|
Bildirim

|
Her akıllı saatde yok maalesef. |
|
| _____________________________ |
|
Yıllardır söylüyorum. Garmin çizginin dışına çıkıp kendi nabız sensörü ile WearOS'lu akıllı saat yapmalı. Çok ciddi pazar payı kapacağını öngörüyorum çünkü kimse konuşmasa da aslında Huawei Garmin'e ciddi rakip. Dua etsinler ki Huawei ambargo altında. Yoksa Garmin diye bir şirket kalmazdı saat pazarında. |
|
WearOS'lu bir saat üretse, bir seri yeni kullanıcılara satışlarla az bir canlılık görülür, sonraki modelde ortadan kaybolur gider. Garmin'in kitlesi o kadar güç tüketecek bir işletim sistemi tercih etmez. Niş bir kitleye hitap ediyor aslında ama herkesleşmeye de çalışıyor. Herkesleştiğinde fark yaratacağı bir şey koymak daha sıkıntı. Suunto yaptı aynısını, uygulamalarını başka saatlere portla çalıştırmaya falan başladılar. Çünkü hemen her şey aynı donanımlar üzerinde çalışan farklı yazılım. Garmin'in nabız sensörü çok iyi bir sensör değil. Küçük saatlerde iş görüyor ama saat büyüdükçe sarsıntıyla başa çıkması zorlaşıyor ve sapıtabiliyor. F8 serisi biraz daha iyi ama aman aman özel bir sensör değil. Huawei genel kullanıcılara hitap eden bir saat daha çok. Ambargo falan olmasa da Garmin'i çok etkilemez. Arada hâlâ çok farklar var. Zaten diğerlerine göre çok düşük rakamlarda satış yapıyor Garmin. Rekabet olması önemli tabi böyle şeylerde, rekabet için ambargoların olmaması lazım. Batan batar, çalışan işini yapar... |
|
Zaten muhtemelen bir yürüyüşte veya koşuda kullanırım bu özelliği ki aktivite kaydı esnasında bu uygulamayı çalıştırıp bildirim almak mümkün olmuyor. |