Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sealine

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

anakart ama her sorunda dedigim gibi ortaya cikma sekli aldigi yaraya bagli. sende kuzey koprusu bende pce slotu cevresi hasarlidir. anakart uzerinde elektrik tasiyor normalde hangi birim hasar gordu bizim kestirmemiz imkansiz. bu yüzden bende oyunda , sizde internette , baskasinda baska birseyde hata vermesi bundandir diye dusunuyorum.

Sorun çözüme kavuştu mu şimdi ?

daha anakart ve işlemci serviste. 7 gün oldu haftasonu çalışmıyormuş çizgi soramadım
  • Daha herhangi bir gelişme yok sanırım , bugün bende format işine girişeceğim win 8. 64 bit'e geçiyim bakalım nolcak.
  • Newresim kullanıcısına yanıt
    Çizgi ile pazartesi görüştüm,akşam çıkıyor dediler anakartınız. Bugünde Vatan a mail attım. Anakarttan ne haber diye. Belki işlemciyide bekleyip beraber haber vereceklerdi bilemiyorum. Bir gelsin de sağ sağlim parçalar hemen deneyeceğim. Takibe devam

Size önerim eğer imkan varsa (vatan bilgisayar teknik servise v.s. gidip) başka bir anakart ile deneyin sisteminizi derim evvela
  • Eski anakartın mı geliyor yenisini mi veriyorlar? Ne bulmuşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Arkadaşlar Selamlar,

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

EDİT: AİDA64 EXT. TRİAL VERSİON İNDİRME LİNKİhttp://www.tamindir.com/aida64-extreme-edition/

Bendede aynı sorun oluyordu Format at düzelir dediler hakkatten düzeldi :D

• Bende daha sık olmaya başladı bu hata hatta bazen yazmayıp pc donuyor reset atmak zorunda kalıyorum
  • Aynen öyle arkadaşlar , bugün Windows 8 64 bit'e formatladım 8.1'den ,hiç bir program kurmadım windowsun üzerine ,bir tek winrar ve driverları kurdum , o kadar ki Google chrome bile kurmadım.Hatayı zaten genel olarak Dota 2 ve DayZ de alıyorum steam'i baştan kurup bunları kurdum.Uzunca bir süre sıkıntısız oynadım yaklaşık 2 saat sonra tam umutlanmaya başlamışken yaptı yine yapacağını.

Ek olarak:hdd ve ssdnin anakarttaki sata slotlarını değiştirdim.
    Bazen de @sealine'nın dediği gibi hata düzelmiyor windowsta res atmam gerekiyor.Çok acayip bunu çözmemiz lazım.

Acaba Vatan'a götürsem bakarlar mı , parçalar Vatan'dan değil ?
  • eskisi geliyor anakartın. 8 gün kaldı tam serviste , 8 iş günü yani. demekki bir yerleri yapıldı detayını vatana gelince öğreneceğim sanırım. Yani vatandan bana mesaj geldiğinde. İşlemciyi mi bekliyorlar nedir 2 sini bir mi verecekler anlamadım. Ama hatanın donanımsal olma ihtimali git gide artıyor arkadaşlar. Bu işin çözümü maalesef format değil. Bende denedim ama bir süre sessizleşen hata sonradan yine hortluyor.

Bence bulabilirseniz iyi bir bilgisayarcıda anakartınızı test edin derim.
  • Aida64 te fullstress test yaptırdım az önce 35 dk boyunca tık etmedi kart hayret bir şey ya.
  • Sen şu başlıktaki son mesajımı bir oku :)

http://forum.donanimhaber.com/m_90970705/mpage_2/tm.htm

Demek ki bir yerleri yapılmış ne demek!? Sormadın mı? Ne yaptnız, neden anakartımı 8 gün beklettiniz ve sonuç nedir? Bir tüketici olarak bunları sormak en doğal hakkın. Bu başlıktada yazmıştım; donanımlarınızı boşu boşuna servislere göndermeyin. Gönderiyorunuzda mutlaka takipçisi olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Mayıs 2014; 22:38:25 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    yok ben sadece çıkış ne zaman dedim tarih aldım. o derin soruları vatan a saklıyorum. nesi varmış ne yapılmış diye.. Ha baktım tırı vırı sallıyorlar çizgiyle iletişime geçerim. O işleri oyle üstün körü he tamam diyecek son kişilerden biriyim forumda, buradan ne yapılıp ne yapılmadığını paylaşırım tek tek. Çizgi mizgi bilmem de övmem de herkes gibi..Önce icraatı ne bir bakalım hele işlemciyi sorup soruşturmadım onun nesi varmış acaba , o da ayrı bir muamma
  • Hocam siz garantiye yollamadan önce başka bir pcie slotunda denemiş miydiniz? yabancı forumlarda yeni akım ı changed to another pcie slot and now it's working bunun gibi sözler dolanıyor yarın deniyeceğim bende
  • Arkadaslar bole teknis sorunlardan anlamam ama imzamdaki sistemimdede windows 8 64 bit yuklu 2 haftadir bendede yapiyo sunu fark ettim ekran kartinnin driverini guncellemistim bi ara 323.50 mi ole bisidi surum onu yukledim nvidia sitesinden ondan beri oluyor bence surucu ile alakali onda hata olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok denemedim, aynı slotta daha düşük güç tüketen bir kart denedim sorun çıkmadı. Burda aklıma şu geliyor, anakarttan ekran kartına giden elektrik akımının gittiği yolda bir arıza olabilir. Çünkü anakarttan da ekran kartına bir voltaj akımı var, bu yollardan biri hasar görmüş olabilir. Keşke deneseydim ama..

win 8.1 ile 323,50 ile alakası yok bu sorunun, format atıp aida64 ile test edin sorun varsa yine veriyor hatayı. %90 donanımsal bir arıza. Çok nadir %10 yazılımsal olabiliyor sanırım. Tabi benim fikrim bunlar
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    O hata ekran katina ocyi fazla verince oluyor.Msi after burner vs program kullaniyorsan kapat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

O hata ekran katina ocyi fazla verince oluyor.Msi after burner vs program kullaniyorsan kapat.

Doğrudur, bu hata ekran kartına işlemciye v.s. çok O/C yapınca oluyor olabilir ama sorun şu kapatınca,format atınca, O/C değerlerini normalinden aşağı çekincede düzelmiyor malesef. Anlık bir hata kalıcı hasara yol açıyor. Bu hasar da anakartta oluşuyor, şu an ki testler bu yönde yani. Anakartların üzerinden parçalara voltaj akımı var bildiğiniz üzere, bunun dengesini şaşırtırsanız üst seviye bir anakartta kullanmıyorsanız, bozulacak ilk parça anakart diye düşünüyorum şimdilik. Bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Hatanın başlangıç sebebi o olabilir çünkü o.c yapıyordum gpuya ama voltaj fln vermedim yaptığım ocda abartılı birşey değildi core clock +95 memory clock +150'mi neydi stabildi ısılar normaldi bence pcie slotunda bir sorun var gibi geliyor
  • Anakartı aldın mı? Boşuna kendini kurup donanımında bir şey arama, PCI EX yuvasında ya da kartın yollarında bir şey olsa mutlaka bakşa arızalarda verir. Bir hata olması için AIDA 64'ü çalıştırmanı beklemez. Paranoyak olacaksın :)

Bak diyorum bu iş yazılımla ilgili. Win 8.1 kurdum ve Aida64 OC altındayken bile hata vermedi. Şu an kullandığım sistemde veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Mayıs 2014; 9:44:50 >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Tabi kalici hasarlarda vermis olabilirsiniz Ben oc derken sadece cekirdek hizlarini yukseltmissinizdir diye dusundum.Yanlis voltaj parcayi yakabilir.Aslinda 2. El basit bir ekran karti alip denerseniz sorunun anakarttanmi yoksa ekran kartindan mi oldugunu anlayabilirsiniz.

• Zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.