Şimdi Ara

Golf 7 Titreme Sorunu - Yoksa yine DSG mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Golf forumundan biri yazmış bugün, araç Golf 7 tdi dsg, yine mi patlıyor yoksa bu dsg'ler sorun ne olacabilir sizce ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------
    Arkadaslar herkese selam.
    Son birkac gundur dikkatimi ceken bir olay var.
    Genelde aksam 8 gibi eve gelir sabah 7 gibi evden cikarim.
    Sabahlari araci calistirdigim zaman yaklasik 300 metre sonra bol isikli guzergahimda dururken;
    Ayagim frende,
    Arac D konumunda,
    Auto hold kapali,
    Start stop kapali,
    Arac calisir sabit durumda,aracta bariz bir sekilde titreme ve kucuk kucuk sarsintilar meydana geliyor ve akabinde baslangictan itibaren ki tuketim yukselmeye basliyor.
    İlerleyen km lerde bu sorun olmuyor.
    Aklima ilk gelen DİZEL PARTİKUL filtresinin calismasi geldi acaba bu olayi fark eden arkadaslarimiz var mi?
    Herkese kazasiz belasiz surusler.

MESAJ SAHİBİ KİŞİ TARAFIMIZA ULAŞIP KALDIRILMASINI TALEP ETTİĞİNDEN KALDIRILMIŞTIR
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Resim görünmüyordu, konu sahibi de düzeltmiş.

Bence kronik bir sorun bu titreme olayı. Belli ki hala giderilememiş. 2008 modellerinden beri var bu olay. Nette incelerseniz bulabilirsiniz. Jetta'sından tutun, Golf'une kadar var. Servis bunun için, "sorun yok" diyor.. Manüel vitesli araçlarda da var bu sorun yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 10 Mayıs 2013; 22:55:33 >

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • dsg de kavramadan kaynaklı titreme sorunu düşük hızda 2. viteste iken hafif gaza basınca görülüyor. araç dururken dsg kaynaklı titreme sorunu duymadım ben.

Düşük hızda titreme sorunundan ben başı belaya gireni duymadım. Can sıkıcıdır, orası ayrı.

Şangırtı şungurtu sesleri pek hayra alamet olmuyor genelde.

VW bu 6-DSG'yi 7'ye döndürerek bence 2000'den bu yana tek hatasını yaptı. En azından kuru tip şanzımana geçmeyip 7-DSG yağlı yapsaydı iyiydi. Tabi maddi kaygılar yüzünden oldu ama Premiumlardan sonra marka algısı en yüksek markaya yakışmadı.

Araçta gaza fazla basmadan bu sorun meydana geliyor sanırım . Bu sorun o anda 2 Silindirin çalışmasından meydana geliyor hafif bir silkelenme , sonra daha fazla gaza basında araç 4 silindirle çalışmaya başlıyor .

Yani bu sorun değil gibi . Ama çok rahatsız edici bir titreme ise servise gitmekte yarar var .

İsterseniz özelden Bu olayı yaşayan kişinin linkini atabilirim .

Golf 6 tdi manuel aracimda az titremedim ben de. Devirli kullanim isteyen bir motor ve dsg de hepimizin bildigi gibi 1600 d/d ye bile gelmeden vites atiyor.

Dizel arac kullanmak buyuk sikinti. Benzine gectigimden beri araba kullanmaktan zevk alir oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    1.3 Egea motor titreme sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun belli ama tekrar bakınca sorun da değil.

Sorun olursa yazılım var, dert etmeye gerek yok.

Şu VW fanatikleri ağzından yazmaya çalıştım.

Orijinalden alıntı: Anro

Hocam sorun belli . Bende baktım bu sorun değil aslında .

Araçta gaza fazla basmadan bu sorun meydana geliyor sanırım . Bu sorun o anda 2 Silindirin çalışmasından meydana geliyor hafif bir silkelenme , sonra daha fazla gaza basında araç 4 silindirle çalışmaya başlıyor .

Yani bu sorun değil gibi . Ama çok rahatsız edici bir titreme ise servise gitmekte yarar var .

benimde bildiğim yeni nesillerde durum bu .

düşük devirde 2 piston çalıştığı için silkenlenme yapması gayet normal.

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Hocam sorun belli . Bende baktım bu sorun değil aslında .

benimde bildiğim yeni nesillerde durum bu .

düşük devirde 2 piston çalıştığı için silkenlenme yapması gayet normal.

Araç 1.4 tsi act değil ki 2 silindir çalışsın.

2 silindir çalışan tdi yerinden kalkmaz

• Bahsedilen sorun linkteki ile aynıysa turbodan kaynaklı sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_69181040/mpage_4/tm.htm#msglink_73261650

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Dizel partikul filtresi sikintisi buyuk ihtimalle.

Golf 6 tdi manuel aracimda az titremedim ben de. Devirli kullanim isteyen bir motor ve dsg de hepimizin bildigi gibi 1600 d/d ye bile gelmeden vites atiyor.

Dizel arac kullanmak buyuk sikinti. Benzine gectigimden beri araba kullanmaktan zevk alir oldum.

Bende 2010 b6 tsi 122 dsg passat aldım tredline dediğiniz gibi 1600 devir demeden araç yürür yürümez 2 ye atar ne anladık bu işten 1 vitesi hiç saymayalım bende aynı zamanda 2003 tdi 3 silindirli polo var bir süre binmedim sonra tsi dan tdi ya geçince içimden kafam nasıl dayandı 50 bin km dedim tepkiler acayip geç basıyosun gaza arada 2 - 3 saniye geçiyo en az tsi gibi anında tepki vermiyor. eskiden polo ile giderken arkadan selektor yaparlardı hızlı git diye şimdi onlar ışıktayken ben yolu yarılıyorum.. Arkadaşlar bu arada tredline aracım 2010 yeni konsol bunlarda come homing varmı vag cihazım var acabilirmiyiz bilgisi olan varmı..

Herkese keyifli kazasız belasız bir ömür dilerim..

• Manuel TSİ Superb'de de aynı olay var ilk çalıştırmada bariz ama sorun değil aracın çalışma prensibi uyandırıyor insanı

DSG için Bir TÜRK atasözü der ki ; Eşşeginde kuyrugu sallaniy ama kopmiyy
  • Olay dpf ile alakalı. Aynı şey benim araçtada oluyor rolanti devri 1000 e çıkıyor tüketim 0.3 den 1.5 a çıkıyor ve hissedilir bir titreme oluyor sarsan şekilde. Normal birşey, yüksek devirde sürünce geçiyor uzun sürede gelmiyor (yakıta bağlı olarak)
  • DPF ayda bir kez çalışması gereken bir mekanizma çalışma otamatik olur ve çalışma şartları vardır, şartlar sağlanmaz ise yakıtta artma performansta düşme gibi problemler gözlemlenir. Bu yüzden dizel araçlar kısa mesafe değil uzun mesafe araçlarıdır. DPF çalışma şartlarının en önemlileri sıcaklık ve basınctır. Bunları sağlamak içinde 30-40 km'lik yüksek devirli kullanım gerekir. DSG özellikde Drive konumda bu şartları sağlayamaz ve motorlar 4000-5000 km sonra yüksek yakıt tüketimi ve düşük performans gösterirler bu yüzden DSG kullanıcıları araçlarını 1000-1500 km aralıklarla manuele alıp aracın motorunu zorlayacak rampaya vs. yüksek devirlerle kullanarak bu tip DPF kaynaklı sıkıntıların önüne geçebilirler. Eğer bu otomatik DPF temizlemesini gerçekleştirecek şartları sağlayamazlar ise dizel araç sahipleri teknik servislere basvurarak araclarını yazılım yardımıyla zorlayarak DPF temizliği yaptırabilirler. He bu işlem sonrası teknik servir calısanının acıklaması yeni yazılım attık abi faturada bu olur orası ayrı:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.