M

Teğmen
08 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 103 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba, mevcut sistemimde ekran kartını yükseltince işlemci ve ram iyileştirmesi yapmaya karar verdim. Elimde hali hazırda 2x8GB ram mevcut. Aynısından temin edip 4x8GB kullanmak istiyorum ancak anakart göreceli olarak eski olduğu için kendi sitesindeki QVL listesi 5000 serisi işlemciler için güncellenmemiş gibi geldi.

Mevcutta Ryzen 3600 ile 2x8 kullanıyorum. Ryzen 5700X aldım ve ramleri de 4x8 yapmak istiyorum. Uyum problemi yaşar mıyım?

MSI B450 Gaming Plus MAX

www.msi.com
B450 GAMING PLUS MAX | Motherboard | MSI Global
https://www.msi.com/Motherboard/B450-GAMING-PLUS-MAX

G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB

https://www.gskill.com/product/165/184/1536110676/F4-3200C16D-16GVKB

merhaba arkadaşlar, msi b450 gaming plus max ile kullanmak üzere ram bakıyorum. ryzen için ramler önemli oldugundan biraz min/max yapmak istedim. %5-8 civarı performans için yatırım yapmaya değer gördüm.

bazı yerlerde dolaştım ama kafamı toparlayamadım yardımınıza ihtiyacım var.

- 3200hz al, 3400 oc yap keyfine bak
- 3600 alıp cl değerleriyle oyna

bir de micron e chip tercih edin diyorlar, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Merhaba,

Kurutma makinesi ihtiyacımız var. Gözüme kestirdiğim model Arçelik 3883 KT. Aklıma takılan kısmı tamburun galvaniz olması. Üst modellerde parlak çelik olarak kullanılmış. Bunun uzun vadede sıkıntısı olur mu? Diğer markalardan tavsiye edebileceğiniz var mıdır?

Not: Electrolux servis sonrası yaşadığım sıkıntılardan(servisin eve gelip servis fişi doldurmaması ve daha sonra hakem heyetine gideceğim zaman ileri tarihli doldurup vermesi. 4 aylık iade süreci ile yıprattılar. electrolux türkiye yalancılarla dolu bir firma. işiniz düşmez inş) sonra bir daha evime sokmam. Vestel sıcak bakmıyorum.

Güncelleme: Şu mesajda 10 günlük deneyimlerimizi paylaştım https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140973784
Merhaba arkadaşlar, daha önce bulaşık ve çamaşır makinesi için candogan hocamın tavsiyesi ile aldım gayet memnunum. Buzdolabı konusunda genel konsepti bilsem de marka ve modellere göre çok farklılık var. Bir kaç gündür forumu tarıyorum genel olarak eski yıllardaki modeller konusunda yazılmış çizilmiş.

- Beyaz (mutfak ve diğer beyaz eşyalar beyaz renk olduğu için kaçarımız yok)
- Low Frost (genel olarak az enerji tüketimi cezbediyor) -no frost da olabilir ama öncelik low
- Marka takıntım yok ancak Vestel kesinlikle olmaz. Samsung ve LG servisleri korkutuyor.
- Tam olarak anlamasam da bağımsız kompresör, sanırım alt ve üst kısımları ayrı soğutma olayı

bütçe olarak aradığım özelliklere sahip hakeden makine olduktan sonra hakkını veririz
Merhaba arkadaşlar, modem 3-4 aylık. VDSL 35Mbit TTnet kullanıyorum. Bağlantı hızım stabil değil. İndirme yerine göre farklılık göstereceği zaten malum ancak aynı kaynakta farklı zamanlarda farklı sonuçlar alıyorum. İnterneti tek kullanıyorum. Genel olarak aynı anda 2 telefon ve bilgisayar/tv/tablet bağlı. Küçük bir ilçedeyiz o yüzden etrafta bizden hariç 1 adet wifi sinyali var. Wifi kanalı onun 2, bizim 9. Bu stabilite sorunlarını yaşarken başka cihazların indirme yapmadığına eminim hatta bilgisayardayken tv ve tablet kapalı oluyor.

Forumdan bir takım ayarlar denedim ancak o zaman da wifi ile sorunlar oluştu. TV ile DLNA falan bağlanamadım (daha önce sorunsuzdu). Reset atıp bir iki tweak yaptım o kadar. Şu an tv kablo ile bağlı o yüzden istediğim şekilde ayarlarla oynuyorum onu etkilemiyor. Çok stabil 33-34 Mbit gördüklerim oldu ancak arada bir kaç gün. Kablolardan şüpheleniyorum ancak bina içinden geliyor ne yapabilirim bilmiyorum. Modem loglarını resim olarak ekledim. Yorumlayıp tavsiye edebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler şimdiden

Merhaba arkadaşlar, çok fazla yardım başlığı görüyorum ancak gördüğüm kadarıyla herkesin bütçesi veya beklentileri çok farklı o yüzden kendime göre pay çıkararak çamaşır makinesinde fikir sahibi oldum ancak bulaşık makinesi hakkında fikrim yok. Marka fanatikliğim yok ancak Vestel denilen adileri kapımdan içeri sokmam.

Çamaşır makinesi olarak en çok tavsiye edilen ve benim kafamda 2000tl gibi rakam vardı şu an için onu karşılayan EWF1497CDW2. Muadil olarak bosch veya siemens marka olarak hangi modeller olabilir?

Bulaşık makinesi olarak da dediğim gibi fikrim yok. Aradığım şeyler, az bulaşık yıkama, ihtiyaç halinde hızlı yıkama falan. Yine buna da 2000tl civarı düşünüyorum. Marka olarak bosch indirim yaptırma şansım olduğu için önceliğim o yönde ancak annemlere yeni arçelik almıştık ondan da memnunlar arçelik de olabilir.
Merhaba arkadaşlar, bu monitörü almaya niyetlendim. Genel olarak çok amaçlı kullanıyorum. Kullanan arkadaşlar oyun, film tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

ürün linki
Merhaba arkadaşlar, arkadaşın ofisinde yeni bir makina lazımmış render işlemleri için. Aktif olarak sketchup, 3d max ve vray kullanılacak. Daha önce çok tecrübem olmadığı için kaba taslak topladım. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar, 970 almaya karar verdim. Şu an hangi markayı tercih etmek lazım ve fiyat bakımından en uygun nereden alabiliriz?
Merhaba arkadaşlar, zamanında(3 seneyi devirdim ) topladığım sistemi artık güncellemek istiyorum. Aslında kafamda sıvı soğutmalı yeni sistem toplamak da var ama maliyet çok artıyor. Elimdeki sistemde ekran kartı yenileyip biraz da ram takviyesi yapsam yıl sonuna kadar gider mi?

Phenom x4 965 BE
ASUS M5A97 R2.0
2x4GB Ripjaw CL9
HD6850 XFX BE
HD6850 Saphire (crossfire için 1 seneden fazla oldu almıştım)
CM690 II 650W kasa
2x500GB samsung performans HDD (zamanında raid0 yapıyordum)
240GB SSD

Şimdi bu sisteme üst segment bir ekran kartı taksam 1 sene falan götürür mü? Kartı amerikadan alma şansım var ama TR fiyatları uygun olursa 2 ay beklemek de istemem.

Yok abi artık bu gitmez sana güzel bir sıvı soğutmalı sistem yapalım derseniz, fikirlerinizi de duymak isterim.
Hakkında
Meslek: Akademisyen, Sistem Yöneticisi, Oyun Geliştirici
Forum İmzası:
Hakkımda:
50f9f2c9abea371a6172a7acd76212683.jpg
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Türk Telekom
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
Oyun Platformu
Nintendo 3DS
Oyun Platformu
PS4
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 202
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 9.113 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 146 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.