Şimdi Ara

Google Türkiye doğruladı: Google servisleri uzlaşılana kadar yeni Android cihazlarda çalışmayacak! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
0
Favori
16.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple da ios ile rekabete aykırı davranmıyor mu?

  • Bizimkiler eksik kalmayalım diye, başımıza iş çıkardılar. Parayı o kadar çok seviyorlarsa yolsuzluğu israfı bitirsinler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google uygulamalarını APK olarak indiremezsiniz. Hepsi aynı kullanıcı altında, sistem seviyesi yetkiye zahip uygulamalar.

    Mevcut durumda, bir Android telefonun bildirim alabilmesinin yegane yolu "Google Firebase Messaging" kullanmak. Yani, Google yoksa, push bildirimi de yok.

    Diğer alternatif de Android 2.3 Gingerbread versiyonunda uygulamaların yaptığı gibi, her uygulamanın kendi bildirim servisini oluşturması. Böyle bir durumda olanları da biliyoruz. Telefonunuzda 100 uygulama varsa, 100 uygulama da arkada çalışıp, bana bildirim gelmiş mi diye sunucuyla konuşacak. Sonuç: İnternetiniz açıksa 1 saatte şarjı biten telefonlar.

    Huawei de yeni bir yol deniyor. "Huawei Messaging Service" adı altında. Google'ın servisinin bir benzeri. Bu durumda da, geliştiriciler uygulamalarını her telefon üreticisi için özelleştirmek zorunda kalacak. 1 Google, 2 Huawei tamam. Peki `Kaan` marka cihazlar için bile mi bildirim servisi yazılacak? Mevcut durum için yerli geliştirici de bir nebze. Peki elin silikon vadisindeki geliştirici şöyle mi diyecek: "Yazık, Türkiye'de bildirimler artık yeni cihazlara gelmeyecek, en iyisi Türkiye için uygulamayı yeniden yazayım." ?

    Bakalım, gelişmeleri heyecanla izliyoruz.




  • ToisAndro kullanıcısına yanıt
    apple kendi cihazına yazılım sağlıyor google tüm telefon üreticilerine yazılım sağlıyor ancak benim uygulamalarım içinde olsun diyor farkı bu.

  • apk ler dışardan yüklenebiliyor playı kaldırsa ne olcak onu anlamadım ip sel bandamı atılcak? apk downlaod sitesi dolu..
    apk4fun biçilmiş kaftan benim için...
    bazen rom denemelrimde playi yüklemem bile pil kasıyor anca..
  • Türkiye Cumhuriyeti'nden ekonomik olarak daha büyük ve zengin bir kurum Google. İplememesi çok normal. Zurnanın son deliği gelmiş davuldan hesap soruyor.
    Adamların bakış açısı bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google servislerinin Türkiye'de çalışmayacak olması demek, google gün geçtikçe her hareketimizi takip edemeyecek demek, fotoğraflarımızı vs. istediği gibi kullanamayacak demek. Sadece google değil, google'ın olmamasıyla diğer şirket ve yazılımların da aynı durumu yaşaması demek. Yani bence bu durumdan google daha çok zararlı çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten huawei almak için bahane arıyorum kendime google da tuzu biberi olur böyle giderse huawei alır kullanırız ki telefonları diğer android üreticilerinin telefonlarından kat kat üstün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Avrupa’da bu cezayi oder cunku Avrupa pazari ile Turkiye pazari bir degil. Kedi olmadan fare tutmaya benzemis bu is. Hukumet ve Google bir sekilde uzlasacaktir diye tahmin ediyorum. Google iki sakal atip bizimkileri kivama getirecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakıyorsun meşale ile İstanbul'da google şubesine yürümeye başlarlar
    Android İŞletim sistemi TVlere dahi kullanıyor. "Rekabet Kurumu'nun Android işletim sistemi içerisinde yüklü gelen uygulamalar sebebiyle"
    Bunu demen için o uygulamalara eş değer kendi uygulaman olur satışları Google uygulamaları yüzünden etkilenir.

    Ortada böyle bişide yok, Google'dan para koparmak için Andorid'de yüklü uygulamardan ceza keselim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 15 Aralık 2019; 23:42:6 >
  • google bu kazandıgı miktarlardan vergi odemiyor mu, ofisi olduguna gore oduyordur mutlaka, google cekip giderse bu vergiyide alamiycan ama uygulamalar kullanılmaya bir sekilde devam edicek.vergilendirme miktarları nedir bilemiyorum ama en azindan %20 olsa simdi sen bir daha yuzde 20 istiyorsun yarin bir yuzde 20 daha istersin birsey cikartip saraya para lazım ne de olsa , yabancıların kestigi cezalar google'in o ulkeden kazandigi paraya gore cok daha cuzi demek ki orda oduyorlar.

    bu rekabet kurumu bu yapilan ihaleleri alanlara bir el atsın bakalım nasil aliyorlar o ihaleleri,bir usulsuzluk var mi, devletimize zarar veriyor mu?

    bu teknoloji isinde oyle yasakla,cezayla bir yere varamazsın , bak amerika bile geri adım atıyor icabında.

    arti bu kesilen cezalar ve kazanılan para rekabeti tesvik etmek icin teknolojik alanda kullanılmalı, sarayın masraflarına,yandasların rezidanslarına kat cikmak icin degil.
  • huawei harmonyOS isletim sistemi cikardi bizde .......yedikOS cikaririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıyorsa Avrupa birliği ülkelerine aynı şeyi yapsınlar, Almanya, İrlanda ceza kesinçe çatır çatır ödüyorlar. Gerekirse servisler çalışmasın, (hükümet yanlısı olmasam da) bu konuda dik durmaları gerekiyor. Google haklı ise itiraz etsin, servisleri kapatırım ne demek tehdit mi ediyorsun yani

  • atosbik A kullanıcısına yanıt
    GAPPS?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google gitsin bizde yandex kullanırız. Biraz meydanı gençlere bırakalım demi. Google ödeme yapmazsa bizimkiler google bile yasaklar😉

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah Wikipedia gibi komple kapanır şerefsizler ne zamandan beri devletlere kafa tutacak kadar adam oldular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dik durmaliyiz,atalarimiz bu topraklari kazandiginda yiyecekleri ekmekleri bile yeri geldiginde yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dik durmaliyiz,atalarimiz bu topraklari kazandiginda yiyecekleri ekmekleri bile yeri geldiginde yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.