Şimdi Ara

Golf 1.4 TSI 122 hp & Corolla 1.6 GLi 114 Hp (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Atmosferik motorla ,TSI karsisinda hic sansiniz olmaz.... Bosuna deneyip de kendinizi dalga konusu etmeyin arkadas ortaminda ...
  • _____________________________
  • kısada tsi alır, uzunda da belli olmaz.

Corolla ve Focus kullanmış birisi olarak TSI motorun bu araçların 140 hp güce kadar olan versiyonlarını çıtır çıtır yiyebileceğini açıkça ifade etmeliyim. Geçen hafta salı günü Ankara ısparta yolculuğum oldu. 150 ile 200 km arasında hız ile yol yaptım çoğunlukla. araç 170 , 180 ile giderken gaza bastığınızda aracın nasıl süratlendiğine şaşırırsınız. TSI 122 hp her türlü alır kısacası.

Orijinalden alıntı: abluka__

Öncelikle yorum yazan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

@Japondostu,
    Hocam Civic tamı tamına 120hp demişsiniz ama, fabrika verisi 0-100'de Corolla dan 0.1 salise, son hızda da 3km gerisinde. Civic 192, Corolla 195 :)

@feylesof2150

Hocam drag-top speed yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 8 km'lik bir düz yol mevcut.

Benim lastiklerim 175/65/14'dü, kalkışlarda çok patinaj ve frenlerde kazıklamadan dolayı 185/65/14 taktırdım.

Aracımın da 2.sahibiyim, 98bin km'de almıştım, şuan 163bin km'de.

185/65/14 lastik ile çapı büyüterek bence kalkıştaki avantajını bir miktar kaybetmişsin lastik genişletilirken performans için olacaksa genelde yanağın küçültülmesi tercih edilir, bu durumda iş şöförlüğe kalıyor.

Fakat 8km yarış için çok uzun bir mesafe yarış gibi iddialı bir olayda çok tehlikeli olabilir, 1 km yapın yada bir sürat belirleyin 180-200 kadar olabilir, sonra bitirin.

• -önümüz bayram millet, aman dikkat edelim, yarışları da kısa keselim (geride kalan civic ve hondalar için söylüyorum hırs yapıp inatlaşmayalım) veya hiç yapmayalım.
  • 100'e kadar Corolla önde sonra Golf.

0-160 golf 1.5 boy

0-180 tekrar fark 1 boy

Golf aldı

Orijinalden alıntı: abluka__

0-120 golf yarım boy

0-160 golf 1.5 boy

0-180 tekrar fark 1 boy

Golf aldı

Geçmiş olsun,ama çok iyi direnmişsiniz,tebrikler.
  • gayet normal ama ezememiş çok büyük fark yok
  • Bravo Corollaya!

Devamlı takip ettiğim BTCC yarışlarında 5 yıl kadar önce birinci ve ikinci olan Honda Integra lar bu yılki yarışlarda tekrar kullanıldı daha gariban takımlar tarafından.

Sonuç: Yarışlarda yine birinci ve ikinci Honda oldu. Ancak Civic Type R ler ile.

Ne Seat TDI ler,
    Ne Vectra Turbolar,
    Ne de BMW 320 ler yetişebildi Civiclere.

Ama Integralar dereceye bile giremedi. Neden?

Çünkü 5 yıl öncesinin teknik verilerine sahip aktarma organlarıyla yarışıyorlardı.

Bizim asıl konumuz birbirleriyle yarışan TSI Golf ile Efsane kasa Corolla değil, 1990 ların başında dizayn edilmiş bir vites kutusuyla 2000 lerin sonunda dizayn edilmiş bir başka vites kutusunun birbirinden siyahla beyaz kadar farklı iki motor teknolojisine sahip iki farklı araca konup "hadi geçin birbirinizi" denmesi.

Corollaya diğer herşey aynı kalacak şekilde daha modern bir vites kutusu konması durumunda yarışın sonucu çok daha farklı olabilirdi.

Yine de Bravo Corollaya. Ezdirmemiş kendini kendisinden 15 yıl avantajlı bir aktarmaya sahip başka bir araca.

Haluk

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bravo Corollaya!

Devamlı takip ettiğim BTCC yarışlarında 5 yıl kadar önce birinci ve ikinci olan Honda Integra lar bu yılki yarışlarda tekrar kullanıldı daha gariban takımlar tarafından.

Sonuç: Yarışlarda yine birinci ve ikinci Honda oldu. Ancak Civic Type R ler ile.

Ne Seat TDI ler,
    Ne Vectra Turbolar,
    Ne de BMW 320 ler yetişebildi Civiclere.

Ama Integralar dereceye bile giremedi. Neden?

Çünkü 5 yıl öncesinin teknik verilerine sahip aktarma organlarıyla yarışıyorlardı.

Bizim asıl konumuz birbirleriyle yarışan TSI Golf ile Efsane kasa Corolla değil, 1990 ların başında dizayn edilmiş bir vites kutusuyla 2000 lerin sonunda dizayn edilmiş bir başka vites kutusunun birbirinden siyahla beyaz kadar farklı iki motor teknolojisine sahip iki farklı araca konup "hadi geçin birbirinizi" denmesi.

Corollaya diğer herşey aynı kalacak şekilde daha modern bir vites kutusu konması durumunda yarışın sonucu çok daha farklı olabilirdi.

Yine de Bravo Corollaya. Ezdirmemiş kendini kendisinden 15 yıl avantajlı bir aktarmaya sahip başka bir araca.

Haluk

Aktarma organlarından ziyade motor yapısındaki değişiklikler ve süspansiyon yapısı,ağırlık dağılımı,yol özellikleri,aerodinamik özellikler vs. etkilemiştir onu.Yoksa şanzıman yapısı ve önden çekişli araçların aktarma organlarında pek komplike bir taraf yok.Yani performansı ciddi etkileyecek çok fazla değişiklik yoktur.

Corolla'nın avantajları belli;hafif olması(1050kg civarı olması lazım),kısa şanzıman oranları ve performanslı motoru.Fakat Corolla'nın en önemli handikapı,çok fazla patinaja düşmesidir.Çok iyi tanırım ae101 kasa Corolla'ları.Hem 1.3'lerini hem 1.6'larını birçok kez deneme fırsatı buldum.İşin içine tur zamanı gibi birşey girseydi Corolla nal toplardı,çünkü şimdilere göre berbat bir süspansiyon yapısı var.Arkası da kuş gibi,ön taraf ağır kalıyor bunların hepsi virajda dezavantaj.Düzde elinden geleni yapmış,Abluka__ kaç kez denedi bilmiyorum ama düzde bu arabalar kafa kafaya performansa sahiptir diyebilirim.Yukarıda da yazdığım gibi 100'e kadar Corolla öne çıkabilir,sonra Golf arayı kapatır,kafa kafaya giderler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 24 Aralık 2010; 11:39:02 >

• Tsi 8hp ve yaklaşık 50nm tork avantajına rağmen 15 yıllık araçla açamamış farkı. Burdan atmosferikleri çöp yapan arkadaşlara saygı ile duyurulur...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.