Şimdi Ara

Google Asistan'a Türkiye desteği nihayet geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Shiftdelete.net'in paylaştığı habere göre, Android kullanıcılarının uzun zamandır merakla beklediği Google Asistant'a sonunda Türkçe desteği geliyor. Bu yıl Türkçe de dahil bir çok dile destek vermesi beklenen Google Asistant'ın destek vereceği diller, 8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Google I/O konferansında duyurulması bekleniyor. Uygulamaya Türkçe desteği eklendikten sonra ülkenizde desteklenmiyor uyarısı almayacaksınız.
     
     
    Google'ın, yapay zeka tabanıyla geliştirdiği Google Asistant uygulaması diğer rakipleri Siri, Cortana ve Alexa'dan daha çok veri işleyebiliyor. Bunun en büyük kaynağı da Google arama motorundan da veriler toplayabilmesi. Dolayısıyla Google Asistant, rakiplerine göre daha çok komutu algılayabiliyor ve yerine getirebiliyor. Gelen bilgilere göre Google Asistan uygulaması, Türkiye için yalnızca mobil cihazlarda destek verebilecek. Teknolojik ev ürünlerinde şuan için kullanılması ön görülmüyor. Ayrıca uygulamanın Android 5.0 ve üzeri sürümlerde çalışacağını aktaralım.







  • haberi yayına çıkmadan başkasına okutun
    "Google Asistan'a bu yıl Türkçe'de dil bir çok dil desteği gelmesi bekleniyordu."

  • Anlasildi hos geldi.

  • türkiye ye verilmesi lazımdı geç bile kalındı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • android auto ne zaman gelecek acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoonRider

    haberi yayına çıkmadan başkasına okutun
    "Google Asistan'a bu yıl Türkçe'de dil bir çok dil desteği gelmesi bekleniyordu."
    Donanımhabere de Türkçe dil desteği lazım diyor insan bazen =)
  • O kadar çok geç kaldı ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Yeni ozellikler iicn yuksek API sart. Minimum sarti Android 5 olmasi yinede cok iyi ...


    Turkce destegi geliyorken yenilikleri ile de geliyor ondan olmasin ...
  • Shiftdelete & DonanımHaber kardeşliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Google Asistan'a bu yıl Türkçe'de dahil bir çok dil desteği gelmesi bekleniyordu"

    Türkçe de dahil...

    Haber editörüsünüz, böyle basit hatalar yapmamaya özen göstermeniz daha profesyonel işler çıkarmanıza katkı sağlayacaktır.

  • Dünden itibaren "google asistan"ı (google now launcher) (android 7.0-HTC M9) kullanmaya başladım. Ayarlarında bazı bölümleri değiştirerek Türkçe konuşup Türkçe sözlü yada yazılı destek alabiliyorum. Bu videoyu izleyin, sizde faydalanın. https://www.youtube.com/watch?v=jn9ujVJhqQg

  • Google Asistan bu değil. Arkadaş burada normal google sesli komutlarını kullanmış. Asistan daha farklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merak ettim şimdi. Bari farklarını yazsaydın öğrenmiş olurduk.
  • Asistan daha hoşsohbet. Ve tabi komutlarla bir şeyler yaptırabiliyorsunuz. Evdeki akıllo cihazları kontrol edebiliyorsunuz. Mesela ben google home mini'ye good night diyorum. Evdeki philips hue lambaları söndürüyor, yarınki hava durumunu söylüyor, sonra 30 dk ayarladığım spotify listesini çalıyor.

    Google Asistan'a Türkiye desteği nihayet geliyor!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi anladım ama benim kullandığım "google now" yurt dışına gittiğimde işime daha çok yarayacak. Şimdilik asistan yedekte kalsın.
  • Google Asistan’ın Türkçe desteği çıktığına göre, önce iPhoneuma aplikasyonu indirdim. Gayet hızlı ve düzenli çalışıyor. Türkçe Siriye göre kat kat daha iyi diyebilirim. Bu yüzden gaza geldim Google Home mini’yi de aldım bugün ama bir türlü cihazı Türkçe olarak ayarlayamadım. Ayarlar kısmında Türkçe dil desteğini göstermiyor. Telefondaki asistan Türkçe anlıyor ama mini anlamıyor. Çok saçma geldi bana. Mesela salonda 4 tane akıllı ampul var. Home mini’ye “Ok Google, ışıkları kapat” deyince “Sorry I can’t understand you” diyor. Sonra ingilizce komut verince anlıyor ve yapıyor. Telefondaki aplikasyondan Türkçe sesli komut vermeye çalışıncada olmuyor. Telefon home mini cihazına senin söylediğini aktardığı için cihazda Türkçe bilmeyince olmuyor. Mesela “OK Google change language settings to Turkish” deyincede “Sorry, I can’t do that I am still learning” diyor

    Yanlış anlamayın, İngilizceyi anadilim gibi konuşabiliyorum ama evde eşimle oturumca İngilizce konuşmak saçma geliyor. Madem “Google Asistan artık Türkçe” diye reklam veriyorsun her yere, bununu Google home cihazlarına da öğret bi zahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.