Şimdi Ara

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★ (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33.911
Cevap
146
Favori
1.072.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Önder Çatalkaya

quote:

Orijinalden alıntı: muratboll

quote:

Orijinalden alıntı: androkolik

Önceki mesajımda şarj durumumu paylaşmıştım. franco r90 ile ekran açık kalma süresi 1 saat 15 dakika idi. bugün aynı sistem ve aynı kullanım ile motley b39 ile denedim ve ekran açık kalma süresi 2 saat 15 dakika ya çıktı. Tabi ben telefonu full kullanan birisiyim ve 3g full açık. Herkes de bu şekilde mi merak ediyorum :) Nomalde şarj benim için sorun değil ama daha fazla gidiyor mu onu merak ediyorum. saygılar.

Stock ROM dayim bende ekran acik kalma 1-1.5 saat konuşma 1-1.5 saat 3g,Wi-Fi sürekli acik şarj 10-13 saat arasi değişmektedir. Diğer kullanicilar ekranı 4-5 saat nasıl kullaniyorlar anlamiyorum.

Hocam sizlerin kullandığı app'lerden birinde bir sıkıntı var sanırım. Bir app sömürüyor olmalı pilinizi. Hani full parlaklık açıkta bile 3G'de 2.5 saat kullanımdan az gitmemeli pil. Ben de bluetooth ve 2G/Wifi devamlı açık, tonlarca push bildirimli app'ler açıkken 20-24 saat standby ve min. 4 saat ekran kullanımı alıyorum.

Olabilir. Ama öyle ıvır zıvır uygulamaları pek kullanmam. sizin epey iyiymiş. ama 3g de büyük bir etken. siz 2g demişsiniz. Neyse hocam benim için olmazsa olmaz lardan değil. Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Önder Çatalkaya

quote:

Orijinalden alıntı: muratboll

quote:

Önceki mesajımda şarj durumumu paylaşmıştım. franco r90 ile ekran açık kalma süresi 1 saat 15 dakika idi. bugün aynı sistem ve aynı kullanım ile motley b39 ile denedim ve ekran açık kalma süresi 2 saat 15 dakika ya çıktı. Tabi ben telefonu full kullanan birisiyim ve 3g full açık. Herkes de bu şekilde mi merak ediyorum :) Nomalde şarj benim için sorun değil ama daha fazla gidiyor mu onu merak ediyorum. saygılar.

Stock ROM dayim bende ekran acik kalma 1-1.5 saat konuşma 1-1.5 saat 3g,Wi-Fi sürekli acik şarj 10-13 saat arasi değişmektedir. Diğer kullanicilar ekranı 4-5 saat nasıl kullaniyorlar anlamiyorum.

Hocam sizlerin kullandığı app'lerden birinde bir sıkıntı var sanırım. Bir app sömürüyor olmalı pilinizi. Hani full parlaklık açıkta bile 3G'de 2.5 saat kullanımdan az gitmemeli pil. Ben de bluetooth ve 2G/Wifi devamlı açık, tonlarca push bildirimli app'ler açıkken 20-24 saat standby ve min. 4 saat ekran kullanımı alıyorum.

Önderim aldığımdan beri ben hiç 20 saati görmedim. (Küçük Emrah gibi söyledim) 3g+wi-fi+NFC+otomatik parlaklık hep açık. Öyle fazla bir app yüklemede yapmadım. Herkesin kullandığı standart appler whatsapp,viber v.s.
    Bir ara 6 saat konuşma 1 saat ekran açık süresi ile 10-11 saati gördüm ama ekran açık kalma süresini hiç 2-2,5 saatte iken şarjın 14-15 saat kadar dayandığını görmedim.

Gerçi benim için pek önemli değil biliyorsun işten dolayı şarj edememe sorunum yok.
    Biraz daha böyle kullanayımda, artık Custom Romların zamanı geldi.

• Günaydın arkadaşlar,
    Nexus da toplam cağrı sürelerini görme veya sıfırlama işlemlerini nerden yapıyoruz o kadar karıştırdım bulamadım. belki gözden kaçırdığım bir yer vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espesito

Merhaba bende bugün telefonu alacağım hayırlısıyla tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum var:
    1-telefonun toolkit ile rootlamak istiyorum toolkiti nerden bulabilirim
    2-rootlama aşamasındaki işlemler önce kilidini kaldırmak arksından rootlamak oluyor fakat hemen altında bulunan custom recvery kutucuğunu işaretleyecek miyiz?
    3-telefona şu an custom tom yüklemeyi düşünmüyorum ama eğer daha iyi bir pil ve stabilitede de sorun olmaz derseniz kernel yüklemek istiyorum hangi kerneli yüklememi önerirsiniz ve nasıl yükleyebilirim bu kerneli ayrıca bu kerneli yüklemem android güncellemelerimi almamı engeller mi?
    4-ilk defa android kullanacağım rootlama işleminde başka dikkat etmem gereken ya da gözden kaçırdığım bir nokta var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

1- Ben Wug's Nexus Root Toolkit'i kullanıyorum.
    2- Custom recovery kutucuğunu işaretlemek zorunda değilsin. İşaretlemezsen stock recovery'de kalırsın.
    Ancak custom rom yükleyeceksen sana TWRP ya da CMW recovery gerekiyor.
    3- Kernel stock'la uyumluysa yükleyebilirsin. Yüklemeyi custom recovery ya da fastboot ile yapabilirsin. Güncelleme almanı engellememesi lazım.
    Eğer sorun olursa stock kernel yüklersin düzelir.
    4- İlk android telefonunsa şimdilik root'dan yeterli. Önce biraz alış telefona. Biraz araştır et, inceleme.

•  ★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★

2 saat 24dk ekran açık kalma süresi
    2 saat 16 dk sesli görüşme
    wifi hep açık wifi olmayan yerde 3g hep açık
    23 saattir şarj olmadı ve hala %29 şarjı var bence çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolverine55 -- 27 Şubat 2013; 10:48:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoo1903

quote:

Orijinalden alıntı: ByAliTR

arkadaşlar, gri renk tonlarında ekranda hem yatay olarak, hem de dikey olarak çizgiler beliriyor. hatta ekran kapalı oluncada görülebiliyor bu. sizlerde de var mı acaba? çok mühim bir şey değil gerçi. çok dikkatli bakınca farkediliyor.

dokunmatik sensörlerdi galiba. güneş ışığı altında daha net görülüyordu. geçende bir arkadaş yine yazmıştı forumda.

Teşekkürler hocam, sorun etmeye gerek yok zaten. ama sorayım, öğreneyim dedim. iyi oldu.

• Arkadaşlar Stock roma nasıl geri dönebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Soylu

Arkadaşlar Stock roma nasıl geri dönebilirim ?

Tollkit ile dönebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Tam olarak nasıl yapacağım zaten aokp 4 e de berkozcannı büyük çabasıyla geçebilmiştimde pek anlamıyorum bu işten
  • quote:

quote:

quote:

Tam olarak nasıl yapacağım zaten aokp 4 e de berkozcannı büyük çabasıyla geçebilmiştimde pek anlamıyorum bu işten

Hocam aşağıdan stock romu indirin. C:\Google Nexus 4 ToolKit\put_google_factory_image_here kısmına atın. cihazı fasboot moduna alın. toolkit ile 9 seçeneği ile yükleyin. tüm bilgiler gider.

Google Developers
    Factory Images for Nexus and Pixel Devices  |  Google APIs for Android
    https://developers.google.com/android/nexus/images#occamjdq39

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam aşağıdan stock romu indirin. C:\Google Nexus 4 ToolKit\put_google_factory_image_here kısmına atın. cihazı fasboot moduna alın. toolkit ile 9 seçeneği ile yükleyin. tüm bilgiler gider.

https://developers.google.com/android/nexus/images#occamjdq39

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

beyler yanlışlılka hem twrp hem de clockwork mod yükledim akibetim ne olur sizce bunları kaldırıp sıfırdan stock roma geçip yeniden custom rom atmak istiyorum (paranoid) ne yapmam lazım

ikisini nasıl yüklemeyi becerdiniz merak ediyorum :) Anlatırsanız bende deneyeceğim çift recovery kurulumunu ve nasıl geçiş yapıyorsunuz birbiri arasında? biri temporary biri flashed olmasın recoverylerin?

işte ikisi de çalışmıyor ses ve güç tüşüna basılı şekilde açtığımda yeşilcinin üstünde ünlem işareti çıkıyor. telefon öyle bekliyor, yani şu an rom atamam hatta rommanager i de yükledim ondan cwm ye geçiş yapabiliyorum. ama rom flashladıktan sonra gapps kurmak için yeniden rommanager yüklemem lazım olduğu için stabil bi tane cwm kursam daha iyi olacak

CWM'yi img olarak indirip fastboot'tan flaşlayın:

fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-6.0.2.3-mako.img

C:\Users\#orkun-laptop>adb reboot bootloader komutunun çıktısı bu şekilde hocam
    adb server is out of date. killing...
    * daemon started successfully *
    error: device not found

Hocam adb sürümünüz eski. Komutla bootloadera sokmak yerine cihaz kapalıyken fastboot ekranı gelene kadar ses kısma ve power tuşuna basılı tutun. Cihazı bilgisayara bağlayın. Ardından fastboot ile yazdığım komutu kullanarak verdiğim linkteki dosyayı flaşlayın. Bu şekilde doğrudan cihazın recovery kısmına CWM'yi flaşlamış olacaksınız. Sorununuz düzelir diye düşünüyorum. Bu da olmazsa artık sıfırdan kurulum öneririm.

hocam sizin dediğinizi yapamadım ama

http://techdeville.com/2012/12/04/how-to-install-cwm-recovery-on-google-nexus-4/ burada ikinci komutta

C:\Users\#orkun-laptop\Desktop\fastboot>fastboot boot recovery-clockwork-touch-6
    .0.2.3-mako.img
    < waiting for device > burada cmd bekliyor yapamıyorum daha ayrıntılı anlatır mısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

beyler yanlışlılka hem twrp hem de clockwork mod yükledim akibetim ne olur sizce bunları kaldırıp sıfırdan stock roma geçip yeniden custom rom atmak istiyorum (paranoid) ne yapmam lazım

ikisini nasıl yüklemeyi becerdiniz merak ediyorum :) Anlatırsanız bende deneyeceğim çift recovery kurulumunu ve nasıl geçiş yapıyorsunuz birbiri arasında? biri temporary biri flashed olmasın recoverylerin?

işte ikisi de çalışmıyor ses ve güç tüşüna basılı şekilde açtığımda yeşilcinin üstünde ünlem işareti çıkıyor. telefon öyle bekliyor, yani şu an rom atamam hatta rommanager i de yükledim ondan cwm ye geçiş yapabiliyorum. ama rom flashladıktan sonra gapps kurmak için yeniden rommanager yüklemem lazım olduğu için stabil bi tane cwm kursam daha iyi olacak

CWM'yi img olarak indirip fastboot'tan flaşlayın:

http://download2.clockworkmod.com/recoveries/recovery-clockwork-touch-6.0.2.3-mako.img

fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-6.0.2.3-mako.img

C:\Users\#orkun-laptop>adb reboot bootloader komutunun çıktısı bu şekilde hocam
    adb server is out of date. killing...
    * daemon started successfully *
    error: device not found

Hocam adb sürümünüz eski. Komutla bootloadera sokmak yerine cihaz kapalıyken fastboot ekranı gelene kadar ses kısma ve power tuşuna basılı tutun. Cihazı bilgisayara bağlayın. Ardından fastboot ile yazdığım komutu kullanarak verdiğim linkteki dosyayı flaşlayın. Bu şekilde doğrudan cihazın recovery kısmına CWM'yi flaşlamış olacaksınız. Sorununuz düzelir diye düşünüyorum. Bu da olmazsa artık sıfırdan kurulum öneririm.

hocam sizin dediğinizi yapamadım ama

http://techdeville.com/2012/12/04/how-to-install-cwm-recovery-on-google-nexus-4/ burada ikinci komutta

C:\Users\#orkun-laptop\Desktop\fastboot>fastboot boot recovery-clockwork-touch-6
    .0.2.3-mako.img
    < waiting for device > burada cmd bekliyor yapamıyorum daha ayrıntılı anlatır mısın ?

Hocam ayrıntılı anlatacak bir şey yok. Şu an yazdığınız komut bilgisayar üzerindeki recovery dosyasını telefon üzerinde deneme amaçlı çalıştırmak için. Yani flaşlamaz. Benim verdiğim komutu kullanmanız lazım.

Ancak waiting for device yazısı ya fastboot'un eski olduğu için çalışmadığı ya da cihazın fastboot modunda olmadığı anlamına geliyor. Ekranda bu olmalı fastbootun çalışması için:

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★

• quote:

Buyur hocam. Bende Android-SDK kurulu. Senin için en son sürüm ADB ve Fastboot'u paketleyip upload ettim. Bunu indir. Rar'dan çıkar. Kullanacağın/flaşlayacağın dosyayı bu klasöre at. CMD'de komut veriyorsun ya. İşte bu klasörün içinde CMD'yi aç ve komutu yaz. Sorunsuz hallolacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 27 Şubat 2013; 13:44:24 >

• swiftkey klavyenin standart android klavye ye göre artısı nedir? ne gibi kolaylık sağlıyor anlamadım..
  • siparişini verdiğim nexus , bağcılardan esenler'e 4 günde de olsa gelmeyi başardı sonunda.
    Artık aranıza fiili anlamda katılmış bulunmaktayım. Mevcut bir Bada kullanıcısı olarak, ilk Android telefonum olmasından ötürü, baya bi yardıma ihtiyacım olacak gibi.
    Şimdiden vereceğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim :)
  • bende aranıza katıldım adımı yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsch

swiftkey klavyenin standart android klavye ye göre artısı nedir? ne gibi kolaylık sağlıyor anlamadım..

ilk olarak tahminleri mükemmel 2 cisi saçma birşey yazdırmıyor ayrıca istediğin gibi kişiselleştirebiliosun
  • Benide eklerseniz memnun olurum. Sonunda bu akşam 6 gibi elimde olucak. Android telefonları kurcalamışlığım çoktur ama ilk android im olucak :)
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.