Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar anlatıyorum Bu sorun ; asus gpu tweak , msi afterburner ,oCCı ,aida64, un. heaving gibi testtir, overclocktur v.s. programları kurcalarken başıma gelen bir durum. Şimdi biosa girip stabil veya stabil olmayan O/C değerlerini işlemciye verdim. Ekran kartının da asus gpu tweak programında GTX770 için bulunan "G" (gaming mode) ayarlarını bire bir profil "1" e aktarım save,ledim. Sorunun başlangıcını burası baz alırsak, muhtemelen anakartın üzerinden geçen akımlarda elektroniksel bir devreye zarar verdim. Bu da ekran kartından ziyade anakartada yük bindiren aida64 ü çalıştırnca hatayı almama sebep oluyor. Ha aida64 ü çalıştırmasam da bazı oyunlarda (Aiion Online) 1 kere olmak koşuluyla alıyorum. Yazılım olsaydı eğer, attığım format ve bios güncellemeleriyle sorunun tamamen ortadan kalkması gerekirdi, ki sıfır kurulum yapıp ,sadece aida64'ü kullandığımda da aynı hatayı alıyorum. (sadece win7 yeni donanım bulundu,ekran kartının driveri,ni kendi kuruyor v.s. ) Sorunun temeli yazılımsal,programsal olabilir ama yazılımı kurcalarken oluşan hata donanımsal. Benim tespitlerim bu yönde..

Anakartta Çizgi çıktı diyor vatan a mail atıyorum, size bildirilecektir deniyor. Olmadı bir de telefon açarım bugün

• Hocam ben bilgisayarı açıyorum başlata basıyorum bir gidiyor chromeu açıyorum bir gidiyor benimki sizinkinden 1000 kat beter test mest açınca gitmiyor tek windows açılıyor gidiyor core temp açıyorum bir gidiyor mouseu oynatıyorum bir gidiyor gpu load ne zaman %10 gibi bir değeri geçse gidiyor diye düşünüyorum kendimce çünkü şu an lol oynuyorum fpsyi 30 a sabitledim 30 dakikadır oynuyorum bir sorun çıkmadı çünkü gpu kullanımı %4 fln
  • Banada oluyo benim bildiim kadariyla benimki yazilimsal. Benchmqrk ve grafii az oyunlarda olmuyo grafikli oyunlarda cok cabuk hata oluyo bazen cizirti duzelmiyo restart ediom. Moralinizi bozmim ama 5 aydir cozemedim hic tamirciye baktirtmadim ama. Bu hata insanin yasama sevgisini emer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bir dakika, ASUS GPU tweak'te gaming mode diye bir şey yok. Gaming mode diyorsan MSI bir karttan bahsediyorsun.

ASUS GPU Tweak içerinde BIOS'a yazan bir tuş var. Diyelim bir OC ayarı yaptın ve stabil, bu ayarı kalıcı hale getirmek için ismini hatırlamadığım bir tuş var, ona basınca kartın BIOS'una kaydediyor ve kalıcı OC oluyor. Öyle bir şey mi yaptın acaba!?

Bu bahsettiğim tuş ROG kartlarda çıkıyor yalnız.

Ekleme : Şimdi baktım, G tuşu varmış ve 20mhz ekliyor (uzun zamandır kullanmıyorum GPU Tweak'i). +20Mhz ile öyle bir arıza olmaz. Oluyorsa at gitsin zaten o kartı... Ben +180 veriyorum bir şey olmuyor :)

Bu ele, alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Mayıs 2014; 10:33:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: su_şişesi

Banada oluyo benim bildiim kadariyla benimki yazilimsal. Benchmqrk ve grafii az oyunlarda olmuyo grafikli oyunlarda cok cabuk hata oluyo bazen cizirti duzelmiyo restart ediom. Moralinizi bozmim ama 5 aydir cozemedim hic tamirciye baktirtmadim ama. Bu hata insanin yasama sevgisini emer.

Hatanın kaynağı yazılımsaldır ona birşey diyemem. Donanıma fiziksel hasarı anca kasanın içine açıp verebilirsiniz. Peki yazılımla verilemez mi?

Anakart Nedir?
    Bu terimi her nekadar bilgisayarlarla ilgili olarak kullansakta anakartlar, televizyonlardan bilgisayarlara kadar bir yelpazede değişik elektronik cihazlarda bulunmaktadır

Bilgisayarlar için ifade edecek olursak, anakart bilgisayarınızın bütün parçalarının ve çevre birimlerinin bağlandığı ve bu birimlerin arasındaki iletişimi sağlayan elektronik devredir.

Bilgisayar donanımlarını birbirlerine bağlamak ve koordineli halde çalışmalarını sağlamak için kullanılan bir donanımdır. Parçaların aralarında iletişim kurmasını ve gerekli işlemlerin gerçekleşmesini sağlamak için anakartlar üzerinde harici işlemci yanında kart işlemcileri de bulunmaktadır. Chipset olarak ta adlandırılan bu işlemcilerin bilgisayar performansı üzerinde çok etkili oldukları bilinmektedir.

Dahili parçaları birbirine bağlamanın yanında bilgisayarı dış çevre ile iletişimini (ses, görüntü, veri) sağlamak içinde üzerinde portlar bulunmaktadır. Kısaca bilgisayarların olmazsa olmaz parçasıdır. Günümüzde birçok anakart üreticisi firma (intel, asus, gigabyte, msi vs..) genellikle birkaç chipset üreticisinin işlemcilerini kullansalar bile kartlar üzerindeki diğer donanım ve araçlar ile birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalışmaktadırlar.

Kaynak:http://anakart.nedir.com/#ixzz31CZ6CtWa

Anakartın üzerinde ekran kartı ve işlemciden daha çok detay var. Cipsetin üzerine kalem pille ver 1,5 voltu bozuluyor mu bozulmuyor mu görelim Benim bu güzel anlatımdan anladığım anakart bir iletişim birimi, sen yollardan birini bozarsan her türlü hatayı ,her türlü şekilde alabilirsin (pc ile oyunda,testte,internette hatta boşta dururken)..

Not: Bilgisayardan çok çok anlayan biri değilim ama mantık yürütüyorum, tabi hatalıda olabilirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Mayıs 2014; 10:36:30 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Anakart anakart deyip duruyorsun, hala şu anakartına serviste ne işlem yapılmış söylemedin!?
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    kardeşim, anakart çizgiden çıkmış salı akşamı, o arada çizgiye sormadım ne yaptınız diye çünkü telefonu açan vatandaş sadece giriş-çıkışı kontrol ediyormuş. VAtana hemen ertesi gün mail attım, cevaben "ürün tarafımıza ulaştığında yetkililerce haber verilecektir" denmiş. O halde benim vatanı arayıp "hayırdır?" demem lazım değil mi. Bende bugün arayıp ne olduğunu (işten fırsat bulur bulmaz) soracağım. Daha öncede söyledim bana detaylı bir bilgi verildiğinde anakarta şu yapılmış işlemciye bu yapılmış diyeceğim zaten. En kötü hiç birşey yapılmamışsa 8-9 gün serviste neden beklemişin sualini kendileri bizati soracağım. Bütün "anakart" dandır mesajlarımın sonuna ekliyorum "benim fikrim bu yönde diye" asla önyargılı yaklaşmıyorum %1milyon donanımdır demiyorum, bence diyorum.
    Biostata ayarlari kurcaladiniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci Overclock ile ilgili ayarları, fan ayarlarını kurcaladım ama çok aşırı değil tabiki. Ayrıca biosu güncelledim eski sürüm yeni sürüm flashladım.

Bu arada bu sorunu alıp yazılım anlamında birşey deneyen var mı? Somut birşey yapan var mı?
    Bios ayarlarini tekrar orjinal haline getirdiyseniz problem yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana anakartın pcie slotlarından gibi geliyor bu akşam 6-7 gibi açarım kasayı balkonda içini bi temizlerim kompresörle üst taraftaki radyatör full toz olmuş hava almıyor içeri ısınmaya başladı seidon 240m o sırada pcie slotunuda değiştiriceğim ekran kartını başka slota takıcağım sonucu yazarım akşam
  • Vatanda hakkaten bir kazmalık var arkadaş anlamadım gitti. Vatan ı arıyorum ürün henüz gelmedi diyor. O sinirle çizgiyi arıyorum 07.05.2014 de ..... irsaliye no.su ile teslim edildi Vatan a deniyor. Demekki kazmalık o oparatördeki Selin Hanım ı oraya dikende
  • -Bios güncellendi
    -Default halde denendi - Voltajlar yukarı çekip denendi
    -Sıcaklıklar 65 dereceyi geçmiyor
    -Gpu saat hızları düşürülüp denendi.
    -Pci ex slotları denendi(2 tane)
    -Son 6 aylık sürücüler denendi.
    -Güncel sürücüler ve DVD den gelen orjinal sürücüler denendi.
    -Windows formatlandı (8.1 den 8'e)
    -Fiziksel Bellek değiştirildi.(windows ayarından)
    -Ramlerin takılı olduğu slotları değiştirdim kit'in sadece birini kullanıp tüm slotlarda gezdirdim sonra diğerini kullanıp tüm slotlarda gezdirdim.
    -Sata slotlarını değiştirdim.
    Windows formattan sonra hiçbir program kurmadım sadece son sürücüler ve oyunu test ettim değişen bir şey yok.benim denediklerim bunlar arkadaşlar.Sorun hala devam ediyor.Yarın başka bir yerden r9 290 geliyor onu test edeceğim en son çare.

Bu arada yabancı forumlarda dolanırken kartın 8+6 pinlik enerji ihtiyacını karşılarken , dönüştürücü kullanmayın ondan olabilir tarzı birşey demişler onu da test edemiyorum şu anda.

• Newresim kullanıcısına yanıt
    Yazılım olarak sizde çoğu şeyi denemişsiniz. Zaten format olayından sonra yazılımdan olacağı konusundan uzaklaşıyor insan ister istemez. Kaynağı yazılım olabilir sorunun buna lafım yok. 335.27 yi kurarsın 13,4 ü kurarsın biosu güncellerisin donanıma zarar verirsin. Ben illa donanım demiyorum ama illa yazılımdandır diyen kişi çok var.
    ben işlemciye de pek ihtimal vermiyorum. Anakart veya Psu aklımdan geçiyor Sıkıntı çıkartabilecek parça konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Newresim

ben işlemciye de pek ihtimal vermiyorum. Anakart veya Psu aklımdan geçiyor Sıkıntı çıkartabilecek parça konusunda.

İmkan var ise ,yakınınızda Vatan bilgisayar gibi bir yer v.s. var ise anakartı test edin diyorum, şimdi bende bir iletişime geçmeye çalışacağım anakart ve işlemciyi servise verdiğim Vatan mağazasıyla.
  • Arkadaşlar bu hatanın sebebi sisteme oc yapıp kalıcı hasar sonrası oluyor demişsiniz ben sistemi yeni topladım bugüne kadar hiç OC dahi yapmadım ki zaten bilmiyorum bu hata ile karşılaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sealine -- 9 Mayıs 2014; 15:42:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sealine

Arkadaşlar bu hatanın sebebi sisteme oc yapıp kalıcı hasar sonrası oluyor demişsiniz ben sistemi yeni topladım bugüne kadar hiç OC dahi yapmadım ki zaten bilmiyorum bu hata ile karşılaştım

Hayır o/c yapıp demedim ben. overclock yapılınca olabilir dedim. Ama ana sebep. ister overclock yapın ister psu dan diyin ya da başka bir şey. fikrimce anakartın kuzey köprüsü , çip seti v.s v.s. herhangi bir etkenden (büyük olasılıkla voltaj ile ilgili) zarar görmesi. Nemden bile anakart zarar görmüş , devrelerinde hasar meydana gelmiş olabilir.

Edit: Vatan dan mesaj geldi yarın gidip anakartı alacağım sorunun ne olduğunu da buradan payşacağım arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Orijinalden alıntı: Sealine

Arkadaşlar bu hatanın sebebi sisteme oc yapıp kalıcı hasar sonrası oluyor demişsiniz ben sistemi yeni topladım bugüne kadar hiç OC dahi yapmadım ki zaten bilmiyorum bu hata ile karşılaştım

Hayır o/c yapıp demedim ben. overclock yapılınca olabilir dedim. Ama ana sebep. ister overclock yapın ister psu dan diyin ya da başka bir şey. fikrimce anakartın kuzey köprüsü , çip seti v.s v.s. herhangi bir etkenden (büyük olasılıkla voltaj ile ilgili) zarar görmesi. Nemden bile anakart zarar görmüş , devrelerinde hasar meydana gelmiş olabilir.

Edit: Vatan dan mesaj geldi yarın gidip anakartı alacağım sorunun ne olduğunu da buradan payşacağım arkadaşlar.

oc ile overclock aynı diye biliyorum hocam

• Güncel pcie slotunu değiştirdim o sırada bios pilinide çıkarttım elim değmişken biraz stabilleşti gibi bilgisayar ancak msi kombustor testinde 12 saniye dayandı sonra gitti eskinden 1 saniyede gidiyordu ve hatada çıkıyordu google chrome fln açabiliyorum artık ama hala sorunlu
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.