Şimdi Ara

Google Aluminium OS sızdırıldı: Windows'a rakip geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Aluminium OS sızdırıldı: Windows'a rakip geliyor
    Google'ın uzun süredir kulislerde konuşulan yeni masaüstü işletim sistemi nihayet doğrulandı. "Aluminium OS" kod adıyla anılan proje, Qualcomm ile birlikte geliştiriliyor ve Android temelli bir masaüstü deneyimi sunacak. Bu sayede Windows'un yıllardır zorlandığı düşük güç tüketimi, taşınabilirlik ve pil verimliliği gibi alanlarda rekabetçi bir alternatif sunabilir.

Windows'a rakip olacak

Sızan bilgilere göre Aluminium OS; masaüstü bilgisayarlar, dizüstü modeller, 2-in-1 formundaki hibrit cihazlar ve tabletlerde çalışacak şekilde tasarlanıyor. ChromeOS tarafı ise şimdilik en büyük soru işareti. Çünkü yeni sızıntılar, mevcut pek çok Chromebook modelinin Aluminium OS'a güncellenebileceğine işaret ediyor.

Buna karşılık ChromeOS deneyimini sürdürmek isteyen kullanıcılar için bir geçiş opsiyonunun da masada olduğunu söyleyelim. Aluminium OS'a dönersek, merkezinde yapay zeka yer alıyor. Google, Gemini'yi işletim sistemine çekirdek seviyesinde entegre ederek, Microsoft'un Copilot odaklı Windows yaklaşımına doğrudan yanıt vermeyi amaçlıyor.

Bu sayede kullanıcılar, masaüstünde doğal Android uygulamalarını uyumluluk katmanlarına ihtiyaç duymadan çalıştırabilecek. Henüz final bir isim bulunmuyor ve "Aluminium OS" tamamen dahili bir kod adı durumunda. Ancak planlanan takvime bakıldığında, Google'ın işletim sistemini 2026'daki I/O etkinliğinde tanıtması ve aynı yıl içinde ilk cihazların piyasaya çıkması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Valve, çalışan başına kazançta Apple ve Google gibi devleri solluyor

Eğer süreç beklendiği gibi ilerlerse, 2026 yılı Android tabanlı dizüstü bilgisayarların gerçekten ciddiye alınacağı ilk dönem olabilir. Şimdilik proje resmileşmiş değil ancak artık bir söylenti olmaktan da çıkmış durumda. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/11/25/aluminium-os-googles-android-based-desktop-os-breaks-cover/

• tekel kırılmalı ancak durum, bunu bir başka tekel yapamaz görünüyor. google kurtarıcı değil. içine gömebildikleri kadar uygulama gömmezlerse şaşırtıcı olur.
    geçmişte android içine gömülü uygulamaların eMMC depolamalı telefonları nasıl da yavaşlatıp kitleyi ayfona yönlendiren algıyı oluşturduğu unutuluyor. şimdi UFS, nvme var da arkaplan şüphe çekmiyor.

iphone 6s öncesi de eMMC bellekli olduğundan yavaş ve takılmalar olmasına karşın, sonradan görme high-end takıntılı kitlenin android'den kurtuluş çabası olarak, '2000-3000 dolarlık olmazsa kötüdür' kafasıyla günümüz obsesif takıntısına dönüşerek şekillendi. zombiye panzehir fayda etmiyor çünkü kronikleşme bu.
  • Çeşitlilik iyidir. Ama windowsa alışmışız artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bir bu eksikti Aluminium

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt

Mi mi mi mizah show

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Google bir zamanlar fuchsia os diye bir işletim sistemi geliyor de il işti o ne oldu acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windowsa değil de mac os a rakip olabilir. bu kadar yaygınken windowsa rakip olmak çok zor.

• tekel kırılmalı ancak durum, bunu bir başka tekel yapamaz görünüyor. google kurtarıcı değil. içine gömebildikleri kadar uygulama gömmezlerse şaşırtıcı olur.
    geçmişte android içine gömülü uygulamaların eMMC depolamalı telefonları nasıl da yavaşlatıp kitleyi ayfona yönlendiren algıyı oluşturduğu unutuluyor. şimdi UFS, nvme var da arkaplan şüphe çekmiyor.

iphone 6s öncesi de eMMC bellekli olduğundan yavaş ve takılmalar olmasına karşın, sonradan görme high-end takıntılı kitlenin android'den kurtuluş çabası olarak, '2000-3000 dolarlık olmazsa kötüdür' kafasıyla günümüz obsesif takıntısına dönüşerek şekillendi. zombiye panzehir fayda etmiyor çünkü kronikleşme bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 25 Kasım 2025; 15:0:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    Vay Aluminium!

• Google Aluminium OS sızdırıldı: Windows'a rakip geliyor

• Aluminium element olarak hafifliğiyle bilinir. Böyle bir isim koyduklarına göre hafif bi işletim sistemi kuracaklar. Mesele hafiflikse hafif olan işletim sistemleri var zaten. Bu saatten sonra amaç tekel olmak değil özel olmak olabilir anca.

• fuchsia nerede kaldı, 9 yıldır takip ediyorum, google yapacağın işi....

• Arximet A kullanıcısına yanıt

O iş fuchsia hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    bir tekelden diğer tekele geçmiş oluruz ne farkedecek:)

• kargalumba kullanıcısına yanıt
    adını çelik koysalar ağır çalışırmı anlıcaktık:)

• Qualcomm işbirliği varsa ARM mimarisine göre geliştiriliyor demektir. x86 Intel tarafından terk edilmediği sürece hiçbir işletim sistemi Windows'un yerini tutamaz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.