Şimdi Ara

Golf 8,5 mu Peugeot 408 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Yeni bir araç alma arefesindeyim. Golf 8,5 116 bg life paket ile 1.2 puretech 408 gt paket arasında kararsız kaldım. İki aracın da artı ve eksi yönleri var. Bu araçlar arasından tavsiyeleriniz ne olur? İki araç da ihtiyaçlarımı karşılıyor. Motor ve şanzıman olarak kullanan tecrübe eden arkadaşlar da görüşlerini belirtirse sevinirim, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Msi B450 Gaming Plus Max - Amd Ryzen 5 3600X - G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz - Samsung 500GB 970 Evo NVMe M.2 SSD - Msi RTX 2060 Super Gaming X - Aerocool AirHawk Duo ARGB - CoolerMaster 750W MWE 80+ White - Aoc 24 1ms 144hz Curved
  • Pejodan uzak durmani öneririm .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

neden hocam biraz detay verir misiniz?

Tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

Şahsen araçtan memnunum.3 ayda 9bin km yaptım.herhangi bir sorun yaşamadım performansı da yeterli hybrid özelliği şehir içinde güzel çalışıyor mantığına uygun kullanılırsa baya tasarruflu.istanbul içinde 6 litre yakıyorum genel olarak.uzun yolda da hiç mahçup etmedi gayet güzel koşuyor.

Arkadaşımda kayışlı motor 308 sahibi aşağı yukarı 50.000 km dir oda sorunsuz kullanıyor gayette memnun aracından.

Yani şanstır nasiptir kimine sorunlu olur kimine sorunsuz ama türkiye şartlarına göre konfor kalite algısı olarak bence güzel araç 408.

408 den önce 18 ay 22 bin km megane 1.3 tce icon kullandım onuda sıfır almıştım. megane dan çok daha üst kalitede bir araç olduğu anlaşılıyor.

Golf kullanmadım ama kötü değildir diye düşünüyorum kendini ispatlamış bir model.

Kasa yapıları farklı iç genişlik bagaj hacmi bunlar ihtiyaçları belirliyor ki 408 bu konuda bagaj ve iç hacim konusunda baya iyi iş çıkartmış.

Parça parça yazdım aklınıza takılan net bir soru olursa cevaplayabilirim.

@Kürşat Bayram

• başka marka model düşünmüyor musunuz hocam. sadece bu ikisi mi var almak istediğiniz.

13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat Bayram

Tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim

Bu konularda en kesin konuşanların tecrübesi olmaz genelde, ya zamanında o markanın ilgisiz alakasız başka bir ürününü kullanmıştır ya da bir arkadaşının arkadaşında vardır da oradan biliyordur.

1 kişi sorun yaşayıp anlatır, 10 kişi o sorunu paylaşınca 10 sorun yaşanmış gibi algı oluşur.

Sizin kullanım senaryolarınıza yakın gerçek, objektif tecrübe arıyorsanız bulmanız zor. Kullanan tanıdığınız varsa ondan rica edip, yoksa da kiralayıp biraz kullanmaktan başka tecrübeye güvenmeyin.

- peugeot motor arızaları ve bitmek tükenmek bilmeyen elektronik aksam arızası

- VW dq200 şanzıman sebebi ile

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kayışlı düz 1.2 nin performansı acaba hayal kırıklığı yaratır mı diye aklımda soru işaretleri var, tasarım ve donanım olarak bayağı beğendiğim bir araç

Orijinalden alıntı: ma mi

başka marka model düşünmüyor musunuz hocam. sadece bu ikisi mi var almak istediğiniz.

Hocam c segmenti bir araç düşünüyorum, varsa başka önerileriniz memnun olurum

Sizin bu araçlara alternatif bir öneriniz var mıdır?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Rica ederim.

308 ü rahat yürütüyor fakat 408 e az gelebilir 1.2 130 lük motor.

eğer ki alacaksanız makyajsız kasanında zincirli 136+hybridleri geldi son partide onlardan bakabilirseniz bence daha iyi olur.

Donanım farkı var GT ve Allure arasında yok diyemem ama Allure bana yeterli geldi mesela.Makyajsız kasa alacak olsam Allure+cam tavan fakat zincirli yeni motor tercih ederdim sanırım.

Merhabalar,

Eğer evden ya da işten şarj imkanınız var ise elektrikli araç öneririm (doğuştan elektrikli olmak kaydı ile)

İlla benzinli ya da dizel ise seçenek japon kore grubu, renault gibi markalar olabilir. Ben hata yaptım aldım, bir daha stellantis in yanından bile geçmem açıkçası.

• 2025 Golf 8,5 116 bg life , bir yıl, 21.000km kullandım.2017 model A3'den geçmiştim.Şehir içi 6-6,5 uzun yolda 4,5 litre tüketiyordu.Tüketim olarak epey ekonomik bir araç.120km'den sonra rüzgar sesi alıyordu.130km sonrası hızı hissettiriyordu.Belki üzerinde gelen Nexen lastiklerdendir bilemiyorum.Motor performansı yeterli diyebilirim, yokuş yukarı ve ani hızlanma gereken durumlarda biraz zorlanıyordu araç.Uzaklaşınca otomatik kilitleme bir çalışıp bir çalışmıyordu.Bir kere de alarmı takıldı, servis çözemedi, kendiliğinden düzeldi.Kışın da sensörlerin kafası karışıyordu, araç ısınınca düzeliyordu.Frenleri E-tsi olduğu için başlangıçta biraz alışkanlık gerektiriyor, biraz ezerek kullanıyorsunuz pedalı.Ses sistemi çok kaliteli değildi.Güvenlik sistemleri ve yarı otonom sürüşü kusursuza yakın çalışıyordu.Bence ufak tefek yazılım sorunları olan bir araç.Malzeme kalitesi de bazı yerlerde eski Golf kalitesinde değil.Bir yıl kullanıp elektrikli araç almak için sattım.

• 408 gibi şık tasarımlı, gırtlak dolu ve EAT8 şanzımanlı bir araç varken paçoz Golf'ün yüzüne bakılmaz. Arada kalınacak arabalar değil bu ikisi.

1.2puretech ile ilgili şehir efsanelerine inanma. Doğru yağ kullanıldığında ve trigeri 50.000km'de bir değiştirildiğinde sorun çıkmıyor. Ben ve tanıdığım insanlar kullanıyor bu motoru, sorun yok kimsede. Zaten 2020'den sonra üretilen 1.2puretech'lerde daha dayanıklı kayış kullanılmaya başlandı.

- Gece Mavisi -
          Instructor, Car Magazine Editor, Pertolhead
          Yeditepe University '15
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.