeniyle ışıklarda hare etkisi yaşamaya başladı. Geceleyin ışıkların olmaları gerekenden çok daha büyük, dağınık ve parlak olduğunu söylemeye devam ediyor. (Ameliyat olalı tam 4 seneyi tamamladı.) Biz işin başında böyle bir sorun yaşayacağımızı bilmiyorduk çünkü doktorumuz bize bu şikayetlerden hiç bahsetmemişti.

    Sizin durumunuza gelince. Yukarıda yazdığım geceleyin ışıklarda hare problemi genellikle tek odaklı merceklerde karşılaşılan bir durum değil. Karşılaşılsa bile, çok nadir. Fakat akıllı mercek diye tabir edilen merceklerde en sık yaşanan sorun. Ayrıca ismini yazdığınız Alcon bildiğim kadarıyla oldukça kaliteli bir mercek markası. Anneme de bu markanın merceği takılmıştı.

    Umarım fikir verebilmişimdir.





  • passero P kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim arkadaşım bilgilendirme için tek odaklı taktıracağım doktorumunda uzmanlık alanı retina görev yaptığı hastanede ayda bir kontrole gidiyorum glokom hastası olduğum için her ay oct çekiliyor insanın kendi merceği gibi olmaz ama görme kalitem çok düştü kataraktan dolayı birde doktorumun söylediği kataraktan sonra GİB (göz içi basıncı)2,3 derece düşme olacağı yönünde ayrıca 3 doktora göründüm 3 de ameliyat önerdi tercihimi sizinde daha önce yazdığınız gibi retinacı olan kendi doktorumdan yana kullandım size ve sevdiklerinize sağlıklı günler dilerim.

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.