Şimdi Ara

Gore-Tex BOt Su Alır MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gore-tex ayakkabı kullanan var mı yada benzer teknolojiyi ?

Su alma durumu var mı ? Çünkü su aldığını söyleyenler var.

Bot alacaktım waterprof .Su almaz ama ayağı da terletir dediler .

Gore-tex al dediler ama su alıyor diyor bazı arkadaşlar.

Bu Botu almış arkadaş ve su ALIYOR DEDİ. Fiyatı 500 tl.

Gore-Tex BOt Su Alır MI ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• goratex su almaz bişey yok arkadasım, nefes alabilir teri dısarı atar ama su almaz denemez. Goratex ayakkabı eşofman pantolon vs. birçok üründe kullanlır. Siz Waterproff alacaksınız, biraz terletir ama çift taban havlu corapla kullanırsanız sıkıntı olmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuikkuik kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın.Oradaki salomon resmi var ya 500 tl lik fiyatı var. gore tex özellikli ve su almış.

Bir arkadaş aldığı ayakkabı su aldı diye geri vermiş bu sefer ASOLO dünya markası süper bir ayakkaı almış.

ASOLOYU bir kova suda test etmiş. Sonuç 1 dakika sonra SU ALMIŞ.

HEM DE GORE TEX hem de en kalitelisi kullanılmış ama sonuç hüsran.

Tabi kullanıp DEREYE DE girdim su Almadı diyen de var.

Ama kurt düştü içime.

Hocam sen waterprof öneriyorsun yani hiç maceraya atılma diyorsun.

Zaten ayağı nekadar terletecek ki ?

Bu gore tex ayakabıların su almaması için bir sıprey sıkılıyormuş . Suyun akıp gitmesi için.

Ayakkabı her suya temas edince bu özellik kayboluyormuş bizde sıprey ile bu kayganlığı geri getiriyormuşuz.

Olay böyle mi yoksa Gore tex bu sıprey olmadan da su almıyor mu ?

Mesela Waterprof yazan bir ayakkabının bakımı yoktur alırsın kullanırsın .

Bu gore tex olayı nasıl Hocam Bir türlü Çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvb -- 2 Kasım 2014; 15:56:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvb

Hocam sağolasın.Oradaki salomon resmi var ya 500 tl lik fiyatı var. gore tex özellikli ve su almış.

Bir arkadaş aldığı ayakkabı su aldı diye geri vermiş bu sefer ASOLO dünya markası süper bir ayakkaı almış.

ASOLOYU bir kova suda test etmiş. Sonuç 1 dakika sonra SU ALMIŞ.

HEM DE GORE TEX hem de en kalitelisi kullanılmış ama sonuç hüsran.

Tabi kullanıp DEREYE DE girdim su Almadı diyen de var.

Ama kurt düştü içime.

Hocam sen waterprof öneriyorsun yani hiç maceraya atılma diyorsun.

Zaten ayağı nekadar terletecek ki ?

Bu gore tex ayakabıların su almaması için bir sıprey sıkılıyormuş . Suyun akıp gitmesi için.

Ayakkabı her suya temas edince bu özellik kayboluyormuş bizde sıprey ile bu kayganlığı geri getiriyormuşuz.

Olay böyle mi yoksa Gore tex bu sıprey olmadan da su almıyor mu ?

Mesela Waterprof yazan bir ayakkabının bakımı yoktur alırsın kullanırsın .

Bu gore tex olayı nasıl Hocam Bir türlü Çözemedim.

Kabaca anlatayım..
    Goratex teknik olarak su geçirmez bir malzeme evet.. cm2sinde yaklasık 1.5 milyon gözenek bulunur, teri dısarı atar ama su gecirmez.. Ancak sonuçta bu bir çesit kumaş.
    Ürünlerde genelde dış yüzey polyester yada naylon orta tabakada goratex kullanılır, alt tabakada ise astar.
    Goratexinde bi ömrü var ortalama 2 yıl diyelim, ama her kullanımda ve yıkamadan sonra özelliğini yitirmeye başlar. Senin söylediğin sprey kullanılır evet ama oda % 100 garantili değil.
    Kovada su alan bot ya dikişlerden yada bogaz kısmındaki dilden su almıştır, teknik olarak ilk kullanımda goratexin su sızdırması mümkün değil zaten.
    Neyse umarım yardımcı olabilmişimdir..

• O nasıl bir bot arkadaşım sanki Kanada'da yaşıyorsun sanki kışın göle balık tutmaya gideceksin
  • 3 yildir giyiyorum hala tertemiz oneririm

• Tazyikli suya tuttum ben test için nem falan hissetmedim
    İşin iyi yanı kolay kolay leke tutmuyorlar ve cat vb gibi ıslanınca renk degistirmiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    su toplamasına ne iyi gelir ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi marka aldın söylersen iyi olur.

Bu arada yeni bir konu açtım muhakkak bekliyorum.

Seçtiğim botların hangisi iyi diye bir başlık açtım.

http://forum.donanimhaber.com/m_99079209/f_//tm.htm#99079209
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten max bütçe 250 tl ki gore tex var bu fiyata Sorun fiyat değil sorun gore tex su alır mı ve mesela ayda bir sıprey mi sıkacağız su almaması için.

Olayın aslını anlatırsan iyiolur hocam.
  • Günlük kullanımda su geçirmez Gore-Tex malzemesi. 3 yıldır kullanıyorum benzer bir bot, -30 derecelerde, deli gibi yağmurda vs. kullandım. Hiç sıkıntı çıkarmadı.

Bu botların en zayıf yeri, bileğe doğru dilinin geldiği yeridir. Oradan su geçirmesi oldukça normal.
  • Thinsulate bot da düşünebilirsin hava alır ama su geçirmez.
  • okadar x i bir arada görünce aklıma başka şeyler geldi :)
  • mnbvb M kullanıcısına yanıt
    Goretex hakkında bilgim yok.Spreyin de kullanma kılavuzu vardır mutlaka

• mnbvb M kullanıcısına yanıt
    Nike rongbuk
    Bileksiz alma usursun

• Hortlatayim 😄 Gore-Tex katman katman izalasyon izolasyon cesitleri bulunmakla birlikte dunyadaki en iyi nefeslabilirligi saglayan ve %100 su gecirmeyen tek membran idir.

Gore olupta suya dayanikli olan fakat bir sure sonra su geciren urunun membran katmanlarina bakilmalidir ornegin gore 1L light isolation yontemi ile kaplanmis bir urun 3 saat suya dayaniklilik gösterirken.

Gore 3L extended membran teknigi ile kaplanip 450$ olan bir ürün ile haftalarca daglarda zirvelerde gram su almadan ve terlemeden ayaginizdan hic cikartmadan gezebilirsiniz.

Sprey uygulama islemide 3 ayda bir yapılabilinirse cok daha iyi randuman alınir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuikkuik

goratex su almaz bişey yok arkadasım, nefes alabilir teri dısarı atar ama su almaz denemez. Goratex ayakkabı eşofman pantolon vs. birçok üründe kullanlır. Siz Waterproff alacaksınız, biraz terletir ama çift taban havlu corapla kullanırsanız sıkıntı olmaz..

Goratex değil gore goretex.

• şu bota su aldırabilmek için bataklıkta sivrisinek avlıyon olmak gerek
  • Yds odin gtx kullanıyorum, goretex mevcut.

Sulu kar dışında su aldığını görmedim hic, alali 2 sene 25 gün olmuş. Sulu karda da delice su almıyor tabi, ince ince sızıyor başparmağım falan ıslanıyor biraz ama nasıl desem, ıslanma gibi değil de nemlenme gibi. %100 geçirmemezlil yok sanırım

• Şimdi yine gelir dağcı mısınız diyenler. Hayır sadece 10 kilo kalıp gibi duran botları sevmiyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.