Şimdi Ara

Google’dan Android kullanıcılarına müjde: Artık güncelleme desteği daha uzun olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google’dan Android kullanıcılarına müjde: Artık güncelleme desteği daha uzun olacak

Qualcomm ve Google, Android cihazların yazılım desteğini uzatacak yeni bir girişim başlattı. Snapdragon 8 Elite işlemcisiyle hayata geçecek bu program, cihaz üreticilerine sekiz yıl boyunca Android işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri sağlama imkânı sunuyor. Bu adım, telefonların daha uzun süre güncel ve güvenli kalmasını amaçlıyor.

Yeni program sayesinde, üreticiler Android işletim sistemi güncellemelerini ve çekirdek yazılım yükseltmelerini daha kolay uygulayabilecek. Qualcomm, Android’in temel yapı taşlarından biri olan çekirdek seviyesinde iki büyük güncelleme sağlayarak uzun vadeli desteği garanti ediyor. Normalde, üreticiler yeni Android sürümlerine geçerken büyük kod değişiklikleri yapmak zorunda kalıyordu. Ancak bu program sayesinde, donanım seviyesindeki kodlar büyük ölçüde sabit kalacak ve üreticilerin güncelleme süreci daha az maliyetli ve zahmetsiz olacak.

Ayrıca Bkz.Huawei imzalı bu elektrikli otomobil, Rolls-Royce ve Maybach’a rakip olabilir mi?

Bu gelişme, telefon üreticilerinin maliyetlerini düşürerek kullanıcılarına daha uzun süre yazılım desteği sunmasını sağlayabilir. Qualcomm’un sunduğu sekiz yıllık destekle, güncelleme sürecinde yaşanan teknik engeller azalırken, kullanıcılar daha uzun ömürlü cihazlara sahip olabilecek. Bu da, yeni bir telefon alma sıklığını azaltarak teknoloji atıklarının azalmasına katkı sunabilir.

Snapdragon 8 Elite işlemcili ve Android 15 yüklü telefonlar, bu programdan yararlanacak ilk modeller olacak. Ayrıca, önümüzdeki beş nesil boyunca Snapdragon 8 ve Snapdragon 7 serisi işlemciler de bu destek kapsamına dahil edilecek. Ancak, eski nesil çipsetlere sahip cihazlar bu yeni programdan faydalanamayacak.

Google ve Samsung, Pixel 9 ve Galaxy S25 modelleriyle yedi yıl boyunca güncelleme sunma sözü verirken, Qualcomm’un sağladığı sekiz yıllık destek, Android ekosisteminde daha uzun ömürlü cihazların yaygınlaşmasına yardımcı olacak. Google yetkilileri, bu iş birliğinin üreticilerin güncellemeleri daha kolay sunmasına yardımcı olacağını ve kullanıcı deneyimini iyileştireceğini vurguluyor. Qualcomm ise bu programla üreticilere daha fazla esneklik sunduğunu ve Android cihazların kullanım ömrünü artırmayı hedeflediğini belirtiyor.

Kaynak:https://9to5google.com/2025/02/24/qualcomm-android-updates/

• 2017de aldığım galaxy s8i kendim 3 yıl kullandım sonra 2020de galaxy s10+ aldım ve s8i babama verdim o da 3 sene kullandı sonra ben s23 ultra alınca ona s10+ verdim s8i de klinikte 2023ten beri elden ele hala kullanıyoruz. Yani kesintisiz 8 senedir kullanılıyor batarya da dahil anahtar değmedi üzerine daha. Ve bu gidişle 2 sene daha kullanılır. Kaldı ki şimdiki çipset ve ekran teknolojisi çok daha iyi olduğu için daha rahat kullanılabileceğini düşünüyorum.
    Huawei Mate 10 Pro hala kullanıyorum. Telefon resmen ilk günkü gibi çalışıyor. Bu arada sadece 2 defa batarya 1 defa alt hoparlörü değişti. Alt hoparlör benim hatamdan bozulmuştu. Bu cihazı komple bozulana kadar da kullanmaya devam edeceğim. Yani kimse 8 yıl telefon kullanmaz diyorsunuz ama 10 yıl bile kullanırım, kullanırlar. Misal Nokia 3310'u tam 10 yıl ben, 4 yıl dayım kullanmıştı.
    Bu arada Huawei Mate 10 Pro için
    Launch Announced 2017, October
    Status Available. Released 2017, November
    Ayrıntılı bilgi için https://www.gsmarena.com/huawei_mate_10_pro-8854.php
  • 8 yılda telefonun ekranı 3 kere kırılır, anakartı 2 defa bozulur, 2. El değeri 8 kere düşer vs. kimse telefonu 8 yıl kullanamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 senedir aynı geyik.

Şuraya "BirBitmedinizA...gif" birakiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 25 Şubat 2025; 09:00:20 >
  • Mediatek in yükselişi birilerini baya korkutmuş :d

• Windows gibi tak çalıştır gelmediği sürece bu sıkıntı çözülemez

• Elit melit tamam da gariban işlemcilerin suçu ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Telefonu çıktıktan 2 3 yıl sonra alanlar var kendide 3 yıl kullansa 4 5 yıl eder bide çekmeceye atıp 2 3 sene sonra kullananlar var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ajan SMİTH 007 kullanıcısına yanıt
    O zaman o tip kullanıcılar bundan sonra S8 Elite ve türevi yarın 100.000 TL olabilecek telefonları tercih etmeliler.

• 10 yıldır Asus cep telefonu kullanıyorum.
    Güzel olmuş.

Huawei Mate 10 Pro hala kullanıyorum. Telefon resmen ilk günkü gibi çalışıyor. Bu arada sadece 2 defa batarya 1 defa alt hoparlörü değişti. Alt hoparlör benim hatamdan bozulmuştu. Bu cihazı komple bozulana kadar da kullanmaya devam edeceğim. Yani kimse 8 yıl telefon kullanmaz diyorsunuz ama 10 yıl bile kullanırım, kullanırlar. Misal Nokia 3310'u tam 10 yıl ben, 4 yıl dayım kullanmıştı.
    Bu arada Huawei Mate 10 Pro için
    Launch Announced 2017, October
    Status Available. Released 2017, November
    Ayrıntılı bilgi için
    www.gsmarena.com
    Huawei Mate 10 Pro - Full phone specifications
    https://www.gsmarena.com/huawei_mate_10_pro-8854.php

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Tebrikler. Benim tecrübem tam tersi yönde oldu. Gözüm gibi baktığım telefonfon kart arızası ile 4. yılda çöpe gitti.

İyi kullanabildiyseniz tebrikler. Sanırım her marka böyle uzun bir kullanım imkanı vermez.

• Tam da custom rom planlarım vardı.

• Eski amieaş gemisi almak iyice mantıklı olmaya başladı

Ben oneplus 5 kullanıyorum 2017 de çıktı bu cihaz araştırabilirsin hala kullanıyorum canavar gibi 1 kere pilini değiştirdim

2017de aldığım galaxy s8i kendim 3 yıl kullandım sonra 2020de galaxy s10+ aldım ve s8i babama verdim o da 3 sene kullandı sonra ben s23 ultra alınca ona s10+ verdim s8i de klinikte 2023ten beri elden ele hala kullanıyoruz. Yani kesintisiz 8 senedir kullanılıyor batarya da dahil anahtar değmedi üzerine daha. Ve bu gidişle 2 sene daha kullanılır. Kaldı ki şimdiki çipset ve ekran teknolojisi çok daha iyi olduğu için daha rahat kullanılabileceğini düşünüyorum.

• Uzun kullanan arkadaşlara tebrikler. Ben her Samsung telefona gözüm gibi baksam da 3-4 yılı çıkartamadım

• Herkes sen gibi değil tabi. 10 yıldır kullanıyorum. İşlemci de Exynos. Dahada kullanırım. İki hattım var ikinci telefonum yeni. İkisini de sıkıntısız kullanıyorum. Çok hırpalarsan 3 günde de yaşarsın dediklerini. Kullanmana bağlı. Firmalar insanların cebine girebilmek için her sene yapay bir şeyler bulurlar . Önemli olan ihtiyaçlarını bilmek. Hem para verdiğin ürüne yıllarca destek verilmesi niye zoruna gitti anlamak mümkün değil. Sen kullanma kim zorluyor ki.

• Hep aynı hikaye klasik Android ben şuna bakarım Samsung S8 ve iPhone 6s kaç güncelleme almış ve hangi yılda çıktı ?

Biri 2017 de çıkmış 2 tane android güncellemesi almış ve destek kesilmiş öbürü 6 tane güncelleme almış.

S20fe 2020 de çıkmış 3 sürüm güncelleme almış şuan güncelleme desteği kesik o yılda ne vardı iPhone 12 halen güncelleme alıyor.

Bundan sonraki cihazlar daha fazla güncelleme alacakmış falan geç bu işleri madem güncelleme verebiliyordun zamanında verseydin niye şimdi veriyorsun yeni cihaz sattırabilmek için Android fanları bunu bir türlü kabul edemediyor güncelleme konusunda mağdur eden bir işletim sistemi ve hiç stabil çalışmıyor. S23 bile arayüzde hızlı gezinmeye başlayınca kasıyor.

• kompressor58 K kullanıcısına yanıt
    Bendekide 7 yıllık. Nasıl, hangi marka ve kac kuruşa değiştirdin. Bence telefonlarda bi batarya değiştirme sorunu var. Mesela değiştirince ilki gibi uzun gidiyor mu. Bir kaç kere bulundugum yere verdim değiştirdim alaksı yok yeni batarya gibi değildi gidip eskisini taktırdım gene.

Bide kurumsal firma var mı ki. Hukuk yok mahkeme yok. Bulundugum sehirden bi yere milyarlık alet gondersem muhatap yok, başıma bişi gelse dövlet yok. Oturdugun şehir kücük anadolu şehriyse garantisi benim abi'ye gitcen.

Ulan daha bugun yaşadım. Burda yeni durumcu açılmış. Bi durum alana biri bedava. Gittim 4 tane aldım 2 tane parasıyla. Eve gidene kadar akşam oldu. Aracım yok çünkü. Akşam acıktım yemek için açtım. Torbaya yanlış dürüm koymuşlar. Gece olunca uğraşmadım. Ertesi gün aradım herifi. Adam kusra bakma telafi edelim diyeceğine bana nie dün söylemedin ben nerden bileyim dediğin gibi olduğunu die saçma sapan cevap verdi. Üstüne ben kurye ile eve yenisini göndereyim ama üstüne 30 tl kurye parası ödersin dedi.
    Bunu yapan öle mahalle araında bi yer değil. "Dürümden" die bi marka. Zaten 40 yılda bir dışardan yiyorum memur değilim.
    Dicem oki Sokağa tükürürken bile bi mağduriyet yaşabilirsiniz bu uyduruk ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 25 Şubat 2025; 14:37:34 >

• Pek mantıklı gelmedi. Kullanım ömrünü niye uzatsınlar ki. Ellerinden gelse 6 ayda bir cihaz değiştirtmeye çalışıyorlar. Planlı eskitmeye tepkiler artınca böyle imaj düzeltme çabaları bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.