Şimdi Ara

Google günlük 500 bin korsan yazılım linkini imha ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Korsan yazılım bulma amaçlı yapılan aramalarda sonuçlara müdahale etmemekle suçlanan Google, son dönemlerde arama motorunda yaptığı değişikliklerle bunun önüne geçmeye çalışıyor.

TorrentFreak tarafından verilen bilgilere göre Google, 2012 yılında toplam 51.3 milyon linki arama sonuçlarından çıkardı. Bu günde 500 000 korsan linki arama sonuçlarından çıkardığı anlamına geliyor. Bir önceki yıla göre ise silinen linklerin artış oranı 10 kat olarak gerçekleşti.

Arama talepleri ise dikkat çekici. Google'ın verdiği bilgilere göre sadece Aralık ayında 43 000 farklı alan adına giden 13 milyon URL tespit edildi. Google, bu nedenle 1200 farklı organizasyon ve 2000 fikri hak sahibi ile iletişim kurdu. En çok iletişim kurulan fikri hak sahipleri ABD müzik endüstisi hak sahipleri, İngiliz müzik endüstrisi hak sahipleri, yetişkin filmleri hak sahipleri, Fox ve Microsoft oldu. Fikri hak sahiplerinin taleplerine göre linkler arama sonuçlarından kaldırıldı.

En çok hak ihlali yapan alan adları ise filestube.com, bittorrent.com, sumotorrent.com, filetram.com ve torrentz.eu olarak gerçekleşti. 

Kaldırılan linklerin sayısının artması, fikri hak sahiplerinin Google'a hak ihlallerini daha sık bildirmeye başladığını gösteriyor. Korsan içerik bulmakla görevli Degban firması son 17 ayda 12 milyon talep ile ilk sırada yer alıyor. Firma haftalık olarak ortalama 45 bin URL içeren 632 kaldırma talebinde bulundu.

Korsan içeriğe giden yolda en büyük araçlardan birisi şüphesiz arama motorları. Bu bakımdan Google dahil tüm popüler arama motorlarının gerekli tedbirleri alması, korsan yazılım indirme sayılarına mutlaka etki edecektir. 

• Bende diyorum niye torrentz.eu ya girilmiyo :D

• toreenti yoketsinler korsan bitsin belki o zaman herşeyi orjınalı ucuz olur

• Ne güzel işte, ..bu sebeple herkes iPhone kullanır...

• quote:

Orijinalden alıntı: mooderator

Ne güzel işte, ..bu sebeple herkes iPhone kullanır...

iphone ne alaka şimdi, adamlar arama motorundan bahsediyor. korsan yazılımların %80'i pc için aranıyordur.
  • Ilginc bence dunyada bitmez korsan olayi

• En iyisi gercekten. Bir aralar korsan yazilim kullanirdim, su aralar sadece orjinallerini kullaniyorum. Cunku korsan kullanmak icin harcadigim vakite yazik bir saat iki saat onunla ugrasicagima hem orjinalini alirim ugrasmamis olurum hemde yapimcilar emeklerinin karsiligini almis olur.

Hemde insan emeginin karsiligini almak ister emeginin karsiligini alincada bizler icin daha iyilerini yapmaya cabalarlar.

Boyle oluncada hem ben hemde onlar mutlu olur gül gibi gecinir gideriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchank

En iyisi gercekten. Bir aralar korsan yazilim kullanirdim, su aralar sadece orjinallerini kullaniyorum. Cunku korsan kullanmak icin harcadigim vakite yazik bir saat iki saat onunla ugrasicagima hem orjinalini alirim ugrasmamis olurum hemde yapimcilar emeklerinin karsiligini almis olur.

Hemde insan emeginin karsiligini almak ister emeginin karsiligini alincada bizler icin daha iyilerini yapmaya cabalarlar.

onlar emeklerinin karsiligini fahis bir sekikde aliyorlar zaten yasasin korsan icerik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csms

quote:

En iyisi gercekten. Bir aralar korsan yazilim kullanirdim, su aralar sadece orjinallerini kullaniyorum. Cunku korsan kullanmak icin harcadigim vakite yazik bir saat iki saat onunla ugrasicagima hem orjinalini alirim ugrasmamis olurum hemde yapimcilar emeklerinin karsiligini almis olur.

onlar emeklerinin karsiligini fahis bir sekikde aliyorlar zaten yasasin korsan icerik

Korsan kullanim yuzunden emeginin karsiligini alamayinca bahsettiginiz sekilde oluyor. Buda yapimcinin degil korsan kullanicinin kabahatidir ve korsan kullanimin onu kesilmedikce bu sekildede devam edicek.

• google play store da böyle olsa hiç fena olmaz.geçenlerde resmen +18 bir uygulama vardı.şikayet ettim kalkması için sonuçta play store u kullanan ve bu tip uygulamaları görmek istemeyen insanlarda var.iphone pahalı olmasa kişiselleştirmeden vazgeçerim sırf bu tip uygulamalar yüzünden.

• korsanın en azından durulması için, Türkiye gibi ülkelerde fahiş oranlı vergilerin kalkması ve aracı şirketlerin daha esnek fiyat stratejileri izlemesi gerekir.

bunlar ne zaman mı olur? mmmmmmmm....

• Şahsi fikrim, kar amaçlı kullanıcılar haricinde programların tekmili ücretsiz olmalı.Para kazanmadığım herhangi bir şey için niçin para yatırayım mantığı yani :) Programcılar bu ücretsiz programlardan kar etmek istiyorlarsa programların içine sitelerdeki yada android uygulamalarındaki gibi reklam gömmeli.Kar amaçlı kullanıcılardan da fahiş olmayan ücretler alarak bu korsan olayı bitebilir.
    Okuduğunuz için teşekkürler

• İnsan üzülmüyor değil. :(

• Peki şimdi herkes orjinal windows-office kullanirsa sizce bu yazilimlarin fiyati duser mi? Ya da ne kadar duser?

• quote:

Orijinalden alıntı: masculine

google play store da böyle olsa hiç fena olmaz.geçenlerde resmen +18 bir uygulama vardı.şikayet ettim kalkması için sonuçta play store u kullanan ve bu tip uygulamaları görmek istemeyen insanlarda var.iphone pahalı olmasa kişiselleştirmeden vazgeçerim sırf bu tip uygulamalar yüzünden.

O uygulamalarınkkaldırılması en azından tamamen temizlenmesi neredeyse imkansız. Milyonlarca indirilme sayısına sahipler. Bu kadar Coşkun olunca normal.

Korsanı desteklemiyorum ama fahiş fiyatları da desteklemiyorum. Ücretsiz yazılım, uygulama kullanmaya mümkün olduğunca çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Orijinalden alıntı: masculine

google play store da böyle olsa hiç fena olmaz.geçenlerde resmen +18 bir uygulama vardı.şikayet ettim kalkması için sonuçta play store u kullanan ve bu tip uygulamaları görmek istemeyen insanlarda var.iphone pahalı olmasa kişiselleştirmeden vazgeçerim sırf bu tip uygulamalar yüzünden.

O uygulamalarınkkaldırılması en azından tamamen temizlenmesi neredeyse imkansız. Milyonlarca indirilme sayısına sahipler. Bu kadar Coşkun olunca normal.

Korsanı desteklemiyorum ama fahiş fiyatları da desteklemiyorum. Ücretsiz yazılım, uygulama kullanmaya mümkün olduğunca çalışıyorum.

şöyle düşün sen program yazıyorsun o kadar emek verip birileri sadece internete girip sonuna apk ekliyor program telefonlarinda isyan etmezmisin.birgun puffin i internetten indirdim.markete baktim parali sürümü indirmisim kullanmadan kaldirdim.o yuzden bir uygulama satin alirken ilk once uygulama yazani düşünürüm.bir şekilde amerika öpecek zaten.ha ios ile öpmüş ha android ile ne farkederki.zaten 2si 1 in bu bölümündede buna benzer bir konuya yer vermisler.o yüzden ne olursa olsun bizden çıkacak para.bu ülkede üretim olmayacağına göre olsada kimse almayacağına göre sıkıntı yok.hem içerden hem dışardan öpecekler.sadece KORSANA VE ÇÖP UYGULAMAYA HAYIR sloganini savunuyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csms

quote:

Korsan kullanim yuzunden emeginin karsiligini alamayinca bahsettiginiz sekilde oluyor. Buda yapimcinin degil korsan kullanicinin kabahatidir ve korsan kullanimin onu kesilmedikce bu sekildede devam edicek.

sana katılıyorum kendileri program yazsa birileri korsan olarak indirse o indirenlere 7/24 söverler.empati lazım millete ama yok malesef.senin gibi düşünen insanların olması çok güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: dockhanger

toreenti yoketsinler korsan bitsin belki o zaman herşeyi orjınalı ucuz olur

Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı insanlar korsana yöneliyor, korsan olduğu için fiyatlar yükselmiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sherlock66

Bende diyorum niye torrentz.eu ya girilmiyo :D

bnce dns ayarını kontrol et sen :D

• Korsan bitmez, her gün yeni şeyler türüyor bulmak için illa Google'a ihtiyacınız yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.