Şimdi Ara

Google Earth ve GPS?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GPS cihazlarını PC'ye bağlayıp gerçek zamanlı olarak konumunuzu Google Earth üzerinden takip etmenin mümkün olduğunu biliyorum. Acaba aynı şeyi (tabii ki daha kısıtlı bir ölçekte) GPS yazılımına sahip cihazlar (öreneğin Symbian veya Pocket PC işletim sistemli telefonlar) ile yapmak mümkün müdür? Aslında soruyu şu şekilde de sorabilirim: Google Earth'de istediğiniz bir bölgenin haritasını bir şekilde mobil gps cihazınıza aktarıp kullanabilir misiniz? Böyle bir şey mümkün ise örneğin Istanbul'un tüm Google Earth haritası ne kadar yer kaplar? (tüm Google Earth haritaları 12 terabayt yer kaplıyormuş)

Teşekkürler

• Earth bridge programı gps modülünden koordinatları alıp google earth e yazıyor bu sayede google earth de bulunduğunuz yeri gösterebiliyor. Ayrıca tam bilmiyorum ama gezilen yerlerin görüntülerini de kendi klasöründe bir yere kaydediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obenturk -- 31 Ekim 2007; 12:05:07 >
  • Google Earth'ün cache'i 2 Gb' a kadar yükseltilebiliyor. Gezilecek yerlerin önceden bilgisayar Internete bağlı iken cache'e aktarılması sayesinde bahsettiğiniz program (1-2 farklı program daha var) kullanılarak Internet bağlantısı olmadan GPS alıcısı ve laptoptan Google Earth'de navigasyon mümkün. Sanıyorum Volkswagen'in de Google Earth'ü kullanan bir navigasyon çözümü prototipi üzerinde çalışması mevcut ( http://www.automotoportal.com/article/Volkswagen_and_Google_develop_revolutionary_navigation_system ) . Benim merak ettiğim, navigasyon sisteminizde mevcut olan bir haritanın (örneğin Tomtom Türkiye haritası) aynı ölçekten kaydedilmiş Google Earth görüntüleri yerleri değişitirilerek uydu görüntüleri ile navigasyon yapmanın mümkün olup olmadığı. Aslında çok zor bir olaymış gibi gelmiyor. En büyük engel cihazın hafızası olabilir.

Aslında ben bu soruyu şu mesajda ( http://forum.donanimhaber.com/m_18658415/tm.htm ) ugur73'ün koyduğu resimleri gördükten sonra sorma ihtiyacı duydum. Dikkat edilirse sol altta yer alan iki resimde uydu görüntüsü üzerinden navigasyon yapılıyor.

• Evet, aslında sadece topografik harita yerine uydu fotoğrafı nı koyacak olay bu. Vardır yine bir yolu muhakkak...
  • samsung i 600 cihazıma google earth yükledim, daha sonra gps özelliğini enable eden bir script buldum modacodan onuda çalıştırdım şu anda harici gps cihazım ile google earth de bulunduğum yeri görebiliyorum ama:
    1- haritaları ya da fotoları gprs ile internetten yüklüyor
    2- navigasyon özelliği yok

quote:

Orjinalden alıntı: gokere

samsung i 600 cihazıma google earth yükledim, daha sonra gps özelliğini enable eden bir script buldum modacodan onuda çalıştırdım şu anda harici gps cihazım ile google earth de bulunduğum yeri görebiliyorum ama:
    1- haritaları ya da fotoları gprs ile internetten yüklüyor
    2- navigasyon özelliği yok
    TŞK...
    N70 ve smart2go (navcity2007) paketi ile 3 şehirde dolaşıyorum.

Burada okuduklarımdan Earthbridge uyguladım, sonuç çok iyi. (ücretsiz)

İşlemler:

PC ye bluesoleil kurulur.
    smart2g0 nun gps cihazı açılır ve uydulara bağlanması beklenir.
    bluesoleil de gps cihazı aranır, bulunur, eşleştirilir, sonra bluetooth ile eşleşen cihazın "COM" porta yönlenmesi sağlanır.
    (dikkat hangi com porta bağlandığını not alın)
    Earthbridge programı açılır ve "connect to GPS device" diyerek gps le bağlantı sağlanır.
    (dikkat ayarlarda "preference" aynı com port olacak)
    Google Earth açılır
    Earthbridge de "Re-Load in Google Earth tıklanınca, Google Earth de bulunduğunuz yere gidilip işaret atılıyor.

TEMEL AYARLAR:
    Place Mark Title: Haritada işeretlenecek yerde yazacak yazı, Buradayım gibi
    Show Speed: Gidiş hızı birimi, MPH-mil, KPH Kilometre, Knot-Denizmili
    Viewing Altitude: Yukardan bakış yüksekliği
    View Direction: Hangi yönden bakacağınız (kuzey-güney vs)
    Track Width: işaretlenen gidiş izi çizgi kalınlığı
    Track Opacity: işaretlenen gidiş izi çizgi şeffaflığı
    Update Interval (sec): kaç saniyede bir aralıklı ölçüleceği, bu gidiş izini belirliyor

Buda program linki:

http://www.mboffin.com/earthbridge/

Download:
    http://www.mboffin.com/earthbridge/EarthBridge.zip

DIKKAT:
    Garmin cihazlar henüz bu programla çalışmıyor, NMEA 0183 protoklüne uygun cihazlar çalışıyormuş

selamlar

• GOOGLEMV DİYE BİR PROGRAMLA YAPABİLİRSİN,BEN DAHA ÖNCE YAPMIŞTIM FAKAT ROTA ÇİZMEDİKTEN SONRA BİR ANLAMI OLMUYOR...
  • Ben kisa bir mesafede pocket pc ve n95 üzerinde google earth i deneme imkani buldum ve bu mümkün oluyor, ortalama 3 km lik yolda 3g/GPRS baglanti üzerinden 1mb data cektim ve görüntü tam akici olmasa bile yeterli oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: DrMaestro

Merhaba,

GPS cihazlarını PC'ye bağlayıp gerçek zamanlı olarak konumunuzu Google Earth üzerinden takip etmenin mümkün olduğunu biliyorum. Acaba aynı şeyi (tabii ki daha kısıtlı bir ölçekte) GPS yazılımına sahip cihazlar (öreneğin Symbian veya Pocket PC işletim sistemli telefonlar) ile yapmak mümkün müdür? Aslında soruyu şu şekilde de sorabilirim: Google Earth'de istediğiniz bir bölgenin haritasını bir şekilde mobil gps cihazınıza aktarıp kullanabilir misiniz? Böyle bir şey mümkün ise örneğin Istanbul'un tüm Google Earth haritası ne kadar yer kaplar? (tüm Google Earth haritaları 12 terabayt yer kaplıyormuş)

Teşekkürler

• Arkadaşlar Nokia N95te google maps mobile kullanıyorum ve yukarıda da belirtildiği üzere sürekli GPRS'ten harita indiriyor, perişen ediyor insanı. Symbian'a uygun, topluca telefona atabileceğimiz bir TC haritası var mıdır bir yerlerde? Böylece parça parça harita indirmekten kurtulalım? Ben aradım bulamadım böyle bir TC haritası:( Veya bir şekilde yapılabilir mi?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
  • Nokia icin nokia map loader var bununla tüm haritalari bilgisayarina cekip daha sonra kart okuyucu veya USB kablo yardimiyla telefonuna aktarabilirsin. Yüklemeden daha önce telefonda nokiamaps programini calistirmadiysan haritalari yüklemeden en az bir kez telefonunda nokia maps programini kisa calistirman gerekiyor.

Orjinalden alıntı: sx1user

Nokia icin nokia map loader var bununla tüm haritalari bilgisayarina cekip daha sonra kart okuyucu veya USB kablo yardimiyla telefonuna aktarabilirsin. Yüklemeden daha önce telefonda nokiamaps programini calistirmadiysan haritalari yüklemeden en az bir kez telefonunda nokia maps programini kisa calistirman gerekiyor.

Ben Nokia Map Loader değil Google Maps Mobile'dan bahsediyorum. TC'nin uydu görüntülerini tamamen indirmek için bir yol arıyorum yoksa gprs ile parça parça uğraştırıp duruyor biliyorsunuz.

• dostum goole maps i geç, nokia maps oldukça başarılı, daha önce garmin kullandım bulunduğum yer ile alakası yoktu, tomtom 5 te öyle ama nokia maps hiç değilse nerde olduğunu net söylüyor sapma yok hem ücretsiz hemde orjinal ;) kırmak ile uğraşmıyorsun...
  • Ben nokia maps anlamisim ama aceleye gerek yok, yakinda navigasyon yazilimi üreten firmalar google earthden fazlasiyla yararlanacak herhalde mesela VW, Google ve Nvidia ortak bir proje gelistirmeye calisiyorlarmis su anda asagiyada bununla ilgili örnek resim koyuyorum fazla lafa gerek yok sanirim;

Google Earth ve GPS?

quote:

Orjinalden alıntı: ultranet

quote:

Orjinalden alıntı: sx1user

Nokia icin nokia map loader var bununla tüm haritalari bilgisayarina cekip daha sonra kart okuyucu veya USB kablo yardimiyla telefonuna aktarabilirsin. Yüklemeden daha önce telefonda nokiamaps programini calistirmadiysan haritalari yüklemeden en az bir kez telefonunda nokia maps programini kisa calistirman gerekiyor.

Ben Nokia Map Loader değil Google Maps Mobile'dan bahsediyorum. TC'nin uydu görüntülerini tamamen indirmek için bir yol arıyorum yoksa gprs ile parça parça uğraştırıp duruyor biliyorsunuz.

• SE p1i için google earth'de bulunduğum yeri gösteren bir program var mıdır?
  • Google earth'de henüz yokmuş ama yahoo maps'de varmış. (P1i için) Şu an ben kullanabiliyorum. Haritalar gprs üzeriden indiriliyor ama toptan bölgesel indirimlerde nette bulunabiliyor. Ben henüz tr için bulamadım.(hazır harita)

Demem şu ki, Google Earth'ün detaylı Türkiye haritasını bir yerden tam olarak indirebilirsek ölçeğini falan ayarlarız. İkinci harita olarak Garmin'e atınca da buyrun size cep telefonu/mobil cihazınızda Google Earth üzerinde full navigasyon

Google Earth TC haritasını IMG veya bir başka formatta nasıl ve nereden indiririz? Mesele bu

Fikri/bilgisi olan varsa cevap bekliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: ultranet

Arkadaşlar, ben symbian cihazımda Garmin Mobile XT kullanıyorum. Kullananlar bilir, aynı ölçekli iki harita birden yüklerseniz ikisini üstüste bindirerek navigasyonda kullandırıyor.

Demem şu ki, Google Earth'ün detaylı Türkiye haritasını bir yerden tam olarak indirebilirsek ölçeğini falan ayarlarız. İkinci harita olarak Garmin'e atınca da buyrun size cep telefonu/mobil cihazınızda Google Earth üzerinde full navigasyon

Google Earth TC haritasını IMG veya bir başka formatta nasıl ve nereden indiririz? Mesele bu

Fikri/bilgisi olan varsa cevap bekliyorum...

Madem yapabileceksiniz buyrun buradan. Önce uydu görüntülerini değişik zoom seviyelerinde indiriyorsunuz (merak etmeyin sitede programı var). Sonra bunları birleştirme programı ile birleştiriyorsunuz (bunun da programı sitede var) Forumlardan detayları öğrenebiliyorsunuz. Dediğim gibi ben buradaki programla harici gps'e bağlanıp uydu görüntüsü üzerinde bulunduğum yeri görebiliyorum ama hepsi o kadar. Bende de Garmin Mobile XT yüklü(p1i)
    http://www.mgmaps.com/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.