Şimdi Ara

Maya, Aztek, İnka, Sümer, Babil, Asur, Hitit, Frig, Lidya, İyon, Urartu vd. medeniyet filmleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Film meraklısı dostlara bir sorum olacak; eski medeniyetlere ait filmler çoğunlukla yunan mitolojisi veya mısır mitojisi ile ilgili. Ben daha çok Maya, Aztek, İnka, Sümer, Babil, Asur, Hitit, Frig, Lidya, İyon, Urartu vd. medeniyet filmlerini izlemek istiyorum. Bu konuda önerilerinizi yazabilirmisiniz.

• Apokalipto diyeceğim ama bu soruyu soran kişi izlemiştir bunu
  • İnsanlara saydığınız bu uygarlıklar nedense fazla jenerik geldiği (bunlarda bir Mısır tarzı albeni yok sayılıyor) ve bir yandan bu uygarlıklardan geriye kalmış anlatısal kaynaklar kıt olduğu için onlara pek fazla film adanmamış. Aslında hepsi fazla "egzotikler" bizim için, misal bir Babil mitolojisi Yunan veya İskandinav veya Mısır muadilleri kadar tanınmış değil, öyle bu uygarlıkları anlayıp film yapması da hiç kolay değil gerçi Holywood Antik Mısır'ın vs de altından hiç kalkamıyor. Zaten bir şeyler öğrenmek istiyorsan film değil, belgesel bakman daha doğru olur. Tabii en iyisi de haklarında kitap okumak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

İnsanlara saydığınız bu uygarlıklar nedense fazla jenerik geldiği (bunlarda bir Mısır tarzı albeni yok sayılıyor) ve bir yandan bu uygarlıklardan geriye kalmış anlatısal kaynaklar kıt olduğu için onlara pek fazla film adanmamış. Aslında hepsi fazla "egzotikler" bizim için, misal bir Babil mitolojisi Yunan veya İskandinav veya Mısır muadilleri kadar tanınmış değil, öyle bu uygarlıkları anlayıp film yapması da hiç kolay değil gerçi Holywood Antik Mısır'ın vs de altından hiç kalkamıyor. Zaten bir şeyler öğrenmek istiyorsan film değil, belgesel bakman daha doğru olur. Tabii en iyisi de haklarında kitap okumak.

Aslinda cok guzel kaya ve oda tipi mezarlar var ulkemizde hocam, yer alti yasam yerleride var.

• Bende merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.