Şimdi Ara

Gömlek değiştirir gibi Jant-Lastik değiştirenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amacım kesinlikle birilerinin zevkine karışmak vs. değil. Sadece dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.

İş yerimden bir kaç arkadaşımın yaptığı Jant-Lastik takası mevzusu çok dikkatimi çekiyor. Altlarındaki araçlar yaklaşık 15 ve 30 bin tl lik araçlar, ortalama 3-4 ayda bir Jant-Lastik değiştiriyorlar. Değişik modellerde jantlar, yaklaşık 17 inç, ve her takasta üzerine sök-tak parası ile birlikte bir miktar para veriyorlar. Hayır öyle yüksek bir maaşları da yok. Çoluk çocuk sahibiler. Ama Hastalık derecesinde(ya da bana öyle geliyor) Jant değiştiriyorlar. Gün içinde lastikçi arkadaşını arayıp "yeni bir şeyler var mı kanka?" şeklinde yokladıkları da oluyor. kendilerine bir kaç kez sordum hayırdır ne yapıyorsunuz diye ; "hastalık abi ya" cevabını aldım

bu arada araçların birinde helezonlar kesilmiş ve egzoz var araçta. ( ŞEHİR ANKARA )

Biz Periyodik bakımı daha ucuza getirme derdinde iken arkadaşların böyle bir hobisi olması dikkatimi çekti doğrusu, Var mı sizde de böyle hastalık derecesinde zevkler ?

• Sıfır alınan araçlarda opsiyon listesinde olan jantlar zaten genelde hoş oluyor onlar tercih ediliyor. Üstünde oynanacak ucuz bir araçsa adamın başka zevki kalmıyor zaten. Jant değiştirir,basar,sisleri değişik renk yapar vs kendini avutma işleri işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bakis aciniz, zevkiniz tabikide sizin kendi karariniz. Ancak modifiye bi sanattir. Turkiyede her ne kadar bitirilmis olmada. Daha dogrusu pekte baslayamasada. Egzos takip sisleri acmanin modifiye oldugunu sananlar yuzunden milletimizde gereksiz ve tiskindirici biseymis gibi gormekte bu durumu. Ama oldum olasi fabrika cikisi bi araci sevemedim. Benim aracimda eger bu, bi farklilik olucak diger araclardan. Egzos falan bahsetmiyorum. Disinda olmasada ic mekanda bi dokunus yaparim durumumun el verdigi surec icinde. Ve bunada saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum belli bi cercevede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şakası bir yana zevk ve ilgi meselesi. Bazıları vardır bizler gibi okuyarak, paylaşarak, takip edip, test yaparak tatmin olur bazı kesimde kazandığını arabaya harcayarak.. Hoparlör modifiyesi vs gibi hobisi olan insan tanıyordum önceleri. (yıl 95 falan)

Arabalarımın hiçbirine modifiye uygulaması yapmadım, yapmayacağımda. Eşimin eski araçlarından biri olan Getz'i aldığımda uzaktan kumandası yoktu, taktırmadıkta öyle kullandı. En ufak özelliğini bile değiştirmem, sevmem bu durumu. Orjinali ne ise öyle kaldığında mutlu oluyorum. Ayrıca 3-4 ayda bir jant lastik alacak parayı harcayacak çok daha farklı, güzel şeyler yapabilecek sosyal hayatım olduğundan bu tarz şeyler bana uzak kalıyor.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Ben çok araştırırım, okurum, aklıma takılan ya da araçlarına merak ettiklerimi yapanlarla görüşürüm ama genelde araçlarımda büyük çaplı değişimler yapmam.

Arabalarıma düşkün olduğumdan çok sık bakım yaparım; iç dış temizlik - boya bakımı, yürüyen aksam ve motor aksamının kontrolü, sık yağ/filtre değişimi, hareketli mekanizmaların temizliği ve yağlanması vb gibi!

Chery kimo 1.3 lusso
  • yağı kampanya getirip n11 den ucuza almaya çalışırım alırım da çok şükür. Filtreleri de toptancıdan alırım hatıra verirler toptan fiyata arabanın bakını 100 liraya orjinal en iyi parçalarla yaparım napabilrim öğrenciyim öğrencilik bittikten sonrada böyle yaparım para kolay kazanılmıyor arkadaşlar.
  • Facemde birisi var, bir Astra'sı var. Arabanın altında bir Porsche jantı bir X5 jantı bir başka jant, saçma sapan işler bana göre. Bana göre tabii, yapana bir şey demem.
    Jant değişimi ben de yapıyorum ama öyle gidip 911 jantı takmıyorum. En fazla üst donanımın jantı olur.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Ben çok araştırırım, okurum, aklıma takılan ya da araçlarına merak ettiklerimi yapanlarla görüşürüm ama genelde araçlarımda büyük çaplı değişimler yapmam.

Arabalarıma düşkün olduğumdan çok sık bakım yaparım; iç dış temizlik - boya bakımı, yürüyen aksam ve motor aksamının kontrolü, sık yağ/filtre değişimi, hareketli mekanizmaların temizliği ve yağlanması vb gibi!

hocam temizlik başka bir olay. Ben de bu şekilde temiz bakmak istiyorum fakat zamanım olmadığı için aracımı ayda bir yıkatabiliyorum

Benim en fazla üzerinde durduğum konu eğer aracın orijinaline en yakın şekilde "ek özellikler" kazandırmak. Misal: hız sabitleyici taktırmak, Bluetooth kit vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Facemde birisi var, bir Astra'sı var. Arabanın altında bir Porsche jantı bir X5 jantı bir başka jant, saçma sapan işler bana göre. Bana göre tabii, yapana bir şey demem.
    Jant değişimi ben de yapıyorum ama öyle gidip 911 jantı takmıyorum. En fazla üst donanımın jantı olur.

Valla bizim buradaki arkadaşın da astrası var. Astra F. aynı kişi olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Facemde birisi var, bir Astra'sı var. Arabanın altında bir Porsche jantı bir X5 jantı bir başka jant, saçma sapan işler bana göre. Bana göre tabii, yapana bir şey demem.

Valla bizim buradaki arkadaşın da astrası var. Astra F. aynı kişi olmasın

Güncel kasa hocam benim dediğim. Kırmızı renkli.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

Bakis aciniz, zevkiniz tabikide sizin kendi karariniz. Ancak modifiye bi sanattir. Turkiyede her ne kadar bitirilmis olmada. Daha dogrusu pekte baslayamasada. Egzos takip sisleri acmanin modifiye oldugunu sananlar yuzunden milletimizde gereksiz ve tiskindirici biseymis gibi gormekte bu durumu. Ama oldum olasi fabrika cikisi bi araci sevemedim. Benim aracimda eger bu, bi farklilik olucak diger araclardan. Egzos falan bahsetmiyorum. Disinda olmasada ic mekanda bi dokunus yaparim durumumun el verdigi surec icinde. Ve bunada saygi duyulmasi gerektigini dusunuyorum belli bi cercevede.

Benim için modifiye motordan başlar, fren sistemi ile devam eder. Sonrasında Araca "bu doğrultuda avantaj sağlayacak" şekilde jant-amortisör vs diye gider...

Türkiye'de modifiye sıralamasında frenlere yer yoktur. fren kaliperlerinin üstüne brembo yazan kapak takılır veya sprey boya ile kırmızıya boyanır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.