Şimdi Ara

GOM Player V 2.1.18'de Keylogger uyarısı!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ücretsiz yazılımlar alanında bizlere multimedya desteği sağlayan GOM player'ın version 2.1.18' inde keylogger uyarısı aldım. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Genelde Rusya orijinli üreticilerin başvurduğu bir hile olan bu yöntemle uygulamalar bilgisayarınızdaki tüm klavye hareketlerini kaydederek bu programları üretenlerin veritabanlarına internet ortamından bilgilerimiz aktarmakta. Bunu neden yaptıklarıda direkt olarak kendi niyetlerine göre değişmekte. Ama sonuç olarak ortak amaç sırtımızdan para kazanmak. Uygulamanın uyarı resmini sizlerle paylaşıyorum. Gerisi sizlere kalmış.

Bugün neredeyse tüm programcılık sektörü kullanıcıların sırtından para kazanma amaçlı sürdürülmekte. İster ücretli ister ücretsiz olsun herhangi bir program bunu yapabilmekte. Geçmişte buna benzer ücretli veya ücretsiz programların bunu yaptıklarına sahit oldum. Benim karşılaştığım programları sıralıyorum. Sizlerinde var ise bizlerle paylaşın lüften. Knedi güvenlik kalkanımızı kurarak bu gibi programların esiri olamktan kurtulabiliriz belki.

*BS Player free edition
    *AIMP player (Çakma winamp gibi görünsede winampın çok gelişmi bir versiyonu ve tabi ki Rus icadı)
    *Daemon Tools ( kendi giriş sayfası ve toolbar ı ını yükleyerek istatistik avcılığı yapıyor)

Bunlar dışında işleri sadece bizim istatistiklerimizi tutup satmak olan firmalarda var. Bunun en basit ve ilk örneği GOOGLE. Google bu işten o kadar çok para kazandı ki tüm internet sektörü bu işe yöneldi. Günümüzde Google ın standart istatistikleri dışında hedef gösteren datalar daha makbul durumda. Misal a kişi hangi sitelere neden giriyor, alışverişini nerelerden yapıyor gibi. Bu gibi istatistiklerin edinilme yolu ise programlardan geçiyor. Bunlara örnek toolbar lar, browser lar ve son dönemde yaygınlaşan DNS sunucular.

Bu üç yöntemle örneğin google çok fazla para kazanmakta. Neredeyse tüm programlara para ödeyerek toolbar özelliğini tüm bilgisayarlara yüklemekte ve bunun sayesinde Google arama motoru haricide bizi izleyebilmekte. İkinci yöntem olan Browser lara örnek yine Google dan, yani Google Chrome. Google bu browser'ı geliştirerek sizin bu browser üzerinde yaptığınız tüm ziyaretleri kayıt altına alabilmekte. İnternette neyi aradığınızı ölçebilemkte, hangi siteye kaç kişinin girdiğini bilmekte ve bu bilgiler üzeirnden para kazanmakta. Son yöntem olan DNS sunucusu ise yeni uygulamaya giren birşey. Bunun en güçlü uygulayıcısı OpenDNS servisi. Dns sunucularını bizlere kullandırarak bizlere yasaklı sitelere girme şansı verirken bizdende datalar edenip bundan para kazanabiliyor. Google bunun farkına varınca kendi DNS sunucularını devreye soktu. 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 olan bu DNS servisleri ile sürekli takip edilebilmekteyiz.

Peki biz DNS servisi kullanmazsak takip edilmezmiyiz? Tabi ediliriz, kim eder tabiki e-devlet. yani biz burada aslında internetin özgür bir dünya olmadığından bahsediyoruz. Yaptığımız herşey, attığımız her adım, tıkladığımız her buton kayıt altında malesef.

Bir diğer takipçimiz ise Antivirüs programları. Bizeri iyi niyetli olmalarıyla hamle yapmak zorunda bırakmayan bu program üreticileri özellikle ücretsiz sürümler ile sırtımızdan milyon dolarlar kazanmakta. AVAST ve AVG ile başlayan bu furya neredeyse tüm firmaların ücretsiz versiyonlarını sürmeleri ile devam etmekte. Tüm browserlara entegre olan bu ürünler en bastinden google dan herhangi birşey aradığımızda arama sonuçlarının yanlarında güvenli ya da değil gibi imleçler üretmekte ve tıklamalarımızı eş zamanlı kontrol etmekteler.

Son olarak sayabileceğim takipçiler ise anında mesajlaşma programları. Onların asalak olma modelleri ise dahili arama kutucukları ve haricinde gelen reklam özellikleri.

Peki bu adamlar bunlara yapmakta haklı değillermi. Binlerce insan çalıştırıp bizden hiçbir ücret talep etmiyolar diye düşünebiliriz. Bunu düşünen kişiler bu dünyada bulunmalarının bir değere karşılık geldiğini düşünemeyen insanlar tabi ki. Yani şunu söylemek istiyorum. Bir program üreticisi firma ne kadar büyük ve güçlü olursa olsun onların program üretebilmeleri için sizin varolmanız gerekir. Siz yani kullanıcı olacak ki üretimde olabilsin. İktisat'taki bu arz talep düzeneğinde komple arzı oluşturan bizler işin tüketici yönünde olmamızın neden bu kadar önemli olduğunu idrak etmeliyiz.

Eşin en basitinden burada olmamızın ne denli önemli olduğunu şöyle bir örnekle gösterebiliriz. Dünyada milyonlarca bilgisayar var ve tabi ki her bilgisayarda bir işletim sistemi olmak zorunda. Bu milyonlarca bilgisayarın büyük bir kısmı internete ulaşıyor ve veriler yollayıp alarak bu sanal evreni yaşatıyor. Peki bu bilgisayarladan kaçının işletim sistemi lisanslı sizce ? Milyarlarca insanın yaşadığı Çinde Microsoft'un Vista'yı çıkardıktan sonra ilk ay kaç işletim sistemi sattığını biliyormusunuz. Lisanslı olarak bir ayda 200 adet. Peki microsoft neden bireysel kullanıcıların bu işe para ödemesinin önüne geçmekte bu kadar pasif kalıyor? Her insanın istendiği anda IP numarasından nerede olduğu bulunabildiği halde? Cevap açık bizlerin bu ortamda olmasının bir değeri var. Ne kadar çok isek o kadar çok para dönüyor ve Microsoft gibiler İşletim sistemi üzerinden para kazanma işini artık çok fazla önemser durumda değiller.

Herkese iyi günler

• GOM Player 2.1.21.4846 versiyonun uninstall.exe dosyasını şimdi taratıyorum bakalım sonuç ne çıkıcak.

http://www.virustotal.com/tr/analisis/e07fc33208141018acf4bd1b1b8f3abce62a72475eebe9e9c8e4aa5ccf63f2b5-1260718335

Virustotal sitesinde tarattım fakat hiç bir zararlı gözükmüyor...

Kullandığınız programı nereden indirmiştiniz? Resmi sitesinden indirmediyseniz bu durum normaldır

Üzerine herhangi bir Yama kurdunuz mu? Türkçe Yama gibi....

Yerinizde olsam programı bilgisayarımdan siler ve resmi sitesinden en yeni versiyonu indirir kurar öyle kullanırdım. Üzerinede resmi sitesi dışında hiç bir yerden yama kurmayın

Koskoca download.com programı test etmiş ve temiz olduğunu ispatlamış indirme linkini vermiş

http://download.cnet.com/GOM-Media-Player/3000-13632_4-10551786.html?part=dl-GOMMediaP&subj=dl&tag=button

Bence siz o programı farklı bir yerden indirmişsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 13 Aralık 2009; 17:44:09 >

• Selamlar MRT

sanırım yazımı iyi okumamışsın. ben bu programı orjinal sitesinden indirdim ve üzerinde hiçbir yama kurulu değil. çok fazla bildiğini düşünmen normal, o kadar normal ki benim verdiğim versiyonu bile dikkate almamışsın. ben özellikle 2.1.18 diye başlık atmışken son versiyonu taratmanda daha bir güzel. herneyse sen daha iyi gör diyerekten virustotal e aynı dosyayı tarattım. sonucu iyi gör diyede resmini ekliyorum. ayrıca bununla kalmıyorum programın bahsettiğim ve orjinal sitesinden indirdiğim keylogger içeren sürümünüde paylaşıyorum.

hadi kolay gelsin, bakalım orjinal versiyonunu kendin taratıp yama olmadan aynı keylogger sonucunu görünce varsayımlarına neler olacak?

Program Linki: FILEFRONT

• Selam serdarbirinci,

Bende o versiyon olmadığı için son versiyonu tarattım. Sonuçta ikiside aynı program eski versiyonda varsa yenisinde de olması gerekmez mi? Bence Symantec ve PCTools'un uyarıları (false pozitif) yanlış alarm. Yani korkucak bir şey yok. Yakında yanlışlık yaptıklarını anlayıp sorunu düzelticeklerdir.

Norton IS programında zararlı dosyayı tekrar analiz etmeleri için gönderme seçeneği bulunuyorsa yollamanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 15 Aralık 2009; 0:28:18 >
  • Aynı sorun burda da var.
    http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=853610&st=0

O forumdaki şahıslara katılarak bunun bir false positive(yanlış alarm ki bu yanlış alarm olayını her antivirüs yapar kimisi az kimisi çok) olduğunu düşünüyorum.Zaten norton forumlarında gom playerdaki ActiveX açığından başka şikayet te göremedim.

Zaten birinden biri diğerinin virüs imzasını almış.PcTools un yanlış uyarılarını bilmeyen kalmamıştır heralde yeryüzünde.Eğer symantec onu referans almışsa kötü olmuş veya tam tersi.İmzalar aynı çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 15 Aralık 2009; 0:39:52 >

• Kardeş, bende symantec (Norton internet security 2009 & Norton 360)
    kullanıyorum.Fakat böyle bir mesaj almadım.
  • Not: Mesajımı okumama huylarını devam ettiren arkadaşlar için vurguları editledim. Bazı bölümleri umursamadıklarını gördüğüm için onlarıda çıkardım.

İlk mesajımda belirttiğim gibi bende sadece bu versiyonda rastladım buna. Unutmamak gerekir ki efsane download manager Flashget'in server larına giren hackerlar çaktırmadan virüslü versiyonu programın orjinal sürümü ile değiştirmiş ve bu programın adına koca bir leke bulaştırmışlardı. Ben bu mesajı insanlar Gom Player kullanmasınlar diye değil daha da temkinli olsunlar diye yolladım. Ama bazı arkadaşlar özellikle, sanki ben versiyon belirtmemişim gibi kendilerinde bu virüsün olmadığından ya da virüs programının saçmaladığından bahsediyorlar. Bu mesaja yorum yazan bir çok kişinin bir keylogger'ın çalışma dehasını ve herhangi bir programa ya da inf dosyasına şans eseri girme şansının olmadığını bildiklerinden emin değilim.

Gom Player ve CNet'e bildirim maili yolladım. İyi niyetimden yola çıkarak yazdığım bu mesaj amacından sapıp atışma arenasına döndüğüne göre onların bu konuya vereceği cevap daha bi faydalı olacaktır herhalde. Bakalım ve görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SeBi~ -- 18 Aralık 2009; 8:09:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizin gibi önyargılı insanlar olduğu sürece(ki onlar da Türkler hakkında önyargılı oldukları gibi) bu düzen zaten değişmeyecek.Size kalsa rusların her programında birşey var.Dünya devlerinden kaspersky de trojan size kalsa.Birde bu mesajı alan bir tek sizsiniz ve norton ve yanlış alarm üstadı pctools haricinden hiçbir program uyarı vermemiş.Kaldı ki norton un database i diğer çok bilinen antivirüsler kadar fazla bile değil.Program saçmaladı diyen de olmadı.Antivirüslerin yanlış alarm vermesinden bahsettik.Ama anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.Birşey diyemem.
    Ben de bu forumda önyargıları kırmaktan yoruldum açıkçası.Size iyi önyargılı günler dilerim.Türkler barbar dır lafını nasıl kıramıyorsak sizin de ruslara karşı olan düşüncelerinizi kıramayacağımıza göre ortada tartışacak birşey göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 17 Aralık 2009; 22:18:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.