Şimdi Ara

Göktürk alfabesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arap alfabesinden kurtulduğumuz iyi oldu ama batılıların latin alfabesi yerine bizim öz Göktürk alfabelerimizi niye almadık ki acaba? benim bilmediğim şeyler mi var? bizi arap batağından kurtatırken avrupalıların yanına mı sürüklemek amaç?ne latince ne arapça Göktürk alfabelerimizi alsaydık daha iyi olurdu bence :/ Eğer göktürk alfabelerini almamız mümkün değilse arapçayla devam etseydik daha iyiydi en azından müslüman onlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzla tersanesi -- 22 Mart 2016; 15:42:38 >

• Göktürk Alfabesi zordur harf şekilleri falan Latin alfabesi daha kolay ve evrensel o yüzden sanırım
  • hayatinda gokturk alfabesi gordunmu sen??? O alfabede harfler at kus vs vs hayvan figurleri...gunumuzde bu seyleri kullanmak mumkum degil...ve ulkeyide en azimdan musluman sozu bitirdi...arap dedigin osmanliyi bitirmek icin 1. dunya savasinda osmanliya saldirmadimi yikip guneydeki topraklari almak icin? en azimdan onlarda muslumandi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arapları ben de tavip etmiyorum da latin alfabesini de onaylamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

hayatinda gokturk alfabesi gordunmu sen??? O alfabede harfler at kus vs vs hayvan figurleri...gunumuzde bu seyleri kullanmak mumkum degil...ve ulkeyide en azimdan musluman sozu bitirdi...arap dedigin osmanliyi bitirmek icin 1. dunya savasinda osmanliya saldirmadimi yikip guneydeki topraklari almak icin? en azimdan onlarda muslumandi

at kus mu :D hiyeroglif yazı mı bu hocam :D bol keseden sallamayın bari viki ye baksaydın :D
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Orhun_alfabesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

Göktürk Alfabesi zordur harf şekilleri falan Latin alfabesi daha kolay ve evrensel o yüzden sanırım

zor fln degil evrensellik olayından ama ben buna cok karsıyım evrensellik gelisimi engeller bak eskı uygarlıklara hepsı farklı yonlerden gelısmısler ve ulastıkları bılıme suan hayran kalıyoruz hepsının yazısı farklı bırbırlerıyle ıletısımı yok. bı ata sozu vardır nerde cokluk orda kokluk dıe cok katılıorm buna insanlar birleşince birbirlerini aptallaştırıyorlar bence tabı evrensel olmamalıyız bence irana bak evrenselmı degil ama butun dunya adını duyunca cekınıor
  • Sebebi medeniyet birikimidir başka hiçbir şey değil. Eğer Türkiye Cumhuriyeti alfabe sistemini kabul ederken Arap dünyası bilimsel, askeri ve kültürel olarsk batı karşısında ön plâna çıkmış olsaydı Arap alfabesiyle devam ediyor olurduk. Gerçi tarih deneyle, laboratuvar ortamında incelenemez ama matematiksel olarak böyle açıklanabilir sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfabe Hikayeleri
    4 ay önce açıldı
    Rusça alfabe yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Latin harflerine geçişimiz atatürk'ün turanı gerçekleştirmek için diğer türk devletleriyle yakınlaşmak amacıyla geldi. Çünkü türki devletlet latin alfabesi kullanıyordu. Hatta bunu gören rusya hepsini kiril alfabesine zorladı aramız tekrar açıldı. Ama latine geçişimiz daha iyi oldu bu seferde batı diliyle daha rahat anlaşır olduk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Omsnalıca türkçe arapça ve farçanın karışımı bir saray diliydi ve geçerliliğin de bitirmişti Göktürkçenin seçmeli ders olması makbul olurdu osmanlıcaya gerek yok..
  • Tuzla tersanesi T kullanıcısına yanıt
    Bağlantıyı açıp neyle ilgili okduğuna baktınız mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • göktürkçenin seçmeli ders olmasına dair bi kampanya?
  • Tuzla tersanesi T kullanıcısına yanıt
    Evet.Osmanlıca neden mevzu oldu,onu anlamadım.

• ben de anlamadım Osmanlıcanın seçmeli ders olmasına gerek yoktu Göktürkçe gibi saf türkçeli bir dili seçmeli ders yapsalardrı daha iyiydi.

• İlk mesaja eklersin.

Bu mesaja eklenen görseller:

Göktürk alfabesi
  • Teşekkürler. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.