Şimdi Ara

Golf 1.0 Tsi Vs Megane 1.2 TCE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
4.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Müdür valla ben tsi ın manuelleri icin yapmistim yukardaki yorumlari. Dsg lerde işleyiş ve teknik detaylar nasil pek bilgim yok acikcasi.

Bu arada ben unutmuşum dedigin gibi daha devirdaimi filan da elektrikli bunlarin, cok yuk bindirmiyor kayışa. Bunlar hep etmen. Boyle kucuk detaylar ustuste biriktiginde sana hizlanmada +1sn, yakitta da -1lt olarak dönüyor işte assagi yukari. Gaz pedalina verdigi ani cevaplar ve atiklik ise bonusu.

Hafiflikleri ise buyuk ihtimalle golf7 ile birlikte gectikleri yeni MQB platformundan kaynaklaniyor. Şasileri yuksek dayanimli ama nispeten hafif.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

kardeşim toplam torkun %50 si zaten 200 nm torka denk geliyor. 200 nm tork neyine yetmiyor? atmosferik motorun göremediği tork bu. orijinal turbosu ile maksimum tork (250 nm) 1500'de başlıyor. 500 rpm mi başıma kakıyorsun?

Orijinalden alıntı: flyer_mig

predatörüm Sandero STEPWAY Turbo TCe 90 Gök Mavi bu sanderolar çok hoşuma gidiyor. Yakıt ne yakıyor ? Beğendiğin yönleri nedir ? Fiyatları da ucuz ve tip olarak jeep i andırıyor, ön takımları da sağlammış. Kronik sorunu var mı ? Gözümü kararttım almayı düşünüyorum para olursa ve para beni severse.

Bu konuya gelirsek limitörle sınırlandırmışlar. Renault performans arabası yapmaz, ekonomi ve dayanıklılık üzerine yapar  

2013 model 0.9 tce güzel dayanıklı motor yakıtı iyi ş.içi 21kmh ort. hızda 7.2lt gibi ortalaması var. açık yollardan fazla trafikte kalmadan kullanırsan 26kmh ort hızla 6.1lt civarı değerleri görüyor. ş.içi 7lt uzunyol 5lt karışık 6lt tüketimi var.

içi geniş süspansiyon konforu yeterli yokuş kalkış bu motorda standart. hız sabitleyici 500tl gibi rakama takılabiliyor. gizli özellik olarak yol bilgisayarını açtırdım. obd ile bağlanıp gizli özellikleri açılabiliyor. mesela servisin açmadığı dokunmalı konfor sinyalini, ani frende 4lü yakmasını ben kendim açtım.2017 den itibaren makyajlı kasada hepsi açık.

kronik sorun olarak termostat contasından su eksiltmeye başlıyor. conta çabuk yıpranıyor sanırım buda kullanıcı hatasından kaynaklanıyor olabilir çünkü uzun yolda çok sıkıştırmıştım 4. vites 180kmh 6200devirde aşırı ısıdan conta deforme olmuş olabilir. şu da var sürekli sakin kullanılan bir motorda bu sorunda yaşanmayabilir. aracı zorlayarak kullananlar bu sorunu yaşıyor. renaultun bu sorun için daha dayanıklı parça ürettiği söyleniyor yeni üretim conta ile çözümü basit bu videoda anlatılıyor. link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 5 Aralık 2020; 16:46:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

VW'nin en büyük başarısı bir benzerinin kimsede olmadığı DSG. Bu motorları DSG ile kombine edip şanzımanı motordan çok kısa süre aralıklarında dahi ayırabilme ve gerektiği zaman motor kompresyonunu azaltabilme (silindir kapama vs.) teknolojilerini çok iyi kombine edebiliyorlar. Şanzıman bu tür konularda çok başarılı, kullanıcı farkında olmadan (hatta bilgi dahi vermeden) boşa alabiliyor. Aynı şekilde sübap zamanlarıyla veya bir üst aşamada direkt silindiri iptal ederek motoru döndürmek için gerekli gücü azaltabiliyor.

Sadece motor değil aksesuarları da aynı şekilde. Elektrikli devirdaim sayesinde lazım olmadığı zamanlarda hızını azaltarak buradan tasarruf yapıyor. Veya şarj dinamosunun yükünü azaltıp, daha az güç çalmasını sağlıyor vs.

Bir de bu VW hafif araç işini gerçekten beceriyor. Neredeyse her modeli rakiplerinden belirgin ölçüde daha hafif. Artık sektörün hala sırrını çözemediği bir teknoloji mi kullanıyorlar yoksa görünmeyen yerlerden malzeme mi çalıyorlar orasını bilemem .

Zira akslar/teker rulmanları, incecik yağlar gibi nispeten basit çözümler artık sektörde Allah'ın emri gibi bir şey oldu. Motor yapan herkes mecbur başvuruyor bu çözümlere, yoksa hedeflenen verimliliğin yakınına bile ulaşamazlar zaten.

Bahsettiğiniz hafiflik ölçülerden kaynaklı olabilir, genel olarak kendi sınıfındaki araçlardan daha küçük ölçülere sahip .

malzeme çalma da olabilir tabi 🤣

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

arabanın performansına nasıl etmiyorsun? alt devirler ölü diyen sen değil miydin? alt devirler ölü değil diyorum inanmıyorsun.

• 2019 1,0 115 bg var bende de , 2cr Maslakta yazılım attırdım 2 ay oldu ,inanılmaz fark etti. 15 bin bakimdan sonra yaptırdım. Kesinlikle tavsiye ederim. Yazılım sonrası 200 olan stock tork 235 civarı aldık. Resimleri bulabilirsem atarım öncesi sonrası dyno .

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Hesap etmediğin şey şu, 1. Vitesin oranı 3.3 civarı birşey ee diferansiyelde de 3 küsür gibi bir oran var aslında 150Nm bile üretse 1000Nm den fazla tork iletmiş olacak. Üst viteslerde zaten 1100-1200 gibi dizelin sevmediği devirlere inmezsin yine boşluk olmaz. GTD1449 modifiyesi alt devirlerde ölü filan olmaz o modifiyeyi yapan adamda zaten 1500-4000 arası kullanır bilinçli sürer.

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Hesap etmediğin şey şu, 1. Vitesin oranı 3.3 civarı birşey ee diferansiyelde de 3 küsür gibi bir oran var aslında 150Nm bile üretse 1000Nm den fazla tork iletmiş olacak. Üst viteslerde zaten 1100-1200 gibi dizelin sevmediği devirlere inmezsin yine boşluk olmaz. GTD1449 modifiyesi alt devirlerde ölü filan olmaz o modifiyeyi yapan adamda zaten 1500-4000 arası kullanır bilinçli sürer.

Alıntıları Göster

dilersen 5000 rpm'e kadar basabilirsin. güç kesinlikle azalmıyor. dizellerin kesildiği 4000 rpm'de dolu dolu gidiyor.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Hahahaha golf arabasından bahsediyor herhalde arkadaş

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

dilersen 5000 rpm'e kadar basabilirsin. güç kesinlikle azalmıyor. dizellerin kesildiği 4000 rpm'de dolu dolu gidiyor.

Alıntıları Göster

Doğru çok kesilmiyor ama o kadar gitmeye gerek yok bence :D

Termostat contasi ise basit sorunsuz ust kapak olmasinda o pahali acmasi sokmesi takmasi falan  

Gene cok yakiyor geldi bana fabrika verisi 5.7 yaziyordu. Pekj hararet gostergesi yokmus onu nasil cozdun ? Birileri yazmis google da sikayetvar com a araba conta yakti yarim motor yaptirdik... hararet gostergesi koymamis reno. Normal hararet lambasi yaninca is isten geciyor biliyorsun metalin genlesme katsayisi var bicak kemige dayanamdan alacan onlemini. Hararet gostergesini actirabildin mi ?

Dacia nin direksiyon elektrikli servo destekli mi ? Benim 2009 1.2 symbolden yumusak geldi.

Orijinalden alıntı: Téquila

Bu test neye göre yapıldı bilmiyorum açıkçası benim arkadaşta 1.4 125 lik fr var ve ben 1.2 tce ile geçiyorum.Siz de geçmiş olabilirsiniz bişey diyemiyorum açıkçası.

siz 1.2 ile 1.4 tsi geçin ben o Arabayı yakarım

Bu test neye göre yapıldı bilmiyorum açıkçası benim arkadaşta 1.4 125 lik fr var ve ben 1.2 tce ile geçiyorum.Siz de geçmiş olabilirsiniz bişey diyemiyorum açıkçası.

Yarıştan Leon'un haberi var mı hocam?  0-100'de 1.5 saniye fark var Leon lehine.

Leon un turboyu araklamislar heralde yariştan once

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • Téquila kullanıcısına yanıt

1.4 TSI 125 düz vites Golf 7 kullanıcısıyım. Ancak bana biraz abartılı geldi 1.2 tce Megane’in 1.4 TSI Leon’dan iyi yürüdüğü  

Yanlış anlamayın size yalan söylüyorsunuz vs demiyorum muhtemelen Leon’da ya da sürücüsünde bir problem var diyorum  

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.