Şimdi Ara

Golf 6 1.4 Highline izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar herkese merhaba.

Birkaç aydır 2011 model Golf Highline kullanıyorum.
    1.4 benzinli,turbo.
    200 tork 122 beygir 6 ileri manuel şanzıman.

İzlenimlerim şöyle :

İç dizayn :
    Direksiyon orta boyutta,308 gibi değil.
    Gögüs yumuşak plastik,Golf 7'deki gibi halı kaplı yerler var.(Benim umrimda değil merak edenler için söylüyorum. )
    Dokunmatik ekran Comfortline'lardan itibaren standart.
    C4'e nazaran daha dar fakat diz mesafesi iyi çok da basık değil Focus'taki gibi inip binerken büzüşmüyorsunuz.

Gösterge tablosu 7'deki gibi,ben beğeniyorum.
    Torpido gözü çekmece gibi ve dar,C4'teki torpido harikaydı hem raf gibiydi hemde içi genişti .

Orta konsol düz duruyor Golf 7'deki gibi sürücü odaklı değil ve vitesin önündeki göz içerden kapaklı dıştan açık.

Koltuk altı çekmeceleri C4 ten daha iyi ve koltuk mandalları saçma bir metal yerine plastik tutamaçtan oluşuyor.

Üfleçlerin çevresi krom,gerçek krom eliniz değince soğuğu hissediyorsunuz.

Dış dizayn :

Çok iddialı değil,önden çok beğenmiyorum ama arka taraftan LED stop lambalarıyla birlikte agresif duruyor.

7'nin aksine çok belirgin olmasada ön çamurluktan arka stop lambasına kadar bir çizgi uzanıyor.

Bence en orjinal Alman tasarımı bu araçta var.
    arada sırada mk7 sandığım oluyor ama bu bir Golf diyorum .

Ön tamponda kromlar var .

Sürüş :

Süspansiyonlar sessiz dışarıdan duyulan tıs tıs sesi içeriye gelmiyor.

Yol tutuşu iyi fakat motor daha performanslı olabilirmiş 1.5 TSi olsun isterdim.
    Zaten C4 VTi deki veya 1.4 Polo vs./1.6 Golflerdeki gibi LPG olayıda yok kısaca ekonomi için benim gibi 40-50 ile gitmeniz lazım.

Açık konuşayım ; eğer basarsanız normal kullanımda 8-9 litre performanslı kullanımda 11-12 litre civarı yakar ama basmazsanız özellikle uzun yolda LPG ve Dizelden daha az yakıyor uzun yol için hiç korkunuz olmasın zaten alt devirde 200 tork veriyor araba 60-70 kmh ye geldikten sonra direkt 6'ya atıyorum yavaş yavaş 110-120 bandında iken 2000-3000 devirde ara ara gaz veriyorum 4.5 litre civarı yakıyor.

Ama 1 litre fark edecek diye TDi almanın bence anlamı yok 1.6 102 HP Lpg uyumlu Golf lerde temiz bulmak mümkün değil diyebilirim.

Şehir içinde benim ortalamam 6.7 litre 1.2 TSi olsa 5.5 civarında gezilebilir.

Donanım

Far yağmur tampon sensörleri,ön arka ayak üflemesi,arka koltuklar için üfleçler,4 cam otomatik,anahtardan cam kumandası,elektrikli katlanır ayna,LED arka stop lambaları,torpido soğutma,direksiyondan kumanda,karartılmış camlar sis farları bez tavan vs. var zaten Golf bilinen bir araç ek olarak detay vermem gerekirse ön far ampullerinin yuvasında VW logosu var.

Araçtan ben memnunum LPG takmayacaksanız 50-70 arası iyi bir alternatif olabilir .

Muadil Auris Civic HB'den vs. benim kriterlerimde iç mekan olarak önde ha keza Megane IV için de öyle.

Rakip olarak motorlarla beraber Astra,308,C4 bence başı çekerler Focus HB'i hiç beğenmiyorum o eski Focus lar çok daha albenili araçlar.

Ayrıca eksi yönleri el freni kolu aşınıyor öndeki göz tıkırtı yapıyor ve halojen ön farlar ışığı fazla dağıtıyor.

Sonuç olarak kalite anlamında kafanızın çok rahat olacağı ama ufak tefek teknolojik içeriklerin olmadığı bir araç en önemli nokta ise iç dış çok dayanıklı bir araba olduğunu hemen hissettiriyor kullanırken nazik davranmak zorunda değilsiniz.

Fiyat olarak ben ilk sahibinden 41.000 km de 53.000 liraya aldım , boya yok lastikler vs. eski bakımlar tam yapılmamış.

Piyasa olarak temiz 1.4 Comf Manuel ler 50-55 Highline lar 55-60 TDi ler 55-75.000 arası değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arabanın en büyük eksilerinden biri manuel versiyonlarda esp olmaması.

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Maalesef.

• Highline da ESP var diye biliyorum

• Megane alaydın iyiydi

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    golf 6'da donanıma bağlı oalrak değil şanzımana göre esp sunuluyordu. ancak tüm donanımlarda opsiyonel olarak alınabiliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

golf 6'da donanıma bağlı oalrak değil şanzımana göre esp sunuluyordu. ancak tüm donanımlarda opsiyonel olarak alınabiliyordu.

değerli bilginiz için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 53.000 liraya alınabilecek mis gibi araç. Dertsiz belasız kullanırsınız inşallah.
  • "özellikle uzun yolda LPG ve Dizelden daha az yakıyor " Bu sözünüz çok iddialı olmuş, neye dayanarak söylüyorsunuz anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Megane alaydın iyiydi

İç dizaynı güzel değil hocam yada dıştan iyi durduğundan içi sönük duruyor.

• Aynı aracın 2011 Dizel Manuel Comfortline versiyonuna sahibiz.

Araç 6 yıl içerisinde özellikle son 4 yılı bozuk köy yollarında geçti. Şu aralar sağ ön tarafta yerini tam olarak kestiremediğim bir yerde trim sesi peydah oldu. Birisi sağ kapı hoparlörü diğeride bügük ihtimalle sağ havalandırma ızgarasının içi diye tahmin ediyorum. Şehir içi ya da ana yol kullanımında olmayan bu trim sesi bozuk yollarda ortaya çıkıyor.

Bir diğer seste sol arka amortisörden geliyor. Kışın sert geçtiği zamanlarda ustaya götürmüştüm amortisör başları soğuktan donuyormuş vs ondan olur dedi havalar ısındı ses hala devam ediyor.

Son 4 yolu bozuk köy yollarında geçmiş bir araç için konfor seviyesini yinede çok iyi buluyorum. Özellikle daha 500 km'de trim sesi yapan Megane'ları görünce araca da birşey diyesim gelmiyor.

Bir sıkıntı da araba resmen donanım fakiri. Çift yönlü tam otomatik klima dışında hiçbir oyuncak yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farmer Jax -- 25 Nisan 2017; 16:15:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

"özellikle uzun yolda LPG ve Dizelden daha az yakıyor " Bu sözünüz çok iddialı olmuş, neye dayanarak söylüyorsunuz anlayamadım.

Hocam onun için konu açacağım.

• bence, golf 6 kalite ve işçilik olarak (premium markalar hariç) kompakt sınıfa çağ atlatmıştır. o zamanlar en büyük eksiği doğuş yüzünden donanımda yapılan kısıtlamalardı. tüm avrupa'da esp standart iken biz de opsiyoneldi. 2011 yılına kadar highline bile diğer rakiplerine (astra j cosmo) göre eksik donanımlı idi.
  • 4 ay 7 bin kilometre 2010 dizel Golf 6 Highline kullandım. Aralık ayında 56.750 liraya almıştık iki hafta önce 58.000 liraya verdik. Beni en çok memnun eden ses sistemi ve frenleriydi. Astra J'den sonra yol tutuşu ise vasat gelmişti

• Hersey iyi hos ama su basarsan 11 12 lt basmassan 8 lt nedir bu iyi anlaminda degilki ben hep bassamda performansli kullansamda dizelde 8 lt yi gecmiyor dizel olarak bence basinca tuketen yakit onemli olan

• pintiliği tutmuş koymamış espyi ortalık karıştırıyorlar
  • Tsi ve tdi kullanan biri olarak konuşuyorum. Uzun yolda tsi gerçekten az yaksada hiçbir zaman dizel kadar az yakamayacaktır.
    Jetta 1.4 tsi 70.000 km
    Passat 1.4 tsi 80.000 km
    Passat 1.6 tdi 80.000 km
    Tiguan 1.6 tdi 5.000 km

Tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Tahmin edeceğiniz gibi hergün yollardayım ve 2 defa fırsat aracı olarak denk geldiği için tsi kullandım. Uzun yolda dizele litre bazında benzer tüketimlere yaklaşabiliyor ama hiçbir zaman dizelden az yakmıyor.
    Örneğin tsi 6,5 lt yaktığı yolda tdi 5 lt yakıyor
    Yani güncel fiyatlarla
    Benzin 5,25 tl x 6,5 lt = 34 tl
    Dizel 4,65 tl x 5 lt = 23 tl
    Aradaki fark gaz pedalına bastıkça artacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercandrsn

Tsi ve tdi kullanan biri olarak konuşuyorum. Uzun yolda tsi gerçekten az yaksada hiçbir zaman dizel kadar az yakamayacaktır.
    Jetta 1.4 tsi 70.000 km
    Passat 1.4 tsi 80.000 km
    Passat 1.6 tdi 80.000 km
    Tiguan 1.6 tdi 5.000 km

Tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Tahmin edeceğiniz gibi hergün yollardayım ve 2 defa fırsat aracı olarak denk geldiği için tsi kullandım. Uzun yolda dizele litre bazında benzer tüketimlere yaklaşabiliyor ama hiçbir zaman dizelden az yakmıyor.
    Örneğin tsi 6,5 lt yaktığı yolda tdi 5 lt yakıyor
    Yani güncel fiyatlarla
    Benzin 5,25 tl x 6,5 lt = 34 tl
    Dizel 4,65 tl x 5 lt = 23 tl
    Aradaki fark gaz pedalına bastıkça artacaktır.

Alırkenki fiyat ve bakımda fark ediyor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

bence, golf 6 kalite ve işçilik olarak (premium markalar hariç) kompakt sınıfa çağ atlatmıştır. o zamanlar en büyük eksiği doğuş yüzünden donanımda yapılan kısıtlamalardı. tüm avrupa'da esp standart iken biz de opsiyoneldi. 2011 yılına kadar highline bile diğer rakiplerine (astra j cosmo) göre eksik donanımlı idi.

Hocam son kasa Civic ve Fl Corolla'dan 2 gömlek yukarı diyebilirim iç mekanda eskime yok direksiyonda biraz aşınma var ufak ufak.

Opsiyonel ve genel donanımlar olarak Golf 7 nin yanından geçemez ama standart bir Highline Mk6 Mk7 Comfortline dan daha doludur.

Benim alma nedenim elden kolay çıkıyor ve çok pahalı değil .

• highline donanım olarak gerçekten tatmin edici. ancak unutmamak gereken bir şey beğensek de beğenmesek de istediğin renk ve kombinasyon sıfır sipariş verirken oluşturuluyor. toyota yıllarca tek ve değişmez paketlerle araç sattı. sunroof opsiyon bile sunmadı.

honda civic güzel araç ancak kullanıcı kitlesinde bir kesim altındaki aracı type-r sanıyor. 125 hp 1.6 lt benzinli aracı 2.0t gibi kullanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.