Şimdi Ara

GOLF 7 ÖZEL SERVİS Mİ? YETKİLİ SERVİS Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba 1 ay önce ilk sahibinden 59000 km.de aldığım 2013 model golf 7 1.6 dizel dsg aracımın 60000 bakımını yaptırmayı düşünüyorum.Daha önceki araçlarımın devamlı bakımlarını yaptırdığım özel servisteki ustamdanda çok memnunum. Malum yetkili servis ücretleri daha pahalı fakat yetkili serviste devamlı düzenli bakım yaptırılırsa iyi niyet garantisinden bahsediliyor. Ikilimde kaldım yetkili servis mi? Özel servis mi? Şimdiden herkese tşk. ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anayasanın bile yok hükmünde olduğu muz cumhuriyetinde Kanuni hükmü olan kağıt istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğuş çalışanı olmadığım için beyan edemeyeceğim. Ben bildiklerimi aktardım ki forumun olayı budur. Herkes belgeler ile konuşacak olasaydı geçmişe dönük mesajlarınızın %80nini silmek zorunda kalırdınız. Kaldı ki seviyenin yerlerde süründüğü şu forumdan birşeyler okuyup, teyid etmeden iş yapanın da allından şüphe ederim.

Merak eden arar, sorar, mail ister teyid eder.

Sizin tarafınızdan bakacak olursak, o 5000 lik faturalı olayın, tüm bakımlarının eksiksiz olduğu ya da yazılımız olduğunu kanıtlayan, Kanuni hükümde bir belgeniz var mı ?

Son olarak şunu da belirteyim. VW trolleri ne kadar cahil ve iticiyse, anti vw trolleri de bir o kadar cahil ve itici. Hele bir de şu insanları kategorize eden yarım akıllılar yok mu siz de bilirsiniz hani. Vag grubuna binince premium olduğunu düşünen, ya da tüm vw alanları esnaf olmakla itham eden. Al birini vur ötekine. Zira ikisini toplasanız 1 normal insan IQ'su etmez.

Üzülerek söylemeliyim ki, 7 sene iyi niyet garantisinin doğruluğunu öğrenip, üzülecek kalitede trollerimiz de mevcut.

Saygılar.
  • wildboyankara W kullanıcısına yanıt
    İyi niyet garantisi icin mutlaka yetkiliye gidin

• DSG varsa iyi niyet gerantisine ihtiyacın olabilir. Riske atma serviste yaptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

İyi niyet garantisi icin mutlaka yetkiliye gidin

Altinda yatan mesaj:
    Dsg niz varsa,servise 3misli vericeniz ben garantisi bitmeden sateyom
    Kimsenin cebinden 5kurus cikmadi demistim ama fatura kesilince kahkahalarla gülerim sonra size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 3 Eylül 2016; 9:34:18 >
  • Volkswagen, DSG için 7 yıl iyi niyet garantsi veriyor.
  • İyi niyet garantisi altında 500 lira işçilik ücreti alınarak kavrama değişiyor. Sayı sınırı yok. 7 yıl boyunca bu böyle. Yalnız tek şartı periyodik bakımların süresini geçirmeden serviste yaptırmak. Araç dsg ise yetkiliden şaşmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten özelde ustanız varmış. Tutup da yetkiliye geçmeye ne gerek var.

Hani deseniz ki aracımın garantisi bitmedi onun için yetkiliden özel servise geçemiyorum vs. anlarım da özelden yetkili servise geçmek çok mantıksız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her Dsg bir gün patlayacatır. O zaman da iyi niyet (!) garantisi sizi kurtaracak.

Dsg olduğu için servise devam yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Zaten özelde ustanız varmış. Tutup da yetkiliye geçmeye ne gerek var.

Hani deseniz ki aracımın garantisi bitmedi onun için yetkiliden özel servise geçemiyorum vs. anlarım da özelden yetkili servise geçmek çok mantıksız.

Araç dsg olduğundan biraz tereddütlerim var yetkili servis dsg ye iyi niyet garantisi 7 yıl garanti veriyormuş

• Arkadaşlar biraz önce vw doğuştan bakım için gün aldım dsg ye 7 yıla yakın iyi niyet garantisi veriyorlar 60000 bakımı için 780 tl fiyat verdiler

• 60bin bakımı 780 lira diğer servislerle kıyaslarsak uygun fiyat servisten şaşmayın hem garantili işlem yapılıyor hem iyi niyet garantisi devam eder ayrıca satmak istediğinizde de servis bakımlı araç her zaman tercih edilir

• Madem 7yil garanti varmis buna dair bir resmi evrak sunsaniz bize nasıl olur

• Ozelde sorgulatin kavrama kac liraya degisiyor? Yanlis hatirlamiyorsam 1500-2000 lira gibi bir paraya degistirenler oldu ozel serviste. Bu paradan kacinmak icin mislini servise yedirmenin bir anlami varmi tartin bicin karar verin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG olsa da olmasa da yetkili servise gitme taraftarıyım.

Senede bir en fazla 2 defa 200 lira fazla vermek kimsenin cebini yakmaz. En azından standart koşullarda adam akıllı bakım yapılır herhangi bir sorun olduğunda da direk gideceğiniz yeri bilirsiniz.

Leon FR aracımın 15000 bakımı 500 küsür 30000 bakımı 700 küsür tuttu. Araç manuel. Siz biraz daha fazla ödersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Madem 7yil garanti varmis buna dair bir resmi evrak sunsaniz bize nasıl olur

Hocam servis danışmanıyla görüştüm art niyet olmadığı sürece dsg ye 7 yıl garanti verdiklerini söylediler tabiki iyi niyet garantisi kapsamında

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Ozelde sorgulatin kavrama kac liraya degisiyor? Yanlis hatirlamiyorsam 1500-2000 lira gibi bir paraya degistirenler oldu ozel serviste. Bu paradan kacinmak icin mislini servise yedirmenin bir anlami varmi tartin bicin karar verin.

Hocam yılda 250-300 fazla verip servise yetkili gitmek mantıklı geldi. Bide Araca baştan aşağıya bakıyorlar. dsg ne zaman patlıyacak belli değil.1500 2000 tl az para değil bide çıkma parça takıyorlar. oda patlıyacak olsa hapı yuttun

• quote:

Orijinalden alıntı: wildboyankara

quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Ozelde sorgulatin kavrama kac liraya degisiyor? Yanlis hatirlamiyorsam 1500-2000 lira gibi bir paraya degistirenler oldu ozel serviste. Bu paradan kacinmak icin mislini servise yedirmenin bir anlami varmi tartin bicin karar verin.

Hocam yılda 250-300 fazla verip servise yetkili gitmek mantıklı geldi. Bide Araca baştan aşağıya bakıyorlar. dsg ne zaman patlıyacak belli değil.1500 2000 tl az para değil bide çıkma parça takıyorlar. oda patlıyacak olsa hapı yuttun

Tamamen tercih meselesi. Benim aracim a3 tdi. Senede 22-23 bin km yol yapiyorum. Kavrama bu aracin sarf malzemesi. Mekatronig'in ariza vermeyecegine inaniyorum. Kavrama biterse 60bine kadar servisten degistiririm. Sonrasinda zaten servis fiyatlari da artacak. Saniyorum 60bin bakimi ile birlikte ozel servise gitmeye baslarim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam.

Büyük bir firmanın satın alma müdürlüğünü yaptım tüm şirket arabalarımız öz sermaye idi. Uzun dönem kiralama yapmıyoruz ve hepsi vw araçlar. Şimdi geçiş yaptığım firma sadece ford ile filo anlaşması var ama neyse o konumuz değil.

Daha 2 ay öncesinde çalıştığım firmada 6 passat, 13 jetta, 2 amarok ve 1 transporter şeklinde bir şirket aracı filonuz mevcuttu. Bu araçlarda amaroklar ve transporter hariç hepsi dq200 kuru kavrama 7 ileri dsg araçlardı. Bunlardan 5 tanesi 50.000 civarında kavrama değişti. Hepsi de garanti süresi dolmuş hatta bazıları bu süre üzerinden 1 yıl geçmiş araçlardı. Yanlış hatırlamıyor isem 440 + kdv işçilik ücreti ile değişim sağlandı garanti süresi bitenler.

Elimde yazılı bir beyan bulunmasa da, görüşmelerimde belirtilen şuydu. Motor ve aktarma kaynaklı, kronikleşen problemler 7 sene kadar (km sınırını anımsamıyorum) belli bir işçilik yüzdesi ile değişimi yapılıyor.

Resmi olarak sadece 5-6 adet iş emri numarası paylaşabilirim. Yazışmalar halen eski Mail'imde bulunmakta. İsteyen, herhangi bir doğuş oto ya da tali bayisinden kontrol edip yapılan işlemleri, ödenen ücreti vs görebilir.

Yalnız çok atlanan bir durum var. Araçlar 1 gün bile periyodik bakımını aksatmamalı. Rehberli diagnoz sonucu geçmiş loglarda herhangi bir yazılım işlemi görülmemeli ve araç alttan hasarlı kazaya karışmamış olmalıdır.

Saygılar.

• Degerli kardeslerim,bakin hala,laf soz paylaşıyorsunuz.ben basit bir soru sordum: 7yil olduguna dair servis kaynakli kanuni hukmu olan resmi tek satir evragimiz mevcut mudur?
    Çünkü mevcutsa ben konusunu acip durumu paylaşacağım,insanlara bak arkadas garantin 2+2 degil 7yil diyecegim.
    Yok evrak mevcut degilse ben burda 5 bin tahsil ettikleri adamin faturasını da paylastim,beles meles 300 500 diyenler ya arazi oldu,ya da rezil kepaze oldu.
    Tabi onlar art niyetli vw fanboylariydi,sizi kastetmiyorum.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Anayasanın bile yok hükmünde olduğu muz cumhuriyetinde Kanuni hükmü olan kağıt istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğuş çalışanı olmadığım için beyan edemeyeceğim. Ben bildiklerimi aktardım ki forumun olayı budur. Herkes belgeler ile konuşacak olasaydı geçmişe dönük mesajlarınızın %80nini silmek zorunda kalırdınız. Kaldı ki seviyenin yerlerde süründüğü şu forumdan birşeyler okuyup, teyid etmeden iş yapanın da allından şüphe ederim.

Merak eden arar, sorar, mail ister teyid eder.

Sizin tarafınızdan bakacak olursak, o 5000 lik faturalı olayın, tüm bakımlarının eksiksiz olduğu ya da yazılımız olduğunu kanıtlayan, Kanuni hükümde bir belgeniz var mı ?

Son olarak şunu da belirteyim. VW trolleri ne kadar cahil ve iticiyse, anti vw trolleri de bir o kadar cahil ve itici. Hele bir de şu insanları kategorize eden yarım akıllılar yok mu siz de bilirsiniz hani. Vag grubuna binince premium olduğunu düşünen, ya da tüm vw alanları esnaf olmakla itham eden. Al birini vur ötekine. Zira ikisini toplasanız 1 normal insan IQ'su etmez.

Üzülerek söylemeliyim ki, 7 sene iyi niyet garantisinin doğruluğunu öğrenip, üzülecek kalitede trollerimiz de mevcut.

Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.