Şimdi Ara

'Görev Yöneticisi' yok...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
16.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam herkese iyi geceler ve iyi forumlar...

Son günlerde "Görev Yöneticisi"ine ulaşamıyorum. İşletim sistemim Vista Home Premium 64bit. "Ctrl+shit+esc" kombinasyonu veya "ctrl+alt+delete" kombinasyonu olsun görev yöneticisi çıkmıyor.

Normalde ctrl+alt+delete kombinasyonuyla bir ekran gelir orada kullanıı değiş,pc kapa gibi burada görev yöneticiside olurdu fakat o listeden de kalmış olduğunu gçrdüm. Neden olabilir acaba ?

• Bu duruma bazı autorun virüsleri neden olur, Windows XP'de aşağıdaki şekilde açıyorduk. Vista Home Premium için bir dene olacak mı? Ayrıca dene bakalım; Başlat/Çalıştır'ı aç "regedit" yaz ve tamam de "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" açılıyor mu? bunuda virüs kapatmışsa, virüsü temizlemen gerekecek.
    Görev yöneticisi için
    Başlat/Çalıştır'ı aç "gpedit.msc" yaz ve tamam de Grup İlkesi gelir ve sırasıyla kullanıcı yapılandırması/ yönetim şablonları/sistem altında bulunan ctrl+alt+del seçeneklerine gel görev yöneticisini devre dışı kaldırı çift tıkla ve devre dışı bırak tamam de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

Bu duruma bazı autorun virüsleri neden olur, Windows XP'de aşağıdaki şekilde açıyorduk. Vista Home Premium için bir dene olacak mı? Ayrıca dene bakalım; Başlat/Çalıştır'ı aç "regedit" yaz ve tamam de "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" açılıyor mu? bunuda virüs kapatmışsa, virüsü temizlemen gerekecek.
    Görev yöneticisi için
    Başlat/Çalıştır'ı aç "gpedit.msc" yaz ve tamam de Grup İlkesi gelir ve sırasıyla kullanıcı yapılandırması/ yönetim şablonları/sistem altında bulunan ctrl+alt+del seçeneklerine gel görev yöneticisini devre dışı kaldırı çift tıkla ve devre dışı bırak tamam de.

gpedit.msc açılmıyor vistada. Sanırım geçenlerde trojen kapmıştım ben... Windows defender silindi halloldufelan demiştide tam bilemiyorum yinede. Şimdi hemen hangi virüs programıyla halledebilirim önerebilir misin birşey?

Ekleme:Kayıt defteri düzenleyicisi açıldı sorun yoktu onda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 18 Ekim 2008; 1:16:17 >

• Birde bunu dene; Görev yöneticisi açılmıyor; onu açmanın yolu aşağıdaki kodlardır, bu kodları not defterine .reg uzantısı şeklinde kaydetmeniz lazım.
    Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "DisableTaskMgr"=dword:00000000
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
    "**del.DisableTaskMgr"=" "
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system\]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "DisableCAD"=dword:00000000

Hazır halde burada; http://rapidshare.com/files/136858079/falanfilan.reg.html indirip, çift tıklayıp açın.

• 2 şekildede denedim hata veriyor. Değiştirilemez vs diye...
  • Online olarak bilgisayarını tarattırarak problemi çözebilirsin. Ücretsiz PC güvenlik taraması Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz bir hizmettir. Virüsleri tarayın ve silin. Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun. Bilgisayarınızın performansını artırın. "Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı" < Vista için beta ama işini görür sanırım. Daha hızlı ve güvenli olarak PC'yi temizlemek için : PC'nizi kapatıp açın, Windows logosu çıkmadan önce yani daha yeni yeni pc açılırken (bios ekranından sonra) F8'e basın (birkaç kez basmak gerekebilir). Ağ desteği ile Güvenli kipde açmayı seçin. Virüsü bu şekilde silin.

• Ağ desteği ile güvenli kipte açtığım zaman virüsü silmek için ne yapmam gerekiyor? Çok soru sorum affedin :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağ desteği ile güvenli kipte açtığın zaman; yukarıda belirttiğim online virüs tarayıcısını kullanacaksın. Makinanda virüs varsa Antivirüs yazılımı kurup güncellemen ve taraman sorun olabilir, o nedenle önerdim.
  • quote:

Ağ desteği ile güvenli kipte açtığın zaman; yukarıda belirttiğim online virüs tarayıcısını kullanacaksın. Makinanda virüs varsa Antivirüs yazılımı kurup güncellemen ve taraman sorun olabilir, o nedenle önerdim.

Çok teşekkür ederim deniyorum .
  • Dedikleriniz yaptım ayrıca Avast programını yükleyip tarattım , bir takım trojenler çıktı onları kaldırdım fakat hala çözüme ulaşamadım. Çok zorluyor görev yöneticisi olmadan.
  • başlat/çalıştır a gpedit.msc yaz
    sol taraftan en altta yer alan yönetim şablonları önündeki + yı tıkla.
    çıkan alt seçeneklerden sistemi tıkla
    onun altından da ctrl+alt+del seçenekleri yazan kısmı tıkla
    en sağdaki ilkelerden görev yöneticisini devre kaldır yazan ilkeyi sağ tıkla ve özelliklere gir

çıkan üç seçenekten yapılandırılmadı veya devre dışı yazanı seç ve uygula ile tamam a sırayla tıkla. görev yöneticisinin çalışmaması ayarı xp de buna dayanır
  • OS vista olduğu için gpedit.msc'yi bulamamıyor aramada.
  • bencede riskware yada malware girmiştir. başlat >çalıştır> msconfig >tamam > başlangıcta gözüne batan ne varsa devre dışı bırak tamam de pcyi yeniden başlat çıkan kutucuğa işaretle tamam de bakalım bu sorununu çözecekmi acemice oldu idare et:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

Selam herkese iyi geceler ve iyi forumlar...

Son günlerde "Görev Yöneticisi"ine ulaşamıyorum. İşletim sistemim Vista Home Premium 64bit. "Ctrl+shit+esc" kombinasyonu veya "ctrl+alt+delete" kombinasyonu olsun görev yöneticisi çıkmıyor.

Normalde ctrl+alt+delete kombinasyonuyla bir ekran gelir orada kullanıı değiş,pc kapa gibi burada görev yöneticiside olurdu fakat o listeden de kalmış olduğunu gçrdüm. Neden olabilir acaba ?

Başlat / Çalıştır/ gpedit.msc / Kullanıcı Yapılandırması / Yönetim Şablonları / Sistem / CTRL + Alt + Del seçeneklerinden düzletebilirsin..!

"Görev Yöneticisi Devre Kaldır" Seçeneğine çift tıklayıp "Devre Dışı" bırak seçeneğini işaretlersen Görev Yöneticisi çalışır hale gelecektir.

Not:Alıntıdır!

• Sorun'da burada. gpedit.msc yi bulamıyor aramadan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Bu duruma bazı autorun virüsleri neden olur, Windows XP'de aşağıdaki şekilde açıyorduk. Vista Home Premium için bir dene olacak mı? Ayrıca dene bakalım; Başlat/Çalıştır'ı aç "regedit" yaz ve tamam de "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" açılıyor mu? bunuda virüs kapatmışsa, virüsü temizlemen gerekecek.
    Görev yöneticisi için

gpedit.msc açılmıyor vistada. Sanırım geçenlerde trojen kapmıştım ben... Windows defender silindi halloldufelan demiştide tam bilemiyorum yinede. Şimdi hemen hangi virüs programıyla halledebilirim önerebilir misin birşey?

Ekleme:Kayıt defteri düzenleyicisi açıldı sorun yoktu onda.

sen git format at

• Atacağım vallahi çözüm bulamadım hala.
  • PeterPetrelli, yukarıda yazdığım çözüm üretmedi mi?
  • gpedit.msc'yi bulamıyor aramadan. Arama ve çalıştır aynı işlevi gördüğü için vistada bulamıyorum yani.
  • PeterPetrelli,

Biraz araştırdım ve; "Vista Ultimate, Busines ve 2008 Server haricinde bu komutu asla ve asla kullanamassın." dedilr

Yani Vista Home versiyonlarda gpedit bulunmamaktaymış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.