Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda çağ atlatacak mesajı yazıyorum.

Bende aynı sorundan muzdaribim fakat nasıl?

8gb ram,
    2 gb ekran kartı
    i7 işlemci laptopa sahibim. GTA IV, Mafia II, FIFA 14, PES 2014, CoD Ghosts, MW1-2-3 hepsini sorunsuz oynadım. Tek bir problem yaşamadım.
    Ama skype de sık sık görüntülü görüşmeler yaparım.

Son 1 aydır dikkat ettim hep skypeda görüntülü konuşma yaparken bu hata beliriyor sağ altta. Ne oyunlarda, ne internette, ne film izlerken hiç birinde sorun yok. Sadece ve sadece skypedayken oluyor. Bence sorun yazılımsal.
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    buyrun bana destek geldi
    yazilimsal olan versiyonuz biz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımsal da olabilir, peki neler denediniz? format attınız mı temiz bir kurulum? sürücülerin en güncel yayını orjinal sitesinden? Biosu update ettiniz mi? Bende hala aksine anakart veya işlemcinin yara aldığını düşünüyorum. Yara aldı derken çalışan aksam üzerinde küçük arızalar-çizikler var demek istiyorum. Saç kılı kadar küçük bir yara/çizik varsa kondansatörlerde, 0.005 voltta hata ortaya çıkıyordur belki. Elektronikçi değilim ama , tahminlerim bu yönde.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    valla ben bılmıyorum benım cozum ekran kartını değiştirmekle oldu eger devam etseydı sızın dedıgınız gıbı baska seyden kaynaklanabılırdı allahtan varya o hata yuzunden kafayı yıycektım bı ara :D
  • @1724950 Sizin laptop mu masaüstü müydü? Benim laptop yalnız..

@BORUBEY06 Hiç bir şey yapmadım hocam ne format ne bios update. zaten bios update yapmayı da bilmem. bilgisayar daha 6-7 aylık, servise götürsem mi kararsızım
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    benım masaüstü
  • Şu sıralar anakarttan şüphelenmeye başladım ancak kaliteli bir anakart niye böyle yapsın ancak her parça bozulabilir sizde hata anakartı değiştirincemi düzeldi?
    @BORUBEY06
  • daha anakart ve işlemci serviste ama deneme amaçlı vatandakiler değiştirmiş anakartı hatayı almamışlar. Ben özellikle eminmisiniz anakarttan olduğuna dedim , evet dediler. bakalım yarın çizgiyi bir arayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

daha anakart ve işlemci serviste ama deneme amaçlı vatandakiler değiştirmiş anakartı hatayı almamışlar. Ben özellikle eminmisiniz anakarttan olduğuna dedim , evet dediler. bakalım yarın çizgiyi bir arayacağım

Sizce vatanamı yoksa direk asus servisinemi götürmeliyim parçaları vatandan daha geç gelebilir diyorlar çabuk gelsin istiyorum.
  • Pci-ex slotu değiştirdim , ram slotlarını değiştirdim(dual ramden birini taktım diğerini denedim) , aeroyu kapadım , amd catalyst control center kurmadan sürücüleri kurdum , bütün sürüceleri kaldırıp en güncel sürücüleri kurdum , bütün sürücüleri kaldırıp orjinal dvd de gelen sürücüleri kurdum değişen birşey yok.Onun dışında biOSu default ayarına getirip tekrar deneyeceğim.bir de ekran kartını bellek ve işlemci hızını düşürüp tekrar deneyeceğim.Yine bilgilendiririm.
  • Newresim kullanıcısına yanıt
    valla hocam ben kasayi vatana goturtukden sonra temiz bir kurulumla isi cozdum ama sorunun kaynagini aramadim acikcasi
    benim ramler belki olabilir su an oc siz kullaniyorum
    donanimsal olsaydi illa hatayi yine verirdi ama 2 haftadir tik yok

• speedser1 kullanıcısına yanıt
    anladım son çare format düşünüyorum bende , dediğim şeyleri de denedim değişen bir şey yok hala aynı.

edit:o kadar paranoyak oldum ki google chrome'ı kaldırıp bir daha deneyeceğim.kafayı taktım yazılıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newresim -- 3 Mayıs 2014; 3:03:46 >
  • okanbey1 @ imkan varsa çizgiye götürün diyeceğim ama, arada pek bir fark yok. Yasal olarak elinizdeki servis formu (Vatan ın verdiği) geçerli diye biliyorum.

Newresim @ formatta atsanız sorun çözülmeyecek çünkü sizin yaptıklarınızı bende yaptım. Normalde yazılım olsa formatla hatanın yok olması lazım. Format attıp, yeni donanım(ekran kartı) bulundu der demez hemen aida64 kurup test ettim, pat hata yine çıktı. Sadece aida64 de olsa sallayacağım ama oyunlarda belli belirsiz yerlerde çıkıyor, oyunlar da online/multi olunca 0.01 m/s önemli.

speedser1 @ sorun yoksa çok iyi Değişim falan mı yaptılar acaba parça olarak yoksa yazılım mı yüklediler.?
    degisim felan olmadi
    sadece orginal win7 yukledi
    beni 1 saat sonra magazaya cagirdilar ahanda calisiyor sorun yok dedi eleman
    sistemi silip kasayi geri verecem dedi
    15 dakka magazada turladim kasayi teslim alip eve gittim
    2 saat usenmeden once anakartin driver larini daha sonra windowsun butun guncellemelerini kurdum service pack1 ide kurduktan sonra wnidowsun guc ayarlarini performansa getirdim
    ramlerin profilini kaldirdim bios dan
    en son olarakda ekran kartinin guncel surumunun turkce olani indirip kurdum
    2 oyun kurdum oynadim...internette video felan izledim mozilla ve crome kullanmam ben ekleyim
    ve pc yi yaklasik 24 saat acik birakip bf3 indirdim kurdukdan sonrada 6 saatten fazla oynadim
    2 haftadir da sukur sorun yok
    benim tahminim ramler ve anakartdan bu sorun eger yine tekrarlarsada gerisini vatan dusunsun ....

• quote:

Psu olması çok düşük bir ihtimal. Ama olabilir. 12x38 =456watt yapar. Ben bu sistemin 456 watt harcayacağını pek sanmıyorum.
    E.Kartı : 190w (normal 170watt)+20w
    İşlemci: 125w (normal 95watt)+5w+25w
    Anakart: 60w (normal 50/55w) +5
    Diğer : 55w (DVD Room, ram, fanlar, ışıklandırma v.s. )

Toplam: 430 watt kabaca abartarak yazmama rağmen yine 456 ya yetişemiyor. Yetişse bile +80 bronze özellik zaten bunun için değil mi?

Bence işlemci de bir kararsızlık var. Her işlemci 4.6 da stabil olmuyor , bunun sonucunda da görüntü sürücüsü yanıt vermekten kopuyor olabilir.

+80 Bronze demek, %80 üzeri verim demektir, yanlış mı biliyorum? 1000W çekiyorsa prizden sisteme 800w üzeri iletebilir.

Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 3 Mayıs 2014; 11:41:06 >

• speedser1 @ o zaman sendeki hata anlık oluşmuş diyebiliriz, yani başka bir sebepten. Süreklilik arz etmiyor demekki.

scorn @ aslında yüzdeden yola çıkarsak tam rakam alamayabilirz. Genelde 12v kanalından çıkışa bakılıyor.Bendeki psu 12v kanalında 38 amper güç sağlıyor , o da 12v x 38a = 456 watt güce denk geliyor. 550 değil yani. Ama 750 watt psu ile de denendi sistem hatayı yine verdi. Ekran kartıylada denendi "ekran kartının da suçu yok" Ankart ve işlemci de serviste şu an 8 gün oldu, bakalım ne çıkacak diye bekliyoruz. Kuvvetle ihtimal anakart diye düşünüyorum, yanılabilirim..
    Öyle , Dota 2 ve Dayz oynuyorum bu iki oyunda alıyorum hatayı ilginçtir ki, aida 64 falan kusursuz çalışıyor testler başarılı oluyor.Diğer oyunlarım da öyle saatlerce BF4 oynuyorum, Bioshock Infinite falan bitirdim bu sistemle tık etmedi.Durum sizinkiyle biraz farklı hocam.Şu vizeler geçsin de formatlıyıp tekrar deneyeceğim.Bu arada google chromela ilgili bir crash olabilir mi düşüncesi kafam da hala
    Benzer hatayı iki kere aldım, birinde ekran kartı ya da anakart sebepli (laptop) donanımsal idi, diğeri (yine laptop) driver kaynaklı idi. Ama sizin durum farklı gözüyor, ekran kartı sağlamlığı test etmişsiniz.
    En kısa sürede çözüme ulaşırsınız umarım

• anakart ama her sorunda dedigim gibi ortaya cikma sekli aldigi yaraya bagli. sende kuzey koprusu bende pce slotu cevresi hasarlidir. anakart uzerinde elektrik tasiyor normalde hangi birim hasar gordu bizim kestirmemiz imkansiz. bu yüzden bende oyunda , sizde internette , baskasinda baska birseyde hata vermesi bundandir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 3 Mayıs 2014; 19:26:30 >
  • quote:

anakart ama her sorunda dedigim gibi ortaya cikma sekli aldigi yaraya bagli. sende kuzey koprusu bende pce slotu cevresi hasarlidir. anakart uzerinde elektrik tasiyor normalde hangi birim hasar gordu bizim kestirmemiz imkansiz. bu yüzden bende oyunda , sizde internette , baskasinda baska birseyde hata vermesi bundandir diye dusunuyorum.

Sorun çözüme kavuştu mu şimdi ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.